Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez w Ikei byłam ostatnio i tam jest super oznakowane, ze w ciąży pierwszeństwo więc poszla na przód pierwszej lepszej kasy i mówię Panu, ze ja z pierwszeństwem a Pan zadowolony i mowi, ze zaprasza 😄Wyobraźnia87 wrote:Ja też to zauważyłam 😀 nawet ostatnio mówiłam mężowi o tym „ zjawisku „ . 2 razy mi się zdarzyło, że Pani ekspedientka poprosiła mnie do kasy a ludzie przede mną w kolejce patrzą na brzuch, a następnie szybko odwracają wzrok 🫣ostatnio byliśmy w Ikei i tam przy kasach jest informacja o pierwszeństwie kobiet w ciąży, więc sama podeszłam do pracownicy i poprosiłam o możliwość skorzystania, bo ciężko już mi było wytrzymać w tej kolejce.
Ogólnie z moich obserwacji więcej empatii do kobiet w ciąży maja mężczyźni niż kobiety - a zwłaszcza w przedziale wiekowym 50 i wiecej lat. Raz mialam sytuację, ze starszy Pan mnie przepuścił a przyszla jego żona i mu robiła wyrzuty, ze jej tez jest ciężko 😅 chociaz nie wyglądała jakby rzeczywiscie bylo.. -
KASIEEK wrote:Tez w Ikei byłam ostatnio i tam jest super oznakowane, ze w ciąży pierwszeństwo więc poszla na przód pierwszej lepszej kasy i mówię Panu, ze ja z pierwszeństwem a Pan zadowolony i mowi, ze zaprasza 😄
Ogólnie z moich obserwacji więcej empatii do kobiet w ciąży maja mężczyźni niż kobiety - a zwłaszcza w przedziale wiekowym 50 i wiecej lat. Raz mialam sytuację, ze starszy Pan mnie przepuścił a przyszla jego żona i mu robiła wyrzuty, ze jej tez jest ciężko 😅 chociaz nie wyglądała jakby rzeczywiscie bylo..
Mam takie same obserwacje 😉 Jeżeli zostałam przepuszczona w kolejce, to tylko przez mężczyzn.
-
No to mi się jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś mnie przepuścił. Raz Pani w aptece (bardzo młoda) mnie wypatrzyła i wywołała do okienka. Myślałam że stare babki w kolejce mnie zeżrą wzrokiem 🫣 Dziś stałam w dość dużej kolejce w sklepie ale jakoś tak wszyscy udawali że mnie nie widzą 😆🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
mAnik wrote:Hej dziewczyny, ja utknęłam na patologii ciąży ze stanem przedrzucawkowym. Dodatkowo u dziewczyn jest centralizacja krążenia. Mam dostawać leki i w zależności jak będę na nie reagować to albo zostanę tu do CC, albo wyjdę do domu jeszcze, a w najgorszym przypadku będę miała cc wcześniej.
Trzymajcie kciuki, żebym jednak do tego 37tygodnia dotrwała.
Hej, jak tam sytuacja na froncie? Udało się uspokoić ciśnienie i przepływy?
U mnie wyszło podejrzenie nadciśnienia (ale dla mnie to nie do końca prawda bo po prostu nienawidzę jak mi pompuje ciśnieniomierz i potrafię przy dodatkowym pompowaniu dostać mini paniki), ale dobrze że to wyłapały, mam leki po których mi nic nie jest ( na szczęście), ciśnienie w ryzach do 135/80. Oprócz tego zaraziłam się od męża przeziębieniem i trochę zdychalam ale mimo to pracuje zdalnie, spaceruje itd plecy odpuściły całkiem, no żyć nie umierać (byle pozbyć się kaszlu i kataru).
Nic nie mamy info od @Stayaway też. -