X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy na badaniach prenatalnych w 13 tyg. można już poznać płeć dziecka ?

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi777 wrote:
    A mój lekarz jest spoko, ani nie obiecuje że wszystko będzie dobrze na pewno, ale trochę uspokaja, że już 9 tydzień i mogę trochę odetchnąć:)
    Happywife, ja nie miałam posiewu. Pan doktor dał mi na razie monural, bo wyszły mi azotyny pozytywne i powiedział że najprawdopodobniej E. Coli. Jeśli w kolejnym wyniku wyjdą bakterie mam zgłosić się do niego na izbę przyjęć i pobierze mi wtedy cewnikiem mocz z pęcherza i wtedy na posiew. Oby nie było takiej potrzeby!! Kiedy wybierasz się na ten test obciążenia glukoza? Ja nie wiem czy mój wysoki poziom cukru nie był związany z tym że dzień wcześniej zjadłam na noc z 0,5 kg winogron. Zawsze cukier miałam niski, stąd moje zaniepokojenie..

Mój podobnie. Mówi, że na ten moment wszystko jest dobrze, ale nic nie obiecuję i nie pitoli od rzeczy. Konkretnie i profesjonalnie podchodzi do tematu. Mi właśnei e.coli wyszły i chyba jeszcze jedne, ale nie pamiętam w tym momencie konkretnej nazwy. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. :)
    Co do glukozy to sama się zastanawiam, może najlepiej będzie, żeby wyniki były jak najbardziej aktualne? Więc zrobię pewnie gdzieś za 2 tygodnie. Chociaż w ogóle mi się nie spieszy. Jestem przerażona tą glukozą :P Ja zawsze lubiłam słodycze i sporo ich jadłam, ale cukier był w porządku jak robiłam rutynowe badania. Teraz co prawda przekroczona norma o 0,1 więc nie ma tragedii, ale też zastanawiam się czy to nie przez to, że przed badaniem wieczorem jadłam słodkie..

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 wrote:
    dziewczyny czy na badaniach prenatalnych w 13 tyg. można już poznać płeć dziecka ?
    Ja słyszałam, że tak. Że te prenatalne pewniej określają płeć niż usg.

A kiedy na normalnym usg można poznać płeć? :)
    Na następnej wizycie będę właśnie w 13 tygodniu i też tak główkujemy z mężem czy się uda czy nie :D

Angel1982 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynce przez 9 miesięcy twierdzili ze dziewczynka na kazdym usg......w szpitalu w dzień porodu sprawdzali ułożenie dziecka i okazało sie ze chlopak :) to była niespodzianka wszystko rózowe miała :)

Ja sie dowiedziałam w 20 tygodniu i płeć sie sprawdziła :) ale to było 12 i 10 lat temu...teraz to napewno lepszy sprzet maja.....a tak szczerze to ja jakos tak wewnetrznie czułam co będzie i jakos sie sprawdziło......teraz tez czuje ze dziewczynka.....troche juz mi szok i emocje opadly po dzisiejszej wizycie i nastawiam sie pozytywnie bijące serduszko to przecież ogromny sukces a że 2 tygodnie młodszy trudno.....ale narazie i tak nikomu nie mowimy...

Jeszcze ktoś dziś miał wizyte....wiem ze nas było wiecej....piszcie dziewczyny dobrych wiesci nigdy za duzo :)

• kryha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kropek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a5ed42f96f0.jpg

kreseczki, Angel1982, happywife, Mamusia_Ksawusia, Jastin76, bacha8709, blue00, .kropka. lubią tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajny :) widac małe raczki i nózki :) u mnie za bardzo nie było widać.....

• kreseczki Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kuzynce przez 9 miesięcy twierdzili ze dziewczynka na kazdym usg......w szpitalu w dzień porodu sprawdzali ułożenie dziecka i okazało sie ze chlopak :) to była niespodzianka wszystko rózowe miała :)

Ja sie dowiedziałam w 20 tygodniu i płeć sie sprawdziła :) ale to było 12 i 10 lat temu...teraz to napewno lepszy sprzet maja.....a tak szczerze to ja jakos tak wewnetrznie czułam co będzie i jakos sie sprawdziło......teraz tez czuje ze dziewczynka.....troche juz mi szok i emocje opadly po dzisiejszej wizycie i nastawiam sie pozytywnie bijące serduszko to przecież ogromny sukces a że 2 tygodnie młodszy trudno.....ale narazie i tak nikomu nie mowimy...

Jeszcze ktoś dziś miał wizyte....wiem ze nas było wiecej....piszcie dziewczyny dobrych wiesci nigdy za duzo :)

Moje też 2 tygodnie młodsze niż z OM. Dlatego to określanie wieku ciąży według OM to jak dla mnie głupota.

• kryha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też 2 tygodnie młodsze. Dzięki temu że robiłam wykres, wiedziałam kiedy była owu i od razu od tego liczyłam a nie z OM.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Mój kropek :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a5ed42f96f0.jpg

śliczny kropek, niech rośnie zdrowo :)

jak wrzuciłąś tutaj zdjęcie z usg ? ;) ja nie wiem jak to zrobić hihi ;)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz wejść np na www.zapodaj.net i tam wg instrukcji na forum, rozmiar 500x500 i wkleić tu link

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dzidzia z dzisiejszej wizyty <3 :) trochę słaba jakość zdjęcia usg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac8a2e68edc7.jpg

kryha, Mamusia_Ksawusia, Jastin76, bacha8709, blue00 lubią tę wiadomość

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie tam słaba, elegancko widać raczki i nozki :) gratulacje

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria 40 nic nie pisze .....ciekawe co na wizycie

• Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    gdzie tam słaba, elegancko widać raczki i nozki :) gratulacje

hihi poważnie coś tam widzisz ?? ja nie widzę tam rączek i nóżek, chyba że się zacznę wpatrywać ;)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 wrote:
    hihi poważnie coś tam widzisz ?? ja nie widzę tam rączek i nóżek, chyba że się zacznę wpatrywać ;)

ja widze nawet oczy i buzie :)

• aria40 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jestem Dzidzia troche urosła ale jakość usg fatalna więc i pomiar mógł być nierzetelny. Wyszło CRL 2,40 jest akcja serca. Krwiak mniejszy. Chyba dobrze :)

Angel1982, Mamusia_Ksawusia, Jastin76, blue00, bacha8709, kryha, kreseczki lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    jestem jestem Dzidzia troche urosła ale jakość usg fatalna więc i pomiar mógł być nierzetelny. Wyszło CRL 2,40 jest akcja serca. Krwiak mniejszy. Chyba dobrze :)

dobre wieści :) kolejne bijące serduszko

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim tych serduszek :) ja wczoraj swoje też widziałam, co prawda na IP ale chociaż teraz wiem że jest wszystko ok. Czeka mnie tylko nafaszetowanie się progesteronem bo wyniki mam słabe. Buu :(

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Mamyoze któraś jest była zatrudniona przez agencje pracy typu work?? Pracowałam tak rok czasu , umowę miałam do końca marca dziś doniosłam zaświadczenie o terminie porodu a suka z recepcji mi mówi ze Głowno dostanę bo dopiero jestem w 8tyg i nie wiem co robić jak to jest z tym

Z tego co się orientuję musiałabyś być po 12 tygodniu w momencie zakończenia umowy, żeby byli obowiązani przedłużyć Ci umowę do dnia porodu...

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Musi być ukończony 12 Tc.. :(

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ