X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    Na wypełnienie dokładniej karty ciąży przyjdzie czas. To sam początek.
    Dlatego tak ważne są wszystkie badania do wykonania na jej początku. Także nie zgadzam się.

• małamama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można zmienić lekarza, ale to żadna gwarancja, że ten będzie zlecał wszystko. Zawsze możesz wykonać badania samemu na własną rękę. Ja tak zrobiłam z toxo np.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    A powiedz kochana bo jesteś mama aniołkową znasz przyczynę? Jesteś teraz jakoś zabezpieczona?

Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11 i ostatnia biochemiczna.

Chcialam badac sie ale niestety wyszly inne wydatki no i ciaza teraz.
    Mam luteine 3x1 tabl. I do tego no spa i zaczne teraz magnez.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11zabieg i ostatnia biochemiczna.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • aher Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Witajcie :)

Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.

Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.

Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data @, a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4. Wszystko.
    NIe uzupelnili nic poza tym.

Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?

Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, Zadzwoniłam i problem, nie przyjmują zapisów, bo dr na L4 i nie wiadomo czy wróci. Znalazłam inny ośrodek w Poznaniu, zapisałam się, ale musze miec inne skierowanie. Tamto, które mam obowiązuje tylko do tamtej placówki, czyli muszą mi nowe wystawić.

Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, doktor nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.

Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do innego lekarza, gdzie byłam umówiona wczesniej na konsultację cytologii, przynajmniej będę mieć porównanie. :(

Jakiś taki olewus ten mój doktor, z resztą taki mi się wydawał przez 10 lat jak do niego chodziłam, ale nie mialam żadnych problemów nigdy, to mi to nie przeszkadzało.

A Wy jak macie wypełnione karty ciąży?

Ja mialam badania podzielone na dwie tury, pierwsza to badania ma które dostalas skierowanie plus przeciwciała a na kolejne typu tokso, hiv, wirusowe zapalenie wątroby. Serca tez nie sprawdzalismy, jedynie to że było widac pulsowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:31

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst a do kogo chodzisz w poznaniu??

ja miałam grupe krwi,hiv itd robione w 12tyg tak jak oni maja na kartce wiec spokojnie.
    Morfologia i mocz tylko na poczatek.

Witamy się!

My 6 ,04 dopiero wizyta w Poznaniu ale wczesniej u nas pojde na NFZ. Ajjj ale mam stracha...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uzupełnione wszystkie wyniki w karcie ciązy na drugiej wizycie, wage, cisnienie. Wiesz ja myślę, że Twoj lekarz na tym etapie nie postapil w zaden sposob nieprawidlowo, ale widzę, że nie wzbudził Twojego zaufania a to ważne jeśli chodzi o prowadzenie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:03

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam dziś znajomym zdjęcie testu po czym napisałam ,ze to primaaprilis -jestem okrutna .... ;) a wszyscy tak się cieszą

jusst, Moko lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że już w poniedziałek pani doktor założy mi kartę ciąży.
    Jak myślicie, jak większość badań miałam robionych na początku roku w związku z laparoskopią i histeroskopią to teraz chyba nie będę musiała ich powtarzać? Toxo też mam aktualne.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia myśle,ze będę chcieli aktualne

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11 i ostatnia biochemiczna.

Wow 16tyg ciaza? A Ty też tego nie zauważyłaś? Hmmm a ta nospa to tez dziala wspomagajaco?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Ja mam nadzieję, że już w poniedziałek pani doktor założy mi kartę ciąży.
    Jak myślicie, jak większość badań miałam robionych na początku roku w związku z laparoskopią i histeroskopią to teraz chyba nie będę musiała ich powtarzać? Toxo też mam aktualne.
    Różnie bywa z tym zakładaniem kart.jedni robią to za 1wizyta inni dop po 8tyg..a co do badań myślę ze na świeżo karze zrobić.

• haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Dlatego tak ważne są wszystkie badania do wykonania na jej początku. Także nie zgadzam się.
    Dziewczyny, to że karta nie jest wypełniona to nie oznacza brak badań wraz z wynikami. Trzeba mieć to wszystko ze sobą, czasem poprostu lekarze nie wpisuja tego fizycznie do karty a badania i tak ciężarna ma ze soba. U mnie karte sobie sama uzupełniłam wynikami, które odbierałam po każdej wizycie. Tak po ok 12-15 tygdniu juz sam lekarz wpisał regularnie.

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • martuska507 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Termin na 27 listopada. `pierwsza wizyta w poniedziałek :)

klauuudia, Jolcia1985, maggda, katerineczka, magdaa, pabelka88 lubią tę wiadomość

25.03 - beta 470
    29.03 beta 2850
    31.03 beta 6700
    relg3e5ejgo7v50m.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje martuska507 :) witamy serdecznie <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa ja wtedy bylam wg lekarza bezplodna za wysoki testosteron i mialam tabl anty... Wiec nie w glowie mi bylo ze w ciazy moge byc skoro i taak bylam badana przez lekarza. A z otoczenia tez nikt nie zauwazyl czegos podejrzanego :(

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska witaj mam taki sam termin ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Witajcie :)

Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.

Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.

Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data @, a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4. Wszystko.
    NIe uzupelnili nic poza tym.

Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?

Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, Zadzwoniłam i problem, nie przyjmują zapisów, bo dr na L4 i nie wiadomo czy wróci. Znalazłam inny ośrodek w Poznaniu, zapisałam się, ale musze miec inne skierowanie. Tamto, które mam obowiązuje tylko do tamtej placówki, czyli muszą mi nowe wystawić.

Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, doktor nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.

Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do innego lekarza, gdzie byłam umówiona wczesniej na konsultację cytologii, przynajmniej będę mieć porównanie. :(

Jakiś taki olewus ten mój doktor, z resztą taki mi się wydawał przez 10 lat jak do niego chodziłam, ale nie mialam żadnych problemów nigdy, to mi to nie przeszkadzało.

A Wy jak macie wypełnione karty ciąży?

Skoro jestes z okolic Poznania (podobnie jak ja) to w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych i połówkowych na Placu Spiskim 1 u dr hab. Andrzeja Klejowskiego. Facet był rzeczowy i konkretny. Może tam spróbuj?

jusst lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda jesteś przykładem, że życie potrafi robić niezłe niespodzianki i to miłe :) szkoda tylko, że w Twoim wypadku lekarz nie zauważył ciąży !!!! no szok, przecież już ok 12 tygodnia robi się badania prenatalne więc na usg musi być dużo widoczne.

Kiedyś słyszałam o przypadku kobitki, która w 8 miesiącu zorientowała się, ze była w ciąży. W sumie wgłębiając się w to, to pewnie jest to możliwe - jeżeli ktoś jest grubszy to może nie zauważyć, że ciut większy brzuch to ciąża, jak ktoś ma bardzo nieregularne miesiączki to jej brak pewnie nie dziwi, ruchy malucha w brzuchu, pewnie niestrawność itp. itd.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska507 wrote:
    Witam się i ja. Termin na 27 listopada. `pierwsza wizyta w poniedziałek :)
    Witaj mamy ten sam termin:)

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ