Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
inaa. Pozytywne nastawienie to podobno klucz do sukcesu więc wierzę że będzie wszystko dobrze
Emma. Nie wiem nawet co powiedzieć. Przykro mi.
W ogóle od kilku dni nie mam apetytu. Jedzenie dla mnie mogłoby nie istnieć... Dziwnie mi tak z tym, zwłaszcza że nie mam ochoty na nic ani na zdrowe ani na niezdrowe jedzenie. Właśnie przed chwilą oddałam mężowi pół mojej kolacji bo nie byłam w stanie zjeść jej całej.z Jaśkiem brało mnie na kinder maxi King, które jadłam tonami
, a dzisiaj u mamy spróbowałam kawałek czekolady i była... Popsuła? Nie wiem, ale była okropna wręcz obrzydliwa mimo tego że innym smakowała normalnie.
-
Aga188990 wrote:Witaj w naszym gronie trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie w listopadzie!
Ja biorę clexan bo mam trombofilie ale moja koleżanka nie miała badań genetycznych a po poronieniu lekarz tez jej zlecił -
Karolka33. Można farbami bez amoniaku
generalnie głównie chodzi o to czy wytrzymasz sam zapach farby, bo niektóre dziewczyny wymiotują. Farba nie przenika do krwioobiegu, a farby bez amoniaku nie szkodzą przy wdychaniu ale możesz po prostu nie wytrzymać samego zapachu.
Karolka33 lubi tę wiadomość
-
Farbowanie jest raczej bezpieczne. Ja pa całym dniu leżenia całą obolała jestem. Poza tym straszny kapeć u ustach. Non stop chyba przedawkowalam progesteron. Czuję się jak naćpana. Łeb mi odpada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 21:43
-
oyeykova wrote:Aga polecam zamienn8k clexanene, neoparin. Koszt ok 3.5zl za 10 ampulek (z refundacją) ale ma super fajne igly w porównaniu do clexy
Lekarz powiedział ze mam nie brać zamienników bo maja lekko inny skład wiec nie wiem
❤️Aniołek - 12tc
❤️Aniołek - 6tc -
Aga188990 wrote:Lekarz powiedział ze mam nie brać zamienników bo maja lekko inny skład wiec nie wiem
Pewnie mial na mysli fraxiparine - tutaj racja. Spytaj w aptece, lekarz moze nie wiedziec że od niedawna mamy polski odpowiednik clexane. -
pokaz lekarzowi sklad i ulotkę bo on serio będzie myślał, że mowisz o fraxiparine, a to jest faktycznie inny skladnik.
Gdyby mial inny skład to nawet inaa nie dostałaby w aptece jako zamiennik bo mogą zamiennie dać lek tylko z identycznym składem i dawką. -
LondyńskieSerduszko wrote:Czy któraś ma różnice między ostatnia miesiączka a USG aż 4tygodnie?
Ja wg miesiączki powinnam mieć 10tc!!!!!!!!!! a wg usg mam 5+1. pęcherzyk 7,8mm i póki co nic w nim nie widać.
Co o tym myśleć??????!!!!!
Ostatnia miesiączka 09.01.2018 !!!!!lekarz na wizycie nic nie mówił szczególnego ale tez nie pytałam o to bo dopiero w domu zorientowałam się ze to taka różnica
Edit: piszę z konta koleżanki, bo zaraz będą pytania o suwak
U mnie wg miesiączki 5tc, wg usg 2.5 -
Ależ produkujecie posty!
Ja dziś kolejny dzień zakończyłam wymiotami..
Dobranoc Kochane, miłego weekendu!26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Witam się nocą
W środę beta 74.7 dziś 124.7 ...
Byłam dziś u gina ale niestety nic nie widać (długie cykle ok 40 dni )
Za 10 dni mam powtórzyć bete i kolejna wizyta. Dwie straty za sobą jedną przedwczesny poród 25 tydz druga samoistne poronienie ... Mam nadzieję że do 3 razy sztuka i tym razem się udachoć beta niska ... gin nie widzi potrzeby aby dac duphaston i clexan pomimo iż inni zalecają, także nie wiem co robić do końca...
Mam nadzieję że ja nie dołączam się jako ostatnia i pierwsza odpadne:-)
Choć z pewnością jestem najstarszą z Was się młoda duchem -
Witaj Jastin76 bardzo współczuję wcześniejszych strat, bo to napewno bylo straszne przeżycie, życzę Ci abyś tą ciaze zakończyła ustawowo w listopadzie. Betą się nie przejmuj, teraz musisz myśleć pozytywnie i się nie martwić, a cykle jak sama napisałaś masz długie wiec pewnie jeszcze bardzo wcześnie. Życzę wszystkiego dobrego i Gratuluję pozytywnej bety
Jastin76 lubi tę wiadomość