X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,a jak wyglądała wasza morfologia krwi do karty ciąży?
    Mi wyszły nieco podwyższone leukocyty i neutrofile - podobno w ciąży takie zmiany są normalne,ale i tak się nieco martwię :/

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez macie takie dziwne odczucie w podbrzuszu/jajnikach? Nic mnie nie boli, ale czuje tak .. hm sama niewiem jak to określić. Jak kicham lub kaszle wtedy delikatnie bolą mnie jajniki i czuje macice. Czy to jest normalne?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happpywife - mam tak samo, ale nie wiem czy to dobrze - też mnie to niepokoi - jutro idę na wizytę i będę pytała :)

• Megi777 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife ja też tak mam. Pytałam lekarza na ostatniej wizycie, zwłaszcza że czasami miałam takie uczucie skurczu po oddaniu moczu i martwiłam się, że to w związku z tą infekcją. Powiedział że nie martwimy się dopóki nie jest to stałe i silne uczucie bólu jak na okres. :)

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży lekarz powiedział że wszystko jest bardziej odczuwalne ponieważ wszystko rośnie i więzadła zanim się rozluźnią to mogą ciągnąć :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przy kichaniu czy kaszlu takie łapiące bóle podbrzusza które odrazu puszczają. To normalne podobno :-)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czy sa dziś jakieś wizyty? poogladamy maleństwa?

Ja dziś posłałam mocz do badania w środe beda wyniki. Pozatym objawów brak, wiec jak zwykle głupie myśli chodzą po głowie.

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta ... :O trzymajcie kciuki :)

Miłego dnia dziewczyny!

U nas cudna pogoda ❤ oby wizyta tak była udana jak dzisiejsza pogoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:44

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po tak długiej przerwie:) powoli wracam do żywych po wymiotach, mdłościach i ogólnym zmęczeniu :) współczuję tym dziewczynom, które te dolegliwości mają non stop :/

Jastin76 trzymam kciuki za wizytę :)

Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom i tym które usłyszały serduszka :)

Dziś skorzystam z tej pięknej pogody i wybiorę się na dłuższy spacer :)

A teraz pytanie do dziewczyn, które męczą się z mdłościami i wymiotami. Też tracilyscie tak na wadze przez to?

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie. :)

U mnie też dziś przepięknie, zresztą wczoraj też było bajecznie dlatego w pełni korzystałam z pogody. <3

Dzisiaj byłam przed pracą zrobić posiew moczu. Mam nadzieję, że po tym antybiotyku już teraz wszystko będzie dobrze.

Trzymam kciuki za wizyty, moja dopiero 27.04 :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann1109, dobrze że już lepiej się czujesz. Ja co prawda nie wymiotowałam, ale mdłości dawały czadu. Także oby było już tylko lepiej z Twoim samopoczuciem :)

ann1109 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości 24 na dobę ale waga ani grama w dół... Nie wymiotuje ale o każdej godz dnia i nocy mdli ... feee:-)

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Czuję jajniki czasami, czasami bardziej ten z lewej, ale jakoś w ogóle o tym nie myślę. Wychodzę z założenia, że tam wszystko się rozrasta, naciąga - to mogę czasami to odczuć. Ale wierzę, że jest oki:)

Megi
    Super wynik glukozy:) Brawo ty:)

Aria
    Też fajnie, że tak nisko ta glukoza. Zazdroszczę. Ja dowiem się dzisiaj :)

Ann
    Ja mam mdłości, ale bez wymiotów. Więc na pewno nie chudnę.. nie ma tak dobrze :) Jem normalnie...chyba nawet trochę więcej niż zwykle, bo przed ciążą nie jadłam kolacji często, a teraz muszę. Nie wytrzymam bez :(

Jutro wizyta u gina. Jestem ciekawa co tam słychać u mojego Bąbla:)

34bwgywl9johpf1n.png
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie -wszystko ok - są już serduszka jeszcze nie ma móżdżków, ale wszystko prawidłowo się rozwija u obu kropków (teraz bardziej wyglądają jak przecinki:) )

bacha8709, SuperGirl_83 lubią tę wiadomość

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl jeśli nie zjem kolacji to w nocy mnie budzą mdłości :/ teraz właśnie miałam ciężkie 2 tygodnie z tymi wymiotami. Od pierwszej wizyty, na której byłam ważona 6t4d mam na minusie 4 kg. I też się zastanawiam czy to w niczym nie szkodzi :/

Yaminka gratuluję :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości prawie cały czas i wymiotuje jak zjem coś czego nie moge strawić, jem na raty i mało bo nie jestem w stanie więcej a w nocy musze nieraz wstać i zjeść np banana bo się nie da inaczej. Mimo wszystko przytyłam już 2 kilo i brzuch zaczyna mi wylazić ta moja trójeczka narazie daje popalić mimo, że z 2cm mają. Jutro mam wizytę zobaczymy co tam tam słychać;)

mhsvqtkfflrf4775.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red head, ja też przytyłam. Nigdy w życiu nie ważyłam 60 kg, a na ostatniej wizycie waga wskazała właśnie tyle. U mnie zaczął się 12 tydzień, a brzuszek już się zaokrągla i jest widoczny.. Zastanawiam się czy będę taką kulką okrągłą w ciąży.. Zawsze byłam szczupła i szczerze mówiąc mam nadzieję, że tylko brzuszek będzie rósł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:27

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze nie ważyłam 60kg ale jeszcze troche i dogonie. Zawsze myślałam że będę jak mama czy babcia z piłeczką tylko a tutaj nie ma złudzeń brzuch będę miała olbrzymi.

mhsvqtkfflrf4775.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head, u Ciebie to zrozumiałe i naturalne, bo nosisz w sobie potrójne szczęście :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chudnięciem w ciąży to chyba w I trymestrze się zdarza.. Zależy też z jakiej wagi się zjeżdża. Jak ktoś waży 50kg i lecą kg to nie za dobrze...A jak jest "zapasik" - jak to mój lekarz mówi, to trzeba kontrolować tylko. No i też ważne, żeby się nie odwodnić.. Czasami na kroplówki trzeba jechać, niestety :(

Happywife
    Ja w 1.ciąży miałam książkową piłeczkę. Z tyłu wyglądałam jak nie w ciąży. W ogóle miałam mały brzuch i późno go wywaliło. Ładnie wyglądałam... Ręce, nogi, pupa - wszystko miałam bez zmian. Na razie widzę, że brzuch już mi wywala..Trochę szybko :( Ale z 2.strony wiedziałam, że tak będzie przy drugiej ciąży, że mięśnie już nie trzymają. Na razie to słodko wygląda. Takie wybrzuszenie przy pępku.. ;) Pod luźną bluzką nie widać. Za m-c myślę, że już będzie malutka,ale widoczna piłka.

RedHead
    Dla trójki domek musi być niezły :) Choć chyba niekoniecznie :) Była kiedyś u mnie kobieta w pracy co brzuch miała OGROMNY. Naprawdę wielki. Jak bliźniaki albo trojaczki ;) A ona mówi, że to ósmy m-c i jedno dziecko. I jeszcze wcale nie takie duże było...Także nie wiem od czego to zależy...?

Yaminka
    Gratuluję! :)

Ja jak do porodu szłam to ważyłam 62kg. Ale wtedy startowałam z 51kg, no i konus jestem hahahah Całe 1,61 ;)
    Teraz już nie wiem z ilu startuję, bo w domu nie mam wagi, a ostatnio zapomniał mnie zważyć na wizycie. Jutro zważy to zobaczę..

34bwgywl9johpf1n.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ