X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że szybko przeszlo :-)

Robert konczy dzis roczek :-D cudownie :-)

klauuudia, Scorpiolenka, _polin, małamama lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach wszystkiego najlepszego kochany :* :*
    Rośnij duży i silny :)

kas50, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberciku wszystkiego naj,najlepszego z okazji Pierwszego Roczku. :)

Klaudia oj dobrze,że już przeszło bo nie ma nic gorszego niż chore dziecko w domu :)
    Widać że już ok bo broi pierszorzędnie a jaką radość ma :)
    Mój mały synuś też tak ma a od kiedy chodzi to tylko słychać :Adaś zostaw,niewolno itd...
    Ostatnio uparł się że ściągnie TV ze ściany i ciągle o to wojna.
    Oj brojne to chłopaczki są choć pewnie i niejedna dziewuszka w tym wieku nie lepsza ;)

Adaś chyba powoli przestawia się na jedną drzemkę w dzień i jakoś tak czasem kiepsko bo wieczorem nieraz zmęczony i marudny.Jak śpi 2 razy to jednak lepiej ale coraz częściej wypada nam tylko jedna 2 godzinna drzemka,a jak z tym u Was?

klauuudia, kas50, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Roberta!:-)

Klaudia, widać że już zdrówko dopisuje. Urwisek:-) <3

Scorpionelka, u nas dalej bez dwóch sie nie obejdzie, ale może Adasko potrzebuje jednej. Przestawianie też troche trwa więc może musi sie przyzwyczaić:-) pamietam jak z 3 przechodzilismy na 2 - raz 3 raz dwie, wczesne pobudki az sie ustabilizowalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 15:20

klauuudia, kas50 lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te nasze małe rozrabiaki :)

Nikolas już jakiś czas nie chciał dwóch drzrmek teraz ma jedną ale trochę dłuższa po prostu i tak jest nam nawet lepiej stwierdzam później jak kładę go o 20 to zasypia bez żadnych problemów. Jednak dalej budzi się na mleko probowalam go oszukiwać woda ale działa na 15 min po czym znowu się budzi ...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas też dwie pobudki nocne na mleko.Mógłby się już odzwyczajać od nocnego jedzenia.Wypija w nocy tylko 70-90 ml i do tego to właśnie bardziej zabarwiona woda mlekiem (1 miarka na 90 ml wody).Też próbowałam podawać samą wodę do picia i nic dokładnie jak u Ciebie Klaudia ,budzi się po chwili i swoje musi dostać bo nie zaśnie dalej za nic. :( a tak to w parę minut wypije,odwróci się na bok i śpi dalej).Jednak te wybudzanie męczące strasznie i dla nas i dla maluszka pewnie też.Od urodzenia jeszcze nigdy nie przespał całej nocy.Mam nadzieję,że to kiedyś wreszcie nastąpi.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest roznie. Kalinka gdzies przez pol roku czasu przesypiala cale noce bez problemu, potem jak zaczely jej sie zeby pchac to zaczela sie budzic z potwornym krzykiem. Teraz raz sa noce przespane, czasem sa pobodki, a czasem potrafi wstac ok 4 rano na dobre. Nie ma znaczenia czy idzie spac wczesniej czy pozniej. W nocy pije butle po 190 ml mleka. Ogolnie ma jedna drzemke 1-2h. Przy ciezkim dniu potrafi jeszcze pasc na pol godziny po poludniu. Osobiscie najlepiej mi pasuje jak spi raz a dlugo. Wtedy i ja zdarze cos zrobic, troche odsapnac no i ona po tak dlugim snie ma inny humor.
    Dzis np miala krotka drzemke w poludnie i pozniej spala jeszcze chwile, kolejny raz. Tak wiec wnioskuje, ze piatkowy wieczor spedze w towarzystwie tej mlodej damy. Wlasnie wychodzi jej dolna czworka wiec ogolnie noce ostatnio sa slabe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 16:42

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-*

Robert od miesiąca śpi raz dziennie 2-3h

klauuudia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• małamama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam w końcu, na nic nie mam czasu padam już na twarz.

Wszystkiego najlepszego dla super solenizanta :-*

Klaudia dobrze, że szybko minęło Oliemu, ale przekochany urwis widać od razu na zdjęciu. :-)

Ninę mam chora i żeby ida chyba dwa na raz znów, ale nie da nawet do buźki zajrzeć, wszystko na raz jak na złość. Chyba pierwszy raz jest taka maruda i tak ją boli. Gorączka ponad 38 w poniedziałek znów lekarz. Idę spać bo chyba kolejna ciężka noc przed nami.

Nina też je w nocy przeważnie dwa razy albo trzy bo w dzień wogole mleka nie je i w nocy nadrabia, zje i śpi dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 17:00

klauuudia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy rok! :-)
    Nie mam kiedy napisać, z resżra chyba tak jak i Wy bo strasznie pusto tu. Imprezę mamy w sobotę..ręce pełne roboty.

klauuudia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczęśliwego Nowego Roku !!!
    Pozdrawiamy z Nikolaskiem :*

małamama lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ......dawno mnie nie było całe moje życie się powywracało ale na razie daję radę...w lutym wracam do pracy :-) mam stresa.

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza ja tez wracam w lutym do pracy, aż się boje co to będzie. Bo Nina straszny msmin cycus się zrobiła. Jesteśmy po mmr dziś drugi dzień i mamy stan podgoraczkowy. Trochę się boje co będzie dalej bo dziś dopiero drugi dzień po.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczepienie w lutym i też się martwię.......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nie czytałam Was ale chciałam się przywitać razem z Olą. Od miesiąca pracuję... Jest ciężko bo tęskni się za dzieckiem...
    Wszystkim Wam i Waszym maluszkom życzymy uśmiechu na twarzy i zdrowia <3

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się pochwalić ze Franio będzie miał siostrę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 09:43

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielismy szczepienie wczoraj i od wczorajszego wieczora wymioty i biegunka ...
    I tak się zastanawiam czy to po szczepionce czy taki zbieg okoliczności... I akurat wirus ...
    Sama nie wiem...
    W każdym bądź razie stwierdzam że wszystkie przeziębienia to nic w porównaniu z tym jak dziecko wymiotuje wszystkim co zje tragedia ... oby jutro było lepiej...

Tomania gratuluje córeczki :)
    Ja będę mieć dwóch lobuziakow :) <3 <3

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny już nikt się tutaj nie odzywa ...
    Chcialam się z Wami tylko podzielić informacja że 7.03 czeka nas operacja . Będziemy usuwać tą plamke małego tak jak wam pisalam. Dzisiaj byliśmy w klinice ... Tak się martwię napewno zostanie blizna mam tylko nadzieję że w miarę mała i że dobrze to będzie wyglądać...
    Ryczalam tam dzisiaj chyba z 10 razy nie chce myśleć co się będzie działo za miesiąc...
    Ale trzymajcie za nas kciuki proszę...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 791 792 793 794 795
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ