Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, my kilka lat temu kupiliśmy po prostu przez internet klimatyzator (chyba Gorenje) z montażem w jakimś markecie elektronicznym, po zakupie umówili nam montaż w ciągu kilku dni. Zamontowali w 2-3h i od tego czasu działa. Ale nie wiem czy macie mieszkanie czy dom, my wtedy kupiliśmy do mieszkania. W domu, który teraz wykańczamy klimatyzację montowała nam jedna firma razem z rekuperacją, fotowoltaiką i jakimiś innymi rzeczami. Tutaj już bardziej skomplikowane, bo mamy łącznie 4 jednostki na dwóch piętrach.

Manik, Nadzieja, super, że się odezwałyście i wszystko u Was w porządku 🩷

Ja upały przez ostatnie dni znoszę średnio, w poniedziałek przyjechaliśmy z synkiem do moich rodziców i tutaj nie ma klimatyzacji, więc komfort życia od razu spadł. 🙈

Karczoch, ja w poprzedniej ciąży miałam ubezpieczenie chyba w Warcie, nie musiałam korzystać, ale bodajże do 32 tygodnia nigdzie nie ma większych ograniczeń.

karczoch321, mAnik lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Alicee98 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na kontroli, z chłopakiem jest wszystko w porządku ☺️
    Mi wyszła niedokrwistość, dostałam żelazo. Spodziewałam się tego, całe życie miałam z tym problem. Przed ciążą udało mi się wyprowadzić bardzo ładnie, ale jednak bobas zjada mi wszystkie zapasy. Zobaczymy jak wyjdzie ferrytyna, ale obawiam się, że jest bardzo niska 😏😏

Macie może jakieś pomysły na imię dla chłopaka? 😅 Kilka lat temu ustaliliśmy, że będzie Franek, po dziadku partnera, ale jednak te imię stało się na maksa popularne, a nic innego nam się jakoś nie podoba.

Dodatkowo zastanawiam się nad jakimś drugim wózkiem, mamy baby jogger, ale on jednak jest wielki, więc chyba przydałby się jakiś drugi mniejszy do auta. Aktualnie mamy dwa dosyć małe samochody, gdzie by trzeba było ściągać kółka, żeby się zmieścił do bagażnika. Jeszcze się zastanawiamy nad wymiana jednego auta na jednak kombiaka przy dziecku 🙈 ale no to jeszcze musimy przemyśleć, bo jednak wykończenie domu, wyprawka dla malucha, wszystko kosztuje.

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na Prenatal Duo, tam jest żelazo, nie biorę nic dodatkowo, dieta też taka sobie, bo nadal mam słabą ochotę na mięso, a o dziwo wyniki jakoś trzymam. Spadły mi erytrocyty i hematokryt, ale hemoglobina 12,5, a ferrytyna 27 (w styczniu miałam 29, potem jakoś w kwietniu 25). Aż sama jestem zaskoczona. Za to skoczyło mi TSH do 3,14, fT3 i fT4 na dolnej granicy normy, w piątek mam wizytę u endokrynologa, więc jestem ciekawa czy obserwujemy czy już do włączenia leków.

Dziewczyny, jak sobie radzicie z zastrzykami z heparyny? U mnie coraz gorzej, większe siniaki i ciężej znaleźć miejsce na wkłucie, a gdzie tu do końca połogu... 🫠

Alicee, wejdź sobie na rządową stronę z imionami nadawanymi w 2025 roku i przestudiuj, ja tak sobie wybrałam top 3 dla Dzidzi. 😉

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
‹‹ 164 165 166 167 168
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ