SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    jusst a do kogo chodzisz w poznaniu??

ja miałam grupe krwi,hiv itd robione w 12tyg tak jak oni maja na kartce wiec spokojnie.
    Morfologia i mocz tylko na poczatek.

Witamy się!

My 6 ,04 dopiero wizyta w Poznaniu ale wczesniej u nas pojde na NFZ. Ajjj ale mam stracha...

Do Ropackiego na Tęczową prywatnie, a także wczoraj na NFZ do niego n Chrobrego.

W lutym byłam na NFZ u fajnej babki na placu Spiski, Kornelia Tomaszewska, w poniedziałek mam u niej wizytę na omówienie wyników cytologii, więc przy okazji powiem o ciąży, chyba wolałbym, żeby ona mi ją prowadziła.

Do Ropackiego chodze ponad 10 lat, a u niej byłam raz i zrobiła pozytywne wrażenie.

A Ty gdzie chodzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Magdaa ja wtedy bylam wg lekarza bezplodna za wysoki testosteron i mialam tabl anty... Wiec nie w glowie mi bylo ze w ciazy moge byc skoro i taak bylam badana przez lekarza. A z otoczenia tez nikt nie zauwazyl czegos podejrzanego :(
    Ja piernicze to musial być szok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Ja mam uzupełnione wszystkie wyniki w karcie ciązy na drugiej wizycie, wage, cisnienie. Wiesz ja myślę, że Twoj lekarz na tym etapie nie postapil w zaden sposob nieprawidlowo, ale widzę, że nie wzbudził Twojego zaufania a to ważne jeśli chodzi o prowadzenie ciąży.
    To była juz druga wizyta. No, zaufania nie mam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Do Ropackiego na Tęczową prywatnie, a także wczoraj na NFZ do niego n Chrobrego.

W lutym byłam na NFZ u fajnej babki na placu Spiski, Kornelia Tomaszewska, w poniedziałek mam u niej wizytę na omówienie wyników cytologii, więc przy okazji powiem o ciąży, chyba wolałbym, żeby ona mi ją prowadziła.

Do Ropackiego chodze ponad 10 lat, a u niej byłam raz i zrobiła pozytywne wrażenie.

A Ty gdzie chodzisz?
    O ja też z Poznania:') chodze na Palacza.

jusst lubi tę wiadomość

• Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dopiero co dołaczyłam do belly a juz zaczely sie schody jestem w drugiej ciazy nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza tylko przez testy x3 ciazowe i brak miesiaczki która miala pojawic sie w miniona niedziele wdg kalendarza lekarskiego powinnam byc gdzies w piatym tyg .Od zeszłego piątku mam nabrzmiale piersi bolące przechodze dodatkowo przeziebienie ,a co najgorsze czuje lekkie kłucia w jajnikach czy któras z was mi powie czy mam sie czym martwic ?bo pani doktor powiedziala ze do 14 tygodnia moge takie kłucia czuc ....prosze o pomoc

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wrote:
    hej dziewczyny dopiero co dołaczyłam do belly a juz zaczely sie schody jestem w drugiej ciazy nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza tylko przez testy x3 ciazowe i brak miesiaczki która miala pojawic sie w miniona niedziele wdg kalendarza lekarskiego powinnam byc gdzies w piatym tyg .Od zeszłego piątku mam nabrzmiale piersi bolące przechodze dodatkowo przeziebienie ,a co najgorsze czuje lekkie kłucia w jajnikach czy któras z was mi powie czy mam sie czym martwic ?bo pani doktor powiedziala ze do 14 tygodnia moge takie kłucia czuc ....prosze o pomoc
    Witaj no jasne że klucia jajnikow czy pobolewanie podbrzusza nie znaczy nic zleg i to normalne na tym etapie. Spokojnie umów się na wizytę do lekarza.

Nika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Skoro jestes z okolic Poznania (podobnie jak ja) to w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych i połówkowych na Placu Spiskim 1 u dr hab. Andrzeja Klejowskiego. Facet był rzeczowy i konkretny. Może tam spróbuj?
    Tam własnie wybieram się w poniedziałek, ale nie na prenatalne, tylko do Kornelii Tomaszewskiej, byłam u nniej w lutym i też byłam zadowolona :)
    A gdzie chodzisz do gina?

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nika :) myślę, że większość z nas miała takie dolegliwości, pamiętam jak przed wizytą na początku marca (jeszcze nie wiedziałam, ze byłam w ciąży) tak mnie skręciło z bólu jajnika, ze myślałam, że pewnie na usg jakaś torbiel wyskoczy. Potem czasami pobolewał brzuch jak na okres, a np. od wczoraj od czasu do czasu kłuje mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy to normalne :)

Nika lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zaczyna robić się w gardle klucha....

• Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wszystko przez to że naczytałam się w internecie o ciazach pozamacicznych i poronieniach i teraz sie stresuje :(
    ostatni okres mialam 29 lutego czyli wdg Was w przyszły czwartek mogłoby juz byc cos widac ?

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Tam własnie wybieram się w poniedziałek, ale nie na prenatalne, tylko do Kornelii Tomaszewskiej, byłam u nniej w lutym i też byłam zadowolona :)

Generalnie ja jestem z Obornik i tu chodzę do lekarza, który prowadził moja pierwszą ciążę. To on właśnie i na prenatalne i na połówkowe wysyłam mnie do dr Klejowskiego :) Myślę, że tym razem będzie podobnie ;)

jusst lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    ja także jestem z Poznania - rodziłam na Polnej i z tego szpitala mam też swoją ginkę dr Mróz.

jusst lubi tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wrote:
    A to wszystko przez to że naczytałam się w internecie o ciazach pozamacicznych i poronieniach i teraz sie stresuje :(
    ostatni okres mialam 29 lutego czyli wdg Was w przyszły czwartek mogłoby juz byc cos widac ?

Chyba będziemy na podobnym etapie, bo choć om miałam 16.02 to owulacje musiałam mieć po 25 dc. Wczoraj na USG nie było widać nic i kazał mi przyjść za dwa tygodnie. Też mnie pobolewa brzuch (jak na okres) mam bolące piersi i przeziębienie ;) Kazał mi brać kwas foliowy. Dodatkowo lecze sie prenalenem :D

Nika lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie było widać pęcherzyka. Kolejna wizyta 12 kwietnia, przewiduje że wtedy nieco więcej się dowiem o groszku.

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    u mnie też nie było widać pęcherzyka. Kolejna wizyta 12 kwietnia, przewiduje że wtedy nieco więcej się dowiem o groszku.

Czuje się spokojniejsza wiedząc, że nie tylko ja nic nie widziałam. Ja sie wybieram 14 :) Juz wtedy na pewno zobaczymy nasze kruszynki <3

haneczka89 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Chyba będziemy na podobnym etapie, bo choć om miałam 16.02 to owulacje musiałam mieć po 25 dc. Wczoraj na USG nie było widać nic i kazał mi przyjść za dwa tygodnie. Też mnie pobolewa brzuch (jak na okres) mam bolące piersi i przeziębienie ;) Kazał mi brać kwas foliowy. Dodatkowo lecze sie prenalenem :D

Mam nadzieje że dotrwamy do szczesliwego finału bo choć wszyscy mi tłumaczą że te kłucia sa normalne to ja jak ten osioł wpajam sobie że to coś strasznego...

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podsyłam Wam dziewczyny link żebyscie mogły ocenić mój kalendarz:) wdg niego wychodzi ze mam termin na 5 grudnia

https://bellybestfriend.pl/graph/fead56d7f653863e7f070d706f4a64a0

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mnie brzuch pobolewa co raz mniej aczkolwiek czasami czuje takie ciagniecie z jednej strony. Mam nadzieje, ze bedzie ok i 12.04 zobacze pieknie.bijace serduszko :-)
    Moimi objawami jest bol piersi i lekkie mdlosci jak jestem glodna

Witaj Maggda na fioletowej stronie :-)

Nika lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok to malo powiedziane. Zawsze bede to pamietac jako traume. :(

Ale coz teraz jest nowy rok nowa ciaza i nowa nadzieja :)

Ja caly czas czuje bole klocia i sie strasznie boje.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wrote:
    podsyłam Wam dziewczyny link żebyscie mogły ocenić mój kalendarz:) wdg niego wychodzi ze mam termin na 5 grudnia

https://bellybestfriend.pl/graph/fead56d7f653863e7f070d706f4a64a0

Ja tez byłam głupia i zaczęłam szukać w internecie, ale trafiłam na inne forum na którym pisałam w pierwszej ciąży i sama siebie pocieszyłam ;) W pierwszej ciąży tak nie panikowałam :D Mnie wychodzi coś między 2 a 4 grudnia, ale zobaczymy co za 2 tyg stwierdzi lekarz :)

maggda, Nika lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ