Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy Wy tez macie takie dziwne odczucie w podbrzuszu/jajnikach? Nic mnie nie boli, ale czuje tak .. hm sama niewiem jak to określić. Jak kicham lub kaszle wtedy delikatnie bolą mnie jajniki i czuje macice. Czy to jest normalne?
Pozytywny test 23.02 -
Happywife ja też tak mam. Pytałam lekarza na ostatniej wizycie, zwłaszcza że czasami miałam takie uczucie skurczu po oddaniu moczu i martwiłam się, że to w związku z tą infekcją. Powiedział że nie martwimy się dopóki nie jest to stałe i silne uczucie bólu jak na okres.
-
Ja mam przy kichaniu czy kaszlu takie łapiące bóle podbrzusza które odrazu puszczają. To normalne podobno26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Witajcie po tak długiej przerwie:) powoli wracam do żywych po wymiotach, mdłościach i ogólnym zmęczeniu
współczuję tym dziewczynom, które te dolegliwości mają non stop
Jastin76 trzymam kciuki za wizytę
Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom i tym które usłyszały serduszka
Dziś skorzystam z tej pięknej pogody i wybiorę się na dłuższy spacer
A teraz pytanie do dziewczyn, które męczą się z mdłościami i wymiotami. Też tracilyscie tak na wadze przez to?
-
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie.
U mnie też dziś przepięknie, zresztą wczoraj też było bajecznie dlatego w pełni korzystałam z pogody.
Dzisiaj byłam przed pracą zrobić posiew moczu. Mam nadzieję, że po tym antybiotyku już teraz wszystko będzie dobrze.
Trzymam kciuki za wizyty, moja dopiero 27.04
Pozytywny test 23.02 -
Happywife
Czuję jajniki czasami, czasami bardziej ten z lewej, ale jakoś w ogóle o tym nie myślę. Wychodzę z założenia, że tam wszystko się rozrasta, naciąga - to mogę czasami to odczuć. Ale wierzę, że jest oki:)
Megi
Super wynik glukozy:) Brawo ty:)
Aria
Też fajnie, że tak nisko ta glukoza. Zazdroszczę. Ja dowiem się dzisiaj
Ann
Ja mam mdłości, ale bez wymiotów. Więc na pewno nie chudnę.. nie ma tak dobrzeJem normalnie...chyba nawet trochę więcej niż zwykle, bo przed ciążą nie jadłam kolacji często, a teraz muszę. Nie wytrzymam bez
Jutro wizyta u gina. Jestem ciekawa co tam słychać u mojego Bąbla:) -
SuperGirl jeśli nie zjem kolacji to w nocy mnie budzą mdłości
teraz właśnie miałam ciężkie 2 tygodnie z tymi wymiotami. Od pierwszej wizyty, na której byłam ważona 6t4d mam na minusie 4 kg. I też się zastanawiam czy to w niczym nie szkodzi
Yaminka gratuluję -
Ja mam mdłości prawie cały czas i wymiotuje jak zjem coś czego nie moge strawić, jem na raty i mało bo nie jestem w stanie więcej a w nocy musze nieraz wstać i zjeść np banana bo się nie da inaczej. Mimo wszystko przytyłam już 2 kilo i brzuch zaczyna mi wylazić ta moja trójeczka narazie daje popalić mimo, że z 2cm mają. Jutro mam wizytę zobaczymy co tam tam słychać
-
Red head, ja też przytyłam. Nigdy w życiu nie ważyłam 60 kg, a na ostatniej wizycie waga wskazała właśnie tyle. U mnie zaczął się 12 tydzień, a brzuszek już się zaokrągla i jest widoczny.. Zastanawiam się czy będę taką kulką okrągłą w ciąży.. Zawsze byłam szczupła i szczerze mówiąc mam nadzieję, że tylko brzuszek będzie rósł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 13:27
Pozytywny test 23.02 -
Z tym chudnięciem w ciąży to chyba w I trymestrze się zdarza.. Zależy też z jakiej wagi się zjeżdża. Jak ktoś waży 50kg i lecą kg to nie za dobrze...A jak jest "zapasik" - jak to mój lekarz mówi, to trzeba kontrolować tylko. No i też ważne, żeby się nie odwodnić.. Czasami na kroplówki trzeba jechać, niestety
Happywife
Ja w 1.ciąży miałam książkową piłeczkę. Z tyłu wyglądałam jak nie w ciąży. W ogóle miałam mały brzuch i późno go wywaliło. Ładnie wyglądałam... Ręce, nogi, pupa - wszystko miałam bez zmian. Na razie widzę, że brzuch już mi wywala..Trochę szybkoAle z 2.strony wiedziałam, że tak będzie przy drugiej ciąży, że mięśnie już nie trzymają. Na razie to słodko wygląda. Takie wybrzuszenie przy pępku..
Pod luźną bluzką nie widać. Za m-c myślę, że już będzie malutka,ale widoczna piłka.
RedHead
Dla trójki domek musi być niezłyChoć chyba niekoniecznie
Była kiedyś u mnie kobieta w pracy co brzuch miała OGROMNY. Naprawdę wielki. Jak bliźniaki albo trojaczki
A ona mówi, że to ósmy m-c i jedno dziecko. I jeszcze wcale nie takie duże było...Także nie wiem od czego to zależy...?
Yaminka
Gratuluję!
Ja jak do porodu szłam to ważyłam 62kg. Ale wtedy startowałam z 51kg, no i konus jestem hahahah Całe 1,61
Teraz już nie wiem z ilu startuję, bo w domu nie mam wagi, a ostatnio zapomniał mnie zważyć na wizycie. Jutro zważy to zobaczę..