X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    jusst a do kogo chodzisz w poznaniu??

ja miałam grupe krwi,hiv itd robione w 12tyg tak jak oni maja na kartce wiec spokojnie.
    Morfologia i mocz tylko na poczatek.

Witamy się!

My 6 ,04 dopiero wizyta w Poznaniu ale wczesniej u nas pojde na NFZ. Ajjj ale mam stracha...

Do Ropackiego na Tęczową prywatnie, a także wczoraj na NFZ do niego n Chrobrego.

W lutym byłam na NFZ u fajnej babki na placu Spiski, Kornelia Tomaszewska, w poniedziałek mam u niej wizytę na omówienie wyników cytologii, więc przy okazji powiem o ciąży, chyba wolałbym, żeby ona mi ją prowadziła.

Do Ropackiego chodze ponad 10 lat, a u niej byłam raz i zrobiła pozytywne wrażenie.

A Ty gdzie chodzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Magdaa ja wtedy bylam wg lekarza bezplodna za wysoki testosteron i mialam tabl anty... Wiec nie w glowie mi bylo ze w ciazy moge byc skoro i taak bylam badana przez lekarza. A z otoczenia tez nikt nie zauwazyl czegos podejrzanego :(
    Ja piernicze to musial być szok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Ja mam uzupełnione wszystkie wyniki w karcie ciązy na drugiej wizycie, wage, cisnienie. Wiesz ja myślę, że Twoj lekarz na tym etapie nie postapil w zaden sposob nieprawidlowo, ale widzę, że nie wzbudził Twojego zaufania a to ważne jeśli chodzi o prowadzenie ciąży.
    To była juz druga wizyta. No, zaufania nie mam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Do Ropackiego na Tęczową prywatnie, a także wczoraj na NFZ do niego n Chrobrego.

W lutym byłam na NFZ u fajnej babki na placu Spiski, Kornelia Tomaszewska, w poniedziałek mam u niej wizytę na omówienie wyników cytologii, więc przy okazji powiem o ciąży, chyba wolałbym, żeby ona mi ją prowadziła.

Do Ropackiego chodze ponad 10 lat, a u niej byłam raz i zrobiła pozytywne wrażenie.

A Ty gdzie chodzisz?
    O ja też z Poznania:') chodze na Palacza.

jusst lubi tę wiadomość

• Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dopiero co dołaczyłam do belly a juz zaczely sie schody jestem w drugiej ciazy nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza tylko przez testy x3 ciazowe i brak miesiaczki która miala pojawic sie w miniona niedziele wdg kalendarza lekarskiego powinnam byc gdzies w piatym tyg .Od zeszłego piątku mam nabrzmiale piersi bolące przechodze dodatkowo przeziebienie ,a co najgorsze czuje lekkie kłucia w jajnikach czy któras z was mi powie czy mam sie czym martwic ?bo pani doktor powiedziala ze do 14 tygodnia moge takie kłucia czuc ....prosze o pomoc

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wrote:
    hej dziewczyny dopiero co dołaczyłam do belly a juz zaczely sie schody jestem w drugiej ciazy nie potwierdzonej jeszcze przez lekarza tylko przez testy x3 ciazowe i brak miesiaczki która miala pojawic sie w miniona niedziele wdg kalendarza lekarskiego powinnam byc gdzies w piatym tyg .Od zeszłego piątku mam nabrzmiale piersi bolące przechodze dodatkowo przeziebienie ,a co najgorsze czuje lekkie kłucia w jajnikach czy któras z was mi powie czy mam sie czym martwic ?bo pani doktor powiedziala ze do 14 tygodnia moge takie kłucia czuc ....prosze o pomoc
    Witaj no jasne że klucia jajnikow czy pobolewanie podbrzusza nie znaczy nic zleg i to normalne na tym etapie. Spokojnie umów się na wizytę do lekarza.

Nika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Skoro jestes z okolic Poznania (podobnie jak ja) to w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych i połówkowych na Placu Spiskim 1 u dr hab. Andrzeja Klejowskiego. Facet był rzeczowy i konkretny. Może tam spróbuj?
    Tam własnie wybieram się w poniedziałek, ale nie na prenatalne, tylko do Kornelii Tomaszewskiej, byłam u nniej w lutym i też byłam zadowolona :)
    A gdzie chodzisz do gina?

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nika :) myślę, że większość z nas miała takie dolegliwości, pamiętam jak przed wizytą na początku marca (jeszcze nie wiedziałam, ze byłam w ciąży) tak mnie skręciło z bólu jajnika, ze myślałam, że pewnie na usg jakaś torbiel wyskoczy. Potem czasami pobolewał brzuch jak na okres, a np. od wczoraj od czasu do czasu kłuje mnie prawy jajnik i zastanawiam się czy to normalne :)

Nika lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zaczyna robić się w gardle klucha....

• Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wszystko przez to że naczytałam się w internecie o ciazach pozamacicznych i poronieniach i teraz sie stresuje :(
    ostatni okres mialam 29 lutego czyli wdg Was w przyszły czwartek mogłoby juz byc cos widac ?

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Tam własnie wybieram się w poniedziałek, ale nie na prenatalne, tylko do Kornelii Tomaszewskiej, byłam u nniej w lutym i też byłam zadowolona :)

Generalnie ja jestem z Obornik i tu chodzę do lekarza, który prowadził moja pierwszą ciążę. To on właśnie i na prenatalne i na połówkowe wysyłam mnie do dr Klejowskiego :) Myślę, że tym razem będzie podobnie ;)

jusst lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    ja także jestem z Poznania - rodziłam na Polnej i z tego szpitala mam też swoją ginkę dr Mróz.

jusst lubi tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wrote:
    A to wszystko przez to że naczytałam się w internecie o ciazach pozamacicznych i poronieniach i teraz sie stresuje :(
    ostatni okres mialam 29 lutego czyli wdg Was w przyszły czwartek mogłoby juz byc cos widac ?

Chyba będziemy na podobnym etapie, bo choć om miałam 16.02 to owulacje musiałam mieć po 25 dc. Wczoraj na USG nie było widać nic i kazał mi przyjść za dwa tygodnie. Też mnie pobolewa brzuch (jak na okres) mam bolące piersi i przeziębienie ;) Kazał mi brać kwas foliowy. Dodatkowo lecze sie prenalenem :D

Nika lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie było widać pęcherzyka. Kolejna wizyta 12 kwietnia, przewiduje że wtedy nieco więcej się dowiem o groszku.

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    u mnie też nie było widać pęcherzyka. Kolejna wizyta 12 kwietnia, przewiduje że wtedy nieco więcej się dowiem o groszku.

Czuje się spokojniejsza wiedząc, że nie tylko ja nic nie widziałam. Ja sie wybieram 14 :) Juz wtedy na pewno zobaczymy nasze kruszynki <3

haneczka89 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Chyba będziemy na podobnym etapie, bo choć om miałam 16.02 to owulacje musiałam mieć po 25 dc. Wczoraj na USG nie było widać nic i kazał mi przyjść za dwa tygodnie. Też mnie pobolewa brzuch (jak na okres) mam bolące piersi i przeziębienie ;) Kazał mi brać kwas foliowy. Dodatkowo lecze sie prenalenem :D

Mam nadzieje że dotrwamy do szczesliwego finału bo choć wszyscy mi tłumaczą że te kłucia sa normalne to ja jak ten osioł wpajam sobie że to coś strasznego...

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podsyłam Wam dziewczyny link żebyscie mogły ocenić mój kalendarz:) wdg niego wychodzi ze mam termin na 5 grudnia

https://bellybestfriend.pl/graph/fead56d7f653863e7f070d706f4a64a0

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mnie brzuch pobolewa co raz mniej aczkolwiek czasami czuje takie ciagniecie z jednej strony. Mam nadzieje, ze bedzie ok i 12.04 zobacze pieknie.bijace serduszko :-)
    Moimi objawami jest bol piersi i lekkie mdlosci jak jestem glodna

Witaj Maggda na fioletowej stronie :-)

Nika lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• maggda Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok to malo powiedziane. Zawsze bede to pamietac jako traume. :(

Ale coz teraz jest nowy rok nowa ciaza i nowa nadzieja :)

Ja caly czas czuje bole klocia i sie strasznie boje.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wrote:
    podsyłam Wam dziewczyny link żebyscie mogły ocenić mój kalendarz:) wdg niego wychodzi ze mam termin na 5 grudnia

https://bellybestfriend.pl/graph/fead56d7f653863e7f070d706f4a64a0

Ja tez byłam głupia i zaczęłam szukać w internecie, ale trafiłam na inne forum na którym pisałam w pierwszej ciąży i sama siebie pocieszyłam ;) W pierwszej ciąży tak nie panikowałam :D Mnie wychodzi coś między 2 a 4 grudnia, ale zobaczymy co za 2 tyg stwierdzi lekarz :)

maggda, Nika lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ