Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja po dzisiejszej wizycie melduję się z synkiem na pokładzie 🩵 😍😍😍
Kleo10, karczoch321, stayaway, KASIEEK, Kairo, KlaudiaŁ, White1, Mira.huntrix, Ogoorkowa, ann_ber, blueberry3567, Beezi, dark, aswariatka, yoreva, Biochemiczka, Karolka87, Powaga, Alicee98, Rocky, mAnik, Niaha, Velaria lubią tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
White, udanych wakacji!
Anett, gratuluję synusia
Beezi, ja czuję już ruchy ale są one nieregularne i wyłącznie gdy leżę. Jednak od dwóch dni czuje już takie delikatne puknięcia, wcześniej było bardziej smyranie 🙂 bardzo na to czekałam 🤗
Ja w pierwszej ciąży leciałam samolotem w 10tc i 20tc, wszystko było ok. W tej odpuszczam, boję się nawet gdzieś do Polski dalej jechać, więc to wszystko zależy od ciąży. -
Ja nie mówię, że gondola się nie przydaje, ja grudniowe dziecko też woziłam w niej do końca czerwca, ale moim zdaniem nie ma co inwestować milionów w te wózki 2w1. Moim zdaniem lepiej kupić tańszy/używany, a potem zainwestować w coś co dłużej posłuży - fajna spacerówka, przyczepka albo właśnie jakiś wypasiony wózek do biegania czy w góry. No i jak spacerówka jest rozkładana na płasko to można wcześniej zabrać na jakiś wyjazd, my pierwszy raz korzystaliśmy jak młody miał niecałe 6 miesięcy.
Biochemiczka, dzieci są bardzo różne, bo moje np. dalej wózkowe, zabieramy na wszystkie wyjazdy i spacery dalej niż osiedlowy plac zabaw. Dlatego z mojej perspektywy ten czas gondoli był bardzo krótki w porównaniu do spacerówki. 😉
Niaha, będzie dobrze 🤞🏻🍀 Szop, mam nadzieję, że emocje ustąpiły i stres zejdzie, a Ty się wyśpisz i odpoczniesz. Mój miał znieczulenie ogólne do badania w wieku 5 miesięcy, nasz jedyny pobyt w szpitalu do tej pory. 🫠
Stayaway, też się nie mogę doczekać 😁 Super, że ruchy już bardziej wyraźne 💗
Anett, gratulacje synka 🩵
Szop lubi tę wiadomość
-
To ja mam chyba największy hit, bo w styczniu zarezerwowałam WYPRAWĘ POLARNA dla całej rodziny i lecimy końcem lipca na Spitsbergen. 🙈 Na razie się wybieram, bo kasę zapłaciliśmy za to duża. Ale podejście totalnie na luzie - jak nam życie każe zostać w domu to przeżyjemy.
A z lotów to zarezerwowałam też Hiszpanię za tydzień, nigdy nie leciałam w ciąży, ale nie mam żadnych większych myśli z tym związanych. (Może lepiej być nieświadoma…)
Co do sprzętów i rzeczy - 100% u nas zagospodarujemy rzeczy i nawet meble po 1 córce, bo lipcu robimy remont jej pokoju. Apteczne kupuję w październiku i jeżeli stwierdzimy brak czegoś to po porodzie. W pierwszej ciąży pamiętam, że kompletowałam rzeczy chyba po 7 miesiącu, więc też później.
karczoch321, blueberry3567 lubią tę wiadomość
-
My mamy w łazience przewijak, ten właśnie najtańszy z Ikei i do dziś używamy (córka ma 16 miesięcy). Miała krótki epizod, że próbowała się na nim obracać, ale zawsze działało danie czegoś do ręki, a teraz już rozumie że idziemy zmieniać pieluchę i sama idzie do łazienki.
Z wózkiem to zależy od dziecka - my z gondoli korzystaliśmy niecałe pół roku (córka dość szybko usiadła i już nie było opcji). Kupiliśmy wózek Bugaboo Butterfly 2 i z tego głównie korzystamy. Przy czym ostatnio coraz rzadziej, bo bardziej interesujące jest bieganie 🙃 mamy też Thule Sleek jako opcja dla dwójki dzieci, ale jakoś już nie widzę w nim córki.
Z łóżeczkiem to znów, zależy od dziecka 🙂 my przez pierwsze pół roku mieliśmy dostawkę w sypialni, potem córka zaczęła spać w swoim pokoju, ale to jest egzemplarz dziecka dobrze śpiącego, więc zobaczymy czy z drugim też uda się taki manewr 🤷♀️
karczoch321 lubi tę wiadomość
-
@dark wow! Ale wyprawa!
Ja leciałam w pierwszej ciąży w 5 miesiącu i bez żadnych problemów. Teraz już nie planujemy dalszych wyjazdów, bo jestem na L4.
dark lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na kontroli USG. Badała mnie jednak ta sama lekarka, która badała w szpitalu przed wypisem. I nie uwierzycie, ale krwiak nadal jest i ma 8cm! Nie wiadomo czy to resztki tamtego czy drugi/nowy 😬
Maluch się ładnie pokazywał, nawet mam zdjęcie 3d z monitora, w kolorze. Waży 173g.
Pozostaje kontrolować czy krwiak będzie się zmniejszał, może się wydostawać w postaci skrzepów, także wiem czego się spodziewać. Kolejne USG u tej lekarki 18.06. Niby mam mieć wizytę 13.06 u lekarza od prenatalnych, ale lekarka wyraziła się że albo albo, gdy zapytałam czy mogę iść też na USG kilka dni wcześniej 😕 Trochę oschła była jak dla mnie, więc nie wiem, muszę się z tym przespać i zdecydować, którą wizytę odwołać.
Nadal zakaz współżycia i podróży, no i dużo odpoczynku. Wygląda na to że nie wrócę już do pracy.👩🏼38 👨🏻35
08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
Starania od 01/2024
10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza
OM 7.02.2026
5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
18.05 - 8,9 cm, 120g || krwiak, szpital
29.05 - 173g || krwiak 8 cm
🩺 13/18.07 - USG kontrolne
🩺 1.07 - połówkowe

-
Kwestia przyzwyczajenia. Ja czasem jak trafię w żyłkę lub zrosty to boli. Najważniejsze to poprawnie je robić. Czyli nie wyciskaj powietrza ze strzykawki, i łap fałdkę na brzuchu . Cały czas trzymając wciskaj strzykawkę . Jak będziesz to robić powoli to większa szansa , że unikniesz siniaków. Chociaż na początku i tak pewnie będą.Naadziejaa wrote:Mówili że clexane . Czy te zastrzyki bardzo bolą?
-
KlaudiaŁ wrote:Kwestia przyzwyczajenia. Ja czasem jak trafię w żyłkę lub zrosty to boli. Najważniejsze to poprawnie je robić. Czyli nie wyciskaj powietrza ze strzykawki, i łap fałdkę na brzuchu . Cały czas trzymając wciskaj strzykawkę . Jak będziesz to robić powoli to większa szansa , że unikniesz siniaków. Chociaż na początku i tak pewnie będą.
Jestem tym przerażona 😞 -
Nadzieja, ja też mam. Jesteś jeszcze w szpitalu? Poproś żeby ktoś Ci pokazał jak je robić, jeśli już wyszłaś to w ulotce jest fajna instrukcja (ja mam Neoparin). Da się przyzwyczaić, chociaż fajne to to nie jest, może nie mega bolesne, ale piecze przy podawaniu.
-
Beezi wrote:Nadzieja, ja też mam. Jesteś jeszcze w szpitalu? Poproś żeby ktoś Ci pokazał jak je robić, jeśli już wyszłaś to w ulotce jest fajna instrukcja (ja mam Neoparin). Da się przyzwyczaić, chociaż fajne to to nie jest, może nie mega bolesne, ale piecze przy podawaniu.
Tak jestem jeszcze w szpitalu. I chyba do poniedziałku zostanę bo z tego stresu aż cukry mi skaczą 🤦♀️i diabetolog mi brzęczy szpitalny -
Ja miałam do każdego transferu, a w ciąży odkąd tylko zobaczyłam wzrost bety. W ciąży całe szczęście są refundowaneNaadziejaa wrote:Dziewczyny dzisiaj zlecono mi heparynę. Czy która z Was brała? Bądź bierze?
jak już zalecili Ci zastrzyki to polecam zapisać się do hematologa, będzie kontrolować czy dawka jest odpowiednia (badanie czasu anty Xa) czy nie robią się krwiaki, oraz kontrolować parametry krwi
ja mam zalecone że względu na Mutacje PAI i antykoagulant tocznia który pokazuje się co trzecie badania krwi 
A zastrzyki robi mi mąż (moja głowa nie jest w stanie przebić samej sobie skóry igła
) czasami jak trafi w odpowiednie miejsce to nic nie boli
a tak to tylko takie nieprzyjemne pieczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 07:32
Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
Mira.huntrix wrote:Ja miałam do każdego transferu, a w ciąży odkąd tylko zobaczyłam wzrost bety. W ciąży całe szczęście są refundowane
jak już zalecili Ci zastrzyki to polecam zapisać się do hematologa, będzie kontrolować czy dawka jest odpowiednia (badanie czasu anty Xa) czy nie robią się krwiaki, oraz kontrolować parametry krwi
ja mam zalecone że względu na Mutacje PAI i antykoagulant tocznia który pokazuje się co trzecie badania krwi 
A zastrzyki robi mi mąż (moja głowa nie jest w stanie przebić samej sobie skóry igła
) czasami jak trafi w odpowiednie miejsce to nic nie boli
a tak to tylko takie nieprzyjemne pieczenie
O widzisz świetnie że mąż Ci robi. Mi niestety by nie zrobił. Bo jest bardziej bojący się igły niż ja 😂 wczoraj pierwszy podała mi pielęgniarka zobaczymy jak będzie dzisiaj. A powiedz mi proszę o której godzinie to bierzesz? -
Te ograniczenia wizyt mają wynikać z tego, że chodzisz na NFZ? Bo moim zdaniem nawet codziennie możesz sobie chodzić i nic lekarce nie powinno być do tego. 🤷♀️ tym bardziej; że jest krwiak i musisz być pod kontrola… wiesz do szpitala na izbę przyjęć w teorii codziennie możesz chodzić, więc dziwne podejście…ann_ber wrote:Byłam dziś na kontroli USG. Badała mnie jednak ta sama lekarka, która badała w szpitalu przed wypisem. I nie uwierzycie, ale krwiak nadal jest i ma 8cm! Nie wiadomo czy to resztki tamtego czy drugi/nowy 😬
Maluch się ładnie pokazywał, nawet mam zdjęcie 3d z monitora, w kolorze. Waży 173g.
Pozostaje kontrolować czy krwiak będzie się zmniejszał, może się wydostawać w postaci skrzepów, także wiem czego się spodziewać. Kolejne USG u tej lekarki 18.06. Niby mam mieć wizytę 13.06 u lekarza od prenatalnych, ale lekarka wyraziła się że albo albo, gdy zapytałam czy mogę iść też na USG kilka dni wcześniej 😕 Trochę oschła była jak dla mnie, więc nie wiem, muszę się z tym przespać i zdecydować, którą wizytę odwołać.
Nadal zakaz współżycia i podróży, no i dużo odpoczynku. Wygląda na to że nie wrócę już do pracy.
karczoch321, blueberry3567 lubią tę wiadomość
-
Zastrzyki biorę rano 6:00-7:00, wieczorem accard. Zastrzyki rano ze względu na to że jak badam czas anty Xa to muszę zrobić to badanie 4 godziny po zastrzyku ( badanie sprawdza czy dawka jest odpowiednia, na początku miałam 0,6 ze względu na większą wagę, niestety dawka nie działała i została zwiększona do 0,8 )Naadziejaa wrote:O widzisz świetnie że mąż Ci robi. Mi niestety by nie zrobił. Bo jest bardziej bojący się igły niż ja 😂 wczoraj pierwszy podała mi pielęgniarka zobaczymy jak będzie dzisiaj. A powiedz mi proszę o której godzinie to bierzesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 11:15
Ja: '90 Mąż: '87
IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok
4-6.2025. 2 IUI ❌
07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA
09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
10 dpt beta 0,2
Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%
2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem
Marzec naturals czekając na transfer
10dpo 21, 11dpo 45,

-
Ja również biorę clexane 0,6 ze względu na większą wagę, da się przyzwyczaić jak już się wpadnie w rytm i się „przyzwyczajasz” do tych delikatnych kłóć. Ja biorę od 10 dni po zaleceniach u nowego lekarza prowadzącego. Ale po braniu progesteronu w zastrzykach przez krwawienie przez cały 1 trymestr też pewnie jestem przyzwyczajona.
Zawsze po zastrzyku delikatnie rozmasowuje miejsce wkłucia i myślę że pomaga bo nie widzę siniaków
Dziewczyny, od kilku dni czuję się aż za dobrze, mam dużo energii lepszy humor, tylko czasami złapią delikatnie mdłości, to pewnie normalne nie i nie potrzebnie panikuje?
też czujecie sie/czułyście „normalniej” na tym etapie?
👧🏻27, IO,PCOS
👦🏻30, okaz zdrowia, wszystkie badania prawidłowe
Starania od 01.2024
Klinika leczenia niepłodności o 11.2024
Leczenie aromek 2,5mgx2 plus ovitrelle
Diagnostyka 01.2026 u obojga, genetyka immunologia, prawidłowe ✅
03.2025 poronienie zatrzymane 10tc,pusty pęcherzyk.
12.2025 ciaza biochemiczna, poronienie samoistne 7tc
03.2026
14 dpo 80,50 beta 40,50 prog,
Od 20 dpo krwawienie/plamienie-duphaston 3x1 prolutex x1 do 11+2tc
36 dpo 51124 beta 31,90 prog
ciąża dwukosmowkowa dwuowodniowa
7+2, 2 piękne ❤️, 1,05 cm 🩵i 0,80cm🩷
9+2 2,18cm, 171 bpm❤️i 2,33cm 183bpm❤️
11+2 4,3cm 152 bpm❤️ 4,53cm 163 bpm❤️
12+6 65gram i około 7cmx2🩷🩵
14+1 100 i 90 gram 🩷🩵
16+2 strata, Aniołek Jasiu 💔 Prawdopodobnie niewydolność szyjki bezobjawowa, wyjście pęcherza płodowego do pochwy.
16+6 170gram mojej jedynej nadzieji,
17+0 założenie szwu okrężnego.