Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi777 wrote:A mój lekarz jest spoko, ani nie obiecuje że wszystko będzie dobrze na pewno, ale trochę uspokaja, że już 9 tydzień i mogę trochę odetchnąć
Happywife, ja nie miałam posiewu. Pan doktor dał mi na razie monural, bo wyszły mi azotyny pozytywne i powiedział że najprawdopodobniej E. Coli. Jeśli w kolejnym wyniku wyjdą bakterie mam zgłosić się do niego na izbę przyjęć i pobierze mi wtedy cewnikiem mocz z pęcherza i wtedy na posiew. Oby nie było takiej potrzeby!! Kiedy wybierasz się na ten test obciążenia glukoza? Ja nie wiem czy mój wysoki poziom cukru nie był związany z tym że dzień wcześniej zjadłam na noc z 0,5 kg winogron. Zawsze cukier miałam niski, stąd moje zaniepokojenie..
Mój podobnie. Mówi, że na ten moment wszystko jest dobrze, ale nic nie obiecuję i nie pitoli od rzeczy. Konkretnie i profesjonalnie podchodzi do tematu. Mi właśnei e.coli wyszły i chyba jeszcze jedne, ale nie pamiętam w tym momencie konkretnej nazwy. Trzymam kciuki, żeby było dobrze.
Co do glukozy to sama się zastanawiam, może najlepiej będzie, żeby wyniki były jak najbardziej aktualne? Więc zrobię pewnie gdzieś za 2 tygodnie. Chociaż w ogóle mi się nie spieszy. Jestem przerażona tą glukoząJa zawsze lubiłam słodycze i sporo ich jadłam, ale cukier był w porządku jak robiłam rutynowe badania. Teraz co prawda przekroczona norma o 0,1 więc nie ma tragedii, ale też zastanawiam się czy to nie przez to, że przed badaniem wieczorem jadłam słodkie..
Pozytywny test 23.02 -
Angel1982 wrote:dziewczyny czy na badaniach prenatalnych w 13 tyg. można już poznać płeć dziecka ?
A kiedy na normalnym usg można poznać płeć?
Na następnej wizycie będę właśnie w 13 tygodniu i też tak główkujemy z mężem czy się uda czy nieAngel1982 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Kuzynce przez 9 miesięcy twierdzili ze dziewczynka na kazdym usg......w szpitalu w dzień porodu sprawdzali ułożenie dziecka i okazało sie ze chlopak
to była niespodzianka wszystko rózowe miała
Ja sie dowiedziałam w 20 tygodniu i płeć sie sprawdziłaale to było 12 i 10 lat temu...teraz to napewno lepszy sprzet maja.....a tak szczerze to ja jakos tak wewnetrznie czułam co będzie i jakos sie sprawdziło......teraz tez czuje ze dziewczynka.....troche juz mi szok i emocje opadly po dzisiejszej wizycie i nastawiam sie pozytywnie bijące serduszko to przecież ogromny sukces a że 2 tygodnie młodszy trudno.....ale narazie i tak nikomu nie mowimy...
Jeszcze ktoś dziś miał wizyte....wiem ze nas było wiecej....piszcie dziewczyny dobrych wiesci nigdy za duzo -
stresant wrote:Kuzynce przez 9 miesięcy twierdzili ze dziewczynka na kazdym usg......w szpitalu w dzień porodu sprawdzali ułożenie dziecka i okazało sie ze chlopak
to była niespodzianka wszystko rózowe miała
Ja sie dowiedziałam w 20 tygodniu i płeć sie sprawdziłaale to było 12 i 10 lat temu...teraz to napewno lepszy sprzet maja.....a tak szczerze to ja jakos tak wewnetrznie czułam co będzie i jakos sie sprawdziło......teraz tez czuje ze dziewczynka.....troche juz mi szok i emocje opadly po dzisiejszej wizycie i nastawiam sie pozytywnie bijące serduszko to przecież ogromny sukces a że 2 tygodnie młodszy trudno.....ale narazie i tak nikomu nie mowimy...
Jeszcze ktoś dziś miał wizyte....wiem ze nas było wiecej....piszcie dziewczyny dobrych wiesci nigdy za duzo
Moje też 2 tygodnie młodsze niż z OM. Dlatego to określanie wieku ciąży według OM to jak dla mnie głupota. -
jestem jestem Dzidzia troche urosła ale jakość usg fatalna więc i pomiar mógł być nierzetelny. Wyszło CRL 2,40 jest akcja serca. Krwiak mniejszy. Chyba dobrze
Angel1982, Mamusia_Ksawusia, Jastin76, blue00, bacha8709, kryha, kreseczki lubią tę wiadomość
-
molisia wrote:Mamyoze któraś jest była zatrudniona przez agencje pracy typu work?? Pracowałam tak rok czasu , umowę miałam do końca marca dziś doniosłam zaświadczenie o terminie porodu a suka z recepcji mi mówi ze Głowno dostanę bo dopiero jestem w 8tyg i nie wiem co robić jak to jest z tym
Z tego co się orientuję musiałabyś być po 12 tygodniu w momencie zakończenia umowy, żeby byli obowiązani przedłużyć Ci umowę do dnia porodu...