Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny badanie bety szczerze mówiąc jest bez sensu
Po pierwsze jak słabo przyrasta to i tak nic się nie da zrobić (jedynie przygotować na najgorsze)
A po drugie w ZDECYDOWANEJ WIEKSZOSCI w nieprawidlowej ciąży beta przyrasta PRAWIDŁOWOi potem macie takie trzy czy cztery wyniki dobrej bety, idziecie pewne na usg i się okazuje (jak np u mnie) ze jest pusty pęcherzyk i ciąża do usunięcia
Nikomu tego nie życzę ale też nie nastawiajcie się ze dobra beta równa się prawidłowa ciąża bo tak nie jest i można się bardziej załamać
Wiem to po sobie, ja miałam dobrą betę, pomimo tego mówiłam sobie ze nic to nie znaczy i szłam na usg z dużą rezerwą, ale jak się okazało nawet takie nastawienie mi nie pomogło..
I tak sobie myślę że ktoś tu napisał ze jak zrobi kilka razy betę to jest spokojniejszy, ale skoro sama beta nic nie znaczy to trochę fałszywy spokój i napewno trudniej jest później zrozumieć jak coś jest nie tak na usg..
Nie nakręcajcie się na ta betę Kochane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 18:51
Ana., Justaaa, Arashe lubią tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Papierówki
Śliczny mały człowieczek :)gratuluję!!
Belly
Wow, podwoje szczęście!! Gratuluję tez podwójnie
Ja bety nie robiłam, ale okres nie przyszedł, testy dwukreskowe to raczej w ciąży jestemzobaczę czy ginekolog stwierdzi to samo Haha:)
Justaaa, Joanna_blondi lubią tę wiadomość
-
Mamy nasz maly cud. Malenki groszek, 0.5 cm, serduszko bije!!
Wielkoscia idealnie zgadza sie z terminem owulacji. Takze tego, bete sobie wsadze w tylek.
Dostalam dupka, bo jest maly krwiaczek. 26 marca kontrola.Better_togother, plemniczka, Joanna_blondi, Littlegirl, Lolipop, oyeykova, Iza_86, Arashe, truskawka_oli lubią tę wiadomość
-
Byłam na wizycie. Ciąża niższa niż z @. Mam zrobić betę 2x i przyjść 29.03.2018 na wizytę. Według miesiączki termin mam na 05.11 według usg na 15.11. Widac pole zarodkowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:22
Lolipop, Iza_86 lubią tę wiadomość
Aleksander - 19/08/2015
Miłosz - 09/11/2018 -
MartaBS wrote:Dziewczyny badanie bety szczerze mówiąc jest bez sensu
Po pierwsze jak słabo przyrasta to i tak nic się nie da zrobić (jedynie przygotować na najgorsze)
A po drugie w ZDECYDOWANEJ WIEKSZOSCI w nieprawidlowej ciąży beta przyrasta PRAWIDŁOWOi potem macie takie trzy czy cztery wyniki dobrej bety, idziecie pewne na usg i się okazuje (jak np u mnie) ze jest pusty pęcherzyk i ciąża do usunięcia
Nikomu tego nie życzę ale też nie nastawiajcie się ze dobra beta równa się prawidłowa ciąża bo tak nie jest i można się bardziej załamać
Wiem to po sobie, ja miałam dobrą betę, pomimo tego mówiłam sobie ze nic to nie znaczy i szłam na usg z dużą rezerwą, ale jak się okazało nawet takie nastawienie mi nie pomogło..
I tak sobie myślę że ktoś tu napisał ze jak zrobi kilka razy betę to jest spokojniejszy, ale skoro sama beta nic nie znaczy to trochę fałszywy spokój i napewno trudniej jest później zrozumieć jak coś jest nie tak na usg..
Nie nakręcajcie się na ta betę Kochane
Ja robię betę z zaleceń lekarza tak kazała to czemu bym się miała nie zastosować,jeśli któraś robi bo ma taka potrzebę i to ja uspokaja to ja nie widzę nic w tym złego,bardzo Ci współczuję straty ale po Twoim wpisie z pewnością kilka dziewczyn w tym i ja znowu będziemy niespokojnie czekać do terminu wizyty,życie pisze różne scenariusze,myślałam że forum jest po to żeby się dopingować i podnosić na duchu,ale Twój wpis jest po prostu przygnębiający;-(niedoczynność tarczycy
hashimoto
podwyższone androgeny
cukrzyca typ 2
-
Ana. wrote:Mamy nasz maly cud. Malenki groszek, 0.5 cm, serduszko bije!!
Wielkoscia idealnie zgadza sie z terminem owulacji. Takze tego, bete sobie wsadze w tylek.
Dostalam dupka, bo jest maly krwiaczek. 26 marca kontrola.
Gratulujęniedoczynność tarczycy
hashimoto
podwyższone androgeny
cukrzyca typ 2
-
Karolamu89 mój wpis jest prawdziwy. I wydaje mi się ze lepiej jest mieć wiedzę o tym niż żyć w bańce mydlanej. Nikomu nie życzę źle ale wiem jak się kończy nastawianie się na samą betę.
I odnosiłam się do samodzielnego badania bez zlecenia lekarza, bo to i na bajka.
Zobacz wyżej wpis Any, u niej beta była slabiutka, a dzidza jest i jest wszystko super.
Niestety w druga strone tez tak to działa i nie sądziłam z prawdą kogoś obrażę..
Widocznie jestem za dużą realistką żeby się wypowiadac otwarcie na forum.Lolipop, Ana. lubią tę wiadomość
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
-
Jestem, zdaje relacje, jest ładny duzy pecherzyk ciazowy ma 19mm czyli w 6 dni urósl o 11 mm, jest pecherzyk żółtkowy 4mm i w dole pecherzyka biały tikający punkcik, lekarz mówi ze mysli ze to zarodek, ale jest jeszcze tak malutki ze ciezko mu na stówe stwierdzić wiec za tydzien mam przyjsc by było juz to dobrze wszystko widoczne. Ale wielkosc pecherzyka ciazowego i zoltkowego odpowiada dokladnie 6 tygodniom ciazy, biorąc pod uwage owulacje którą mialam w 17dc to idealnie sie zgadza. Jest dobrze
Littlegirl, Lolipop, Iza_86, Arashe lubią tę wiadomość
-
Ana- gratuluję i ciesze się bardzo ze jednak wszystko jest dobrze! Cudowne wieści
Better together- będzie dobrze, moja jest młodsza o tydzień , nie martw się na zapas i czekaj cierpliwie aż się wszystko ładnie wykształci
Plemniczka - supernapewno to zarodeczek maleńki
kiedy nast wizyta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:35
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
-
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26