Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Szop mi też krzywa wyszła niezbyt tzn po 2 h 161, na czczo też miałam 84, więc ok. Niestety na środowej wizycie lekarz potwierdził cukrzycę ciążowa i dostałam glukometr i od wczoraj mierze cukier i zapisuje.( 6 razy dziennie plus w nocy 🫣) Nie wygląda to dobrze, chociaz ja też nie jem cukru, raczej całą ciążę jadłam zdrowo. Dzis na czczo miałam 101 a po 1 h od śniadania 158, wczoraj po tym samym śniadaniu 133 . Czekam na wizytę u diabetologa bo nie wiem czy sama dam sobie radę z dietą 🤷🏻♀️starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️
-
Beezi wrote:Ja też po 3 prenatalnych. Najważniejsza dla mnie informacja - mamy równy wzrost, 1850g i ok. 60 centyla, wszystkie pomiary na razie na podobnym etapie centylowym. Zdjęcia 3D nie mamy - Dzidzia wciśnięta buzią w łożysko i zasłonięta rękami 🙈
Niestety - czeka mnie trzecia w tej ciąży krzywa cukrowa, bo wyszło mi sporo glukozy w moczu 🫠
Zaszczepiłam się też wczoraj na krztusiec, miałam konsultację okulisty i internisty z EKG. Na kolejną wizytę mam już zrobić pakiet badań wirusowych do porodu i zostanie tylko GBS.
Wstępny termin CC 29.10.
Ooo mamy ten sam termin na cesarkę
Trzymam kciuki żeby krzywa dobrze wyszła
Beezi lubi tę wiadomość
-
Szop wrote:Ja miałam wizytę we wtorek.
Mała ma 1450g więc optymalnie. Tylko cukier wyszedł wysoki 🥺 Na czczo 88 ale po dwóch godzinach 155. Od wczoraj mam glukometr i za tydzień konsultację u diabetologa.
Dziś na czczo 92 i za chwilę zmierzę po posiłku. Wysoko. Nigdy nie miałam tak wysokiego cukru. Nawet nie jem słodyczy. I dużo się ruszam. Jestem podłamana. No nic. Robię dietę cukrzycową. Będę zapisywać co jem i badać cukier. Zobaczymy co powie w czwartek diabetolog.
Dużo jesz pieczywa? Często jest tak że to ono podnosi cukier -
No właśnie pieczywo i drożdżówki lubię. Nie jem jakoś szczególnie dużo ale jednak regularnie.
Godzinę po śniadaniu miałam 121. Nie najgorzej, ale jadłam dwie kanapki z chlebem fit o obniżonym indeksie glikemicznym i do tego troszkę oliwy z oliwek i warzywa, chuda szynka. Mi z dietą jest dużo łatwiej bo oboje moich rodziców ma cukrzycę po 60 roku życia. Więc zasady diety znam. Wczoraj kupiłam glukometr i paski, nie chciałam czekać na receptę bo wtedy bym dostała za darmo. Ale on kosztuje 39 zł, więc po prostu kupiłam. I od razu poszłam na zakupy cukrzyka. Będzie mi brakować bananów, dyni i gotowanej marchewki, ziemniaków, ryżu białego. Tego jadłam dużo a ma wysoki indeks. Poza zmianą chleba i tym wykluczeniom, praktycznie nie muszę nic zmieniać. No i naleśniki... Normalnie nie jadam, w tej ciąży to była taka zachcianka poranna... Muszę znaleźć przepis na naleśniki dla cukrzyków. Nie poddam się tak łatwo 😁 -
stayaway wrote:Super wiadomości, gratuluję wszystkich udanych wizyt, miło się czyta jak te nasze maleństwa cudownie rosną ❤️
Mój mam wrażenie, że mniej się już rusza przez brak miejsca, za to ma kilka razy dziennie czkawkę 🙈
Dziewczyny czy macie jakieś doświadczenia z chustami? Polecacie coś konkretnego?
W chusty nie potrafię, zawiązywanie zajmowalo mi zbyt dużo czasu. No ale mamy nosidło qusy mini, korzystałam przy pierwszym synku i myślę, że teraz również się sprawdzi. -
Jejku, już jesteśmy na ostatniej prostej...
Dla mnie to takie totalnie wzruszające bo to już oficjalnie moje ostatnie dzieciątko i staram się nie narzekać, tylko cieszyć tym stanem 🙂 Ostatnie takie kopniaki i emocje.
Jutro idę na zakupy aby dokupić troszkę drobnicy z kosmetyków do szpitala. Za jakiś tydzień zaczynam już prać i prasować wszystko bo czuję się już ciężka i sapię przy dłuższych zadaniach. Będę sobie prać małymi partiami. Najpierw kocyki i śpiworki, kombinezony. Potem wyprawkę do szpitala aby w 33 tygodniu zamknąć walizkę do szpitala. A potem już ciuszki domowe. Przedstawiłam nas już na proszek dla niemowląt hipoalergiczny. Potem gdy będę kłaść maluszka w naszym łóżku i wycierać ręcznikiem to będę wiedziała, że to już było prane w odpowiednim proszku. Przez 10 tygodni to już każdy komplet pościeli i ręczników przejdzie przez pralkę i nie będę się zastanawiać co było prane a co nie 🙂 Czuję już, że zaczynam wić gniazdo... -
Dziewczyny czy polecacie jakieś biustonosze do karmienia ? Te co kupiłam są beznadziejne 😩 jestem w stanie zainwestować w jakiś lepszy tylko, żeby był dobry.starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️
-
Ja mam jeszcze z poprzedniego razu z Esotiq. Są ładne, mają fiszbiny i dobrze trzymają ciężkie piersi. Nie robi się taka buła z cycków jak w tych z Canpol itp. Ale u mnie trzeba podparcia bo mam 70F przy karmieniu i pod koniec ciąży. Pewnie kobiety z mniejszym biustem mają łatwiej. Piersi nie są takie "zwaliste". Nie lubię sportowych bo nie trzymają i mam uczucie zwisu 😃 Dostaję wtedy szału.
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
-
Ja na start z wygodniejszych miala taka niby sportowe z bonprix i byly ok ale tak po domu. A na wyjścia kupiłam sobie z esotiq i sa naprawde super i nic sie z nimi nie dzieje
i jak sie trafi na promke to nawet nie wychodzą aż tak drogo
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was nie zaczęła jeszcze nic z wyprawki? 🙈 Ja ciągle praca, remont, szkoła córki, tempo dzikie, już ledwo żyję, a czasu na wyprawkę brak… A teraz to już po remoncie kasy. 🙄
Kiedy planujecie mieć spakowane walizki do szpitala? W którym tygodniu? -