Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
plemniczka wrote:ladny juz wynik ale nie liczy sie ile wynosi beta, tylko jaki jest jej przyrost w 48 godzin, wiec skoro zrobilas dzisiaj bete dobrze byloby ją powtórzyc pojutrze czy przyrosla minimum 66%
No i gratulujeplemniczka lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Pecherzyk ma chyba 9mm.
Hmm, owulacji nigdy nie jest sie pewnym na 100%, chyba tylko monitoring taka pewnosc daje, wiec na pewno moze byc i tu margines bledu...
Na razie czekam do nastepnej wizyty i lecze krwiaki.
Dobra, po krotkiej zalamce wrocilam do zywych ide ogladac serial!
Arashe lubi tę wiadomość
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
Ana. wrote:Dziewczyny, ale na tym etapie pecherzyki sa ok, nie musza miec jeszcze nic w srodku! Moga ale nie musza. Wlasnie dlatego diagnostyczne usg jest PO 8 TYGODNIU przy owulce 14-15 dzien. Czyli 6 tyg po ovu. Minimalnie. Dopiero wtedy mozna wyrokowac.
Ach, ale wiesz jak jest, przed wizytą nastawiamy się same nie wiedząc na co, a tu w zasadzie pusto i nic nie widać. A chciałoby się więcej
Ale co tam, jest pecherzyk wiec jest szansa. Trzeba myśleć pozytywnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 22:47
Iza_86 lubi tę wiadomość
-
aria40 wrote:A u mnie przyrost słaby 33 DC było 3631 a dziś (35 DC) 5700 ale jeszcze się nie załamuję. Czytając was chyba przełożę wizytę z piątku na poniedziałek, bo w piątek pewnie za wiele nie zobaczę.
Serce zaczyna bić statystycznie 28dni od owulacji, czyli w 42 dniu cyklu przy cyklach 28dniowych, jednak czy w tym dniu widac to na usg to bardzo zlezu od jakości sprzetu, umiejętności lekarza oraz faktycznej daty zagniezdzenia.aria40 lubi tę wiadomość
-
Aria40 ale to dobry przyrost, po co sie nakręcać i denerwować, to nie ma sensu... jest dobry przyrost wiec trzeba sie cieszyć i czekać na wizytę lekarza:)
aria40 lubi tę wiadomość
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Witajcie. A ja dziewczyny mam na odwrót wole na tym etapie pojsc co tydzien by co tydzien sie uspokoic. Teraz widzialam pecherzyk i juz mi lepiej bo wiem ze to juz 1/3 sukcesu. W poniedzialek ide i choc po cichu licze juz na serduszko wiem ze jeszcze byc nie musi, wiwc jeslu bede widziala wiekszy pecherzyk z zarodkiem tez bedzie dobrze i najwyzej jeszcze za tydzien pojde na serduszkową wizyte. Wierze ze tak bedzie
-
Mamaginekolog pisze:
'Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj gdy pęcherzyk ciążowy(GS) ma średnicę 8-10 mm..'
I dodatkowo ten pęcherzyk żółtkowy pojawia się z godziny na godzinę wiec na usg nie było a za 8h może juz być.
Nie martwić się kobietki tym bardziej ze nie wiadomo dokładnie kiedy owu było
Iza_86, plemniczka lubią tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
04.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa
-
A u mnie zaczynają się mdłości. W poprzedniej ciąży miałam tak samo- przez dwa, trzy dni rano myjąc zęby miałam odruch wymiotny i od wczoraj to samo. Dziś to już naprawdę ledwo opanowałam konwulsje, mało brakowalo a zakończyłabym mycie zębów pawiem
Wtedy tak się zaczęło i po właśnie dwóch, trzech dniach zaczęły się też calodzienne mdłości wiec czekam
Myślałam że może tym razem mnie ominie a wygada na to ze dupa
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
04.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa
-
oyeykova wrote:Ario to jest dobry przyrost. Tylko do okolo 1500 beta podwaja sie co 48h, później zwalnia, w okolicy 6tys zajmuje jej już to aż 4 doby. Na usg zobaczysz zarodek z sercem okolo 11tys bety więc faktycznie przełóż na pn
Serce zaczyna bić statystycznie 28dni od owulacji, czyli w 42 dniu cyklu przy cyklach 28dniowych, jednak czy w tym dniu widac to na usg to bardzo zlezu od jakości sprzetu, umiejętności lekarza oraz faktycznej daty zagniezdzenia.
dzięki oyeykova tak się spięłam, dodatkowo mój mąż ma chyba okres i jest okropny, że złapały mnie skurcze. No spa poszła w ruch. To dziecko musi przeżyć i koniec!!!! -
Iza
Wg mnie miałaś później owulację niż myślisz albo później zagnieżdżanie, a pęcherzyk 9mm to ładny pęcherzyk! Czekaj na następne usg i bez teorii spiskowych!
Loretka, Marta
Gratuluję pęcherzyków, wszystko jest w porządku dziewczyny, tylko czekać teraz na serduszko:)
Mała_Mi
Ja w pierwszej ciąży, dzień przed spodziewaną @, którą myślałam, że dostanę, miałam rtg zęba i usuwaną ósemkę. Fakt, miałam tą płachtę,co niby chroni przed promieniami, ale rtg sobie beztrosko zrobiłam. I znieczulenie chyba normalne, bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży. To było w sobotę, w niedzielę miała przyjść @ i nie przylazła. A tydzień później w sobotę zrobiłam w końcu test, bo ile na okres można czekać przy regularnych cyklach? No i II kreski.
Boże, ile ja się napłakałam, internet cały przeszukałam z mężem czy to szkodzi, jak wpływa na dziecko... W poniedziałek do ginekologa. A on do mnie jeszcze przed badaniem: Proszę pani, gdyby to miało zaszkodzić na tym etapie, to już by się stało i ciąża by się nie utrzymała. Skoro jest, znaczy, że jest silna, proszę się położyć i podejrzymy co tam się dzieje.
No i był pęcherzyk, dwa tygodnie później serduszko i wszystko porządku. Młody w lipcu kończy 6 lat:)Także naprawdę, głowa do góry, będzie dobrze!
Ja obudziłam się i od rana mi niedobrze. Zjadłam i szczerze wielkiej ulgi nie odczułam ;( dodatkowo jakby żołądek? jelita mnie lekko pobolewają...
Iza_86 lubi tę wiadomość
-
SuperGirl_83 wrote:Ja wczoraj prawie bez...może na wieczór trochę, za to dzisiaj muli mnie od rana. Nie wiesz kiedy cię zaatakują...11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶