X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    Na wypełnienie dokładniej karty ciąży przyjdzie czas. To sam początek.
    Dlatego tak ważne są wszystkie badania do wykonania na jej początku. Także nie zgadzam się.

• małamama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można zmienić lekarza, ale to żadna gwarancja, że ten będzie zlecał wszystko. Zawsze możesz wykonać badania samemu na własną rękę. Ja tak zrobiłam z toxo np.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    A powiedz kochana bo jesteś mama aniołkową znasz przyczynę? Jesteś teraz jakoś zabezpieczona?

Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11 i ostatnia biochemiczna.

Chcialam badac sie ale niestety wyszly inne wydatki no i ciaza teraz.
    Mam luteine 3x1 tabl. I do tego no spa i zaczne teraz magnez.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11zabieg i ostatnia biochemiczna.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • aher Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Witajcie :)

Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.

Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.

Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data @, a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4. Wszystko.
    NIe uzupelnili nic poza tym.

Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?

Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, Zadzwoniłam i problem, nie przyjmują zapisów, bo dr na L4 i nie wiadomo czy wróci. Znalazłam inny ośrodek w Poznaniu, zapisałam się, ale musze miec inne skierowanie. Tamto, które mam obowiązuje tylko do tamtej placówki, czyli muszą mi nowe wystawić.

Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, doktor nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.

Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do innego lekarza, gdzie byłam umówiona wczesniej na konsultację cytologii, przynajmniej będę mieć porównanie. :(

Jakiś taki olewus ten mój doktor, z resztą taki mi się wydawał przez 10 lat jak do niego chodziłam, ale nie mialam żadnych problemów nigdy, to mi to nie przeszkadzało.

A Wy jak macie wypełnione karty ciąży?

Ja mialam badania podzielone na dwie tury, pierwsza to badania ma które dostalas skierowanie plus przeciwciała a na kolejne typu tokso, hiv, wirusowe zapalenie wątroby. Serca tez nie sprawdzalismy, jedynie to że było widac pulsowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:31

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst a do kogo chodzisz w poznaniu??

ja miałam grupe krwi,hiv itd robione w 12tyg tak jak oni maja na kartce wiec spokojnie.
    Morfologia i mocz tylko na poczatek.

Witamy się!

My 6 ,04 dopiero wizyta w Poznaniu ale wczesniej u nas pojde na NFZ. Ajjj ale mam stracha...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uzupełnione wszystkie wyniki w karcie ciązy na drugiej wizycie, wage, cisnienie. Wiesz ja myślę, że Twoj lekarz na tym etapie nie postapil w zaden sposob nieprawidlowo, ale widzę, że nie wzbudził Twojego zaufania a to ważne jeśli chodzi o prowadzenie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:03

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam dziś znajomym zdjęcie testu po czym napisałam ,ze to primaaprilis -jestem okrutna .... ;) a wszyscy tak się cieszą

jusst, Moko lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że już w poniedziałek pani doktor założy mi kartę ciąży.
    Jak myślicie, jak większość badań miałam robionych na początku roku w związku z laparoskopią i histeroskopią to teraz chyba nie będę musiała ich powtarzać? Toxo też mam aktualne.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia myśle,ze będę chcieli aktualne

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11 i ostatnia biochemiczna.

Wow 16tyg ciaza? A Ty też tego nie zauważyłaś? Hmmm a ta nospa to tez dziala wspomagajaco?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Ja mam nadzieję, że już w poniedziałek pani doktor założy mi kartę ciąży.
    Jak myślicie, jak większość badań miałam robionych na początku roku w związku z laparoskopią i histeroskopią to teraz chyba nie będę musiała ich powtarzać? Toxo też mam aktualne.
    Różnie bywa z tym zakładaniem kart.jedni robią to za 1wizyta inni dop po 8tyg..a co do badań myślę ze na świeżo karze zrobić.

• haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Dlatego tak ważne są wszystkie badania do wykonania na jej początku. Także nie zgadzam się.
    Dziewczyny, to że karta nie jest wypełniona to nie oznacza brak badań wraz z wynikami. Trzeba mieć to wszystko ze sobą, czasem poprostu lekarze nie wpisuja tego fizycznie do karty a badania i tak ciężarna ma ze soba. U mnie karte sobie sama uzupełniłam wynikami, które odbierałam po każdej wizycie. Tak po ok 12-15 tygdniu juz sam lekarz wpisał regularnie.

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • martuska507 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Termin na 27 listopada. `pierwsza wizyta w poniedziałek :)

klauuudia, Jolcia1985, maggda, katerineczka, magdaa, pabelka88 lubią tę wiadomość

25.03 - beta 470
    29.03 beta 2850
    31.03 beta 6700
    relg3e5ejgo7v50m.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje martuska507 :) witamy serdecznie <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa ja wtedy bylam wg lekarza bezplodna za wysoki testosteron i mialam tabl anty... Wiec nie w glowie mi bylo ze w ciazy moge byc skoro i taak bylam badana przez lekarza. A z otoczenia tez nikt nie zauwazyl czegos podejrzanego :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska witaj mam taki sam termin ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Witajcie :)

Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.

Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.

Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data @, a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4. Wszystko.
    NIe uzupelnili nic poza tym.

Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?

Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, Zadzwoniłam i problem, nie przyjmują zapisów, bo dr na L4 i nie wiadomo czy wróci. Znalazłam inny ośrodek w Poznaniu, zapisałam się, ale musze miec inne skierowanie. Tamto, które mam obowiązuje tylko do tamtej placówki, czyli muszą mi nowe wystawić.

Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, doktor nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.

Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do innego lekarza, gdzie byłam umówiona wczesniej na konsultację cytologii, przynajmniej będę mieć porównanie. :(

Jakiś taki olewus ten mój doktor, z resztą taki mi się wydawał przez 10 lat jak do niego chodziłam, ale nie mialam żadnych problemów nigdy, to mi to nie przeszkadzało.

A Wy jak macie wypełnione karty ciąży?

Skoro jestes z okolic Poznania (podobnie jak ja) to w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych i połówkowych na Placu Spiskim 1 u dr hab. Andrzeja Klejowskiego. Facet był rzeczowy i konkretny. Może tam spróbuj?

jusst lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda jesteś przykładem, że życie potrafi robić niezłe niespodzianki i to miłe :) szkoda tylko, że w Twoim wypadku lekarz nie zauważył ciąży !!!! no szok, przecież już ok 12 tygodnia robi się badania prenatalne więc na usg musi być dużo widoczne.

Kiedyś słyszałam o przypadku kobitki, która w 8 miesiącu zorientowała się, ze była w ciąży. W sumie wgłębiając się w to, to pewnie jest to możliwe - jeżeli ktoś jest grubszy to może nie zauważyć, że ciut większy brzuch to ciąża, jak ktoś ma bardzo nieregularne miesiączki to jej brak pewnie nie dziwi, ruchy malucha w brzuchu, pewnie niestrawność itp. itd.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska507 wrote:
    Witam się i ja. Termin na 27 listopada. `pierwsza wizyta w poniedziałek :)
    Witaj mamy ten sam termin:)

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ