Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeżyłam wieczne żłobkowe infekcje tylko z katarkiem do odkurzacza, ale przy drugim chyba kupię jakiś elektryczny aspirator, będzie łatwiej niż wyciągać odkurzacz. 🙈 Ale to jeszcze mam czas, może coś na BF upoluję.

Kasieek, przepraszam, nie pamiętam czy było pisane - planujecie żłobek czy na razie zostajesz z dwójką w domu?

Genevieve, wow 🔥 Fotelik warto poćwiczyć na sucho w domu, ale potem szybko opanujesz. Ja jak musiałam to potem szybko opanowałam nawet przepinanie bazy między samochodami. 😉

Karolka, w jakim szpitalu się zgadzają na poród SM bliźniąt? Szacunek dla Ciebie za decyzję i oby wszystko poszło po Twojej myśli ✊🏻🍀 Ja jak planowałam pierwsze rodzic SN to tylko ze znieczuleniem, specjalnie wybierałam szpital gdzie jest dostęp do ZZO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:43

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • ann_ber Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @stayaway - Gratulacje! Dużo zdrówka i sił dla Ciebie i Oskara! ☺️

Co do znieczulenia podchodzę do tematu jak w pierwszej ciąży, czyli rodzę tam gdzie nie ma problemu z dostępnością. Co prawda z córką nie wzięłam znieczulenia przez to jak szybko się "rozkręciłam" 😅 leżę z kroplówką z oksytocyną, podpięta do KTG i już mam wołać położną, że jednak chce znieczulenie, a ona sprawdza jak idzie i mówi "a nie już za późno, już pani rodzi" 😅 chwilę później kilka innych położnych już na sali, KTG zdjęte, a ja czuję że chcę przeć, także chyba mam wysoki próg bólu albo nie wiem co się podziało 😅 jedynie to mnie miejscowo znieczulili do szycia, bo córka urodziła się z dłonią na twarzy i mnie gdzieś tą rączką zahaczyła, krocze bez uszczerbku, nie nacinane. Także bardzo chcę podobny poród i tym razem 😊

Też będę rozważać aspirator elektroniczny. Córka nie chodziła do żłobka i w ciągu pierwszego roczku złapała katar tylko raz. Mieliśmy taki manualny zasysacz Frida, ale załapałam katar od odciągania, więc teraz weźmiemy coś co nie wymaga używania własnych płuc 😁

Jutro rano mam drugie podejście do 3ich prenatalnych. Jestem ciekawa jak tam rośnie i w którą stronę leży, bo dla mnie czuć jakby w poprzek był na razie 😅

👩🏼38 👨🏻35
    08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
    04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
    Starania od 01/2024
    10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza

OM 7.02.2026
    5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
    26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
    11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
    6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
    18.05 - 8,9 cm, 120g || krwiak, szpital
    29.05 - 173g || krwiak 8 cm
    🩺 13.06 - 236g 🩵
    🩺 1.07 - 420g
    🩺 1.09 - 1310g

preg.png
‹‹ 194 195 196 197 198
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ