Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymaaadzik1207 wrote:jusst a do kogo chodzisz w poznaniu??
ja miałam grupe krwi,hiv itd robione w 12tyg tak jak oni maja na kartce wiec spokojnie.
Morfologia i mocz tylko na poczatek.
Witamy się!
My 6 ,04 dopiero wizyta w Poznaniu ale wczesniej u nas pojde na NFZ. Ajjj ale mam stracha...
Do Ropackiego na Tęczową prywatnie, a także wczoraj na NFZ do niego n Chrobrego.
W lutym byłam na NFZ u fajnej babki na placu Spiski, Kornelia Tomaszewska, w poniedziałek mam u niej wizytę na omówienie wyników cytologii, więc przy okazji powiem o ciąży, chyba wolałbym, żeby ona mi ją prowadziła.
Do Ropackiego chodze ponad 10 lat, a u niej byłam raz i zrobiła pozytywne wrażenie.
A Ty gdzie chodzisz? -
nick nieaktualnymaggda wrote:Magdaa ja wtedy bylam wg lekarza bezplodna za wysoki testosteron i mialam tabl anty... Wiec nie w glowie mi bylo ze w ciazy moge byc skoro i taak bylam badana przez lekarza. A z otoczenia tez nikt nie zauwazyl czegos podejrzanego
-
nick nieaktualnyaher wrote:Ja mam uzupełnione wszystkie wyniki w karcie ciązy na drugiej wizycie, wage, cisnienie. Wiesz ja myślę, że Twoj lekarz na tym etapie nie postapil w zaden sposob nieprawidlowo, ale widzę, że nie wzbudził Twojego zaufania a to ważne jeśli chodzi o prowadzenie ciąży.
-
nick nieaktualnyjusst wrote:Do Ropackiego na Tęczową prywatnie, a także wczoraj na NFZ do niego n Chrobrego.
W lutym byłam na NFZ u fajnej babki na placu Spiski, Kornelia Tomaszewska, w poniedziałek mam u niej wizytę na omówienie wyników cytologii, więc przy okazji powiem o ciąży, chyba wolałbym, żeby ona mi ją prowadziła.
Do Ropackiego chodze ponad 10 lat, a u niej byłam raz i zrobiła pozytywne wrażenie.
A Ty gdzie chodzisz?jusst lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny dopiero co dołaczyłam do belly a juz zaczely sie schody jestem w drugiej ciazy nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza tylko przez testy x3 ciazowe i brak miesiaczki która miala pojawic sie w miniona niedziele wdg kalendarza lekarskiego powinnam byc gdzies w piatym tyg .Od zeszłego piątku mam nabrzmiale piersi bolące przechodze dodatkowo przeziebienie ,a co najgorsze czuje lekkie kłucia w jajnikach czy któras z was mi powie czy mam sie czym martwic ?bo pani doktor powiedziala ze do 14 tygodnia moge takie kłucia czuc ....prosze o pomoc
-
nick nieaktualnyNika wrote:hej dziewczyny dopiero co dołaczyłam do belly a juz zaczely sie schody jestem w drugiej ciazy nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza tylko przez testy x3 ciazowe i brak miesiaczki która miala pojawic sie w miniona niedziele wdg kalendarza lekarskiego powinnam byc gdzies w piatym tyg .Od zeszłego piątku mam nabrzmiale piersi bolące przechodze dodatkowo przeziebienie ,a co najgorsze czuje lekkie kłucia w jajnikach czy któras z was mi powie czy mam sie czym martwic ?bo pani doktor powiedziala ze do 14 tygodnia moge takie kłucia czuc ....prosze o pomoc
Nika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNulka wrote:Skoro jestes z okolic Poznania (podobnie jak ja) to w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych i połówkowych na Placu Spiskim 1 u dr hab. Andrzeja Klejowskiego. Facet był rzeczowy i konkretny. Może tam spróbuj?
A gdzie chodzisz do gina? -
Witaj Nika
myślę, że większość z nas miała takie dolegliwości, pamiętam jak przed wizytą na początku marca (jeszcze nie wiedziałam, ze byłam w ciąży) tak mnie skręciło z bólu jajnika, ze myślałam, że pewnie na usg jakaś torbiel wyskoczy. Potem czasami pobolewał brzuch jak na okres, a np. od wczoraj od czasu do czasu kłuje mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy to normalne
Nika lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualny
-
jusst wrote:Tam własnie wybieram się w poniedziałek, ale nie na prenatalne, tylko do Kornelii Tomaszewskiej, byłam u nniej w lutym i też byłam zadowolona
A gdzie chodzisz do gina?
Generalnie ja jestem z Obornik i tu chodzę do lekarza, który prowadził moja pierwszą ciążę. To on właśnie i na prenatalne i na połówkowe wysyłam mnie do dr KlejowskiegoMyślę, że tym razem będzie podobnie
jusst lubi tę wiadomość
-
jusst wrote:Tam własnie wybieram się w poniedziałek, ale nie na prenatalne, tylko do Kornelii Tomaszewskiej, byłam u nniej w lutym i też byłam zadowolona
A gdzie chodzisz do gina?
jusst lubi tę wiadomość
-
Nika wrote:A to wszystko przez to że naczytałam się w internecie o ciazach pozamacicznych i poronieniach i teraz sie stresuje
ostatni okres mialam 29 lutego czyli wdg Was w przyszły czwartek mogłoby juz byc cos widac ?
Chyba będziemy na podobnym etapie, bo choć om miałam 16.02 to owulacje musiałam mieć po 25 dc. Wczoraj na USG nie było widać nic i kazał mi przyjść za dwa tygodnie. Też mnie pobolewa brzuch (jak na okres) mam bolące piersi i przeziębienieKazał mi brać kwas foliowy. Dodatkowo lecze sie prenalenem
Nika lubi tę wiadomość
-
haneczka89 wrote:u mnie też nie było widać pęcherzyka. Kolejna wizyta 12 kwietnia, przewiduje że wtedy nieco więcej się dowiem o groszku.
Czuje się spokojniejsza wiedząc, że nie tylko ja nic nie widziałam. Ja sie wybieram 14Juz wtedy na pewno zobaczymy nasze kruszynki
haneczka89 lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Chyba będziemy na podobnym etapie, bo choć om miałam 16.02 to owulacje musiałam mieć po 25 dc. Wczoraj na USG nie było widać nic i kazał mi przyjść za dwa tygodnie. Też mnie pobolewa brzuch (jak na okres) mam bolące piersi i przeziębienie
Kazał mi brać kwas foliowy. Dodatkowo lecze sie prenalenem
Mam nadzieje że dotrwamy do szczesliwego finału bo choć wszyscy mi tłumaczą że te kłucia sa normalne to ja jak ten osioł wpajam sobie że to coś strasznego... -
podsyłam Wam dziewczyny link żebyscie mogły ocenić mój kalendarz:) wdg niego wychodzi ze mam termin na 5 grudnia
https://bellybestfriend.pl/graph/fead56d7f653863e7f070d706f4a64a0 -
Hej dziewczyny, mnie brzuch pobolewa co raz mniej aczkolwiek czasami czuje takie ciagniecie z jednej strony. Mam nadzieje, ze bedzie ok i 12.04 zobacze pieknie.bijace serduszko
Moimi objawami jest bol piersi i lekkie mdlosci jak jestem glodna
Witaj Maggda na fioletowej stronieNika lubi tę wiadomość
-
Nika wrote:podsyłam Wam dziewczyny link żebyscie mogły ocenić mój kalendarz:) wdg niego wychodzi ze mam termin na 5 grudnia
https://bellybestfriend.pl/graph/fead56d7f653863e7f070d706f4a64a0
Ja tez byłam głupia i zaczęłam szukać w internecie, ale trafiłam na inne forum na którym pisałam w pierwszej ciąży i sama siebie pocieszyłamW pierwszej ciąży tak nie panikowałam
Mnie wychodzi coś między 2 a 4 grudnia, ale zobaczymy co za 2 tyg stwierdzi lekarz
maggda, Nika lubią tę wiadomość