Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przeżyłam wieczne żłobkowe infekcje tylko z katarkiem do odkurzacza, ale przy drugim chyba kupię jakiś elektryczny aspirator, będzie łatwiej niż wyciągać odkurzacz. 🙈 Ale to jeszcze mam czas, może coś na BF upoluję.
Kasieek, przepraszam, nie pamiętam czy było pisane - planujecie żłobek czy na razie zostajesz z dwójką w domu?
Genevieve, wow 🔥 Fotelik warto poćwiczyć na sucho w domu, ale potem szybko opanujesz. Ja jak musiałam to potem szybko opanowałam nawet przepinanie bazy między samochodami. 😉
Karolka, w jakim szpitalu się zgadzają na poród SM bliźniąt? Szacunek dla Ciebie za decyzję i oby wszystko poszło po Twojej myśli ✊🏻🍀 Ja jak planowałam pierwsze rodzic SN to tylko ze znieczuleniem, specjalnie wybierałam szpital gdzie jest dostęp do ZZO.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 14:43
-
@stayaway - Gratulacje! Dużo zdrówka i sił dla Ciebie i Oskara! ☺️
Co do znieczulenia podchodzę do tematu jak w pierwszej ciąży, czyli rodzę tam gdzie nie ma problemu z dostępnością. Co prawda z córką nie wzięłam znieczulenia przez to jak szybko się "rozkręciłam" 😅 leżę z kroplówką z oksytocyną, podpięta do KTG i już mam wołać położną, że jednak chce znieczulenie, a ona sprawdza jak idzie i mówi "a nie już za późno, już pani rodzi" 😅 chwilę później kilka innych położnych już na sali, KTG zdjęte, a ja czuję że chcę przeć, także chyba mam wysoki próg bólu albo nie wiem co się podziało 😅 jedynie to mnie miejscowo znieczulili do szycia, bo córka urodziła się z dłonią na twarzy i mnie gdzieś tą rączką zahaczyła, krocze bez uszczerbku, nie nacinane. Także bardzo chcę podobny poród i tym razem 😊
Też będę rozważać aspirator elektroniczny. Córka nie chodziła do żłobka i w ciągu pierwszego roczku złapała katar tylko raz. Mieliśmy taki manualny zasysacz Frida, ale załapałam katar od odciągania, więc teraz weźmiemy coś co nie wymaga używania własnych płuc 😁
Jutro rano mam drugie podejście do 3ich prenatalnych. Jestem ciekawa jak tam rośnie i w którą stronę leży, bo dla mnie czuć jakby w poprzek był na razie 😅👩🏼38 👨🏻35
08/2021 - ⏸️ 3cs, pierwsza ciąża🤰🏼
04/2022 - 39tc, sn, córka 🩷 3060g, 52 cm 👶
Starania od 01/2024
10/2024 - cp, laparoskopia zwiadowcza
OM 7.02.2026
5.03.2026 ⏸️ || 7.03 - beta 680 || 9.03 - beta 1334
26.03 - mamy serduszko ❤️☺️ CRL 0,86 cm, 6t5d, z USG 7t0d
11.04 - 9t0d(+3) 2,60 cm 💓176
6.05 (prenatalne 12t4d) - 6,91 cm (13t1d) 💓 154 || TP 10.11
18.05 - 8,9 cm, 120g || krwiak, szpital
29.05 - 173g || krwiak 8 cm
🩺 13.06 - 236g 🩵
🩺 1.07 - 420g
🩺 1.09 - 1310g
🩺 18.09 - 1890g

-
Dziewczyny, długo zastanawiałam się, czy do Was napisać… 🥹💚
Byłam tutaj z Wami jeszcze w kwietniu i wtedy bardzo wierzyłam, że zostanę z Wami już do listopada. Niestety moja historia potoczyła się inaczej i straciłam ciążę. Mimo że później trochę się wycofałam, często o Was myślałam i zaglądałam, co u Was. 🤍
Dziś chciałam się odezwać, bo po tych wszystkich trudnych miesiącach chyba dzieje się u mnie mały cud. 🥹🌈
10 września miałam transfer zarodka, testy zaczęły wychodzić pozytywne, a dziś 7 dpt beta wyniosła 66,30.
Wiem, że to dopiero sam początek i jeszcze bardzo boję się cieszyć, ale jednocześnie serce mam pełne nadziei.
Chciałam po prostu Wam o tym powiedzieć, bo byłyście częścią tamtego etapu mojej historii. Mam ogromną nadzieję, że tym razem będzie to moje szczęśliwe zakończenie. 💚🌈
Ściskam Was wszystkie bardzo mocno i życzę Wam spokojnej końcówki oczekiwania na Wasze listopadowe maleństwa 🤍
Alicee98, KASIEEK, Beezi, Genevieve, Biochemiczka, Naadziejaa, Velaria, dark, yoreva, Kleo10, Powaga, Karolka87, KlaudiaŁ, Rocky, Mira.huntrix lubią tę wiadomość
35 l | AMH 3,8
IUI x3 ❌❌ 💔 (10 tc)
IVF I (11.2020)
5❄️ (3✅,2❌)
FET1 (01.21) ❌
FET2 (03.21) 🩷 24.11.21
FET3 (11.23) ❌
IVF II (11.2023)
3❄️ PGT-A (2✅,1❌)
FET4 (03.24) ❌
FET5 (07.24) ❌
Diagnostyka:
✅ kariotypy, Leiden, II, CD138, EndomeTrio, allo MLR 25%, trombofilia, APS
❌ MTHFR, PAI-1
IVF III (08.2024)
2❄️ PGT-A (2✅)
FET6 (01.25) ❌
FET7 (03.25)
6dpt ⏸️ | 7dpt 89 → 9dpt 316 → 11dpt 968
💔 6+4 tc
IVF IV (12.2025)
2❄️ PGT-A (2✅)
FET8 (12.25) ❌
FET9 (03.26) 🍀
7dpt 53 → 9dpt 142 → 11dpt 435 → 14dpt 2044
29 dpt jest ❤️ 120 bpm
10+1 💔😭👼🏼
IVF V (06.2026)
1 ❄️ - PGTa ✅
4 dpt II 💚 7,78 mlU/ml → 6 dpt 47,10 mlU/ml → 7 dpt 66,30 mlU/ml CB 😭 -
@beezy zostaje z dwójką w domu bo posyłając do zlobka i tak pewnie byłby większość czasu w domu i to w dodatku chory wiec no😐
Ja polecam poćwiczyć zapinanie i luzowanie pasow bo nie zrobiliśmy tego i męczylismy się 20 min z ubranym dzidziem w szpitalu 😯
@Awocado ogromne gratulacje! I mocno trzymam kciuki żeby tym razem zakończenie bylo szczęśliwe ❤️ powodzenia i rosnijcie zdrowo razem z maluszkiem😊
Awokado30 lubi tę wiadomość
-
Awokado30 wrote:Dziewczyny, długo zastanawiałam się, czy do Was napisać… 🥹💚
Byłam tutaj z Wami jeszcze w kwietniu i wtedy bardzo wierzyłam, że zostanę z Wami już do listopada. Niestety moja historia potoczyła się inaczej i straciłam ciążę. Mimo że później trochę się wycofałam, często o Was myślałam i zaglądałam, co u Was. 🤍
Dziś chciałam się odezwać, bo po tych wszystkich trudnych miesiącach chyba dzieje się u mnie mały cud. 🥹🌈
10 września miałam transfer zarodka, testy zaczęły wychodzić pozytywne, a dziś 7 dpt beta wyniosła 66,30.
Wiem, że to dopiero sam początek i jeszcze bardzo boję się cieszyć, ale jednocześnie serce mam pełne nadziei.
Chciałam po prostu Wam o tym powiedzieć, bo byłyście częścią tamtego etapu mojej historii. Mam ogromną nadzieję, że tym razem będzie to moje szczęśliwe zakończenie. 💚🌈
Ściskam Was wszystkie bardzo mocno i życzę Wam spokojnej końcówki oczekiwania na Wasze listopadowe maleństwa 🤍
Trzymam mocno kciuki! Dużo dużo zdrowia!
-
Trzymam za Was kciuki najmocniej jak potrafię 🍀❤️
-
Genevieve wrote:Tak, wyprawka już ogarnięta. Nianie kupiłam firmy Motorola. Chciałam żeby miała i ten ekranik dla mnie w domu i aplikacje dla męża jak będzie w pracy. Niestety nie mogę powiedzieć czy jest w porządku bo na razie potrafię ją tylko uruchomić 😅
Ogólnie te sprzęty i akcesoria mnie trochę przerażają. Mam dwie lewe ręce. Ogarnęłam na razie tak w miarę dobrze sterylizator i ekspres (nie wiem czy to można tak nazwać?) do mleka - ten taki co gotuje, trzyma wodę do danej temperatury i potem nalewa zapamiętaną ilość. Z takich polecajek tiktokowych kupiłam też podgrzewacz przenośny na wyjścia, aspirator Nosiboo Pro (czarna magia), termometr z Brauna. I monitor oddechu Snuza Hero - zastanawiałam się nad wkładkami pod materac ale chciałam żeby był jak najbardziej mobilny. Wyjdzie w praniu czy się sprawdzą.
Najgorzej z tymi wszystkimi klikańcami w wózku i foteliku - co jak podnieść, jak naciągnąć pasy itp...
Nosiboo było jednym z lepszych wydatków. Do tej pory używamy. Co do monitora, to my mamy tylko zwykłą kamerę Xiaomi, a monitor oddechu mamy owlet.
Nie mogę znaleźć wkładki noworodkowej do fotelika po synku i mam trudność w znalezieniu jej w necie 😔, nie wiem czy to się nie skończy zakupem nowego fotelika... -
Beezi wrote:Ja w pierwszej ciąży spałam rewelacyjnie, nawet na sikanie nie musiałam wstawać zazwyczaj. A teraz 3-4 razy w tygodniu mam przerwy 1-2-3h, bo się budzę i nie mogę spać. A wczoraj jak było dobrze to starszak wstał o 3 na siku i stwierdził, że on już nie chce spać 🫠💩
Genevieve, udało Ci się ruszyć z wyprawką? Masz jakieś wątpliwości?
Nadzieja, chcesz się podzielić terminem? 😘
Manik, oj faktycznie jak na bliźniaki to centyle zacne 🙈
Ja jestem prawie gotowa do szpitala, udało mi się w końcu skompletować koszule i szlafrok, zostało pranie ubranek i sterylizacja akcesoriów, ale na to jeszcze czas. Brakuje mi nadal dużych rzeczy, ale w następnym tygodniu zamierzam się za to powoli zabrać - fotelik, materace, niania elektroniczna, przewijak itp.
Polecacie jakieś nianie elektroniczne? Teraz korzystamy z kamerki z podłączeniem do aplikacji, ale potrzebujemy w domu czegoś do drugiego pokoju.
Wizytę mam 14 października. I jak nic się nie wydarzy to cc 29 października.
Beezi lubi tę wiadomość
-
Heeej 😘 Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. Wierzę że tym razem wszystko będzie już dobrze! 😊 a tęczowy dzidziuś przyniesie Wam mnóstwo szczęścia ❤️ Bardzo się cieszę i gratuluję 😊 Śmiało daj nam znać kiedyś co to u Was ❤️
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Niaha - przezywalam to jak pchnęłam mój fotelik dalej w świat. Kupiłam używany ten sam model na vinted za ułamek ceny, bo zależało mi tylko na tej wkładce. Zawsze taniej niż nowy fotelik. Z drugiej strony sprawdź jak z gwarancją Twojego starego fotelika, bo łupiny mają raczej krótką gwarancję.
Awokado ❤️❤️❤️ cały czas trzymałam i będę trzymać za Ciebie kciuki 🥑❤️ musi być dobrze 🙏
Potrzebuje wsparcia w wyprawce higienicznej dla mnie do szpitala - co jest teraz na topie jeżeli chodzi o majtki, wkładki itp? 😅 może macie jakieś tipy ze szkoły rodzenia? Ja na 99% będę miała cc, wiec przyjmę polecajki z uwzględnieniem cięcia 😅 jednak minus braku szkoły rodzenia jest taki że nie pamiętam czy lepiej majtki horizon czy canpola czy może jest coś nowego 😅
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 9tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm I prenatalne 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
24.06 446g II prenatalne 🐇
29.07 994g 🐨
26.08 1642g III prenatalne 🐒
07.09 1990g ułożenie pośladkowe 🙃
28.09 2830g 😳 główkowo i już się nie kręć 🙏
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero, KIR Bx (brak 2DS3), HLA-C1

-
Cześć, pamiętamy oczywiście! Tutaj dużo z nas ma takie przeżycia i tak naprawdę tylko nadzieja jest nas w stanie utrzymać w pionie, a u Ciebie zaczyna się ona zmieniać w piękny scenariusz. ❤️ trzymam bardzo mocno kciuki i życzę wszystkiego dobrego dla Was 🥰 czekamy na kolejne dobre informacje!Awokado30 wrote:Dziewczyny, długo zastanawiałam się, czy do Was napisać… 🥹💚
Ściskam Was wszystkie bardzo mocno i życzę Wam spokojnej końcówki oczekiwania na Wasze listopadowe maleństwa 🤍 -
Biochemiczka wrote:
Potrzebuje wsparcia w wyprawce higienicznej dla mnie do szpitala - co jest teraz na topie jeżeli chodzi o majtki, wkładki itp? 😅 może macie jakieś tipy ze szkoły rodzenia? Ja na 99% będę miała cc, wiec przyjmę polecajki z uwzględnieniem cięcia 😅 jednak minus braku szkoły rodzenia jest taki że nie pamiętam czy lepiej majtki horizon czy canpola czy może jest coś nowego 😅
Ja polecam bella mama majtki siateczkowe, sa super. Miałam z canpola tez ale z belli dla mnie zdecydowanie wygrały 😄 wkładki tez mialam z belli fioletowe i te pomarańczowe to obie były w miarę ok 😄
Biochemiczka lubi tę wiadomość
-
Awokado, piękne wiadomości ❤️ trzymamy kciuki ✊🏻🍀 Rośnijcie ✊🏻
Nadzieją, czyli mamy tę samą datę CC 😁😘
Biochemiczka, ja wyczytałam na innych wątkach o majtkach z podkładem z Canpola - kupiłam, zobaczymy jak się sprawdzą. Kupiłam też jakieś zwykłe z Canpola i Horizona, do tego podkłady poporodowe z Canpol, najbardziej je lubię, ale są na kleju co nie wszystkim odpowiada. Mam teraz duży zapas, bo na pierwszy poród miałam chyba tylko 4szt majtek z Horizona i potem prałam w szpitalu 🙈 Tak samo dokupiłam tym razem więcej koszul, poprzednio opędziłam na 3 sztukach, ale to się wiązało z tym, że mąż codziennie zabierał do prania i następnego dnia przynosił. Teraz mam 6 sztuk i myślę, że będzie z zapasem i do szpitala i do domu.
Podkłady takie na łóżko i mniejsze na przewijak kupowałam z Bociolandu, najlepiej mi się sprawdzają z wielu testowanych. Płatki kosmetyczne te duże kupuję z Akuku, wg mnie te najpopularniejsze z Kindi zostawiają za dużo paprochów.
-
No właśnie też widziałam o tych z podkładem z canpola, muszę je obczaić czy się nadają. Ja chyba używałam horizon i mi ich potem zostało, a miałam może dwie czy trzy paczki? Koszulę miałam 2 czy 3 i mi starczyły 😅 podkłady jakieś mam to zużyję a potem będę dokupywać.
Zaczęłam prać te mikro ubranka. Myślałam że rzeczy starszego są małe, ale te body są mniejsze od jego rękawa 🤣 szok szok szok.
Ja będę przed Wami, bo mój deadline został ustalony na 26.10, a jak się zacznie szybciej to spróbuję vbac.
Kleo10 lubi tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 9tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
29.07 994g 🐨
❗️ cross-match 36,6%

-
Avocado 🥑 trzymam bardzo mocno kciuki, teraz musi być dobrze 🍀💖💪 @Biochemiczko ja kupiłam z lansinoh, bo gdzieś oglądałam filmik jakiejś położnej, że są bardzo dobre po CC a u mnie sytuacja jak u Ciebie, na 99 % CC. Podrzucam link https://gemini.pl/lansinoh-wielorazowe-majtki-poporodowe-rozmiar-uniwersalny-4-sztuki-9092559?srsltid=AU7gw4V_F8Xe2CI29ocS3xlxmX3C1oUpgLMyusHGwu95MCQLGlmQdSwv
starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️
-
Biochemiczka, ja mam zaburzoną perspektywę, bo poprzednio w szpitalu spędziłam 2 tygodnie
2 dni po przyjęciu CC i potem 11 dni na położnictwie, normalne majtki zaczęłam zakładać jakoś w 7-8 dobie jak mi zdjęli szwy, a zwykły dres ubrałam dopiero na wyjście. Teraz mam zapowiedziane minimum 3 doby, ale jeśli CC będzie planowo w czwartek to 3 doba wypada w niedzielę, nie wiem czy wtedy u Dzidzi pobiorą badania czy będą czekać do poniedziałku, więc wolę być przygotowana.
-
Oo dziękuję Wyobraźnia ❤️ Fajnie wyglądają te z Lansinoh! Te horizon może spoko ale brzydkie były jak pamiętam 🤣 ale w sumie co za różnica 😅
Beezi aa no dobra to wiele tłumaczy 😅 mam nadzieję że jednak tym razem nie będziesz musiała tyle siedzieć w szpitalu, ale rozumiem że wolisz być zabezpieczona.
U mnie wypisują po 2 dobach mimo cc. A badania myślę, że robią codziennie, bo nie będą trzymać dłużej skoro non stop słychać, że porodówki są przepełnione.
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 9tc 💔
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
29.07 994g 🐨
❗️ cross-match 36,6%

-
Biochemiczka, u nas jest kwestia badań tarczycy u Dzidzi - trzeba je pobrać z żyły najwcześniej po skończonych 3 dobach, stąd nie wiem jak to będzie wyglądało. Ale afirmuję sobie te 3 doby i ani jednej dłużej, oby się spełniło 🤞🏻
Biochemiczka, Niaha lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:Awokado, piękne wiadomości ❤️ trzymamy kciuki ✊🏻🍀 Rośnijcie ✊🏻
Nadzieją, czyli mamy tę samą datę CC 😁😘
Biochemiczka, ja wyczytałam na innych wątkach o majtkach z podkładem z Canpola - kupiłam, zobaczymy jak się sprawdzą. Kupiłam też jakieś zwykłe z Canpola i Horizona, do tego podkłady poporodowe z Canpol, najbardziej je lubię, ale są na kleju co nie wszystkim odpowiada. Mam teraz duży zapas, bo na pierwszy poród miałam chyba tylko 4szt majtek z Horizona i potem prałam w szpitalu 🙈 Tak samo dokupiłam tym razem więcej koszul, poprzednio opędziłam na 3 sztukach, ale to się wiązało z tym, że mąż codziennie zabierał do prania i następnego dnia przynosił. Teraz mam 6 sztuk i myślę, że będzie z zapasem i do szpitala i do domu.
Podkłady takie na łóżko i mniejsze na przewijak kupowałam z Bociolandu, najlepiej mi się sprawdzają z wielu testowanych. Płatki kosmetyczne te duże kupuję z Akuku, wg mnie te najpopularniejsze z Kindi zostawiają za dużo paprochów.
Ooo widzisz
będzie raźniej. Dziewczyny co bd miały cc czy robicie plan porodu? Bo ja 2 lata temu jak miałam pierwszą to pytali o to. Ale wtedy nie miałam bo nawet do głowy mi nie przyszło że trzeba mieć przy cc. A rodzić będę w tym samym szpitalu i też będą pewnie pytać.🤔 a w ogóle nie wiem jak to ogarnąć 🤔😂
-
Naadziejaa wrote:Ooo widzisz
będzie raźniej. Dziewczyny co bd miały cc czy robicie plan porodu? Bo ja 2 lata temu jak miałam pierwszą to pytali o to. Ale wtedy nie miałam bo nawet do głowy mi nie przyszło że trzeba mieć przy cc. A rodzić będę w tym samym szpitalu i też będą pewnie pytać.🤔 a w ogóle nie wiem jak to ogarnąć 🤔😂
Miałam, ale nikt o to nie pytał 😅
aktualnie mam dwa życzenia przeżyć razem z dzieckiem i jak najszybciej wyjść ze szpitala 🙏
Naadziejaa lubi tę wiadomość