Ana wrote:
To moja pierwsza ciąża więc nie mam doświadczenia, ale że juz połowa prawie za pasem, ogarnęłam się, że jestem w lesie z przygotowaniami 🙈 wiem na pewno, że będę miała CC, więc myślałam że szkoła rodzenia mnie nie dotyczy, dopóki nie wyprowadzono mnie z błędu 🫣😅 zaczynam się obawiać, że wciąż zajmuję się pracą, studiami i żyję prawie jak przed ciążą (z pewnymi ograniczeniami) - a nie czynię właściwych przygotowań. Nie mam wybranego szpitala, położnej nic. Nie zaczęliśmy kompletować także wyprawki - a co do niej to możemy się jedynie sugerować czatem gpt i koleżankami matkami.
Jak u was wyglądają te kwestie? Czy tylko mi wydaje się, że jest jeszcze dużo czasu? Pochwalcie się co kupiłyście dla dziecka lub siebie (po porodzie) lub jakie macie patenty? Wiem że duża część z Was jest doświadczona

Ja co prawda szkołę rodzenia już sobie ogarnęłam (na nfz, od lipca 💪). Ale tak poza tym to też za wiele nie mam. Kupiłam kilka rzeczy dla malucha na vinted, ale głównie dlatego, że są ładne (w Muminki 😛). Powoli będę sobie rozpisywać pewnie w jakimś arkuszu wyprawkę i kompletować, żeby nie zostawiać wszystkiego na koniec.
W weekend namówiłam męża na rajd po sklepach żeby pooglądać wózki, foteliki itd.
Mam juz wstępnie wybrany model wozka, ale chciałabym pomacac go na żywo i może uda się upolować używkę na olx. No i zapisuje sobie jakieś inspiracje na pokoik.
Chyba ogólnie jednak bardziej na razie skupiłam się na sobie 😛 staram się ćwiczyć, biegać i coś powoli czytać o porodzie i tym jak do niego się przygotować. Zawsze w tym okresie trenowałam do jakiegoś biegu, a na ten rok mam challenge wytrenować się do porodu 😂
🙎♀️🧔♂️ 35 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok
📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.1.1, 4x3.11 i 1x4.33)
🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720
bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞