Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja po wizycie i w końcu widziałam serduszko czyli jest dobrze. Skierowanie na prenatalne dostanę jutro ale już dzisiaj próbowałam się zarejestrować.
Wieczorem będę miała odpowiedz.
.kropka., Angel1982, blue00, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj ja nigdy w życiu nie miałam zgagi , do teraz kilka razy już ja miałam cukier pomaga najlepiej w kostkach jak masz No albo luzeczka tak wziasc suchy pogryźć , albo inny to kminek wziasc pogryźć
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
podobno na zgagę jest dobre mleko, ale ja nigdy nie stosowałam bo w sumie mi nigdy nie dokuczała.
Może popatrz na internecie jakie są domowe sposoby na jej pozbycie się.
https://portal.abczdrowie.pl/zgaga-w-ciazy - mleko, migdały, siemię lniane wg tego artykułuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 19:37
-
Ja słyszałam, ze soda oczyszczona rozpuszczona w wodzie super radzi sobie ze zgagą, ale mie wiem czy można w ciąży. Ja nigdy nie miałam zgagi, ale mój mąż właśnie tak sobie z nią radzi.
Dziewczyny, może będziecie wiedziały : dostałam zinnet antybiotyk na bakterie w moczu i do tego tabletki dopochwowe. Antybiotyk miałam brać 5 dni, które minęło wczoraj. Co z tymi dopochwowymi tabletkami ? Brać je dalej czy przy zakończeniu antybiotyku odstawić tez je ?
Pozytywny test 23.02 -
happywife wrote:Ja słyszałam, ze soda oczyszczona rozpuszczona w wodzie super radzi sobie ze zgagą, ale mie wiem czy można w ciąży. Ja nigdy nie miałam zgagi, ale mój mąż właśnie tak sobie z nią radzi.
Dziewczyny, może będziecie wiedziały : dostałam zinnet antybiotyk na bakterie w moczu i do tego tabletki dopochwowe. Antybiotyk miałam brać 5 dni, które minęło wczoraj. Co z tymi dopochwowymi tabletkami ? Brać je dalej czy przy zakończeniu antybiotyku odstawić tez je ?
Ja to bym zadzwoniła do lekarza i zapytała sie z antybiotykiem nie ma żartów....a może pobierze mocz do badania i jak nie bedzie bakterii to nie bedziesz musiała juz brac....
Chciałam sie jeszcze Ciebie zapytać czy miałaś jakieś objawy tych bakterii czy całkiem przypadkiem Ci wyszło w badaniu?
Ja mam takie dziwne uczucie, niby piecze, niby swędzi ale tylko na zewnątrz....w środku bardzo sucho.....lekarz brał posiew na bakterie i grzyby w pochwie ale nic nie wyszło.....cały czas jade na laktovaginalu....lekarz rozkłada rece.....ale moczu nie badał a może właśnie tam jest problem..... -
Stresant, lekarz kazał właśnie brać mi antybiotyk przez 5 dni, wiec tu kuracja zakończona. Te dopochwowe przepisał mi dlatego, żeby nie pojawiła się żadna infekcja podczas stosowania antybiotyku. I teraz nie wiem czy brać dalej te dopochwowe. Nie miałam żadnych objawów. Czułam inny zapach moczu, był intensywn i drazliwy. Dostałam skierowanie na badania w tym na mocz i wtedy wyszły mi bakterie w moczu. Ja tez właśnie brałam lacfovaginal. Wydaje mi się, ze posiew moczu wykazałby czy masz jakieś bakterie i wtedy wiedziałabyś jak się leczyć. Ja w piątek idę na ponowny posiew i mam nadzieje, ze po antybiotyku będzie już okej
Pozytywny test 23.02 -
Jezeli dopochwowe to lactovaginal to nie musisz sie niczego obawiac, nie zaszkodza, to sa naturalne szczepy ktore zamieszkuja pochwe...ja biore jak "cukierki"
Brałabym jeszcze ze dwa dni, bo antybiotyk jeszcze jest w ciele....a poźniej raz w tygodniu....
Ja po antybiotyku zawsze mam grzybice, pomimo tego ze łykam probiotyki i dopochwowo tez biore....a i tak mnie nie omija.....
Jutro ide na kontrole to wybłagam badanie moczu, ale wkurza mnie ze człowiek musi sie sam leczyć....lekarz zna moje objawy, to powinien zlecić badania .....jak z jednego nic nie wyjdzie, to kurcze zlecam nastepne az znajdę przyczyne...a nie ze czlowiek po forach i internecie musi szukac....szczególnie ze na poprzedniej wizycie pytałam sie o mocz, czy on moze powodować swędzenia, powiedział ze raczej nie, ale badan nie zlecił....
Nie rozumie tego panuje straszna znieczulica wśrod ludzi.... -
nick nieaktualny
-
Dobry lekarz na wagę złota w dzisiejszych czasach.....ja nie mieszkam w Polsce i tu sie ciąża wogole nie przejmuja...a prywatnie nie mona iść, wiec jestem skazana na państwową służbe zdrowia, a wiadomo jaka ona jest.....
Trzymam kciuki za serducha bo dziś dosyć duzo nas idzie na kontrole.kropka., monazis, Angel1982 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za swoje maleństwo bo jak byłam 6+6 tc to nie było serduszka dziś 9+0 wiec trzymajcie kciuki.
Stresant ja mieszkam na stał tez za granica w Norwegii wiec wiem co znaczy brak lekarzy prywatnych dziś jestem w Warszawie i o 14:00mam wizytę już nie mogę się doczekaćbacha8709, Angel1982, .kropka. lubią tę wiadomość
9tc Aniołek poronienie zatrzymane [*]05.04.2018
-
Stresant, tak właśnie zrobiłam. Pomimo skończonego antybiotyku wzięłam jeszcze lactovaginal na noc. Dziś pewnie też wezmę, bo tak jak piszesz antybiotyk może jeszcze być w organizmie.
Faktycznie dziwne podejście ma Twój lekarz. Mój czuwa cały czas. Wystarczyło, że cukier mam tylko o 0,1 wyższy niż norma, co mogło być również wynikiem krzywej laboratoryjnej, a już od razu dostałam skierowanie na glukozę, żeby wykluczyć cukrzycę.
Może dopiero dostaniesz skierowanie na resztę badań? Ja np. miesiąc temu dostałam skierowanie na morfologię, mocz, tsh itp, a teraz skierowanie na HBsAg, anty HCV i anty HIV, VDRL.
Monazis, trzymam kciuki. Daj znać po wizycie
Pozytywny test 23.02