Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lekarz o tym wspominał, więc coś w tym jest. Też narzekał na o wiele większy odsetek fałszywie dodatnich wyników. Natomiast dla zainteresowanych przy nifty pro i wyniku dodatnim jest refundacja biopsji/aminopunkcji i genetykaNiaha wrote:Dziewczyny tak się zastanawiam... Jeszcze niedawno byłam przekonana co do nifty pro, no ale naczytałam się, że to nie jest to samo badanie co dwa lata temu. Teraz próbki lecą do Chorwacji i często dają wynik fałszywie dodatni. Zastanawiam się, czy jednak nie zmienić nifty na panoramę. Macie może jakieś ciekawe artykuły/blogi/fora/cokolwiek gdzie jest jakieś porównanie/opinie? Sama nie wiem co zrobić, a za troszkę ponad dwa tygodnie planowałam, już oddać na to krew 🤔PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ -
Kleo10 wrote:Jestem po wizycie. Mamy 5,3 mm bobasa z bijącym serduszkiem 🥰 kolejną wizytę mamy 23.04, a prenatalne 05.05. Ale jestem szczęśliwa ❤️
Termin porodu prawdopodobnie jednak bliżej 12.11
Cudownie! ❤️ a mogę się spytać w którym tygodniu jesteś? 🙈 -
Kleo10 wrote:Jestem po wizycie. Mamy 5,3 mm bobasa z bijącym serduszkiem 🥰 kolejną wizytę mamy 23.04, a prenatalne 05.05. Ale jestem szczęśliwa ❤️
Ale super, że zobaczyłaś już serduszko 🥰
Kleo10 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 35 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok
📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720
10+3tc -> 4cm bobasa 😍💜

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞 -
Gratuluję udanych wizyt, oby tylko takie w tym tygodniu ❤️
Ja staram się jakoś do czwartku wytrzymać, niech te dni szybko zleca. Łudzę się że po tej wizycie przestanę się stresować, ale wiem że tak nie będzie 🤣
Widziałam temat testów nipty. Ja będę robić na 100%, ale też jeszcze się zastanawiam jak kiedy i gdzie. Dzisiaj szperałam w temacie czy branie prografu i encortonu wpływa na te badania, bo wiem że heparyna i accofil wpływają. Za tydzień odstawiam prograf, ale encorton będę brała do prenatalnych.
Mam nadzieję że ginekolog będzie ogarniać ten temat i podpowie mi, który test zrobić. W pierwszej ciąży robiłam SANCO i wyniki w sumie były bardzo szybko. Oddałam krew w czwartek wieczorem, a w środę już miałam wyniki.
Blond27 lubi tę wiadomość
34👩🏽36👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm 🩵
Ona
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
❗️ liczba, ruch, upłynnienie

-
Cześć, chciałabym dołączyć. Jesteśmy po 2 poronieniach, starania od początku 24 roku. Obecnie znów ciąża, z ogromnym strachem. Na pokładzie dziecko 6lat.
Jestem po wizycie u zaprzyjaźnionego lekarza, ale on pechowo idzie teraz na zabieg i będzie nieobecny. Na wizytę u lekarki u której chce być muszę czekać do 14.04. Chyba nie wytrzymam i umówię się do kogoś po drodze.
poza tym samopoczucie fatalne. Jak w każdej z 4 ciąż leżę cały dzień na wznak z łóżku, mąż nosi mi albo chleb z masłem albo zupę składającą się z wody ziemniaków i marchewki. Tylko nudności, nie wymiotuję. Mam bonjesta - nie widzę poprawy. Dopiero 6 tydzień, nie wiem jak wytrzymam w takim leżeniu kolejny miesiąc…
Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny i życzę dużo dobrego.
ItsMomi❤️, sirengirl92, Dawdler34 lubią tę wiadomość
-
Kochana a który tydzień ? Bo ja umówiłam się na początku kwietnia dopiero właśnie żeby było serduszko i zastanawiam się czy nie za szybko.Kleo10 wrote:Jestem po wizycie. Mamy 5,3 mm bobasa z bijącym serduszkiem 🥰 kolejną wizytę mamy 23.04, a prenatalne 05.05. Ale jestem szczęśliwa ❤️
Dziewczyny ja dzisiaj niby dzień wolny, ale gotowałam na cały tydzień, ogarnianie itp że czuje się bardziej zmęczona niż po pracy. Ale zrobiłam betę i prezentuje się tak:
18.03- 43, próg 20
20.03- 164, próg 27
23.03- 855, prog 20🫢♥️♥️♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 20:23
KASIEEK, Biochemiczka, Paulina2612, White1, ItsMomi❤️, Beezi, sirengirl92 lubią tę wiadomość
-
dark wrote:Cześć, chciałabym dołączyć. Jesteśmy po 2 poronieniach, starania od początku 24 roku. Obecnie znów ciąża, z ogromnym strachem. Na pokładzie dziecko 6lat.
Jestem po wizycie u zaprzyjaźnionego lekarza, ale on pechowo idzie teraz na zabieg i będzie nieobecny. Na wizytę u lekarki u której chce być muszę czekać do 14.04. Chyba nie wytrzymam i umówię się do kogoś po drodze.
poza tym samopoczucie fatalne. Jak w każdej z 4 ciąż leżę cały dzień na wznak z łóżku, mąż nosi mi albo chleb z masłem albo zupę składającą się z wody ziemniaków i marchewki. Tylko nudności, nie wymiotuję. Mam bonjesta - nie widzę poprawy. Dopiero 6 tydzień, nie wiem jak wytrzymam w takim leżeniu kolejny miesiąc…
Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny i życzę dużo dobrego.
🌷Dark - Cześć ! 😍 Rozgość się tutaj na najbliższe 9 miesięcy , mam nadzieję że twoje samopoczucie się poprawi , ponoć mówią że ten pierwszy trymestr jest taki okropny, choć moja koleżanka Xoneve musiała brać całą ciąże bo wymitowala dalej niż widziała .
🌷 Kasieek -u mnie pierwszy wynik proga to był 14.9 od razu dostałam utrogestan dopochowo 3x1 i duphaston 3x1 , zapytaj może o właśnie utrogestan bo on wspiera to wszystko tam w macicy ,nie musi iść pierw przez żołądek ❤️
🌷Blond27 -piekna beta , piękne przyrosty 🥹🩷
Blond27, KASIEEK, dark lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak zastanawiam się do kiedy robicie beta HCG? Bo tak myślę że 3 razy robiłam i chyba wystarczy ? Czy robicie więcej , czy do USG ?
-
Różnie dziewczyny robią ale 3 razy myślę, że wystarczy jeśli są przyrosty okBlond27 wrote:Dziewczyny tak zastanawiam się do kiedy robicie beta HCG? Bo tak myślę że 3 razy robiłam i chyba wystarczy ? Czy robicie więcej , czy do USG ?
a powyżej 1000 też już sie tak nie robi bo wtedy ona zwalnia i często są mniejsze przyrosty co troszkę stresuje 😐
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Dziewczyny tak zastanawiam się do kiedy robicie beta HCG? Bo tak myślę że 3 razy robiłam i chyba wystarczy ? Czy robicie więcej , czy do USG ?
Heej 😍 miło Cię widzieć ♥️ ja robiłam betę 4 razy. Potem lekarz kazał mi już nie robić żeby się nie stresować 😊🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37

-
Według OM byłabym wczoraj 6+1, ale od początku miałam przeczucie, że ciąża będzie ciut starsza bo miałam wyjątkowo szybko owulację - już w 10dc. No i pani doktor potwierdziła wczoraj, że jest raczej 6+4.
ItsMomi ale fajnie, że idziemy tak równo 💜 w ogóle super mieć tutaj taką społeczność i móc razem przeżywać to wszystko. W swoim otoczeniu mam bezdzietne przyjaciółki i w ogóle wśród naszych znajomych jesteśmy pierwsi, którzy spodziewają się dziecka, a w naszych rodzinach ostatni raz dzieci były 20 lat temu 😅 także w realu nie mam za bardzo z kim tak pogadać.
Blond27 - ja betę robiłam trzy razy. Jak są ładne przyrosty i nic się nie dzieje, to chyba wystarczy
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa wrote:Mój lekarz o tym wspominał, więc coś w tym jest. Też narzekał na o wiele większy odsetek fałszywie dodatnich wyników. Natomiast dla zainteresowanych przy nifty pro i wyniku dodatnim jest refundacja biopsji/aminopunkcji i genetyka
Może nie podpowiem nic o Panoramie, ale ja, i myślę, że też spora część dziewczyn na tej grupie, robiłyśmy FeliaTest. Poczytaj sobie o nim, ja polecam, wynik dostałam bardzo szybko. -
ItsMomi❤️ wrote:
🌷 Kasieek -u mnie pierwszy wynik proga to był 14.9 od razu dostałam utrogestan dopochowo 3x1 i duphaston 3x1 , zapytaj może o właśnie utrogestan bo on wspiera to wszystko tam w macicy ,nie musi iść pierw przez żołądek ❤️
Dzięki! Zapytam go może mi przepisze 😊 -
JaJustyna wrote:Może nie podpowiem nic o Panoramie, ale ja, i myślę, że też spora część dziewczyn na tej grupie, robiłyśmy FeliaTest. Poczytaj sobie o nim, ja polecam, wynik dostałam bardzo szybko.
A skąd kupowałas to badanie?👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
31.10 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
3 cs
21/24/26/28.02 [10/13/15/17 dpo] - beta 15,6/122/298/660
09.03 [26 dpo] - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy bez zarodka
10.03 [27 dpo] - 32171,6, YS 4,1mm, GS 13,7mm
12.03 [29 dpo] - 43237.5 (przyrost 34%)
13.03 [30 dpo] CRL 2,5mm, FHR 170/min, YS 6mm (5t+5d)
23.03 [40 dpo] CRL 1,2mm, 161u/min
1.04 [49 dpo] -
27.04
30.04
...
1.11 - termin wg OM
5.11 - termin skorygowany wg wywiadu

-
Hej , ja robiłam betę dużo razy alento dlatego ze mkalam 2 straty i dla spokojnej glowy.Blond27 wrote:Dziewczyny tak zastanawiam się do kiedy robicie beta HCG? Bo tak myślę że 3 razy robiłam i chyba wystarczy ? Czy robicie więcej , czy do USG ?
słuchajcie mam stres lekki , miałam bolesnosc sutkow przy dotyku a dziś jakby mniej, betę mam z wczoraj prawie 19000 i nienwiem.czy organizm mi sienprzyzwyczaja , podbrzusze czasem odczuwałam,.biorę tez 2 tabl asparginu wg zaleceń i nie wiem czy sworuje czy cos. staram sie nie myśleć negatywnie , przy poprzednich stratach mialam jakieś zle przeczucia i nie chce 3 powtórki z rozrywki 😶🌫️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 09:01
-
Nie wierzę, że znów tutaj jestem…
Mam już trzy córeczki, każda ciąża była planowana i każdą „spędzałam” na tym forum (wcześniej było Belly Best Friend).
Wczoraj zrobiłam test… bardzo wyraźne 2 kreski… tego się nie spodziewałam i jesteśmy z mężem w dużym szoku, zwłaszcza, że cały czas mówiliśmy, że nie planujemy 4 dziecka, ale jak widać Ktoś zaplanował za nas… ❤
Z jednej strony jest duży lęk, niepewność, niechęć do tych wszystkich niefajnych ciążowych rzeczy, ale powoli zaczyna się pojawiać radość, szczęście i wdzięczność…
Cieszę, że z Waszych ciąż i Waszych historii! Życzę spokojnych 9 miesięcy, pięknych chwil i pozytywnych rozwiązań w listopadzie ❤
KASIEEK, Niaha, Kleo10, dark, Niecierpliwa_, Naadziejaa, stayaway, Paulina2612, Blond27, Kapturek, ItsMomi❤️, Atomówka , Kairo, Mons_S lubią tę wiadomość
-
Piękna historia.aswariatka wrote:Nie wierzę, że znów tutaj jestem…
Mam już trzy córeczki, każda ciąża była planowana i każdą „spędzałam” na tym forum (wcześniej było Belly Best Friend).
Wczoraj zrobiłam test… bardzo wyraźne 2 kreski… tego się nie spodziewałam i jesteśmy z mężem w dużym szoku, zwłaszcza, że cały czas mówiliśmy, że nie planujemy 4 dziecka, ale jak widać Ktoś zaplanował za nas… ❤
Z jednej strony jest duży lęk, niepewność, niechęć do tych wszystkich niefajnych ciążowych rzeczy, ale powoli zaczyna się pojawiać radość, szczęście i wdzięczność…
Cieszę, że z Waszych ciąż i Waszych historii! Życzę spokojnych 9 miesięcy, pięknych chwil i pozytywnych rozwiązań w listopadzie ❤
Wszystkiego dobrego!
aswariatka lubi tę wiadomość