Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • stayaway Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Alicee98 spóźnione urodzinowe życzenia ❤️

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

A ja dziś zaprowadziłam córkę do przedszkola, poszłam do piekarni i poczułam takie chlust… szybko do domu i faktycznie, powtórka z soboty, z tym że jeszcze gorzej 😥

Bałam się jechać autem więc zamówiłam ubera na sor.

Przyjęli mnie na oddzial, potroili dawkę progesteronu i czekam na kroplówkę na zatrzymanie krwawienia.

W usg wszystko dobrze, dzidziuś ładnie urósł od soboty, serduszko bije. Nadal nie wiadomo co jest przyczyną krwawienia. Mam całkowity nakaz leżenia, mogę wstawać tylko do toalety.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Niecierpliwa_ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee98 wrote:
    Kurczę dziewczyny, tak piszecie o kiepskich USG przy pakietach medycznych, że się zastanawiam teraz czy nie umówić dodatkowo gdzieś prywatnej wizyty u kogoś kto ma dobry sprzęt 😃
    Bo w piątek mam wizytę w medicover i zaczęłam się stresować.

Poczekaj może do wizyty, co Ci powiedzą.
    Na razie to i tak kwestia potwierdzenia czy jest zarodek i może już ❤️
    Jak to zobaczą na sprzęcie w Medi, to raczej prywatnie nic innego nie usłyszysz na tym etapie

Wydaje mi się że jakoś USG to większe znaczenie będzie miała już w kolejnych etapach

• Niecierpliwa_ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Hej,

Alicee98 spóźnione urodzinowe życzenia ❤️

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

A ja dziś zaprowadziłam córkę do przedszkola, poszłam do piekarni i poczułam takie chlust… szybko do domu i faktycznie, powtórka z soboty, z tym że jeszcze gorzej 😥

Bałam się jechać autem więc zamówiłam ubera na sor.

Przyjęli mnie na oddzial, potroili dawkę progesteronu i czekam na kroplówkę na zatrzymanie krwawienia.

W usg wszystko dobrze, dzidziuś ładnie urósł od soboty, serduszko bije. Nadal nie wiadomo co jest przyczyną krwawienia. Mam całkowity nakaz leżenia, mogę wstawać tylko do toalety.

O matko, ale się nastresujesz :( To odpoczywaj dużo i oby już było ok 😘

• Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, spodziewałam się, że serduszka jeszcze nie będzie, ale liczyłam chociaż na zarodek. Co prawda dr powiedziała, że widzi mała kropeczke około 1 mm, no ale na USG info, że bez widocznego echa zarodka. A więc na teraz mamy pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym. No ale zastanawiający jest GS 12mm.
    Owulacja była w 18dc więc mogło się to trochę poprzesuwać.

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10 - Remek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    21.02 [10 dpo] - beta 15,6
    24.02 [13 dpo] - 122 (przyrost 313%)
    26.02 [15 dpo] - 298 (przyrost 151%)
    28.02 [17 dpo] - 660 (przyrost 121%)
    09.03 [26 dpo] - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy bez zarodka
    17.03 - gin z PZU
    23.03 - gin prywatnie
    ...
    1.11 - termin wg OM

preg.png
‹‹ 11 12 13 14 15
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ