Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monisia K teraz to będzie dobrze
.
Puste jajo przechodziłam i do tej pory się zastanawiam jak to mogło tak być.
Dziewczyny. Dziś dzwoniłam do genetyka za wynikami z aminopunkcji. Wszystko w porządku. Zdrowy chłopak. Odetchnęłam z ulgą bo nie lubię żyć w niepewności. Połówkowe mam dopiero 9 lipca.peeky lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki to ja wychodzę z założenia że musi być dobrze. Na obecną chwilę mam wszystko z rozmiarów 50, 56 i prawie całość 62. Ba nawet jak znajdę coś w super okazji to biorę 68
przy dwójce nie ma co zostawiać na ostatnia chwilę bo różnie może się wydarzyć i może nie być do tego głowy. Zakupy typu materace kocyki zostawię na później, nie z obawy. Poprostu będziemy zmieniać adres zamieszkania więc zamówię wszystko na nowy. Tak samo laktator. Wiecie jak ktoś nastawia się i tak na zakup nowych ubranek to racja, można czekać do 30tc bo sklepy nie przepadną. Ja już teraz ledwo nogami przebieram więc zostają mi zakupy internetowe. A że szukam używanych perełek to wolę kupować jak jest okazja.
Red Head, racja lepiej zapytać gin. Ja mimo wszystko kupiłam. Bo to było to czego mi brakowało poprzednio w ostatnich tygodniach. Uważam że wszystko jest dla ludzi ale do użytku z głową. Nie mam zamiaru nosić pasa codziennie przez cały dzień. Kupiłam go na wyjścia czy do lekarza czy porostu jesli czeka mnie dłuższy odcinek do przejścia.
-
Za małe crl na 13 tydzień ciąży i NT 2,9.
Poza tymi wskaźnikami wszystko było ok. Jak zobaczyłam to NT to odrazu wiedziałam , że zaczną się schody i powiem szczerze , że i tak będę drążyła dalej bo takie nt bez powodu nie wyszło. Postaram się zrobić małemu echo serca.
Najbardziej się bałam jak mój zareaguje gdyby dziecko urodziło się z wadą genetyczną bo o terminacji nie było mowy. Moja głowa by tego nie przetrzymała ale stresu do końca ciąży też bym nie przetrwała. Teraz już wiem , ze jest wszystko ok i mogę wreszcie cieszyć się ciążą.
molisia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od kilku dni zauwazylam, ze podczas siedzenia po kilku minutach gorzej mi sie oddycha i musze sie podniesc i wyprostowac aby wziac pelny oddech - dodam tez ze strasznie a to strasznie bola mnie plecy
brzuch mam duzy (wszyscy tak mowia), czy ktoras z was ma podobne przypadlosci? Czy mozliwe ze np dziecko na cos naciska? I dlaczego tak strasznieee bola mnie krzyze?
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Mnie też bardzo bolą plecy i pewnie to od brzucha, jak za długo chodzę albo siedzę pod kontem prostym się nasilają, staram się rozciągać mięśnie pleców rano a pozycje które przyjmuję to takie odciążające plecy. Co do oddechu to możliwe że masz ucisk na przepone bo wszystko przesuwa się do góry i jakiś tam nacisk jest no i też musimy się przyzwyczajać do duszności;p
-
Dziewczyny ja już po badaniach, jednak połówkowe będę miała 10 lipca, bo serduszko jest zbyt małe, żeby lekarz mógł wszystko dokładnie zbadać
ciąża jest o tydzień starsza niż wg OM
dzidziuś waży 320 gram i będzie to dziewczynka
Red Head miałam dziś mierzoną długość szyjki i wynosi 4,6 cmkreseczki lubi tę wiadomość
-
Czesc. Mnie tez malo tu ale czytam na bieżaco. Ja bylam dzisiaj na zwyklej wizycie. Wszystko ok. Anatomicznie wszystko dobrze wyglada ale liczylam ze plec mi potwierdzi ale nie widziala bo dziecko tsk nogi skrzyzowalo w X. Szyjka troche sie skrocila i ma 32mm. Dziecko wazy 169 g. Połówkowe mam za tydzien
-
ann1109 wrote:Dziewczyny ja już po badaniach, jednak połówkowe będę miała 10 lipca, bo serduszko jest zbyt małe, żeby lekarz mógł wszystko dokładnie zbadać
ciąża jest o tydzień starsza niż wg OM
dzidziuś waży 320 gram i będzie to dziewczynka
Red Head miałam dziś mierzoną długość szyjki i wynosi 4,6 cm
No to ładna waga;) ,a szyjka dłuższa od mojej początkowej;)
Plemniczka czy dzidziuś nie jest za mały? Mój najmniejszy tydzień temu ważył 209gWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 19:21
-
Red Head a w jaki sposob lekarz wazy dzidzi podczas badania? Moze to pytanie wyda sie glupie, ale tutaj nawet ginekologicznie nie badaja podczas wizyty, a co dopiero mierzenie szyjki czy waga dziecka
tutaj tylko usg i dziekujemy koniec wizyty
ja i tak jestem w o tyle lepszej sytuacji ze jestem pod opieka lekarza (wczesniejsze poronienia), bo przy normalnej ciazy bez zadnej przeszlosci cala ciaze prowadzi polozna, a lekarza na oczy nie widzi sie ani raz
takze dzieki Bogu, ze moja sytuacja wymaga opieki lekarskiej, no ale tak czy siak zero badan moczu, krwi, szyjek macicy i takich roznych innych
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Przez usg lekarz mierzy obwód głowy, brzuszka itp. i komputer chyba wylicza z pomiarów dlatego 169g wydało mi się dziwne zwłaszcza że plemniczka ma na suwaczku prawie 2tyg. Więcej. Ja jestem niska 162cm i u mnie w rodzinie małe dzieci się rodziły. Szyjke lekarz też mierzy przez usg a dodatkowo sprawdza palpitacyjnie. Mocz, wymazy i badania krwi sa bardzo ważne bo np bakterie mogą doprowadzić do skracania się szyjki i różnych innych komplikacji dlatego się dziwie że nic nie jest sprawdzane
-
Witamy w Holandii...
niestety takie tutaj uroki ciazy, a porod? Jedziesz do szpitala jak zaczynasz rodzic (wzesniej potrafia Cie do domu odeslac) i max 2 godz po porodzie wychodzisz z dzieckiem do domu...
* mutacja MTHFR i PAI1