Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja, trzymam kciuki, żebyś niedługo mogła wyjść do domu i spędzić te ciężkie chwile z rodziną 💗🤞🏻
Kasieek, a planujesz podwójny wózek? U nas też wymiana fotelika, bo baza potrzebna do łupiny, chyba że kupimy samą bazę, zobaczymy. No i z takich większych rzeczy muszę kupić nowy przewijak i materace.
Ana, wg mnie jest czas. Ja w pierwszej ciąży zaczęłam w trzecim trymestrze. Co prawda dużo ubranek dostaliśmy, ale te duże rzeczy musiałam kupić - zaraz na początku października kupiliśmy wózek i fotelik (termin na początek stycznia), potem stopniowo zamawiałam te wszystkie akcesoria - laktator, sterylizator, śpiworki, materace, wyprawkę apteczną, koszulę do porodu i wszystko inne. Łóżeczko złożyliśmy w środę, w piątek byłam w szpitalu, część rzeczy zamawiałam już stamtąd - wanienkę, butelki do karmienia, lepszy laktator. Ogólnie niby wszystko miałam, a paczki przychodziły przez kolejne dwa miesiące prawie codziennie 🙈 Polecam Allegro Smart jak ktoś nie ma, złoto. Część rzeczy sprzedawałam na bieżąco albo oddawałam koleżankom jak mi się nie sprawdziły, np szybko okazało się, że taki zwykły sterylizator z podgrzewaczem przy KPI się nie sprawdza i oddałam, a sobie kupiłam sterylizator z suszarką.
Teraz jesteśmy w trakcie wykańczania domu, mam nadzieję, że uda nam się przeprowadzić na przełomie sierpnia i września i wtedy tak naprawdę zacznę wszystko organizować.
Milena, jak u Ciebie?
Dziewczyny, czujecie już ruchy? Ja jeszcze nie i trochę panikuję 🫠
I drugie pytanie - czy jeszcze któraś z Was ma bóle spojenia łonowego? U mnie masakra w tej kwestii od kilku tygodni, boli tylko po jednej stronie, szczególnie jak więcej się ruszam. Byłam u fizjo, było lepiej na 2-3 dni i wróciło 🫤
Edit, z sukcesów nie wymiotowałam od jakichś 5 dni i wczoraj nie wzięłam wieczornej Xonvei, póki co jest dobrze. 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:57
Naadziejaa lubi tę wiadomość
-
Beezi wrote:Nadzieja, trzymam kciuki, żebyś niedługo mogła wyjść do domu i spędzić te ciężkie chwile z rodziną 💗🤞🏻
Kasieek, a planujesz podwójny wózek? U nas też wymiana fotelika, bo baza potrzebna do łupiny, chyba że kupimy samą bazę, zobaczymy. No i z takich większych rzeczy muszę kupić nowy przewijak i materace.
Jeszcze sie zastanawiam 😐 z dwójką takich maluchów w zimie moze byc ciężko sie gdziekolwiek wybrać samej🙈 i sie zastanawiam czy jest sens. Mieszkamy na wsi w domu wiec maluch do wózka a starszy kolo domu na nogach moglby sie bawić.. ale no jak to wyjdzie to nie wiem 😅 -
Ja leciałam wczoraj samolotem i wszystko było w porządku, trochę mnie zmuliło przy wznoszeniu i potem przy zniżaniu, ale warto było, teraz odpoczywamy w ciepełkuKASIEEK wrote:Dziewczyny które wybierają sie na wakacje.. lecicie samolotem czy raczej jedziecie autem?
KASIEEK, Kleo10, karczoch321 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
KASIEEK wrote:Dziewczyny które wybierają sie na wakacje.. lecicie samolotem czy raczej jedziecie autem?
My mieliśmy gdzieś lecieć, ale ostatecznie chyba wybierzemy auto ze względu na kierunek i miejsca do zwiedzenia. Szukałam fajnych lotów na city break, ale mam wrażenie, że ceny lotów ze względu na wakacje i paliwo lotnicze poszły mocno w górę
Czy któraś z Was planuje zakup lub miała już na stanie wózek 3 kołowy? Thule Glide, Cybex Avi Spin lub któryś Baby jogger? Ewentualnie dziewczyny które mieszkają na wsi lub przy lesie - jakie wózki rozważacie tak żeby dało się też wjechać w „teren”? U mnie brak chodników, więc szukam raczej mini czołgu
KASIEEK lubi tę wiadomość
-
KASIEEK wrote:Dziewczyny które wybierają sie na wakacje.. lecicie samolotem czy raczej jedziecie autem?
My na początku maja lecieliśmy samolotem. Ja zniosłam bez żadnego problemu
-
karczoch321 wrote:
Czy któraś z Was planuje zakup lub miała już na stanie wózek 3 kołowy? Thule Glide, Cybex Avi Spin lub któryś Baby jogger? Ewentualnie dziewczyny które mieszkają na wsi lub przy lesie - jakie wózki rozważacie tak żeby dało się też wjechać w „teren”? U mnie brak chodników, więc szukam raczej mini czołgu
My się przeprowadzamy na wieś pod las, będziemy mieć baby jogger, po mojej siostrze
jeździłam nim z synem siostry i sprawdza się super 🤭 Również brak chodników, a ten już sprawdzony 🙈
karczoch321 lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki, zostawiłam wszystko po córce i jej kompletowałam wszystko jakoś w trzecim trymestrze, bo pracowałam. Ubranka starałam się dobierać w uniwersalnych kolorach, więc do roz.74 lub nawet 80 będę miała w co ubrać nawet chłopca. Od koleżanki dostałam wtedy też wielką torbę po jej synku i te w których córka nie chodziła dałam do osobnego worka próżniowego z karteczką "dla chłopca". Nie wiem tylko jak z kombinezonem na zimę, jakiś malutki mam ale nie pamiętam rozmiaru. Dokupię na macierzyńskim albo poproszę jak mnie rodzina będzie pytać "co tam dla maluszka możemy kupić".
Zostaną rzeczy stricte kosmetyczne. Laktator też jakiś mam, kupowaliśmy używany, żeby nie inwestować wiele jeśli laktacja z córką się nie rozkręci, co też miało miejsce i było mm.
Myślę nad solidniejszym przewijakiem, bo córkę przewijalismy na takim dołączonym do wózka (kładliśmy na łóżku lub na podłodze jak była większa), ale moooocno się zużył. Taki "podróżny" pewnie też kupię, dobre to jak się idzie do rodziny w odwiedziny 😉
We wtorek miałam regularną wizytę u gin, dzidzia ok. Jutro mam kontrolną w przychodni przyszpitalnej, więc tam może dokładnie pomierzą. Jeszcze ciut plamię, no i wjechało żelazo (Sorbifer) bo morfologia mi poleciała razem z krwiakiem 😅
Kolejne wizyty:
🗓️ 13.06 - USG w Luxmed, bo lekarz chciał popatrzeć w 18t
🗓️ 1.07 - 2 wizyty: zwykła i USG połówkowe
Nadziejaa - odpoczywaj, walcz dla drugiego maluszka 🫂
karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🏼38 👨🏻35
08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
Starania od 01/2024
10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza
OM 7.02.2026
5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
🩺 26.05
🩺 1.07 (połówkowe)

-
ann_ber wrote:Myślę nad solidniejszym przewijakiem, bo córkę przewijalismy na takim dołączonym do wózka (kładliśmy na łóżku lub na podłodze jak była większa), ale moooocno się zużył. Taki "podróżny" pewnie też kupię, dobre to jak się idzie do rodziny w odwiedziny 😉
Ja rozważam wolnostojący przewijak z ikei. W pokoju malucha mamy paxa, więc raczej nie planuje tam dodatkowej komody, więc w grę wchodzi albo taki albo nakładany na łóżeczko (nie przekonuje mnie chyba ta opcja). Myślałam, że możnaby dorobić mu małe blokowane kółka żeby można było nim kursować sypialnia-pokoik i używać w razie potrzeby tu i tu 😀 -
Beezi wrote:Nadzieja, trzymam kciuki, żebyś niedługo mogła wyjść do domu i spędzić te ciężkie chwile z rodziną 💗🤞🏻
Ana, wg mnie jest czas. Ja w pierwszej ciąży zaczęłam w trzecim trymestrze. Co prawda dużo ubranek dostaliśmy, ale te duże rzeczy musiałam kupić - zaraz na początku października kupiliśmy wózek i fotelik (termin na początek stycznia), potem stopniowo zamawiałam te wszystkie akcesoria - laktator, sterylizator, śpiworki, materace, wyprawkę apteczną, koszulę do porodu i wszystko inne. Łóżeczko złożyliśmy w środę, w piątek byłam w szpitalu, część rzeczy zamawiałam już stamtąd - wanienkę, butelki do karmienia, lepszy laktator. Ogólnie niby wszystko miałam, a paczki przychodziły przez kolejne dwa miesiące prawie codziennie 🙈 Polecam Allegro Smart jak ktoś nie ma, złoto. Część rzeczy sprzedawałam na bieżąco albo oddawałam koleżankom jak mi się nie sprawdziły, np szybko okazało się, że taki zwykły sterylizator z podgrzewaczem przy KPI się nie sprawdza i oddałam, a sobie kupiłam sterylizator z suszarką.
Teraz jesteśmy w trakcie wykańczania domu, mam nadzieję, że uda nam się przeprowadzić na przełomie sierpnia i września i wtedy tak naprawdę zacznę wszystko organizować.
Milena, jak u Ciebie?
Dziewczyny, czujecie już ruchy? Ja jeszcze nie i trochę panikuję 🫠
I drugie pytanie - czy jeszcze któraś z Was ma bóle spojenia łonowego? U mnie masakra w tej kwestii od kilku tygodni, boli tylko po jednej stronie, szczególnie jak więcej się ruszam. Byłam u fizjo, było lepiej na 2-3 dni i wróciło 🫤
Edit, z sukcesów nie wymiotowałam od jakichś 5 dni i wczoraj nie wzięłam wieczornej Xonvei, póki co jest dobrze. 🤞🏻
Podpisuję się pod Twoim sukcesem! 🙋♀️ Też mi mdłości i wymioty i paskudne samopoczucie odpuściły... Uff co za ulga! 🫠
Też podpisuję się pod bólem spojenia łonowego 😒 po dłuższym staniu/chodzeniu jest masakra, w kuchni jak coś robię to muszę siedzieć... Boli mnie bardziej pachwina i krocze... Miałam to samo w trzeciej ciąży, ale zaczęło boleć chyba dopiero w trzecim trymestrze... niestety bolało mnie to do końca ciąży... 😥 -
Alicee98 wrote:My się przeprowadzamy na wieś pod las, będziemy mieć baby jogger, po mojej siostrze
jeździłam nim z synem siostry i sprawdza się super 🤭 Również brak chodników, a ten już sprawdzony 🙈
A jaki model? Baby Jogger i Cybex wizualnie wygrywają, ale z kolei Thule wydaje mi się właśnie najbardziej do zadań specjalnych i głównie rozważam go dodatkowo pod kątem wyjazdów w góry i biegania 😁
Chociaż zaczęłam od jakiegoś czasu obczajac jakimi wózkami jeżdżą rodzice w okolicy i nikt nie ma takiego na 3 kołach, więc do takiego codziennego użytku jakiś „zwykły” model z odpowiedniej wielkości kółkami pewnie też by sobie poradził. Pewnie jak obejrzę je na żywo to mi się więcej rozjaśni. Chce już mieć niedługo coś wstępnie wybranego, bo planuje polować na olx - liczę, że do jesieni ktoś będzie sprzedawał swój w dobrym stanie i dobrej cenie
-