Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • dark Ekspertka

Wysłany: 19 września, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wyprawkę higieniczna warto na gemini czy jakieś inne miejsce w internecie? 7 lat temu tam kupowałam wszystko i pamiętam, że wybór był duży. Zależy mi wszystko w 1 miejscu załatwić, ale może coś fajnego się pojawiło.

Dajce też znać jakie pamparsy teraz są ok dla takich malutkich? Przy córce miałam jakieś z niszowe, ekologiczne i dostępne tylko online. Potrzebuję teraz czegoś bardziej dostępnego w sklepie stacjonarnym.

2019 ❤️👧| 01.2024 starania|11.2024 💔👼 |04.2025 💔👼
    9.03.2026 ⏸️
    20.03 💓 0,24 cm
    2.04 1,47 cm
    14.04 2,81 cm 🦶 5mm
    30.04 5,34 cm 🦶 1 cm
    21.05 🦶 1,71 cm
    17.06 240 g 🦶 3 cm
    2.07 366g 🦶3,7 cm
    23.07 709g 🦶 5 cm
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 września, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dark wrote:
    Dziewczyny czy wyprawkę higieniczna warto na gemini czy jakieś inne miejsce w internecie? 7 lat temu tam kupowałam wszystko i pamiętam, że wybór był duży. Zależy mi wszystko w 1 miejscu załatwić, ale może coś fajnego się pojawiło.

Dajce też znać jakie pamparsy teraz są ok dla takich malutkich? Przy córce miałam jakieś z niszowe, ekologiczne i dostępne tylko online. Potrzebuję teraz czegoś bardziej dostępnego w sklepie stacjonarnym.

Ja kupowałam ze świata dziecka z allegro(przykładowa oferta: https://allegro.pl/oferta/philips-avent-butelka-natural-mala-60ml-0-6m-dla-noworodka-18383706254)

Co do pieluch, mam te z DM w rozmiarze 0, ze starszakiem też z nich korzystałam na start i były idealne, teraz spodziewam się mniejszego dzieciaka więc pewnie na dłużej starczą. Później przejdziemy się na lupilu lub huggies. Po pampersach młody miał odparzenia, więc one chyba nie są dla wszystkich. W mojej opinii najlepsze są z huggies ale też są drogie. Kupili są w lidlu a huggies w netto lub rossmanie

dark lubi tę wiadomość

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 2 lata ❤️ 🐶 14 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10.24 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm
    💙👦 - 26.10.26 - termin cc

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • ann_ber Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dark wrote:

Ja wczoraj robiłam zakupy na Allegro, higieniczne rzeczy kupowałam też od Świat Dziecka.

Pieluszki też wczoraj pochwycilam w Rossmanie, Babydream 1, 26 szt., 2-5kg, są na promocji teraz za 9.99, mają dobre opinie, więc będę testować. Na razie wzięłam jedno opakowanie do szpitala. Przy córce kupowałam Dada i było OK, aczkolwiek teraz czytałam komentarze że podobno im jakość spadła, więc raczej jeśli bym kupowała to jedno opakowanie zanim bym jakiś większy zapas robiła 🙂

dark lubi tę wiadomość

👩🏼38 👨🏻35
    08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
    04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
    Starania od 01/2024
    10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza

OM 7.02.2026
    5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
    26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
    11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
    6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
    18.05 - 8,9 cm, 120g || krwiak, szpital
    29.05 - 173g || krwiak 8 cm
    🩺 13.06 - 236g 🩵
    🩺 1.07 - 420g
    🩺 1.09 - 1310g
    🩺 18.09 - 1890g

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 września, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dark, ja część rzeczy kupowałam w Gemini, a część w Melisie, resztę na Allegro. Brałam od razu paracetamol, witaminę D, maści, więc nie wszystko da się kupić na Allegro.

Pieluchy kupiłam Pampers premium care, ale tylko dwa opakowania na początek, jakby się coś działo po nich to nie robiłam zapasu. Starszak też z nich korzystał na początku, potem przeszliśmy na Dadę. Bardziej eko i naturalne są polecane Bambiboo z Rossmanna albo internetu. W szpitalu przy starszaku były chyba Happy? jak leżał na neonatologii i też się nic nie działo.

Czy któraś z Was wie, że nie będzie karmić piersią i ma wybrane jakieś MM? Albo kupione MM na zapas?

dark lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Genevieve Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Dark, ja część rzeczy kupowałam w Gemini, a część w Melisie, resztę na Allegro. Brałam od razu paracetamol, witaminę D, maści, więc nie wszystko da się kupić na Allegro.

Pieluchy kupiłam Pampers premium care, ale tylko dwa opakowania na początek, jakby się coś działo po nich to nie robiłam zapasu. Starszak też z nich korzystał na początku, potem przeszliśmy na Dadę. Bardziej eko i naturalne są polecane Bambiboo z Rossmanna albo internetu. W szpitalu przy starszaku były chyba Happy? jak leżał na neonatologii i też się nic nie działo.

Czy któraś z Was wie, że nie będzie karmić piersią i ma wybrane jakieś MM? Albo kupione MM na zapas?

Ja kupiłam Kendamil w razie czego. Czytałam i czytałam ale nie wiem czy to dobry wybór :/

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 września, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:

Nastawiam się ponownie na kp, ale w zapasie będę mieć gotowe buteleczki z hipp (w rossmanie można kupić)

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • Alicee98 Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już rodziły lub planują rodzić SN. Wiecie ile osób jest u was w szpitalach obecnych przy porodzie? Od wszystkich słyszałam, że jest tylko położna, a jeżeli coś się dzieje, to dopiero przychodzi lekarz.

My mieliśmy wczoraj wykupioną prywatną wizytę z położna z wybranego szpitala i powiedziała, że w tym szpitalu jak pojawia się pełne rozwarcie to jest, aż 5 osób na sali: lekarz, lekarz od noworodków, położna przyjmująca poród, dodatkowa położna, która podaje rzeczy, np. wodę dla mamy i pielęgniarka z oddziału noworodków. Zdziwiło mnie to szczerze mówiąc, że, aż tyle personelu jest ciągle na sali 😅

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja część rzeczy też kupowałam na allegro a część typu podpaski podkłady itp Rossmann. Jeśli chodzi o jakieś suplementy to jeszcze nic nie kupowałam ale myślę na dniach wskoczyć do apteki po witaminkę D, biogaie itd. Mleczko gotowe w buteleczkach też planuję kupić. Przy córci miałam bebilon. Pampersy kupiłam z pampers premium care. Ale to już indywidualny temat bo nigdy nie wiadomo jak dzidziusiowi się sprawdzą więc zobaczymy. Potem przeszłam na babydream i pamiętam że wszystko było ok a jak przeszłyśmy na rozmiar większe to strasznie ją odparzyło. Nie mogłam sobie poradzić z tymi odparzeniami. No dziwna sprawa bo tak jak mówię pampersy były te same tylko rozmiar inny. Potem to już leciałyśmy z dada i lupilu więc myślę że tu będzie podobnie 😊

dark lubi tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17
    11.03 (16dpo) beta 239,76
    13.03 (18dpo) beta 569,37

Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 września, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Ja część rzeczy też kupowałam na allegro a część typu podpaski podkłady itp Rossmann. Jeśli chodzi o jakieś suplementy to jeszcze nic nie kupowałam ale myślę na dniach wskoczyć do apteki po witaminkę D, biogaie itd. Mleczko gotowe w buteleczkach też planuję kupić. Przy córci miałam bebilon. Pampersy kupiłam z pampers premium care. Ale to już indywidualny temat bo nigdy nie wiadomo jak dzidziusiowi się sprawdzą więc zobaczymy. Potem przeszłam na babydream i pamiętam że wszystko było ok a jak przeszłyśmy na rozmiar większe to strasznie ją odparzyło. Nie mogłam sobie poradzić z tymi odparzeniami. No dziwna sprawa bo tak jak mówię pampersy były te same tylko rozmiar inny. Potem to już leciałyśmy z dada i lupilu więc myślę że tu będzie podobnie 😊

Na jakiekolwiek odparzenia i problemy skórne całym sercem polecam kąpiel w krochmalu. Naturalne i naprawdę działa cuda ❤️

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 19 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Na jakiekolwiek odparzenia i problemy skórne całym sercem polecam kąpiel w krochmalu. Naturalne i naprawdę działa cuda ❤️

Niestety też się nie sprawdziło 🙈 cuda już u nas były. Walczyliśmy z tym odparzeniem chyba miesiąc jak nie dłużej. Pomógł dopiero nadmanganian potasu (kąpiel). 2 3 razy i było po problemie

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔

Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17

Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 września, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genevieve, mój starszak był dokarmiany, a potem całościowo karmiony Kendamilem. Jak robiłam analizę to skład naprawdę bardzo dobrze wypadał. Minus taki, że dostępny tylko w internecie. Teraz są jakieś braki i jest ciężko dostępny, więc się zastanawiam nad jakimś innym, ale poczekam co się będzie działo przez ten miesiąc. U nas np. w ogóle nie sprawdziły się te gotowe butelki, jak podałam kilka razy gotowy Bebilon to od razu były problemy brzuszkowe i nieładne kupy.

Alicee, jak się coś dzieje to lekarz przychodzi wcześniej, jak nic to są miejsca, że rodzisz z położną, a są miejsca, gdzie ginekolog jest na ostatnią fazę. Neonatolodzy różnie, pewnie zależy ile jest porodów w danym czasie. Może przyjść jeszcze anestezjolog z pielęgniarką jeśli chcesz znieczulenie, potem różnie - czasem kontroluje znieczulenie położna, a czasem przychodzi lekarz co jakoś czas.

U mnie przy CC było chyba z 10 osób, a to była niedziela, więc i tak pewnie okrojony skład 🙈

Genevieve lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • KASIEEK Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pieluszki sie sprawdzają dada złote. Po pampers mieliśmy odparzenia i takie wydawały sie mega chemiczne. Ogólnie to ja używam dada i bambiboo z Rossmann bo sa naturalne wiec zmieniam troche tych troche tych. Teraz akurat sa bambiboo rozm 1 i 2 na promce ;)
    Co do osob na sali to jak juz rodzisz to przychodzi ginekolog i osoby z noworodków zeby zbadać maluszka.
    Przy cc u mnie tez bylo z 10 osob.. lekarz z asysta, anestezjolog z 2 asystami i juz czekał neonatolog i pielęgniarka z noworodków plus położna.

My jestesmy na laktowidzie bo pamietam początkiem roku byly straszne afery ze skazonymi mlekami z nestle i wycofanymi partiami wiec postawiłam na polski produkt. Ale to zalezy od dziecka czy nie bedzie problemów brzuszkowych po danym mleczku 😐

Ja od poniedziałku ruszam z przegladaniem i praniem dla dzidzi 😄

dark lubi tę wiadomość

21.03 - ⏸️
    24.03 - mamy ❤️

preg.png

event.png
  • Genevieve Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Ooo widzisz :) będzie raźniej. Dziewczyny co bd miały cc czy robicie plan porodu? Bo ja 2 lata temu jak miałam pierwszą to pytali o to. Ale wtedy nie miałam bo nawet do głowy mi nie przyszło że trzeba mieć przy cc. A rodzić będę w tym samym szpitalu i też będą pewnie pytać.🤔 a w ogóle nie wiem jak to ogarnąć 🤔😂

Mogę ci napisać jak nam mniej więcej mówiła to położna na Szkole Rodzenia. Z notatek więc może być trochę bez ładu i składu.
    Na górze wiadomo Plan Porodu i jak CC to już to też tam do góry napisać żeby się wyróżniało .
    Imię nazwisko, PESEL, planowane miejsce porodu i ta regułka, że poniższe prośby mogą zostać spełnione tylko w przypadku braku przeciwskazań.
    Osoba towarzysząca - jeżeli tak to dodać imię i naziwsko.
    Prośba o dokładne informowanie o tym co się dzieje z dzieckiem i z tobą.
    Zgoda na obecność studentów lub nie.
    Pierwszy kontakt z dzieckiem - jeśli stan mamy nie pozwoli to żeby do taty zostało przekazane.
    Preferencje dotyczące karmienia - czy piersią, czy KPI czy modyfikowane, czy z użyciem nakładek itp.
    Opieka nad dzieckiem - że wykonywane czynności mają się odbywać w miarę możliwości przy obecności mamy lub taty
    Jeżeli sala rodzinna to też napisać, że nam zależy
    I potem te wstępne zgody na szczepienia i zabiegi profilaktyczne
    Aha i kąpiel noworodka czy chcemy czy nie
    I jakieś tam ładne podziękowanie na końcu.

:)

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 20 września, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, na stronie szpitala, w którym rodziłam był wzór planu porodu do CC, mnie zapytali na izbie przyjęć czy mam, ale nie miałam, bo nie planowałam jeszcze rodzić 🙈 Dostałam czysty wzór do wypełnienia i wypełniałam na IP przy przyjęciu, bo był na to czas. 😉

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Szop Przyjaciółka

Wysłany: 20 września, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wyprawkę kosmetyczno higieniczną robić sama bo zestawy zawsze były tak skomponowane, że połowa była nie użyta a drugiej połowy było za mało 🙂
    Co do pieluszek to u nas zawsze Dada premium. Nigdy nie zawiodły i nie uczuliły. A mam córkę z AZS. Pampers tak ja podrażniły, że pupa była po nocy w ranach. Przez kilka dni musiałam pieluchować tetrą na cienko, żeby oddychała skóra. Czyli każde siusiu to cała do mycia. To było straszne.
    Do 6 miesiąca karmiłam zawsze piersią, potem dawałam HiPP. Zawsze było dobrze tolerowane przez trójkę moich starszaków.

• mAnik Ekspertka

Wysłany: 20 września, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja utknęłam na patologii ciąży ze stanem przedrzucawkowym. Dodatkowo u dziewczyn jest centralizacja krążenia. Mam dostawać leki i w zależności jak będę na nie reagować to albo zostanę tu do CC, albo wyjdę do domu jeszcze, a w najgorszym przypadku będę miała cc wcześniej.
    Trzymajcie kciuki, żebym jednak do tego 37tygodnia dotrwała.

Starania od sierpnia 2017
    07.2019 IUI ☹️
    08.2019 IUI ☹️
    2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
    19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
    4dpt ⏸️
    Beta:
    6dpt 65,2||8dpt 247,1||11dpt 1113,2
    12dpt 1594,7||15dpt 4036,5||20dpt 17488,3
    25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
    29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
    7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
    8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
    10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
    12+5 prenatalne, wszystko OK
    Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷
    21+3 połówkowe, wszystko ok, 408g i 410g

preg.png
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAnik wrote:
    Hej dziewczyny, ja utknęłam na patologii ciąży ze stanem przedrzucawkowym. Dodatkowo u dziewczyn jest centralizacja krążenia. Mam dostawać leki i w zależności jak będę na nie reagować to albo zostanę tu do CC, albo wyjdę do domu jeszcze, a w najgorszym przypadku będę miała cc wcześniej.

O kurczę 😔 współczuję Ci bardzo i trzymam mocno kciuki za Was. Dawaj nam znać jak sytuacja. Wierzę że uda się dotrzymać 🙂

mAnik lubi tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔

Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17

Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAnik wrote:

Ojj współczuję :( oby jak najszybciej się ustabilizowało, trzymam mocno kciuki 🍀

mAnik lubi tę wiadomość

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    preg.png
  • dark Ekspertka

Wysłany: 21 września, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAnik wrote:
    Wysyłam dużo wsparcia i trzymam kciuki żebyś szybko wyszła do domu jeszcze na ten ostatni czas! Jak będziesz chciała podziel się jakie miałaś objawy, czy coś nagłego się wydarzyło. Ja mam też cukrzycę ciążową, bez insuliny. Trzymaj się!

mAnik lubi tę wiadomość

2019 ❤️👧| 01.2024 starania|11.2024 💔👼 |04.2025 💔👼
    9.03.2026 ⏸️
    20.03 💓 0,24 cm
    2.04 1,47 cm
    14.04 2,81 cm 🦶 5mm
    30.04 5,34 cm 🦶 1 cm
    21.05 🦶 1,71 cm
    17.06 240 g 🦶 3 cm
    2.07 366g 🦶3,7 cm
    23.07 709g 🦶 5 cm
    preg.png
  • mAnik Ekspertka

Wysłany: 21 września, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dark wrote:
    Wysyłam dużo wsparcia i trzymam kciuki żebyś szybko wyszła do domu jeszcze na ten ostatni czas! Jak będziesz chciała podziel się jakie miałaś objawy, czy coś nagłego się wydarzyło. Ja mam też cukrzycę ciążową, bez insuliny. Trzymaj się!

Od 3 dni miałam skoki ciśnienia, w zasadzie wahało się między 140/90 a 155/98. Czułam się też nieco gorzej plus tak jak zawsze mam spuchniete nogi głównie wieczorem, tak tym razem miałam opuchliznę cały czas i to bardzo mocną, więc stwierdziłam, że pojadę na izbę na wszelki wypadek. Po badaniach wyszło, że mam białko w moczu, a przepływy u dziewczynek są zaburzone, więc mnie zatrzymali, dostałam dopegyt i clexane, zobaczymy co dalej

Starania od sierpnia 2017
    07.2019 IUI ☹️
    08.2019 IUI ☹️
    2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
    19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
    4dpt ⏸️
    Beta:
    6dpt 65,2||8dpt 247,1||11dpt 1113,2
    12dpt 1594,7||15dpt 4036,5||20dpt 17488,3
    25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
    29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
    7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
    8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
    10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
    12+5 prenatalne, wszystko OK
    Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷
    21+3 połówkowe, wszystko ok, 408g i 410g

preg.png
‹‹ ‹ 197 198 199 200 201 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ