X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka33 wrote:
    Dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, wiec wybaczcie jak będę zadawać pytania, ale chętnie posłucham waszych rad.
    To dopiero 3tydz.wizyta kolejna u lekarza to 5.04,wiec z niecierpliwością oczekuje.
    Czy na ta chwile w tak wczesnej ciąży macie jakieś rady?
    Czy któraś z was przed zajściem w ciąży regularnie trenowała na siłowni ?

Jeśli nic się nie dzieje to można ćwiczyć, byle nie forsować się. CO do podnoszenia to podejrzewam, że same ręce nawet warto ćwiczyć, ale są pewne ograniczenia co do brzucha.

Ja dziś i jutro wreszcie idę pograć w piłę ! :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was wszystkie kciuki. Ja dzisiaj zrobiłam betę i chyba poszłam za wcześnie. Mam tylko 71,4 mIU/ml według norm mojego labo mieszcze się w normach między 1-10 tyg od owu. Ale przyznam że się niepokoje bo z Jaśkiem co prawda kilka dni później ale miałam powyżej 4tys. Chciałam skontrolować w poniedziałek ale nie dam rady zejść z młodym sama z 4 piętra, a po 14 laboratorium będzie nieczynne.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Hej dziewczyny,

Ja już po wizycie - ciąża potwierdzona, wszystko wygląda dobrze. PTP przez moją ginekolog to 14.11.2018 :)
    Kolejna wizyta 28.03 i wtedy będziemy słuchać serduszka.
    Zleciła mi badania: morfologia, mocz, gluzkoza i hormony tarczycy.
    Mam dalej pić Inofem i zakupić witaminy + oddzielnie kwas foliowy.

Jeśli chodzi o witaminy to waham się pomiędzy Solgar - Witaminy i Minerały Prenatalne czy Pregna PLUS. Chyba, że wy coś zupełnie innego polecacie?

Ja teraz femibion 1, a później solgar

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Bierzesz nospę?
    Biorę. Nie jest to mocny ból..czasami lekko cmi

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Trzymam za was wszystkie kciuki. Ja dzisiaj zrobiłam betę i chyba poszłam za wcześnie. Mam tylko 71,4 mIU/ml według norm mojego labo mieszcze się w normach między 1-10 tyg od owu. Ale przyznam że się niepokoje bo z Jaśkiem co prawda kilka dni później ale miałam powyżej 4tys. Chciałam skontrolować w poniedziałek ale nie dam rady zejść z młodym sama z 4 piętra, a po 14 laboratorium będzie nieczynne.
    Spokojnie ;) widocznie owu była później niż w poprzedniej ciąży :)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    wiesz moze kiedy miałaś owulację? Taki wynik to okolo 12dpo powinien być.
    Jesteśmy w podobnych tc teoretycznie.
    Najlepiej byłoby zbadac przyrost w tym samym laboratorium koniecznie, po 48h lub 72h od pierwszego pobrania

ed. dlaczego nie dasz rady zejść z dzieckiem z 4p?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 16:06

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova. Nie mam pojęcia. Może faktycznie była owu później. Właściwie to miałam tylko dwie naturalne miesiączki po ciąży i to takie jedna po 7 miesiącach od porodu, druga po 31 dniach od poprzedniej i nie wiadomo w sumie jakie one powinny być teraz. A zejść nie dam rady bo młody+wózek z torba to jakieś 17 kg, na dodatek mamy strasznie wąskie klatki, a strome schody. Znowu w nosidle też juz go nie noszę bo on nie chce, a dodatkowo kręgosłup mi siada jak go za długo noszę :(. A 48godzin minie takto w niedziele.
    Generalnie to nie nastawiam się negatywnie, ale na zasadzie co się stanie to się stanie, bo przecież jakby coś było nie tak to na tym etapie i tak za dużo nie zdziałam.
    Jeszcze zobaczymy jak to będzie, może coś wykombinuje. Właściwie betę zrobiłam tylko po to żeby zobaczyć czy testy nie kłamią. :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Tak ulzylo mi i jestem spokojniejsza. U mnie niepodwazalnym objawem jest okropna sennosc i zmeczenie. Prsez ostatni tydzien chodze spac ok 20 juz a i tak w polowie dnia ledwo wytrzymuje w pracy

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ciesze sie ze serduszko bije i maluch rosnie. To najwazniejsze! Bedzie dobrze.
    A zdjecia dodaje przez strone zapodaj. Kopiuje link na forum i zdjecie sie pokazuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 16:12

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Ja własnie nie mam za bardzo mdłości i zaczynam sie tym martwic, czy na pewno jest wszystko ok. :( Co prawda u mnie dopiero 5t2d, ale chyba już powinnam mieć. W pierwszej ciąży miałam straszne mdłości.
    Kochana patrz na mnie ja tez objawow w sumie nie mam a jednak wszystko jest dobrze

Joanna_blondi lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    oyeykova. Nie mam pojęcia. Może faktycznie była owu później. Właściwie to miałam tylko dwie naturalne miesiączki po ciąży i to takie jedna po 7 miesiącach od porodu, druga po 31 dniach od poprzedniej i nie wiadomo w sumie jakie one powinny być teraz. A zejść nie dam rady bo młody+wózek z torba to jakieś 17 kg, na dodatek mamy strasznie wąskie klatki, a strome schody. Znowu w nosidle też juz go nie noszę bo on nie chce, a dodatkowo kręgosłup mi siada jak go za długo noszę :(. A 48godzin minie takto w niedziele.
    Generalnie to nie nastawiam się negatywnie, ale na zasadzie co się stanie to się stanie, bo przecież jakby coś było nie tak to na tym etapie i tak za dużo nie zdziałam.
    Jeszcze zobaczymy jak to będzie, może coś wykombinuje. Właściwie betę zrobiłam tylko po to żeby zobaczyć czy testy nie kłamią. :)
    dokładnie nic nie zdziałasz. No ale wszystko zapowiada sie super bo Ty regularnych cykli nie miałaś.
    Ja jak potrzebuję to nosze dziecko w chuście na plecach, mam opanowane wiązania które mi kręgosłupa nie obciążają. Jednak ja chustuję od samego początku i w sumie nie wyobrażam sobie miec teraz drugoego dziecka bez chusty, ona mi tak zycie ułatwia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 16:19

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Wielkość pęcherzyka według usg na 6tc ale nie wiem czy brać to jako dobry znak czy już się nie nakręcać. Chyba nie znioslabyk kolejnego rozczarowania. Bo teraz będę dobrej myśli a na następnym usg będzie to samo...
    Już nie wiem co robić... Czekam na wizytę może lekarz coś mi rozjaśni...
    A pecherzyk zoltkowy byl? Czy nic? Mocno trzymam kciuki

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek super ze wszystko dobrze

Aria rany julek dobrze ze z maluszkiem ok, nuezle te krwiaki stresuja czlowieka

Witam nowe kolezanki

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Lekarz zlecił betę bo są rozbieżności w usg wczorajszego i sprzed tygodnia że szpitala... Nie nakręcam się nawet nie mam zbytnio nadzieji. Skierowanie do szpitala też mam

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Jestem po wizycie. Lekarz zlecił betę bo są rozbieżności w usg wczorajszego i sprzed tygodnia że szpitala... Nie nakręcam się nawet nie mam zbytnio nadzieji. Skierowanie do szpitala też mam
    Ale jakie rozbieznosci? Co ten lekarz widzial?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma chyba tez dzisiaj miala miec wizyte... oby z dobrymi wiadomościami do nas wrocila

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wiem ze Cię to nie pocieszy ale wiem przez co teraz przechodzisz.. trzymaj się i nie poddawaj! Trzeba wierzyć do końca ze stanie się cud! Pamiętaj ze masz w nas wsparcie

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie diagnoza pptwierdzona, dostalam tabletki - jutro aplikuje i mam badzieje szybko pojdzie:)

• Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma bardzo mi przykro..

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma przykro mi..
    Mnie dziś cały ddzień boli brzuch ;( poza tym mam te cholerne plamienia ;(

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ