X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Mia21 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK - trzymam mocno kciuki!

m3sxskjocy1o0f5x.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też życze nudnych 9 miesięcy, choć widze, że już na półmetku jesteśie :)

No i lekkich porodów ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • kreseczki Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia K teraz to będzie dobrze :).
    Puste jajo przechodziłam i do tej pory się zastanawiam jak to mogło tak być.

Dziewczyny. Dziś dzwoniłam do genetyka za wynikami z aminopunkcji. Wszystko w porządku. Zdrowy chłopak. Odetchnęłam z ulgą bo nie lubię żyć w niepewności. Połówkowe mam dopiero 9 lipca.

peeky lubi tę wiadomość

• karnataka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to ja wychodzę z założenia że musi być dobrze. Na obecną chwilę mam wszystko z rozmiarów 50, 56 i prawie całość 62. Ba nawet jak znajdę coś w super okazji to biorę 68 :D przy dwójce nie ma co zostawiać na ostatnia chwilę bo różnie może się wydarzyć i może nie być do tego głowy. Zakupy typu materace kocyki zostawię na później, nie z obawy. Poprostu będziemy zmieniać adres zamieszkania więc zamówię wszystko na nowy. Tak samo laktator. Wiecie jak ktoś nastawia się i tak na zakup nowych ubranek to racja, można czekać do 30tc bo sklepy nie przepadną. Ja już teraz ledwo nogami przebieram więc zostają mi zakupy internetowe. A że szukam używanych perełek to wolę kupować jak jest okazja. ;)

Red Head, racja lepiej zapytać gin. Ja mimo wszystko kupiłam. Bo to było to czego mi brakowało poprzednio w ostatnich tygodniach. Uważam że wszystko jest dla ludzi ale do użytku z głową. Nie mam zamiaru nosić pasa codziennie przez cały dzień. Kupiłam go na wyjścia czy do lekarza czy porostu jesli czeka mnie dłuższy odcinek do przejścia.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreseczki, super. :) A jakie mialas wskazania do amnio?

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • kreseczki Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za małe crl na 13 tydzień ciąży i NT 2,9.
    Poza tymi wskaźnikami wszystko było ok. Jak zobaczyłam to NT to odrazu wiedziałam , że zaczną się schody i powiem szczerze , że i tak będę drążyła dalej bo takie nt bez powodu nie wyszło. Postaram się zrobić małemu echo serca.
    Najbardziej się bałam jak mój zareaguje gdyby dziecko urodziło się z wadą genetyczną bo o terminacji nie było mowy. Moja głowa by tego nie przetrzymała ale stresu do końca ciąży też bym nie przetrwała. Teraz już wiem , ze jest wszystko ok i mogę wreszcie cieszyć się ciążą :).

molisia lubi tę wiadomość

• KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni zauwazylam, ze podczas siedzenia po kilku minutach gorzej mi sie oddycha i musze sie podniesc i wyprostowac aby wziac pelny oddech - dodam tez ze strasznie a to strasznie bola mnie plecy :( brzuch mam duzy (wszyscy tak mowia), czy ktoras z was ma podobne przypadlosci? Czy mozliwe ze np dziecko na cos naciska? I dlaczego tak strasznieee bola mnie krzyze? :(

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
    f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
    * mutacja MTHFR i PAI1
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo bolą plecy i pewnie to od brzucha, jak za długo chodzę albo siedzę pod kontem prostym się nasilają, staram się rozciągać mięśnie pleców rano a pozycje które przyjmuję to takie odciążające plecy. Co do oddechu to możliwe że masz ucisk na przepone bo wszystko przesuwa się do góry i jakiś tam nacisk jest no i też musimy się przyzwyczajać do duszności;p

mhsvqtkfflrf4775.png
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head ale skoro mnie tak bola plecy przy jednym dziecku to nie wyobrazam sobie tego co ty czujesz przy trojce :p

f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mutacja MTHFR i PAI1
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po badaniach, jednak połówkowe będę miała 10 lipca, bo serduszko jest zbyt małe, żeby lekarz mógł wszystko dokładnie zbadać :) ciąża jest o tydzień starsza niż wg OM :) dzidziuś waży 320 gram i będzie to dziewczynka :)

Red Head miałam dziś mierzoną długość szyjki i wynosi 4,6 cm :)

kreseczki lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boleć dopiero zacznie;p ja bardzo się oszczędzam bo co nie zrobie to zawsze są tego skutki dlatego nie ryzykuje;)

mhsvqtkfflrf4775.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mnie tez malo tu ale czytam na bieżaco. Ja bylam dzisiaj na zwyklej wizycie. Wszystko ok. Anatomicznie wszystko dobrze wyglada ale liczylam ze plec mi potwierdzi ale nie widziala bo dziecko tsk nogi skrzyzowalo w X. Szyjka troche sie skrocila i ma 32mm. Dziecko wazy 169 g. Połówkowe mam za tydzien

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Dziewczyny ja już po badaniach, jednak połówkowe będę miała 10 lipca, bo serduszko jest zbyt małe, żeby lekarz mógł wszystko dokładnie zbadać :) ciąża jest o tydzień starsza niż wg OM :) dzidziuś waży 320 gram i będzie to dziewczynka :)

Red Head miałam dziś mierzoną długość szyjki i wynosi 4,6 cm :)

No to ładna waga;) ,a szyjka dłuższa od mojej początkowej;)

Plemniczka czy dzidziuś nie jest za mały? Mój najmniejszy tydzień temu ważył 209g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 19:21

mhsvqtkfflrf4775.png
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head a w jaki sposob lekarz wazy dzidzi podczas badania? Moze to pytanie wyda sie glupie, ale tutaj nawet ginekologicznie nie badaja podczas wizyty, a co dopiero mierzenie szyjki czy waga dziecka :/ tutaj tylko usg i dziekujemy koniec wizyty :/ ja i tak jestem w o tyle lepszej sytuacji ze jestem pod opieka lekarza (wczesniejsze poronienia), bo przy normalnej ciazy bez zadnej przeszlosci cala ciaze prowadzi polozna, a lekarza na oczy nie widzi sie ani raz :| takze dzieki Bogu, ze moja sytuacja wymaga opieki lekarskiej, no ale tak czy siak zero badan moczu, krwi, szyjek macicy i takich roznych innych :/

f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mutacja MTHFR i PAI1
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam na jakiej podstawie ta waga ...może wg parametrów :O
    Mój maluch ważył 200 gr w piątek ale pewnie wysokie duze osoby mają większe dzieci... wiadomo ;-)

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wage wylicza program na podstawie parametrów :) także ona nigdy nie jest dokładna bo wystarczy że Lekarz trochę inaczej zmierzy i zmieni się też waga :p

Jastin76 lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez usg lekarz mierzy obwód głowy, brzuszka itp. i komputer chyba wylicza z pomiarów dlatego 169g wydało mi się dziwne zwłaszcza że plemniczka ma na suwaczku prawie 2tyg. Więcej. Ja jestem niska 162cm i u mnie w rodzinie małe dzieci się rodziły. Szyjke lekarz też mierzy przez usg a dodatkowo sprawdza palpitacyjnie. Mocz, wymazy i badania krwi sa bardzo ważne bo np bakterie mogą doprowadzić do skracania się szyjki i różnych innych komplikacji dlatego się dziwie że nic nie jest sprawdzane o.O

mhsvqtkfflrf4775.png
  • KlaudiaRbn Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w Holandii... :/ niestety takie tutaj uroki ciazy, a porod? Jedziesz do szpitala jak zaczynasz rodzic (wzesniej potrafia Cie do domu odeslac) i max 2 godz po porodzie wychodzisz z dzieckiem do domu...

f2wli09kpm9cd0gs.png
    bfaregz2zjq7cybd.png

* mutacja MTHFR i PAI1
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaRbn to się nawet do szpitala nie opłaca iść... Ej serio... Jest opcja porodu w domu? Mi by się na jakieś -/+ 6 godzin nawet tam iść nie chciało...

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że tylko u nas służba zdrowia średnia ale jak czytam co Klaudia pisze to u nas wcale nie jest tak źle i nie ma co narzekać ;-) :-)

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ