X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,a jak wyglądała wasza morfologia krwi do karty ciąży?
    Mi wyszły nieco podwyższone leukocyty i neutrofile - podobno w ciąży takie zmiany są normalne,ale i tak się nieco martwię :/

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez macie takie dziwne odczucie w podbrzuszu/jajnikach? Nic mnie nie boli, ale czuje tak .. hm sama niewiem jak to określić. Jak kicham lub kaszle wtedy delikatnie bolą mnie jajniki i czuje macice. Czy to jest normalne?

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happpywife - mam tak samo, ale nie wiem czy to dobrze - też mnie to niepokoi - jutro idę na wizytę i będę pytała :)

• Megi777 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife ja też tak mam. Pytałam lekarza na ostatniej wizycie, zwłaszcza że czasami miałam takie uczucie skurczu po oddaniu moczu i martwiłam się, że to w związku z tą infekcją. Powiedział że nie martwimy się dopóki nie jest to stałe i silne uczucie bólu jak na okres. :)

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży lekarz powiedział że wszystko jest bardziej odczuwalne ponieważ wszystko rośnie i więzadła zanim się rozluźnią to mogą ciągnąć :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przy kichaniu czy kaszlu takie łapiące bóle podbrzusza które odrazu puszczają. To normalne podobno :-)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czy sa dziś jakieś wizyty? poogladamy maleństwa?

Ja dziś posłałam mocz do badania w środe beda wyniki. Pozatym objawów brak, wiec jak zwykle głupie myśli chodzą po głowie.

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta ... :O trzymajcie kciuki :)

Miłego dnia dziewczyny!

U nas cudna pogoda ❤ oby wizyta tak była udana jak dzisiejsza pogoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:44

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po tak długiej przerwie:) powoli wracam do żywych po wymiotach, mdłościach i ogólnym zmęczeniu :) współczuję tym dziewczynom, które te dolegliwości mają non stop :/

Jastin76 trzymam kciuki za wizytę :)

Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom i tym które usłyszały serduszka :)

Dziś skorzystam z tej pięknej pogody i wybiorę się na dłuższy spacer :)

A teraz pytanie do dziewczyn, które męczą się z mdłościami i wymiotami. Też tracilyscie tak na wadze przez to?

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie. :)

U mnie też dziś przepięknie, zresztą wczoraj też było bajecznie dlatego w pełni korzystałam z pogody. <3

Dzisiaj byłam przed pracą zrobić posiew moczu. Mam nadzieję, że po tym antybiotyku już teraz wszystko będzie dobrze.

Trzymam kciuki za wizyty, moja dopiero 27.04 :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann1109, dobrze że już lepiej się czujesz. Ja co prawda nie wymiotowałam, ale mdłości dawały czadu. Także oby było już tylko lepiej z Twoim samopoczuciem :)

ann1109 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości 24 na dobę ale waga ani grama w dół... Nie wymiotuje ale o każdej godz dnia i nocy mdli ... feee:-)

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Czuję jajniki czasami, czasami bardziej ten z lewej, ale jakoś w ogóle o tym nie myślę. Wychodzę z założenia, że tam wszystko się rozrasta, naciąga - to mogę czasami to odczuć. Ale wierzę, że jest oki:)

Megi
    Super wynik glukozy:) Brawo ty:)

Aria
    Też fajnie, że tak nisko ta glukoza. Zazdroszczę. Ja dowiem się dzisiaj :)

Ann
    Ja mam mdłości, ale bez wymiotów. Więc na pewno nie chudnę.. nie ma tak dobrze :) Jem normalnie...chyba nawet trochę więcej niż zwykle, bo przed ciążą nie jadłam kolacji często, a teraz muszę. Nie wytrzymam bez :(

Jutro wizyta u gina. Jestem ciekawa co tam słychać u mojego Bąbla:)

34bwgywl9johpf1n.png
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie -wszystko ok - są już serduszka jeszcze nie ma móżdżków, ale wszystko prawidłowo się rozwija u obu kropków (teraz bardziej wyglądają jak przecinki:) )

bacha8709, SuperGirl_83 lubią tę wiadomość

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl jeśli nie zjem kolacji to w nocy mnie budzą mdłości :/ teraz właśnie miałam ciężkie 2 tygodnie z tymi wymiotami. Od pierwszej wizyty, na której byłam ważona 6t4d mam na minusie 4 kg. I też się zastanawiam czy to w niczym nie szkodzi :/

Yaminka gratuluję :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości prawie cały czas i wymiotuje jak zjem coś czego nie moge strawić, jem na raty i mało bo nie jestem w stanie więcej a w nocy musze nieraz wstać i zjeść np banana bo się nie da inaczej. Mimo wszystko przytyłam już 2 kilo i brzuch zaczyna mi wylazić ta moja trójeczka narazie daje popalić mimo, że z 2cm mają. Jutro mam wizytę zobaczymy co tam tam słychać;)

mhsvqtkfflrf4775.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red head, ja też przytyłam. Nigdy w życiu nie ważyłam 60 kg, a na ostatniej wizycie waga wskazała właśnie tyle. U mnie zaczął się 12 tydzień, a brzuszek już się zaokrągla i jest widoczny.. Zastanawiam się czy będę taką kulką okrągłą w ciąży.. Zawsze byłam szczupła i szczerze mówiąc mam nadzieję, że tylko brzuszek będzie rósł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:27

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze nie ważyłam 60kg ale jeszcze troche i dogonie. Zawsze myślałam że będę jak mama czy babcia z piłeczką tylko a tutaj nie ma złudzeń brzuch będę miała olbrzymi.

mhsvqtkfflrf4775.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head, u Ciebie to zrozumiałe i naturalne, bo nosisz w sobie potrójne szczęście :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym chudnięciem w ciąży to chyba w I trymestrze się zdarza.. Zależy też z jakiej wagi się zjeżdża. Jak ktoś waży 50kg i lecą kg to nie za dobrze...A jak jest "zapasik" - jak to mój lekarz mówi, to trzeba kontrolować tylko. No i też ważne, żeby się nie odwodnić.. Czasami na kroplówki trzeba jechać, niestety :(

Happywife
    Ja w 1.ciąży miałam książkową piłeczkę. Z tyłu wyglądałam jak nie w ciąży. W ogóle miałam mały brzuch i późno go wywaliło. Ładnie wyglądałam... Ręce, nogi, pupa - wszystko miałam bez zmian. Na razie widzę, że brzuch już mi wywala..Trochę szybko :( Ale z 2.strony wiedziałam, że tak będzie przy drugiej ciąży, że mięśnie już nie trzymają. Na razie to słodko wygląda. Takie wybrzuszenie przy pępku.. ;) Pod luźną bluzką nie widać. Za m-c myślę, że już będzie malutka,ale widoczna piłka.

RedHead
    Dla trójki domek musi być niezły :) Choć chyba niekoniecznie :) Była kiedyś u mnie kobieta w pracy co brzuch miała OGROMNY. Naprawdę wielki. Jak bliźniaki albo trojaczki ;) A ona mówi, że to ósmy m-c i jedno dziecko. I jeszcze wcale nie takie duże było...Także nie wiem od czego to zależy...?

Yaminka
    Gratuluję! :)

Ja jak do porodu szłam to ważyłam 62kg. Ale wtedy startowałam z 51kg, no i konus jestem hahahah Całe 1,61 ;)
    Teraz już nie wiem z ilu startuję, bo w domu nie mam wagi, a ostatnio zapomniał mnie zważyć na wizycie. Jutro zważy to zobaczę..

34bwgywl9johpf1n.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ