Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ważę 61 kg. Najwyższa waga w życiu. We wrześniu jak szłam do ślubu to było piękne 53, po zimie waga mi zawsze rośnie, więc 56 kg a teraz już 61. Ale mam o wiele większy apetyt niż przed ciążą, wcześniej niewiele jadłam. A jak u Was z wagą?
Pocieszcie mnie
Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Wiecie dziewczyny - oprócz wagi liczy się też wzrost
więc bez paniki - poza tym każdy organizm inny
Ja się cieszę, bo nareszcie po raz pierwszy od czasów liceum utyłam - aż zawtotne 1,5 kg! Waga pokazuje 51,5przy 173cm wzrostu mam od ginekolog pozwolenie na tycie do woli
Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 -
Aj, mi brzuch przez ostatnie 3dni urósł w oczach normalnie dzisiaj to już przesada;p co do wagi to przed ciąża ważyłam 57kg, później nawet 58-59kg i to najwyższa waga w moim życiu a teraz 54kg. Jednak jak patrzę na brzuch to teraz zacznę przybierać na pewno. Chyba czuję pierwsze ruchy, trochę ciągnie, gilgocze i tak jakby ktoś momentami mnie pstrykał od środka. A na połówkowe chyba już pójdę prywatnie bo chce ładne zdjęcia i dobrego lekarza;)
-
Ależ ja Wam zazdroszczę wagi. Do ślubu szłam z 52 na liczniku. W pierwszej ciąży przytylam 30 kg (przed 62) udało się wrócić raptem do 64 ale tym razem nie miałam ani mdłości ani wymiotow więc boję się stanąć na wagę bo jem za troje
A mam tylko 168... mam tylko nadzieję że brzuch nie popeka bo go zrzucę po porodzie choćbym miała się zaglodzic.
Na ostatniej wizycie mijalam w drzwiach lekarza pacjentke. Lek do mnie-błagam żeby pani tak się nie zapuscila. Kobieta na oko około 70, mojego wzrostu ale ważyla chyba z 200kgoczywiście o kulach. Wiem że choroba to jedno, ale trzeba też jeść bez umiaru.
-
Ja do ślubu szłam z wagą 49kg, ale to chyba stres mnie zjadł, póżniej wróciłam do mojej normalnej wagi 51-52kg. Do porodu szłam z wagą 62kg, 2 m-ce po już miałam 51kg, ale to bardziej zasługa tego, że jak wyszłam, ze szpitala miałam już 8kg mniej...Schudłam sama, bez ćwiczeń, tylko spacery i normalnie jedząc. Teraz na zimę przytyłam tak do 55kg, ale nie zdążyłam zrzucić, bo zaszłam w ciążę. Na ostatniej wizycie waga wskazywała 55,6kg, zobaczę ile będzie w przyszły wtorek
Happywife
Gratuluję potwierdzonego chłopczyka! To już możesz się szykować, że będziesz miała synka:) Zazdroszczę ci tej wiedzy... Ja liczę, że teraz się dowiem, jak dziecko będzie chciało współpracować
Eva
Śliczny brzuszek! Wow!
Jak oglądam te brzuszki to od razu się zastanawiam jak będę wyglądać w 6 czy 8 miesiącu.. Mam nadzieję, że dam radę chodzić bez bólu kręgosłupaW 1.ciąży miałam nieduży brzuch, w ogóle mi właściwie nie przeszkadzał jakoś strasznie, ale z 2.strony rodziłam w 37tygodniu i moja siostra w tym tygodniu tez miała zgrabny. Ale jak szła do porodu to już miała wielki, a rodziła w 41 czyli 4tygodnie po mnie.... Jednak cały czas wierze, że urodzę również teraz między 37 a 38 tygodniem, najpóźniej po 38
-
Jestem po kolejnym prenatalnym u nowego lekarza. Potwierdziło się, że wszystko na usg wygląda ok. Dzidziuś urósł przez te kilka dni i miał 668mm i dobrze się w brzuszku bawił. Przezierność, przepływy, kość nosowa, wszystko ok ☺️ No i najprawdopodobniej rośnie nam mała księżniczka☺️
SuperGirl_83, bacha8709, Angel1982, ann1109 lubią tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
kasiulka1082 wrote:Jestem po kolejnym prenatalnym u nowego lekarza. Potwierdziło się, że wszystko na usg wygląda ok. Dzidziuś urósł przez te kilka dni i miał 668mm i dobrze się w brzuszku bawił. Przezierność, przepływy, kość nosowa, wszystko ok ☺️ No i najprawdopodobniej rośnie nam mała księżniczka☺️
Gratuluję córeczki!takie miałaś przeczucie?
-
Ja od początku ciąży mam jakieś 4,5 kg na plusie, ale na szczęście nie tyje cała, tylko idzie mi w brzuszek, oby tak dalej
Lofewicz, ja też teraz ważę 61 i też nigdy tyle nie ważyłam..
Z tego co widzę to same tu drobinki i chudzinki i pewnie wszystkie wyglądacie bombowo z brzuszkami
Supergirl, 49 kg? O rety, cóż za waga. Pióreczko z Ciebie, mąż miał super lekko przy przenoszeniu przez próg
kasiulka1082 - lubimy takie wiadomości. Bardzo fajnie, że wszystko w porządku i fajnie, że też już wiesz. U nas już miesiąc temu pani ginekolog widziała chłopca, ale nie chciała na 100% powiedzieć, teraz obstaje przy tym, że facet, ale 100% pewność będziemy mieli za miesiąc na połówkowych badaniach. W Rzeszowie koszt tych badań to 300 zł. Już nie mogę się ich doczekać. Będę je robiła w szpitalu w którym planuje rodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 13:27
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
Nie miałam amniounkcji bo lekarz powiedzial ze mam bezwodzie u dziecka z podejrzeniem wady a u wyglądajacego zdrowo nie chce robic bo nie ma wskazan a ryzyko powikłań jest duże. Mam isc do niego za 3 tygodnie i mam kontrolowac reszte parametrow krew mocz itp u lekarza prowadzacego. Powiedzial ze bezwodzie moze byc następstwem agenezji nerek lub braku pecherza moczowego gdzie na usg genetycznym lekarz stwierdzil ze są obecne ale mysle ze mozliwe ze źle działają w takim razie.
Ogolnie lekarz powiedzial zeby nic nie robic zadnej amniopunkcji ani nic inwazyjnego i ze jesli zdarzy sie tak ze umrze to nic złego dla tego drugiego dziecka tylko ja sie boje ze jednak moje ciało bedzie chcialo sie pozbyc trgo czy cos.. Nie wiem strasznie trudne to wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:53
Jezu ufam Tobie -
RedRose - a jak ten zdrowy dzidziuś? U niego wszystko wygląda ok? Nie myślałaś, żeby dla pewności zrobić Nifty ?
happywife - dzięki za post, miło że ktoś też tyle ważya z ilu stratowałaś i ile masz wzrostu? U mnie 167 cm, a start z ok 57 kg (po zimie nie zdążyłam zrzucić sadełka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 15:53
1 cs ---> i jest!
-
Tak szczerze to mi chyba wynik nic nie da.. Amniopunkcja miala tylko wykazac czy u chorego dziecka to wada genetyczna czy wrodzona. Nifty pappa to chyba nie daje 100% pewności w dodatku nie wiem jak to sie bada przy blizniakach przeciez krew jest jedna a dzieci jest dwoje. Dzis tez byl przy usg genetyk i powiedzial ze raczej nie ma sensu robic badan bo wydaje mu sie ze to wada naczyniowa. A dziecko drugie wygląda na zdrowe. Rośnie i rozwija sie prawidłowo.
Mam zamiar zmienic lekarza prowadzącego na takiego ktory ma wieksze doswiadczenie z ciążami mnogimi to moze on cos jeszcze podpowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 16:07
Jezu ufam Tobie -
A jak w USG wygląda ten zdrowy dzidziuś?
Mi raczej chodzi właśnie o tego zdrowego malucha, bo jeśli chodzi o chorego, to żadne testy nie będą mu w stanie pomóc... Diagnozować przyczyny takiego stanu można też po porodzie. Gdybyś była w ciąży pojedynczej mogłabyś myśleć ewentualnie o przerwaniu ciąży, ale w tej sytuacji diagnostyka prenatalna nie zmienia postępowania.
Tak mi Ciebie szkoda.. Trzymaj sięUsunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
1 cs ---> i jest!
-
Chyba bym nie dala rady dopoki bije serce mimo wszystko nawet jakbyn byla w ciąży pojedynczej.. Tym bardziej jak slysze ze "moze" ma nerke a moze nie "Moze" ma pęcherz a moze nie gdzie inny lekarz stwierdzil ze ma.
Wszystko ok widoczne narządy i nie ma widocznych wad kończyn. Niestety szpital ktory mnie przyjął nie pokazuje pacjenktom monitoru. Moge tylko sobie myslec na podstawie komentarzy.Jezu ufam Tobie -
Aj dziewczyny wy to jakieś bardzo szczuplutkie jesteście, przy takim wzroście takie wagi to super. Kupiłam sobie wczoraj 2 sukienki żeby mieć w co się ubrać bo ostatnio już kiepsko z ubiorem i dzisiaj dumnie prezentowałam ciążowy brzuch xD mąż się ze mnie śmiał
Red rose bardzo mi przykro, trzymam cały czas za was kciuki. Jedna dziewczyna z trojaczkami dowiedziała się w 14tyg. Że jednemu dzidziusiowi nie bije serduszko i lekarze powiedzieli że tamten płód się wchłonie(nie wiem jak ale jakoś to działa) urodziła niedawno 2 zdrowe córeczki. Ja do pewnego momentu dopuszczałam myśl że organizm może chcieć się pozbyć jakiegoś dzidziusia ale teraz już jak są małymi ludzmi niepotrafie sobie tego wyobrazić.
Ja dzisiaj byłam na kontroli i wszystko ok, plamienia mniejsze więc może już się kończą a usg mam we wtorek więc może wtedy lekarz nam coś powie o płci dzieci xD -
RedRose - ja też bym nie była w stanie takiej decyzji podjąć. Jednak gdy jest ciąża pojedyncza amniopunkcja daje jakąś możliwość wyboru, zmienia możliwe postępowanie. A przypadku ciąży bliźniaczej tak już nie jest, dlatego nic nie straciłaś na braku tego badania tak naprawdę. Nic by to nie zmieniło, a jeśli chodzi o samą diagnostykę dlaczego tak się stało, to ona może poczekać.
Jesteś aktualnie w szpitalu? Pytaj, nie jesteś od tego, żeby oglądać monitor, a lekarze są od tego, żeby Cię dokładnie poinformować co na tym monitorze ich wprawne oko widzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 17:23
1 cs ---> i jest!