X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2023 🤰🏻

Oceń ten wątek:
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od roku na to czekają, nie ma wyjścia. Miało być super zajebiście, a chyba będzie żeby tylko jakoś przetrwać

start lipiec 2013
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    tak, mam na 21.06

Mam pytanie dziewczyny, szczególnie te z ciążami problematycznymi, na acardzie, ael nie tylko...Czy lekarz na każdej wizycie robi Wam np. pomiary dziecka? Mój sprawdza tylko serce, w sensie puls i to też dosłownie przez 1,5 sekundy, nic nie drukuje, nic nie komentuje. Czy u Was też to tak wygląda?

nigdy nie miałam ciąży problematycznej, ale zarówno poprzednia lekarka w trzech ciązach jak i ta nowa na każdej wizycie mierzy dzidka, sprawdza serducho no i u mnie szyjkę.

Brunetka lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Od roku na to czekają, nie ma wyjścia. Miało być super zajebiście, a chyba będzie żeby tylko jakoś przetrwać

dasz radę:*ja baaardzo zazdroszczę, bo też bym wyjechała, ale musimy kończyć budowę i się przeprowadzić przed porodem,czyli- wykończeniówka wykańczająca portfel i będę tam musiała wszystkiego pilnować.Stąd nie mogę sobie pozwolić na żaden wyjazd.W dodatku na L4 bałabym się ryzykować, już nie raz przychodzili z kontrolą;) teraz mają jakieś wzmożone kontrole w całej Polsce.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia ma my też wykonczeniowka domu ale nie zdążymy przed porodem . Na wakacje nad morzem mogę sobie pozwolić tylko przez to że mamy swoją działkę i stary domek holenderski. Na L4 chyba pójdę w lipcu.

Monia85 u mnie teraz wyjście na plac zabaw to ciężka sprawa bo mały to idtny szatan..dziś rozwalił czoło a później kolano 🤦 serio jie wiem jak dam radę z dwójką maluchów, dobrze że mam 8latkę która pomoże. Też marzą mi się wakacje w Chorwacji ale to chybaza 5 lat najwczesniej.

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, moi też potrafią dać czadu..

start lipiec 2013
  • Atka Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na każdej wizycie też jest badanie na fotelu (szyjka, śluz), mierzy maluszka,sprawdza serduszko. Ogólnie zawsze mi mowi ile dzieciątko ma i czy wszystko Oki, ja też dopytuje :)
    Oj tak, ja też czasem się zastanawiam jak to będzie z dwójką, starszy synek będzie miał 3 latka jak urodzi się drugie, a jest też bardzo energiczny.. a przez pierwszy rok zostanie w domu, bo nie chce ryzykować chorób u noworodka (1szy rok w przedszkolu wiadomo jak wygląda pod tym kątem 🙈) Także będzie wyzwanie :)

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych Waszych pomiarach i jestem w szoku, bo u mnie ani prywatnie ani na NFZ nic takiego nie robią :( Na NFZ to w ogóle mnie lekarz nie bada, tylko rozmowa, a prywatnie to szyjkę mi sprawdza. Muszę pogadać i poprosić chociaż o te badania pulsu. Ja mam połówkowe 26.06.

age.png
  • Atka Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam 5 lipca. A jak tam Wasze brzuszki? Ja póki co nie przytyłam dużo (2kg), brzuch trochę juz widoczny, ale niestety wyszły mi rozstępy w dużych ilościach po bokach brzucha :( w pierwszej ciąży tuż przed samym porodem wyszło mi kilka tylko, a teraz to jakaś masakra 🙈 :( jednak chyba skóra już nie ta xd :(

• Natosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka wrote:
    Ja połówkowe mam 5 lipca. A jak tam Wasze brzuszki? Ja póki co nie przytyłam dużo (2kg), brzuch trochę juz widoczny, ale niestety wyszły mi rozstępy w dużych ilościach po bokach brzucha :( w pierwszej ciąży tuż przed samym porodem wyszło mi kilka tylko, a teraz to jakaś masakra 🙈 :( jednak chyba skóra już nie ta xd :(

u mnie coś tam zaczyna być widać, aczkolwiek jest podobnie jak w każdej poprzedniej ciąży.To mi pozwala nadal nie informować o ciąży osób, którym nie chcę mówić.Rozstępów nie miałam w żadnej z poprzednich ciąż i mam nadzieję,że teraz też tak będzie.Aczkolwiek nigdy nie miałam dużego brzucha.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

14.03- ⏸
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤

age.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Z chęcią dołączę do listopadowych mam :-) jutro zaczyna się u mnie 18tc jest to pierwsza ciąża, najprawdopodobniej będzie chłopak. Chodzę do ginekologa prywatnie, często sprawdzą mi szyjkę, zawsze badanie USG, podaję wymiary, teraz ostatnio obwod, wagę, sprawdza czy wszystko w porządku z serduszkiem, czy nie ma krwiaków itd. Wcześniej u położnej mam wagę i ciśnienie oraz ogólny wywiad. Doktor też zawsze pyta o samopoczucie. Jestem ogólnie zadowolona. 29 czerwca mam połówkowe. Z racji wieku (35 lat) mam prenatalne za darmo na nfz, ale robie u swojej ginekolog. Termin mam na 15 listopada. Do tej pory przytyłam 4,5 kg. Ogólnie często Jestem głodna 😀

Nusiaaa89 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciągle głodna, a wszystko jest takie apetyczne

start lipiec 2013

Wysłany: 6 czerwca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogłabym jeść cały czas ale staram się pilnować na razie +1. Rozstępów nie miałam w żadnej ciąży ,od początku się smarowałam ale wiadomo na rozstepy ma wpływ wiele czynników. Ruchy czuję już kilka razy na dzień , dzis mam 15+3 . Brzuch już u mnie widać , rano mam mały ale wieczorem duży.
    Dziś po pracy tak mi się chciało ciasta z truskawkami że musiałam przed chwilą upiec heh

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już widać brzuszek, też jestem często głodna, czasami jem 2 obiady dziennie 🙈Chyba nadrabiam pierwszy trymestr😉Ciężko teraz odmawiać sobie, bo świeże owoce i młode warzywa to wspaniały czas 😋

age.png

Wysłany: 11 czerwca 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zjem dużo owoców czy warzyw to nie jem wtedy witamin bo sądzę że wtedy nie trzeba, a naturalne na pewno lepiej się wchłaniają niż sztuczne. Mam dużo swoich owoców i warzyw bo co roku sądzę. No i dzieci wychowane na swojskich królikach które też hoduje.

• Meggie1989 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,
    Na tym forum spędziłam mnóstwo czasu będąc w ciąży. Już mi szkrab wyrósł z wózka i mam do sprzedania w dobrej cenie wózek 3w1 Kinderkraft veo. Mieszkam w Warszawie (ursus). Wózek jest w bardzo dobrym stanie i dorzucam gratisy typu folia do wózka. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o wiadomość. Jest fotelik (nosidełko), wózek z gondolą, która przekształca się w spacerówkę. Wózek jest bardzo lekki. Pozdrawiam serdecznie

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1989 wrote:
    Witam serdecznie,
    Na tym forum spędziłam mnóstwo czasu będąc w ciąży. Już mi szkrab wyrósł z wózka i mam do sprzedania w dobrej cenie wózek 3w1 Kinderkraft veo. Mieszkam w Warszawie (ursus). Wózek jest w bardzo dobrym stanie i dorzucam gratisy typu folia do wózka. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o wiadomość. Jest fotelik (nosidełko), wózek z gondolą, która przekształca się w spacerówkę. Wózek jest bardzo lekki. Pozdrawiam serdecznie

A jaka cena?:)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Ja też mogłabym jeść cały czas ale staram się pilnować na razie +1. Rozstępów nie miałam w żadnej ciąży ,od początku się smarowałam ale wiadomo na rozstepy ma wpływ wiele czynników. Ruchy czuję już kilka razy na dzień , dzis mam 15+3 . Brzuch już u mnie widać , rano mam mały ale wieczorem duży.
    Dziś po pracy tak mi się chciało ciasta z truskawkami że musiałam przed chwilą upiec heh
    Ja to w ogóle mogłabym nic nie jeść 🙈 jem chyba o połowę mniej niż przed ciążą, nic mi nie smakuje, jedynie owoce jako tako mi wchodzą i ...ziemniaki 😁więc w pracy codziennie na obiad jem ziemniaki plus owoce i jakoś dziwnie się na mnie wszyscy patrzą 🙃

Ja ciągle nie mogę się cieszyć ta ciążą....
    Ostatnio coś mi uroslo w piersi i zaczęło boleć, zostałam skierowana na diagnostykę raka piersi....
    Oprócz tego byłam ostatnio u położnej na badaniach kontrolnych w 16 tygodniu i nie mogła wykryć serduszka dziecka więc w trybie pilnym musiałam jechać do szpitala na USG. W szpitalu okazało się, że wszystko ok ale to co ja przeżyłam przez te kilka godzin to nie da się nawet opisać.
    Opcja raka mnie przeraża 😭
    A teraz od wczoraj jeszcze mam taki ból głowy że cała noc nie spałam 😑
    Najchętniej poszłabym spać i obudziła się po 22.11 jak już będzie bo wszystkim bo coraz częściej po prostu brak mi sił.

Wysłany: 13 czerwca 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ja w ciąży też mam często bóle głowy.Jak boli strasznie to biorę Apap. Jeśli guzek w piersi urusł teraz w ciąży to raczej się nie denerwuj bo wiele kobiet tak ma. Moja sis w ciąży miała ogromne coś w piersi które rosło całą ciążę a po.porodzie powoli się wchłoneło. Koleżanka miała coś podobnego tylko inny rodzaj. Ja 3 lata temu miałam wycinaneho łagodnego guzka także na spokojnie. Pocieszę Cię tym że ja każda ciążę zle znoszę a tą to juz dobitnie. W dodatku w każdej ciąży jest coś nie tak. Tylko pierwsza była idealna ale zakończona śmiercią dziecka..więc wole się podeneewować w ciąży ale żeby efekt końcowy był super

Nusiaaa89, abbigal lubią tę wiadomość

• Nusiaaa89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Nusia ja w ciąży też mam często bóle głowy.Jak boli strasznie to biorę Apap. Jeśli guzek w piersi urusł teraz w ciąży to raczej się nie denerwuj bo wiele kobiet tak ma. Moja sis w ciąży miała ogromne coś w piersi które rosło całą ciążę a po.porodzie powoli się wchłoneło. Koleżanka miała coś podobnego tylko inny rodzaj. Ja 3 lata temu miałam wycinaneho łagodnego guzka także na spokojnie. Pocieszę Cię tym że ja każda ciążę zle znoszę a tą to juz dobitnie. W dodatku w każdej ciąży jest coś nie tak. Tylko pierwsza była idealna ale zakończona śmiercią dziecka..więc wole się podeneewować w ciąży ale żeby efekt końcowy był super

Zauważyłam w ciągu 4 tygodni że coś mam ale nie panikowalam bo wiadomo gruczoły mlekowe zaczynają się aktywować więc tak sobie tłumaczyłam. Ale teraz to ma wielkość moreli, boli non stop i jeszcze się powiększa. Sam lekarz rodziny był w szoku. Może być cysta torbiel guz, opcji dużo, jutro mam wizytę, może będę coś więcej wiedzieć, biopsję tez maja mi robić podobno...
    Denerwuje się jutrem, więc trzymajcie kciuki.

Wysłany: 13 czerwca 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej sis tak właśnie było że rosło bardzo szybko. Wydaje mi się że guz rakowy nie rośnie w takim szybkom tempie. Nie martw się na zapas wszyatko będzie dobrze. Zrób biobsje wtedy będziesz wiedziała.

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ