Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Mira.huntrix Ekspertka

Wysłany: 7 września, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja krzywa cukrowa wyszła w normach dla ciężarnych,.ale tak ogólnie była kiepska bo zamiast spadac po 2h to wzrosła do górnej granicy, całe szczęście mam pakiet z Medicover i chodziłam już do diabetologa wcześniej- dała mi na wyżycie namiary na przedstawiciela sensorów libra2 (sensor do testów na dwa tygodnie za darmo) i od dziś nie muszę kłuć palców a sprawdzimy sensorem jak moje cukru się zachowują w ciągu tych dwóch tygodni.
    Dziewczyny macie jakieś gotowe listy wyprawkowe? Co trzeba itp? Jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tym co powinnam mieć

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Genevieve Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kończę wyprawkę, jeszcze jakieś małe rzeczy w drodze.
    Prawdopodobnie kupiłam dużo za dużo, dużo za drogo i niekoniecznie rzeczy niezbędne ale to raczej będzie moje jedyne dziecko i dla własnego zdrowia psychicznego potrzebowałam zaszaleć.
    Pokoik gotowy, fotelik i wózek czekają, torba też spakowana, a może raczej przepakowana ale mamy zamiar wykupić pokój rodzinny to może się pomieścimy.
    Jakoś to będzie, byle maleństwo było zdrowe.

Niaha, Beezi, dark, yoreva, ann_ber, Szop, stayaway lubią tę wiadomość

preg.png
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 8 września, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jesteście zainteresowane to w lidlu są kombinezony merino za 129 zł ( online ). Ja już kupiłam od Madzi petelki, ale może któraś nie ma a się zastanawia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 11:53

starania od 2024 r

08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
    5dpt II
    6dpt beta 21,1
    8dpt beta 71,3
    11 dpt beta 200,1
    18 dpt beta 2646,1
    27 dpt beta 25904
    7+5 💔

01.2026 kolejna procedura

03.2026 transfer ❄ 4.1.2
    5dpt II
    8dpt beta 116,7
    10 dpt beta 237,8
    16 dpt beta 2551.1
    27 dpt beta 56747 mamy ♥️ preg.png
  • ann_ber Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Dziewczyny macie jakieś gotowe listy wyprawkowe? Co trzeba itp? Jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tym co powinnam mieć

Jakieś maksymalnie 2 strony wcześniej wklejałam link do listy wyprawkowej od Niebieskiego Pudełka. Jest tam wszystko albo i nawet za dużo jak patrzę z perspektywy tego co używałam z córką. Weźmy taki rożek - kupiłam wtedy i w ogóle go nie używałam, odsprzedałam w fabrycznym opakowaniu.

Za to po godzinach namysłu, googlowania i czatowania z AI, wybrałam chyba nareszcie ten najbardziej problematyczny element wyprawki czyli laktator 😅 muszę tylko zamówić.

A dziś jestem właśnie w trakcie przeglądu ubranek. Poniosło mnie i powyciągałam rzeczy do rozmiaru 74 włącznie. Większe chowam na razie z powrotem do worków próżniowych, a 56 i 62 będę prać na dniach.
    Okazało się że mam biały kombinezon zimowy na 0-3 miesięcy! I polarowy pajacyk w r.62 w turkusie. Nie posiadam się ze szczęścia 😁 wygląda na to że z r.56 mam komplet, a z 62 może brakować jedynie spodenek/półśpiochów.
    Ale pewnie rodzina coś będzie chciała sprezentować, to na razie się nie spieszę z dokupywaniem 😅 zdecydowanie warto było przy córce kupić ubranka w uniwersalnych kolorach na te pierwsze miesiące 😊

👩🏼38 👨🏻35
    08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
    04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
    Starania od 01/2024
    10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza

OM 7.02.2026
    5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
    26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
    11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
    6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
    18.05 - 8,9 cm, 120g || krwiak, szpital
    29.05 - 173g || krwiak 8 cm
    🩺 13.06 - 236g 🩵
    🩺 1.07 - 420g
    🩺 1.09 - 1310g
    🩺 18.09 - 1890g

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_ber wrote:
    Jakieś maksymalnie 2 strony wcześniej wklejałam link do listy wyprawkowej od Niebieskiego Pudełka. Jest tam wszystko albo i nawet za dużo jak patrzę z perspektywy tego co używałam z córką. Weźmy taki rożek - kupiłam wtedy i w ogóle go nie używałam, odsprzedałam w fabrycznym opakowaniu.

Za to po godzinach namysłu, googlowania i czatowania z AI, wybrałam chyba nareszcie ten najbardziej problematyczny element wyprawki czyli laktator 😅 muszę tylko zamówić.

A dziś jestem właśnie w trakcie przeglądu ubranek. Poniosło mnie i powyciągałam rzeczy do rozmiaru 74 włącznie. Większe chowam na razie z powrotem do worków próżniowych, a 56 i 62 będę prać na dniach.
    Okazało się że mam biały kombinezon zimowy na 0-3 miesięcy! I polarowy pajacyk w r.62 w turkusie. Nie posiadam się ze szczęścia 😁 wygląda na to że z r.56 mam komplet, a z 62 może brakować jedynie spodenek/półśpiochów.
    Ale pewnie rodzina coś będzie chciała sprezentować, to na razie się nie spieszę z dokupywaniem 😅 zdecydowanie warto było przy córce kupić ubranka w uniwersalnych kolorach na te pierwsze miesiące 😊

Oo i jaki laktator wybrałaś?

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 2 lata ❤️ 🐶 14 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10.24 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm
    💙👦 - 26.10.26 - termin cc

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 8 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną dzisiaj szczepienie na rsv a za 2 tyg na krztusiec 😄
    W czwartek zamawiam komody chłopakom i będę powoli przeglądać co mam a czego brakuje. Ubranek do rozm 68 na pewno mam full. Muszę dokupić rożek bo mój Synek do 8 msc spal na nim i juz sie nie nadaje 🙈kocyk bo chce zeby każdy miał swój i jakies cumelki, butelkę, parę pieluszek nowych ;) wypiorę, poukładam i w pazdzierniku przewiozę z cala komoda do nowego domu bo innego wyjścia nie widze 😄

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam się zaszczepić ale zachorowałam. Niby jest już lepiej, ale wciąż mam chrypkę. Poczekam jeszcze kilka dni i może będzie lepiej. Ja planuję najpierw krztusiec a po 2 tygodniach rsv.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 8 września, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś po wizycie. I chyba faktycznie słabe przepływy w tętnicach macicznych dają o sobie znać, bo przyrost wygląda kiepsko.
    3 tyg temu: 1479g (III prenatalne)
    2 tyg temu: 1525g (prowadzący)
    Dziś: 1739g (prowadzący)
    Dodam, że dzisiejszy jest mocno naciągany przez lekarza w mojej opinii, wszystko mierzył po kilka razy i zapisywał najwyższe wyniki. A i tak brzuszek wygląda jakby w ciągu 2tyg nie urósł w ogóle. Biorąc pod uwagę sam pomiar AC spadł z 42 centyla na 5,8. Biorąc pod uwagę wszystkie parametry spadł z 38 na 17.
    Nie dostałam żadnych zaleceń, bo chyba nie da się z tym nic zrobić. Kolejna kontrola po prostu za tydzień.

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 9 września, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Też miałam się zaszczepić ale zachorowałam. Niby jest już lepiej, ale wciąż mam chrypkę. Poczekam jeszcze kilka dni i może będzie lepiej. Ja planuję najpierw krztusiec a po 2 tygodniach rsv.
    Tez chcialam krztusiec najpierw ale jak zawsze musiałam mówić lekarzowi co i jak bo on nie wiedział.. nie wie czy mają u nich w przychodni boostrix, a ze miałam przy sobie abrysvo to mi zrobił kwalifikacje na to 😅

@stayaway rzeczywiście nie wyglada to dobrze.. ciekawe co za tydzień wyjdzie 😐

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 9 września, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Hej, ja dziś po wizycie. I chyba faktycznie słabe przepływy w tętnicach macicznych dają o sobie znać, bo przyrost wygląda kiepsko.
    3 tyg temu: 1479g (III prenatalne)
    2 tyg temu: 1525g (prowadzący)
    Dziś: 1739g (prowadzący)
    Dodam, że dzisiejszy jest mocno naciągany przez lekarza w mojej opinii, wszystko mierzył po kilka razy i zapisywał najwyższe wyniki. A i tak brzuszek wygląda jakby w ciągu 2tyg nie urósł w ogóle. Biorąc pod uwagę sam pomiar AC spadł z 42 centyla na 5,8. Biorąc pod uwagę wszystkie parametry spadł z 38 na 17.
    Nie dostałam żadnych zaleceń, bo chyba nie da się z tym nic zrobić. Kolejna kontrola po prostu za tydzień.

Te przyrosty są martwica szczególnie przy spadkach centyli 🫂 oby za tydzień byli lepiej 🍀
    Też się tym martwię, głowka jest w 1%, pozostałe pomiary 11-20%, kontrola jutro.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 9 września, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway, przykro mi, że tak to wygląda 😢 Mam nadzieję, że Cię to nie zdołuje, ale z doświadczenia - bądź gotowa na wcześniejszy poród i dłuższy pobyt w szpitalu (chociaż niektórzy lekarze chcą doczekać równo do 37+0). Przygotuj sobie do szpitala laktator i woreczki do sterylizacji w mikrofali. Jakbyś potrzebowała to zaproś mnie do przyjaciółek i pogadamy na priv. Mimo wszystko trzymam kciuki ✊🏻

Edit, a jeśli planujesz szczepienia w ciąży to zrób to jak najszybciej, szczególnie RSV.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 10:32

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • KlaudiaŁ Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuję was cały czas ! Czekam też już na laktator i jutro ma być. Zostały mi do zamówienia adaptery do gondoli do podwójnego wózka, żeby wozić starszą i malucha razem. Szczepienie na krztusiec za mną, teraz umawiam grypę i na końcu rsv. Dziś mieliśmy wizytę u prowadzącego, ale prenatalna i wszystko jest super. Młody będzie duży bo dziś 30+3 a on już ma 1952g, ma duże przyrosty, do tego jest ułożony Miednicowo więc powoli o porodzie SN zapominamy. Cesarka będzie między 38-39 tc, więc coś pomiędzy 2 a 9 listopada. Po kolejnej wizycie za 4 tygodnie będę dzwonić umawiać dokładny termin. Nie wierzę, że ten czas tak pędzi 🤯

• KASIEEK Autorytet

Wysłany: 9 września, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaŁ wrote:
    Hej, podczytuję was cały czas ! Czekam też już na laktator i jutro ma być. Zostały mi do zamówienia adaptery do gondoli do podwójnego wózka, żeby wozić starszą i malucha razem. Szczepienie na krztusiec za mną, teraz umawiam grypę i na końcu rsv. Dziś mieliśmy wizytę u prowadzącego, ale prenatalna i wszystko jest super. Młody będzie duży bo dziś 30+3 a on już ma 1952g, ma duże przyrosty, do tego jest ułożony Miednicowo więc powoli o porodzie SN zapominamy. Cesarka będzie między 38-39 tc, więc coś pomiędzy 2 a 9 listopada. Po kolejnej wizycie za 4 tygodnie będę dzwonić umawiać dokładny termin. Nie wierzę, że ten czas tak pędzi 🤯
    U nas tez max 9 listopada cc bo nie dosc, ze rok po cc to jeszcze ostatnio maluszek ułożony miednicowo 😊 i na następnej wizycie juz prowadzący bedzie mi umawiał termin dokładny ;)

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Domini Znajoma

Wysłany: 9 września, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaŁ wrote:
    Ale wolisz cesarkę? Bo jak wolisz SN, to na spokojnie dziecko ma czas na obrót nawet do 36 tygodnia. Pomiary mają duży margines błędu i nie wiesz kiedy zacznie się poród, bo gdyby zaczął się jak u mnie poprzednio w 37 tygodniu to dziecko wcale nie będzie duże, a pewnie ok 3 kg.

• KlaudiaŁ Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    U nas tez max 9 listopada cc bo nie dosc, ze rok po cc to jeszcze ostatnio maluszek ułożony miednicowo 😊 i na następnej wizycie juz prowadzący bedzie mi umawiał termin dokładny ;)
    To my to samo 😂 cc w zeszłym roku w styczniu i teraz listopad i też Miednicowo. Także jedno rozwiązanie zostaje. Następna wizyta 7.10 więc już też poznam szczegóły tego przedsięwzięcia

• KlaudiaŁ Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domini wrote:
    Ale wolisz cesarkę? Bo jak wolisz SN, to na spokojnie dziecko ma czas na obrót nawet do 36 tygodnia. Pomiary mają duży margines błędu i nie wiesz kiedy zacznie się poród, bo gdyby zaczął się jak u mnie poprzednio w 37 tygodniu to dziecko wcale nie będzie duże, a pewnie ok 3 kg.

Początkowo chciałam SN, ale teraz się boję jakoś im bliżej tym większy strach. A jak znowu się umęczę 23h a i tak będzie cc to psychicznie upadnę. Więc chyba wolę to cc, niby czas ma ale jak będzie tak przybierał to będzie mu coraz ciężej się obrócić. Jak tak zostanie to wiadomo już w ogóle nie będzie nad czym debatować. Przestawiam głowę na cc i tyle

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 9 września, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobne dylematy. Niby mogłabym podejść do vbac, ale przy cc ze względu na brak postępu porodu szanse na sukces są znikome. Ustaliłam z chatem gpt że czekam do 39 tc czy się samo zacznie i wtedy próba vbac z zzo, a jak nie to cc.
    Teraz tylko muszę dowiedzieć się jak to zorganizować w szpitalu, żeby mnie nie zmuszali do czekania. Do tego okazało się że mody się obrócił i po 3 miesiącach siedzenia głową w dół usiadł dupa 🤣 więc tym bardziej żegnam myśli o próbie SN. Niby ma czas i miejsce żeby wrócić, ale skoro nie ruszał się tak długo to nie wiem czemu teraz nagle miałby wrócić do pozycji główkowej.

Dzisiaj cały dzień mnie czyściło i męczyły mnie skurcze, ale raczej nie obawiam się przedwczesnej akcji porodowej.

Stay przytulam 🫂 mam nadzieję że maleństwo będzie mogło jeszcze posiedzieć w brzuszku i nabierze trochę ciałka 💛

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 9tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌
    09.04 4.47cm 🦋
    22.04 6.74cm I prenatalne 🩵
    30.04 8.40cm 🐥
    11.05 130g 🦔
    25.05 254g 🐿️
    24.06 446g II prenatalne 🐇
    29.07 994g 🐨
    26.08 1642g III prenatalne 🐒
    07.09 1990g ułożenie pośladkowe 🙃
    28.09 2830g 😳 główkowo i już się nie kręć 🙏
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero, KIR Bx (brak 2DS3), HLA-C1

preg.png
  • Doriibzh Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway - pierwszy raz słyszę o przepływie i problemach, ale też jestem zielona w tych tematach. Wcześniej wszystko było ok? Z Twojej strony nic nie możesz zrobić, tylko czekać i kontrolować? Bardzo mi przykro, ale jestem dobrej myśli 💗 wysyłam Ci pozytywną energię, najważniejsze że masz lekarzy i pilnują tego.

Ja mam wizytę w piątek, a później pod koniec miesiąca, akurat tak się złożyło więc zobaczymy co u małej, mam leki na nadciśnienie bo niestety powyżej 140 mi się utrzymuje, czuje się dobrze, brak bólów głowy itd. Jedynie nocki są ciężkie, plecy bolą, mimo poduszek i ćwiczeń, wcześniej było w kratkę, od kilku dni nie ma nocy bez bólu. Mam do Was pytanko, czy możliwe że z przemęczenia typu gotowanie, porządki w szafkach, spacery mogę mieć delikatne skurcze? Nie są bolesne, ale czuję taki lekki dyskomfort, nie są też na całym brzuchu więc chyba to nie Braxton? Jak Wy się czujecie?

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym 6,88cm
    🩷🎀
    30/07 547g 💗
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • Domini Znajoma

Wysłany: 10 września, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne Braxtony. Gadałam o tym z położna i powiedziała, że często jest tak że w każdej kolejnej ciąży są bardziej odczuwalne. Nie bolą mnie jako tako a brzuch się nie raz tak zaciska że aż muszę przystanąć żeby złapać oddech. W pierwszej ciąży były praktycznie niezauważalne. Jeśli chodzi o plecy, to mnie bolały jak chodziłam do biura i musiałam siedzieć przy biurku po kilka godzin dziennie. Teraz najbardziej odczuwam ból bioder. Jak śpię na jednej stronie to czasem tak boli że aż łzy do oczu napływają jak się obudzę.

• Beezi Autorytet

Wysłany: 10 września, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh, ja jak więcej postoję czy coś próbie to miewam takie skurcze i spięcia, mijają po odpoczynku w pozycji leżącej.

Ann ber, też jestem ciekawa jaki wzięłaś laktator 😁 Ja póki co zamówiłam części zamienne do mojego starego Neno, zobaczymy jak się potoczy historia z karmieniem. Jak będę potrzebować to wtedy kupię muszlowy.

Ja ciuszki skompletowałam po synu i dostałam od koleżanki, która ma córkę, potem pewnie większość będę kupować, ale te malutkie moim zdaniem bez sensu mieć nowe w dużych ilościach. Kupiłam za to pieluszki muślinowe, ręcznik, jakieś butelki, smoczek i drobne akcesoria. Jakbyście już chciały kupować to w Biedronce teraz w dobrej cenie wychodzą Pampers Premium care. Ja wzięłam dwa opakowania rozmiaru 1, bo nigdy nie wiadomo jakie duże dziecko będzie i ile z nich skorzysta.

Biochemiczka, ja teoretycznie mogłabym próbować VBAC, ale jakoś nie chcę. Boję się po prostu, a CC już znam i zniosłam dobrze. Dodatkowo łatwiej zaplanować pracę męża przy chociaż orientacyjnej dacie porodu. Od połowy listopada już wraca do pracy, a tak to mogłabym nie urodzić do tego czasu. 🙈 Jak sytuacja wygląda u Was, ile partnerzy planują zostać w domu po porodzie?

Ja w tamtym tygodniu szczepiłam się na krztusiec, w następnym planuję RSV, potem pewnie już w październiku grypę.

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
‹‹ ‹ 192 193 194 195 196 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ