Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
magdaa wrote:A powiedz kochana bo jesteś mama aniołkową znasz przyczynę? Jesteś teraz jakoś zabezpieczona?
Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11 i ostatnia biochemiczna.
Chcialam badac sie ale niestety wyszly inne wydatki no i ciaza teraz.
Mam luteine 3x1 tabl. I do tego no spa i zaczne teraz magnez. -
maggda wrote:Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11zabieg i ostatnia biochemiczna.
jusst wrote:Witajcie
Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.
Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.
Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data @, a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4. Wszystko.
NIe uzupelnili nic poza tym.
Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?
Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, Zadzwoniłam i problem, nie przyjmują zapisów, bo dr na L4 i nie wiadomo czy wróci. Znalazłam inny ośrodek w Poznaniu, zapisałam się, ale musze miec inne skierowanie. Tamto, które mam obowiązuje tylko do tamtej placówki, czyli muszą mi nowe wystawić.
Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, doktor nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.
Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do innego lekarza, gdzie byłam umówiona wczesniej na konsultację cytologii, przynajmniej będę mieć porównanie.
Jakiś taki olewus ten mój doktor, z resztą taki mi się wydawał przez 10 lat jak do niego chodziłam, ale nie mialam żadnych problemów nigdy, to mi to nie przeszkadzało.
A Wy jak macie wypełnione karty ciąży?
Ja mialam badania podzielone na dwie tury, pierwsza to badania ma które dostalas skierowanie plus przeciwciała a na kolejne typu tokso, hiv, wirusowe zapalenie wątroby. Serca tez nie sprawdzalismy, jedynie to że było widac pulsowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:31
-
jusst a do kogo chodzisz w poznaniu??
ja miałam grupe krwi,hiv itd robione w 12tyg tak jak oni maja na kartce wiec spokojnie.
Morfologia i mocz tylko na poczatek.
Witamy się!
My 6 ,04 dopiero wizyta w Poznaniu ale wczesniej u nas pojde na NFZ. Ajjj ale mam stracha... -
Ja mam uzupełnione wszystkie wyniki w karcie ciązy na drugiej wizycie, wage, cisnienie. Wiesz ja myślę, że Twoj lekarz na tym etapie nie postapil w zaden sposob nieprawidlowo, ale widzę, że nie wzbudził Twojego zaufania a to ważne jeśli chodzi o prowadzenie ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:03
-
Ja mam nadzieję, że już w poniedziałek pani doktor założy mi kartę ciąży.
Jak myślicie, jak większość badań miałam robionych na początku roku w związku z laparoskopią i histeroskopią to teraz chyba nie będę musiała ich powtarzać? Toxo też mam aktualne.1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnymaggda wrote:Moja 1ciaza to porazka lekarza bo nie widzial 3msc ciazy czego skutkiem bylo poronienie w 16tyg. Pozniej spokojna ciaza i porod corki a teraz porazka bo ciaza obumarla w 7 8 tyg w 11 i ostatnia biochemiczna.
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Ja mam nadzieję, że już w poniedziałek pani doktor założy mi kartę ciąży.
Jak myślicie, jak większość badań miałam robionych na początku roku w związku z laparoskopią i histeroskopią to teraz chyba nie będę musiała ich powtarzać? Toxo też mam aktualne. -
magdaa wrote:Dlatego tak ważne są wszystkie badania do wykonania na jej początku. Także nie zgadzam się.
-
jusst wrote:Witajcie
Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.
Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.
Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data @, a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4. Wszystko.
NIe uzupelnili nic poza tym.
Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?
Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, Zadzwoniłam i problem, nie przyjmują zapisów, bo dr na L4 i nie wiadomo czy wróci. Znalazłam inny ośrodek w Poznaniu, zapisałam się, ale musze miec inne skierowanie. Tamto, które mam obowiązuje tylko do tamtej placówki, czyli muszą mi nowe wystawić.
Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, doktor nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.
Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do innego lekarza, gdzie byłam umówiona wczesniej na konsultację cytologii, przynajmniej będę mieć porównanie.
Jakiś taki olewus ten mój doktor, z resztą taki mi się wydawał przez 10 lat jak do niego chodziłam, ale nie mialam żadnych problemów nigdy, to mi to nie przeszkadzało.
A Wy jak macie wypełnione karty ciąży?
Skoro jestes z okolic Poznania (podobnie jak ja) to w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych i połówkowych na Placu Spiskim 1 u dr hab. Andrzeja Klejowskiego. Facet był rzeczowy i konkretny. Może tam spróbuj?jusst lubi tę wiadomość
-
Maggda jesteś przykładem, że życie potrafi robić niezłe niespodzianki i to miłe
szkoda tylko, że w Twoim wypadku lekarz nie zauważył ciąży !!!! no szok, przecież już ok 12 tygodnia robi się badania prenatalne więc na usg musi być dużo widoczne.
Kiedyś słyszałam o przypadku kobitki, która w 8 miesiącu zorientowała się, ze była w ciąży. W sumie wgłębiając się w to, to pewnie jest to możliwe - jeżeli ktoś jest grubszy to może nie zauważyć, że ciut większy brzuch to ciąża, jak ktoś ma bardzo nieregularne miesiączki to jej brak pewnie nie dziwi, ruchy malucha w brzuchu, pewnie niestrawność itp. itd.1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualny