X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie dziewczyny nadrabiam to co napisałyście:) dzisiaj mega fatalnie się czuję z łóżka nie wychodzę cały czas wymiotuję masakra brzuch pobolewa niech już będzie czwartek i wizyta bo oszaleję:(

• happywife Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Od zrobienia testu praktycznie co chwilę chodziłam siku, budziłam się w nocy czasem nawet co 2 godziny. Teraz zauważyłam, że już rzadziej chodzę do toalety. Od 6 tygodnia miałam mdłości, teraz też mam, ale od tej niedzieli są rzadsze. Wczoraj tylko 2h mnie mdliło , gdzie w czwartek caluuuśki dzień i piątek. Niby się cieszę, bo lepiej się czuję i mogę normalnie coś zrobić, ale wiadomo jak to kobieta już zaczynam myśleć..
    Nie nakręcam sie, ale czy to mogą być jakieś symptomy, że coś jest nie tak? Na zapachy jestem wrażliwa tak samo bardzo jak wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:05

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife, objawy moga przychodzic i odchodzic.
    A kiedy masz wizyte? Bo juz nie pamietam, czy mialas juz wizyte i widzialas serduszko?

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wszystko z tobą ok i ciesz się, że Ci przeszły mdłości :) a do łazienki na nocne siku to się jeszcze nachodzisz jak bobas podrośnie i zacznie Ci skakać po pęcherzu :D

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Od zrobienia testu praktycznie co chwilę chodziłam siku, budziłam się w nocy czasem nawet co 2 godziny. Teraz zauważyłam, że już rzadziej chodzę do toalety. Od 6 tygodnia miałam mdłości, teraz też mam, ale od tej niedzieli są rzadsze. Wczoraj tylko 2h mnie mdliło , gdzie w czwartek caluuuśki dzień i piątek. Niby się cieszę, bo lepiej się czuję i mogę normalnie coś zrobić, ale wiadomo jak to kobieta już zaczynam myśleć..
    Nie nakręcam sie, ale czy to mogą być jakieś symptomy, że coś jest nie tak? Na zapachy jestem wrażliwa tak samo bardzo jak wcześniej.

Hej:) wymioty i inne dolegliwości mogą przychodzić i odchodzić tak jak piszę Iza86.

• happywife Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Happywife, objawy moga przychodzic i odchodzic.
    A kiedy masz wizyte? Bo juz nie pamietam, czy mialas juz wizyte i widzialas serduszko?
    Miałam równy tydzień temu. Serduszko pięknie biło i pani doktor powiedziała,że wszystko dobrze, ale tak mnie zastanawiają te objawy.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    happywife wszystko z tobą ok i ciesz się, że Ci przeszły mdłości :) a do łazienki na nocne siku to się jeszcze nachodzisz jak bobas podrośnie i zacznie Ci skakać po pęcherzu :D

Mam nadzieję, że dobrze, ale wiecie jak to kobieta potrafi sobie nabrać do głowy. Do tej pory nie mogłam patrzeć na słodycze, które normalnie uwielbiam, a dzisiaj miałam smaka na prince polo i tak sobie myślę, kurcze.. o co chodzi?

A co do sikania, to w nocy miałam pobudki średnio co 2h i tak chodziłam sikać, aż mąż ze mnie się śmiał..

.kropka. lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha witam po tej stronie ;)

Mania28, kryha lubią tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Jestem po wizycie, ciaza młodsza wg usg. 7w3d , wszystko dobrze, serduszko słyszeliśmy, narzeczony tak sie wpatrywał w monitor z radością na buzi i zaszklonymi oczami, ze byłam w szoku. No i zdjęcie :) : https://zapodaj.net/61e485a154aee.jpg.html

Mania28, Nova87, kryha, SuperGirl_83, Arashe, Ffilpiek, Millvaa, AleksandraW, plemniczka, Lofewicz lubią tę wiadomość

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    cześć dziewczyny. Jestem po wizycie, ciaza młodsza wg usg. 7w3d , wszystko dobrze, serduszko słyszeliśmy, narzeczony tak sie wpatrywał w monitor z radością na buzi i zaszklonymi oczami, ze byłam w szoku. No i zdjęcie :) : https://zapodaj.net/61e485a154aee.jpg.html

Gratulację :)

Soldier-Woman lubi tę wiadomość

• happywife Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman Gratuluję! Piękne zdjęcie. Podobnie idziemy z usg :) Ten moment kiedy widzisz swojego maluszka i słyszysz serduszko jest niesamowity i to wzruszenie mężczyzny. Ah, piękne chwile. Mój mąż też był tak poruszony. Życzę Wam dużo zdrówka kochana.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie wypadla niespodziewana wizyta u gina, skontrolowalismy te plamienia, krwiaka i maluszka.
    Krwiaczek powolutku ale sie zmniejsza, a Okruszek ma juz 1.2 cm <3
    Serduszko bije jak dzwon!

Mania28, Soldier-Woman, SuperGirl_83, .kropka., Arashe, Ffilpiek, Justaaa, AleksandraW, plemniczka, Almond, kreseczki, Loretka lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Hej :)
    U mnie wypadla niespodziewana wizyta u gina, skontrolowalismy te plamienia, krwiaka i maluszka.
    Krwiaczek powolutku ale sie zmniejsza, a Okruszek ma juz 1.2 cm <3
    Serduszko bije jak dzwon!

Hej:) to bardzo dobrze że krwiaczek powoli się zmniejsza super wiadomość teraz musi być dobrze:)

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier piękne wieści;)
    Ana wiedziałam że wszystko będzie ok ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana
    Super! bardzo się cieszę:) Gratuluję serduszka ;)

Soldier-Woman
    Również gratuluję serduszka :)

Happywife
    Objawy przychodzą i odchodzą:) Jeszcze mogą przyjść, spokojnie. Poza tym nikt nie powiedział, że trzeba mieć mdłości przez cały I trymestr ;)

Mania
    Współczuję samopoczucia :( Może jutro będzie lepiej...

Iza
    Ja mam wizytę po pracy, 16.30. To jeszcze trochę..
    A ty nic nie plamisz ani nic takiego, prawda?
    Będzie dobrze :)

Plemniczka
    Mdłości mam. Ale dzisiaj jakby mniejsze... Juz mi się płakać tak nie chce ;)
    jak twoja wizyta???

Dziewczyny, chyba trochę odkryłam u siebie patent za zmniejszenie mdłości i to nie jest imbir, od którego widoku już mi niedobrze :)
    raniutko, jeszcze przed śniadaniem, czyli w pracy, bo w domu nie jem, wyciskam pół cytryny do szklaneczki. Ale tak porządnie, na parę cm, i leję wodę, najlepiej ciepłą. I niedużo, bo ma być mega kwaśne. Mi to smakuje i takie ożywcze :) Później mogę zjeść jakieś pieczywo wasa czy wafla, i pomaga! :) Może nie od razu, ale dzisiaj jest poprawa :) Z mdłości i szarpania, na mdłości do wytrzymania - a to naprawdę różnica...
    A przypomniałam sobie, bo przecież ja przed pierwszą ciążą cały czas tak pijałam. I w ciąży nie przestałam. I może dlatego miałam mdłości, ale nie tak silne jak ostatnio? A zaprzestałam tego robić jakiś rok temu, ale taktyka wróciła :)
    Na mnie działa :) zobaczę jak długo:)
    Aha, a w dzień piję od czasu do czasu też tę wodę z drugą połówką cytryną.. trochę dla smaku, trochę bo może też pomaga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:56

34bwgywl9johpf1n.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Mam nadzieję, że dobrze, ale wiecie jak to kobieta potrafi sobie nabrać do głowy. Do tej pory nie mogłam patrzeć na słodycze, które normalnie uwielbiam, a dzisiaj miałam smaka na prince polo i tak sobie myślę, kurcze.. o co chodzi?

A co do sikania, to w nocy miałam pobudki średnio co 2h i tak chodziłam sikać, aż mąż ze mnie się śmiał..
    Ja miała tylko chyba w 2 dni poludniowe mdłości, które przeszły i dotąd ich nie ma, na szczęście ;) ogólnie nie czuje się w ciąży, chyba że siedzę i uciekam zbyt mocno brzuch, to czuję że muszę poluznic.

W 1 ciąży też nie miałam takich objawów.
    Mam za to inne, lekkie podrażnienia śluzówki nosa (poprzednio też tak miałam), oraz trądzik...

Ciąża nie musi nieść za sobą bagażu nieprzyjemnych doświadczeń ^^

.kropka. lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl aż dostałam slinotoku od samego czytania ;) a stosowałas to w jakimś konkretnym celu czy po prostu lubisz?

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, a Ty jak sie czujesz?
    Co z Aria?

U mnie mdlosci pojawiaja sie co jakis czas ale na ogol mijaja jak zjem. Albo sa takie znosne. W poprzedniej ciazy na tym etapie bylo duuuuzo gorzej.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ana
    Super! bardzo się cieszę:) Gratuluję serduszka ;)

Soldier-Woman
    Również gratuluję serduszka :)

Happywife
    Objawy przychodzą i odchodzą:) Jeszcze mogą przyjść, spokojnie. Poza tym nikt nie powiedział, że trzeba mieć mdłości przez cały I trymestr ;)

Mania
    Współczuję samopoczucia :( Może jutro będzie lepiej...

Iza
    Ja mam wizytę po pracy, 16.30. To jeszcze trochę..
    A ty nic nie plamisz ani nic takiego, prawda?
    Będzie dobrze :)

Plemniczka
    Mdłości mam. Ale dzisiaj jakby mniejsze... Juz mi się płakać tak nie chce ;)
    jak twoja wizyta???

Dziewczyny, chyba trochę odkryłam u siebie patent za zmniejszenie mdłości i to nie jest imbir, od którego widoku już mi niedobrze :)
    raniutko, jeszcze przed śniadaniem, czyli w pracy, bo w domu nie jem, wyciskam pół cytryny do szklaneczki. Ale tak porządnie, na parę cm, i leję wodę, najlepiej ciepłą. I niedużo, bo ma być mega kwaśne. Mi to smakuje i takie ożywcze :) Później mogę zjeść jakieś pieczywo wasa czy wafla, i pomaga! :) Może nie od razu, ale dzisiaj jest poprawa :) Z mdłości i szarpania, na mdłości do wytrzymania - a to naprawdę różnica...
    A przypomniałam sobie, bo przecież ja przed pierwszą ciążą cały czas tak pijałam. I w ciąży nie przestałam. I może dlatego miałam mdłości, ale nie tak silne jak ostatnio? A zaprzestałam tego robić jakiś rok temu, ale taktyka wróciła :)
    Na mnie działa :) zobaczę jak długo:)
    Aha, a w dzień piję od czasu do czasu też tę wodę z drugą połówką cytryną.. trochę dla smaku, trochę bo może też pomaga ;)
    Robie to samo!!!
    Tyle ze ja zawwze zaczynam dzien od wody z cytrycytryn, a teraz po prostu w wiekszym stezeniu. I czuje ze pomaga :)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Miałam równy tydzień temu. Serduszko pięknie biło i pani doktor powiedziała,że wszystko dobrze, ale tak mnie zastanawiają te objawy.

Jesli jest prawidlowo bijace serduszko, ryzyko poronienia spada do 1-2%, wiec na pewno jest i bedzie dobrze :)

WildVerm, plemniczka lubią tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ