Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Od zrobienia testu praktycznie co chwilę chodziłam siku, budziłam się w nocy czasem nawet co 2 godziny. Teraz zauważyłam, że już rzadziej chodzę do toalety. Od 6 tygodnia miałam mdłości, teraz też mam, ale od tej niedzieli są rzadsze. Wczoraj tylko 2h mnie mdliło , gdzie w czwartek caluuuśki dzień i piątek. Niby się cieszę, bo lepiej się czuję i mogę normalnie coś zrobić, ale wiadomo jak to kobieta już zaczynam myśleć..
Nie nakręcam sie, ale czy to mogą być jakieś symptomy, że coś jest nie tak? Na zapachy jestem wrażliwa tak samo bardzo jak wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:05
Pozytywny test 23.02 -
nick nieaktualny
-
happywife wrote:Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Od zrobienia testu praktycznie co chwilę chodziłam siku, budziłam się w nocy czasem nawet co 2 godziny. Teraz zauważyłam, że już rzadziej chodzę do toalety. Od 6 tygodnia miałam mdłości, teraz też mam, ale od tej niedzieli są rzadsze. Wczoraj tylko 2h mnie mdliło , gdzie w czwartek caluuuśki dzień i piątek. Niby się cieszę, bo lepiej się czuję i mogę normalnie coś zrobić, ale wiadomo jak to kobieta już zaczynam myśleć..
Nie nakręcam sie, ale czy to mogą być jakieś symptomy, że coś jest nie tak? Na zapachy jestem wrażliwa tak samo bardzo jak wcześniej.
Hej:) wymioty i inne dolegliwości mogą przychodzić i odchodzić tak jak piszę Iza86. -
Iza_86 wrote:Happywife, objawy moga przychodzic i odchodzic.
A kiedy masz wizyte? Bo juz nie pamietam, czy mialas juz wizyte i widzialas serduszko?
Pozytywny test 23.02 -
.kropka. wrote:happywife wszystko z tobą ok i ciesz się, że Ci przeszły mdłości
a do łazienki na nocne siku to się jeszcze nachodzisz jak bobas podrośnie i zacznie Ci skakać po pęcherzu
Mam nadzieję, że dobrze, ale wiecie jak to kobieta potrafi sobie nabrać do głowy. Do tej pory nie mogłam patrzeć na słodycze, które normalnie uwielbiam, a dzisiaj miałam smaka na prince polo i tak sobie myślę, kurcze.. o co chodzi?
A co do sikania, to w nocy miałam pobudki średnio co 2h i tak chodziłam sikać, aż mąż ze mnie się śmiał...kropka. lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
cześć dziewczyny. Jestem po wizycie, ciaza młodsza wg usg. 7w3d , wszystko dobrze, serduszko słyszeliśmy, narzeczony tak sie wpatrywał w monitor z radością na buzi i zaszklonymi oczami, ze byłam w szoku. No i zdjęcie
: https://zapodaj.net/61e485a154aee.jpg.html
Mania28, Nova87, kryha, SuperGirl_83, Arashe, Ffilpiek, Millvaa, AleksandraW, plemniczka, Lofewicz lubią tę wiadomość
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Soldier-Woman wrote:cześć dziewczyny. Jestem po wizycie, ciaza młodsza wg usg. 7w3d , wszystko dobrze, serduszko słyszeliśmy, narzeczony tak sie wpatrywał w monitor z radością na buzi i zaszklonymi oczami, ze byłam w szoku. No i zdjęcie
: https://zapodaj.net/61e485a154aee.jpg.html
GratulacjęSoldier-Woman lubi tę wiadomość
-
Soldier-Woman Gratuluję! Piękne zdjęcie. Podobnie idziemy z usg
Ten moment kiedy widzisz swojego maluszka i słyszysz serduszko jest niesamowity i to wzruszenie mężczyzny. Ah, piękne chwile. Mój mąż też był tak poruszony. Życzę Wam dużo zdrówka kochana.
Soldier-Woman lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Hej
U mnie wypadla niespodziewana wizyta u gina, skontrolowalismy te plamienia, krwiaka i maluszka.
Krwiaczek powolutku ale sie zmniejsza, a Okruszek ma juz 1.2 cm
Serduszko bije jak dzwon!
Mania28, Soldier-Woman, SuperGirl_83, .kropka., Arashe, Ffilpiek, Justaaa, AleksandraW, plemniczka, Almond, kreseczki, Loretka lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Hej
U mnie wypadla niespodziewana wizyta u gina, skontrolowalismy te plamienia, krwiaka i maluszka.
Krwiaczek powolutku ale sie zmniejsza, a Okruszek ma juz 1.2 cm
Serduszko bije jak dzwon!
Hej:) to bardzo dobrze że krwiaczek powoli się zmniejsza super wiadomość teraz musi być dobrze:) -
Ana
Super! bardzo się cieszęGratuluję serduszka
Soldier-Woman
Również gratuluję serduszka
Happywife
Objawy przychodzą i odchodząJeszcze mogą przyjść, spokojnie. Poza tym nikt nie powiedział, że trzeba mieć mdłości przez cały I trymestr
Mania
Współczuję samopoczuciaMoże jutro będzie lepiej...
Iza
Ja mam wizytę po pracy, 16.30. To jeszcze trochę..
A ty nic nie plamisz ani nic takiego, prawda?
Będzie dobrze
Plemniczka
Mdłości mam. Ale dzisiaj jakby mniejsze... Juz mi się płakać tak nie chce
jak twoja wizyta???
Dziewczyny, chyba trochę odkryłam u siebie patent za zmniejszenie mdłości i to nie jest imbir, od którego widoku już mi niedobrze
raniutko, jeszcze przed śniadaniem, czyli w pracy, bo w domu nie jem, wyciskam pół cytryny do szklaneczki. Ale tak porządnie, na parę cm, i leję wodę, najlepiej ciepłą. I niedużo, bo ma być mega kwaśne. Mi to smakuje i takie ożywczePóźniej mogę zjeść jakieś pieczywo wasa czy wafla, i pomaga!
Może nie od razu, ale dzisiaj jest poprawa
Z mdłości i szarpania, na mdłości do wytrzymania - a to naprawdę różnica...
A przypomniałam sobie, bo przecież ja przed pierwszą ciążą cały czas tak pijałam. I w ciąży nie przestałam. I może dlatego miałam mdłości, ale nie tak silne jak ostatnio? A zaprzestałam tego robić jakiś rok temu, ale taktyka wróciła
Na mnie działazobaczę jak długo:)
Aha, a w dzień piję od czasu do czasu też tę wodę z drugą połówką cytryną.. trochę dla smaku, trochę bo może też pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 14:56
Soldier-Woman lubi tę wiadomość
-
happywife wrote:Mam nadzieję, że dobrze, ale wiecie jak to kobieta potrafi sobie nabrać do głowy. Do tej pory nie mogłam patrzeć na słodycze, które normalnie uwielbiam, a dzisiaj miałam smaka na prince polo i tak sobie myślę, kurcze.. o co chodzi?
A co do sikania, to w nocy miałam pobudki średnio co 2h i tak chodziłam sikać, aż mąż ze mnie się śmiał..ogólnie nie czuje się w ciąży, chyba że siedzę i uciekam zbyt mocno brzuch, to czuję że muszę poluznic.
W 1 ciąży też nie miałam takich objawów.
Mam za to inne, lekkie podrażnienia śluzówki nosa (poprzednio też tak miałam), oraz trądzik...
Ciąża nie musi nieść za sobą bagażu nieprzyjemnych doświadczeń ^^.kropka. lubi tę wiadomość
-
SuperGirl_83 wrote:Ana
Super! bardzo się cieszęGratuluję serduszka
Soldier-Woman
Również gratuluję serduszka
Happywife
Objawy przychodzą i odchodząJeszcze mogą przyjść, spokojnie. Poza tym nikt nie powiedział, że trzeba mieć mdłości przez cały I trymestr
Mania
Współczuję samopoczuciaMoże jutro będzie lepiej...
Iza
Ja mam wizytę po pracy, 16.30. To jeszcze trochę..
A ty nic nie plamisz ani nic takiego, prawda?
Będzie dobrze
Plemniczka
Mdłości mam. Ale dzisiaj jakby mniejsze... Juz mi się płakać tak nie chce
jak twoja wizyta???
Dziewczyny, chyba trochę odkryłam u siebie patent za zmniejszenie mdłości i to nie jest imbir, od którego widoku już mi niedobrze
raniutko, jeszcze przed śniadaniem, czyli w pracy, bo w domu nie jem, wyciskam pół cytryny do szklaneczki. Ale tak porządnie, na parę cm, i leję wodę, najlepiej ciepłą. I niedużo, bo ma być mega kwaśne. Mi to smakuje i takie ożywczePóźniej mogę zjeść jakieś pieczywo wasa czy wafla, i pomaga!
Może nie od razu, ale dzisiaj jest poprawa
Z mdłości i szarpania, na mdłości do wytrzymania - a to naprawdę różnica...
A przypomniałam sobie, bo przecież ja przed pierwszą ciążą cały czas tak pijałam. I w ciąży nie przestałam. I może dlatego miałam mdłości, ale nie tak silne jak ostatnio? A zaprzestałam tego robić jakiś rok temu, ale taktyka wróciła
Na mnie działazobaczę jak długo:)
Aha, a w dzień piję od czasu do czasu też tę wodę z drugą połówką cytryną.. trochę dla smaku, trochę bo może też pomaga
Tyle ze ja zawwze zaczynam dzien od wody z cytrycytryn, a teraz po prostu w wiekszym stezeniu. I czuje ze pomaga -
happywife wrote:Miałam równy tydzień temu. Serduszko pięknie biło i pani doktor powiedziała,że wszystko dobrze, ale tak mnie zastanawiają te objawy.
Jesli jest prawidlowo bijace serduszko, ryzyko poronienia spada do 1-2%, wiec na pewno jest i bedzie dobrze
WildVerm, plemniczka lubią tę wiadomość
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018