Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Szop Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię śpiworki. Mój jest lekki, raczej letni i bardzo dobrze. Mamy ciepłe mieszkanie. A też nie lubię przegrzewać dzieci. Zawsze mogę ubrać cieplejszą piżamkę w razie gdybym widziała, że może zmarznąć. Nosimy merino wszyscy do spania zimą, więc w ogóle leżymy na kołdrach zamiast pod😁 Później moje dzieci na obozach leżą odkryte a inne pod trzema kocami i w śpiworze 🙈
    Rożków już wcale nie kupuję. Irytują mnie bo moje dzieci je rozkopują w minutę! I leżą z głową w środku i nogami na zewnątrz 🤷 Zawsze!!! A miałam różne. Po prostu w szpitalu już dam śpiworek. Nawet nie mam zamiaru kupować do szpitala bo potem wala mi się po domu tona raz użytych rzeczy...

• Beezi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieek, wszystko u Ciebie w porządku? Jak te bóle?

Mrowka, jak po szczepieniu? Tak, RSV jest baaaardzo drogi, ale na szczęście w ciąży za darmo.

Alicee, zazdroszczę 🙈 Dla mnie spacer do warzywniaka to wyczyn, większość rzeczy staram się załatwiać przez telefon z kanapy, zakupy robię online, z synkiem na spacery chodzą wszyscy tylko nie ja. Jedyne co to ostatnio byłam w Ikei zamawiać meble stacjonarnie, muszę też kiedyś jechać kupić umywalkę. Inspekcje na budowie mąż robi sam, jak jesteśmy razem to krótko, bo upał.

U mnie krzywa cukrowa w porządku 🎉 Super jest móc jeść co się chce przez całą ciążę i nie zastanawiać się nad cukrami 🙈

Biochemiczka, Kleo10 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Mrowka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Mrowka, jak po szczepieniu? Tak, RSV jest baaaardzo drogi, ale na szczęście w ciąży za darmo.

U mnie krzywa cukrowa w porządku 🎉 Super jest móc jeść co się chce przez całą ciążę i nie zastanawiać się nad cukrami 🙈

Dzieki, jestem senna. Wczoraj ok 5h po szczepieniu Boostrix i dziś tez musiałam drzemkę zrobić. I tyle :) Na szczęście! Ach i ramię boli po nakłuciu, ale co to jest… w ogóle niezauważalny ból.

U mnie krzywa też ok. Uhh. A była chwila grozy. Bo w moczu była glukoza. Powtórzyłam w innym lab i już nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 11:50

Beezi lubi tę wiadomość

AMH 0,27 🙋🏻‍♀️35 👦🏻 40

I IVF 💉
    I Transfer 22.11.25 💔
    II Transfer 22.12.25 💔

II IVF 💉
    I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
    7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
    8dpt 102
    10dpt 346
    17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
    24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
    28dpt USG 💙 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
    29dpt 58348 💙 130/min
    9tc+2 💙179/min 2.59cm
    13tc+5 💙 168/min 7.21cm
    15tc NIFTY zdrowy chłopiec 💙
    21tc 360g 💙 ruchliwy 🕺🏼
    29tc+ 2 1300g 💙

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po prenatalnych, wszystko w porządku. Nie muszę brać heparyny, po prostu synek będzie mniejszy (10 percentyl). Zdjęcia 3D już wychodzą bardzo ładne, widzę duże podobieństwo do starszego synka 🥰

Biochemiczka, Alicee98, Beezi, Rocky, Kleo10, yoreva, Ogoorkowa, Anett9300, karczoch321, White1, dark, stayaway lubią tę wiadomość

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10.24 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm
    💙👦 - 2.11.26 - termin wg OM

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Kasieek, wszystko u Ciebie w porządku? Jak te bóle?

Dziekuje, ze pytasz ;) posprawdzali szyjkę i łożysko i wszystko ok wiec wychodzi na to, ze po prostu od noszenia mojego starszaczka bo jednak to 9.5 kg 😉
    No ale przy takim maluszku nie da sie oszczędzać tak jak w pierwszej ciąży 🙈

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieek, dobrze, że wszystko w porządku 😘 Macie jakąś pomoc w opiece czy wszystko na Twojej głowie dopóki męża nie ma w domu? Mojemu to już się da cokolwiek wytłumaczyć i biorę go na ręce tylko jak siedzę, ale to już 14kg 🫣

Niaha, a wcześniej też się zapowiadał malutki? Dokup sobie na wszelki wypadek ubranka na 50cm, jeśli nie masz 😉

U mnie 1170g dziewczynki, noga dluuuga. Idzie cały czas w górnych centylach, głowa w dół. Ale moja ginekolog ostrożna jak ja, mówi, że teraz jestem obstawiona lekami, więc prawdopodobieństwo powtórki z pierwszej ciąży dużo mniejsze, no ale jednak dmuchamy na zimne. Następna wizyta 03.09 i to będą trzecie prenatalne. Do tego czasu mam się zaszczepić na krztusiec, zrobić EKG, potwierdzić grupę krwi i odwiedzić okulistę. Jeszcze w międzyczasie mam endokrynologa, żeby zobaczyć jak tarczyca w USG, nadal jestem bez leków.

Dziewczyny podwójne mamy, jesteście tutaj jeszcze?

Nadzieja, Kairo, jak u Was sytuacja? Myślę o Was ciepło 🍀

Skorzystałam wczoraj z okazji, że syn pojechał do dziadków na kilka dni i zrobiłam segregację ubranek. Odłożyłam chłopięce dla koleżanki, mam przygotowane rozmiary do 62 w osobnych pokrowcach, żeby poprać już w nowym domu. Na ten moment niczego nam nie brakuje, wręcz body na 62 mam kosmiczne 27 sztuk 🫣🫣🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 10:47

Kleo10, stayaway, Niaha lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Kleo10 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt ❤️ ale ten czas leci, że już trzecie prenatalne za pasem. Teraz się nie mogę doczekać zdjęcia 3D, jak mówicie, że już tak fajnie widać. Nasza akrobatka ostatnio była nieuchwytna, więc może tym razem się uda.

Niaha, z tego co widzę, to Twój pierworodny też drobniutki, więc pewnie genetyka. U starszego synka od jakiego rozmiaru ciuszków startowałaś?

Beezi ja właśnie dziś umówiłam okulistę. A EKG standardowo zalecają czy miałaś jakieś wskazania?
    Super, że masz tyle ciuszków! Na te 62, to na pewno nie zabraknie i możecie się przebierać do woli 😅

Nadzieja, Kairo też o Was myślę

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

⏳ 12.2024

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
    02.04.2026 - CRL 1,4 cm bobasa z serduszkiem
    23.04.2026 - CRL 5cm, FHR 166/min
    🥹🍀

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Kasieek, dobrze, że wszystko w porządku 😘 Macie jakąś pomoc w opiece czy wszystko na Twojej głowie dopóki męża nie ma w domu? Mojemu to już się da cokolwiek wytłumaczyć i biorę go na ręce tylko jak siedzę, ale to już 14kg 🫣

Niaha, a wcześniej też się zapowiadał malutki? Dokup sobie na wszelki wypadek ubranka na 50cm, jeśli nie masz 😉

U mnie 1170g dziewczynki, noga dluuuga. Idzie cały czas w górnych centylach, głowa w dół. Ale moja ginekolog ostrożna jak ja, mówi, że teraz jestem obstawiona lekami, więc prawdopodobieństwo powtórki z pierwszej ciąży dużo mniejsze, no ale jednak dmuchamy na zimne. Następna wizyta 03.09 i to będą trzecie prenatalne. Do tego czasu mam się zaszczepić na krztusiec, zrobić EKG, potwierdzić grupę krwi i odwiedzić okulistę. Jeszcze w międzyczasie mam endokrynologa, żeby zobaczyć jak tarczyca w USG, nadal jestem bez leków.

Dziewczyny podwójne mamy, jesteście tutaj jeszcze?

Nadzieja, Kairo, jak u Was sytuacja? Myślę o Was ciepło 🍀

Skorzystałam wczoraj z okazji, że syn pojechał do dziadków na kilka dni i zrobiłam segregację ubranek. Odłożyłam chłopięce dla koleżanki, mam przygotowane rozmiary do 62 w osobnych pokrowcach, żeby poprać już w nowym domu. Na ten moment niczego nam nie brakuje, wręcz body na 62 mam kosmiczne 27 sztuk 🫣🫣🫣
    Na szczęście jestem u rodzicow więc tutaj jest trochę rak do bawienia i mąż w sumie jest na rodzicielskim moim a ja na l4 więc tez sie zajmuje malym ale no jednak czasami trzeba ponosić ;)

Tez musze zrobic research z ubrankami. Mam ich na pewno ogromne ilości na rozm 56/62/68 ale trzeba je poprac tylko chcialabym to juz w nowym domu zrobic zeby nie przewozić w kartonach czystych ubranek😐

Beezi, Kleo10 lubią tę wiadomość

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Alicee98 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze bobasy też są tak ciągle w ruchu? 🫣
    Mój wyprawia takie karate… przed spaniem proszę partnera, żeby przykładał rękę do brzucha, łudząc się, że się uspokoi jak na wszystkich filmikach, gdy tata chce poczuć bobasa, ale u nas się nie sprawdza 🤣

Swoją drogą Sinsay mnie dzisiaj pozytywnie zaskoczył. Kupiłam piżamę za 50zl 92% modal, 8% elastan, wydaje mi się, że będzie się super sprawdzała do karmienia, a dodatkowo ładny komplecik do chodzenia po domu w połogu ☺️

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • yoreva Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:
    Czy wasze bobasy też są tak ciągle w ruchu? 🫣
    Mój wyprawia takie karate… przed spaniem proszę partnera, żeby przykładał rękę do brzucha, łudząc się, że się uspokoi jak na wszystkich filmikach, gdy tata chce poczuć bobasa, ale u nas się nie sprawdza 🤣

Swoją drogą Sinsay mnie dzisiaj pozytywnie zaskoczył. Kupiłam piżamę za 50zl 92% modal, 8% elastan, wydaje mi się, że będzie się super sprawdzała do karmienia, a dodatkowo ładny komplecik do chodzenia po domu w połogu ☺️

Moja też bardzo ruchliwa 🙈 Jestem ciekawa czy to zwiastuje równie aktywne dziecko 😆

Ja za to od tygodni już szukam jakichś jeansów ciążowych, legginsy i inne dresowe mogę nosić po domu i te bez problemu widzę wszędzie na stronach, ale do wyjść jesienią chciałam sprawić sobie jedną fajną parę. Macie jakieś polecajki? Bo H&M Mama wykupione wszystko, a nie chcę brać z vinted, bo nie wiem jak rozmiarowo 🫡

♀️29 || 30 ♂️ 👩‍❤️‍👨 2014
    ⏳starania od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 || 💔
    ⏸️ 24/3/26 (14 dpo) 🌈 (5+2) - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy || (6+4) - 7,2 mm 🫛 || (7+2) - 11,7 mm 🫐 || (9+3) - 2,53 cm 🍒 || (12+3) - 6,40 cm 🍋‍🟩 niskie ryzyka, it's a girl 🌸 || (16+2) - 154 g 🥑 || (19+2) - 303 g 🥭 || (22+2) - 460 g 🌽
    preg.png
  • Kleo10 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzidzia też bardzo ruchliwa. Większość czasu ją czuję. Za to jak się trafi taki dzień, gdzie jest spokojniejsza, to panikuje. Wczoraj tak miałam właśnie, ale w nocy i dziś rano już nadrobiła wczorajszy leniwy dzień 😂

Ja mam takie jeansy z gumką w pasie. Ładnie wyglądają i są wygodne: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1322857002.html
    Tylko to są te, które nie mają tego pasa na brzuch, z serii before&after, z niskim stanem

yoreva lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

⏳ 12.2024

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
    06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
    09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
    02.04.2026 - CRL 1,4 cm bobasa z serduszkiem
    23.04.2026 - CRL 5cm, FHR 166/min
    🥹🍀

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, nie wiem czy moja lekarka nie zleca rutynowo EKG 🤔 Ja mam ze względu na kołatania serca w pierwszym trymestrze, miałam wtedy nawet Holter, który wyszedł okej, więc teraz mam tylko EKG. Ciśnienie też mam mierzyć 2-3 razy dziennie, mimo że nie mam wysokiego. 😉

Kasieek, dobrze, że dużo ludzi, zawsze się opieka rozkłada chociaż trochę. Mąż będzie na rodzicielskim do porodu? Świetna opcja, że te miesiące możecie spędzić razem 😍

Alicee, u mnie Dzidzia zdecydowanie bardziej ruchliwa niż synek, on się do samego porodu mało ruszał. Potem też był leniuchem, chociaż niekoniecznie spokojnym 🙈 Rozedrzeć się potrafił, ale ruchowo praktycznie do 7 miesiąca głównie leżał na plecach, nie chciał się obracać, leżeć na brzuchu, nie pełzał. A teraz czasami nawet w nocy się budzę przez ruchy w brzuchu. 😅

Yoreva, ja mam jeansy z gumą z HM, są super, ale kupowałam je w poprzedniej ciąży, potem obskoczyly w nich jeszcze 2 osoby i wróciły do mnie nadal w dobrym stanie. Sprawdź jeszcze w Sinsay, też mają jakąś kolekcję dla mam, kiedyś była też w CA. Ja teraz nie mam potrzeby nic kupować, bo mam trochę swoich ubrań, a trochę od koleżanek.

Na ostatniej wizycie rozmawiałam z ginekolog o porodzie, będzie CC końcem października, chyba że coś się zadzieje wcześniej. 🤞🏻

yoreva lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Kleo, nie wiem czy moja lekarka nie zleca rutynowo EKG 🤔 Ja mam ze względu na kołatania serca w pierwszym trymestrze, miałam wtedy nawet Holter, który wyszedł okej, więc teraz mam tylko EKG. Ciśnienie też mam mierzyć 2-3 razy dziennie, mimo że nie mam wysokiego. 😉

Kasieek, dobrze, że dużo ludzi, zawsze się opieka rozkłada chociaż trochę. Mąż będzie na rodzicielskim do porodu? Świetna opcja, że te miesiące możecie spędzić razem 😍

Na ostatniej wizycie rozmawiałam z ginekolog o porodzie, będzie CC końcem października, chyba że coś się zadzieje wcześniej. 🤞🏻

Do 25.10 jest rodzicielski na Synka więc do wtedy będzie w domu 😄 potem musi wrócić na pare dni zanim drugi Synek się urodzi 😄

Zazdroszczę cc końcem października- ja będę walczyła o termin nielistopadowy ale no zobaczymy jak mi to wyjdzie 😐 nie chce na siłę dziecka wyciągać wczesniej niż będzie trzeba wiec fajnie jakby sie akcja sama zaczęła ;)

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • dark Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chodzą tylko prywatnie- szczepienia są darmowe jak zrobicie je w poz. Ja wszystko robię prywatnie (badania, wizyty) i nie wiedziałam, więc może Wam też się przyda.

Ja bonjesta nie jem od 2 połowy czerwca, ale dolegliwości czuję codziennie. Cały czas mam albo małego „ zyga na gardle „ albo jakieś inne dolegliwości. Już mówiłam mężowi, że pewnie te 3 ostatnie miesiące dowala mocno, ale psychicznie mam potrzeba zjeść coś i nie czuć konsekwencji, nawet jak jest to coś turbo lekkiego. :/ Więc jak już odstawiłam te bonjesta to tak zostało, ale nie wiem czy to był mój moment…

2019 ❤️👧| 01.2024 starania|11.2024 💔👼 |04.2025 💔👼
    9.03.2026 ⏸️
    20.03 💓 0,24 cm
    2.04 1,47 cm
    14.04 2,81 cm 🦶 5mm
    30.04 5,34 cm 🦶 1 cm
    21.05 🦶 1,71 cm
    17.06 240 g 🦶 3 cm
    2.07 366g 🦶3,7 cm
    23.07 709g 🦶 5 cm
    preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dark, ja to już kiedyś pisałam, że szczepionka na krztusiec darmowa powinna być dostępna w POZ, a grypę i RSV dostaje się na receptę w aptece. Na recepcie powinna być odpłatność 50% i kod C, wtedy są darmowe. RSV zazwyczaj trzeba zamówić wcześniej. Bez refundacji RSV kosztuje ponad 800zł. Ja przy okazji szczepienia zrobię też to EKG i konsultację internisty w POZ. 😉

Nie wiem też czy wiecie, że są już dostępne przeciwciała na RSV dla dziecka. Nazwa to Beyfortus, podaje się w pierwszym sezonie RSV, czyli u nas praktycznie zaraz po urodzeniu. Ochrona jest na ok. pół roku. Niestety są pełnopłatne, koszt to ok. 1800-2000zł 🫣🫣🫣 Niektóre szpitale mają darmowe dla wcześniaków. Dlatego wg mnie szczepienie mam przewagę, bo jest darmowe, a ochrona podobna.

Kasieek, czemu wolałabyś październik? 😉

dark lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W POZ-tach często nawet nie wiedzą, ze ciężarne sie mogą szczepić a nie mówiąc, ze maja za darmo także niekiedy trzeba sie bedzie upomnieć albo im powiedzieć. W tamtym roku tak mialam, ze poszłam do lekarza rodzinnego po kwalifikacji na szczepienie a on sie mnie pytał czy ja w ciąży sie moge szczepić a chyba do końca mi nie wierzył i czytal na internecie także no 😅

@beezi - sama jestem z listopada i jest to strasznie depresyjny miesiąc dla mnie w takim sensie, ze tutaj szaro buro zimno i jeszcze święta typu Wszystkich Świętych 😅 a pazdziernik to taka ładna jesień ;) jeszcze sie zdarzają cieple dni, drzewa kolorowe no zupełnie inaczej 😄

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży poszłam na tą kwalifikacje i był taki młody lekarz, koło 35 lat i mówił, że pierwszy raz to robi. Że żona i znajomi owszem się szczepili, ale w przychodni jak pracuje to nigdy taka zewnętrzna pacjentka nie przyszła 🤡

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Mrowka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele… no jakiś cyrk z tymi lekarzami 😅 niech sobie w necie czytają, najgorsze jest, że AI często też głupoty mówi. A to już dla pacjentów niekorzystne..

Szukam video recenzji w necie na temat doświadczeń porodu. Tak żeby się przygotować psychicznie. A może mamy tutaj te co pamiętają mogą coś napisać. Jak się przygotować psychicznie. Bo wszędzie czytam że ból jest do niczego nie podobny 😅 Oczywoscie życzę sobie porodu naturalnego. Co wyjdzie się okaże.

AMH 0,27 🙋🏻‍♀️35 👦🏻 40

I IVF 💉
    I Transfer 22.11.25 💔
    II Transfer 22.12.25 💔

II IVF 💉
    I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
    7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
    8dpt 102
    10dpt 346
    17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
    24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
    28dpt USG 💙 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
    29dpt 58348 💙 130/min
    9tc+2 💙179/min 2.59cm
    13tc+5 💙 168/min 7.21cm
    15tc NIFTY zdrowy chłopiec 💙
    21tc 360g 💙 ruchliwy 🕺🏼
    29tc+ 2 1300g 💙

preg.png
  • Alicee98 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowka wrote:
    Ja pierdziele… no jakiś cyrk z tymi lekarzami 😅 niech sobie w necie czytają, najgorsze jest, że AI często też głupoty mówi. A to już dla pacjentów niekorzystne..

Szukam video recenzji w necie na temat doświadczeń porodu. Tak żeby się przygotować psychicznie. A może mamy tutaj te co pamiętają mogą coś napisać. Jak się przygotować psychicznie. Bo wszędzie czytam że ból jest do niczego nie podobny 😅 Oczywoscie życzę sobie porodu naturalnego. Co wyjdzie się okaże.

Mi jedynie co koleżanki co mówią to „będzie boleć” i „tak jakbyś chciała kupe” 😅

Mrowka lubi tę wiadomość

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • Rocky Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie :) Maluszek waży 900 gramów i pięknie się prezentował na USG. Jest kopią siostry i zaczynają mu już rosnąć włosy 😂
    3. prenatalne mam umówione na 17 września. Umówiłam się też na podanie immunoglobuliny i szczepienie na krztusiec.

Beezi, dark lubią tę wiadomość

👩🏻 39l. 🧔🏻 45l.

01.2025 🩷👧

07.03 ⏸️
    01.04 ❤️ (7+1)
    23.04 🍓3 cm (10+2)
    It’s a Boy! 💙
    11.05 6.2 cm (12+6)
    06.07 420g (20+6)

preg.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ