X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Polin,czyli na wiosnę tak na 1,5 roku będzie akurat.Pokazywałam mężówi i też mu się podoba. :)

Też mnie przeraża ta zmiana czasu a szczególnie jak mały się przestawi.Noce u nas nadal kiepskie,minimum 2 pobudki i 6 rano królewicz wyspany to teraz 5,super.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez bedzie wstawac o 5, nie wiem czy sie do tego przyzwyczaje :P Mam wrazenie ze wszystkie dzieci ladnie spia, dlugo i bez pobodek a moja mala potrafi raz przespac noc, a raz miec pobodke na butle ze dwa razy. Dodatkowo obojetnie czy usnie o 19 czy o 23 to i tak wstaje przed 6.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od dziś pobudka o 6 :-)

Polin świetny ten rowerek zaraz poszukam i zamawiam koniecznie, taki oryginalny.
    Mamy już sorter to garnuszek na klocuszek raczej nie za bardzo, myślałam właśnie o takim autku do odpychania albo konik na biegunach ale ciężko stwierdzić czy by jej się spodobał. Na huśtawce się uwielbia huśtać to może i by jej konik odpowiadał.
    Urodziny urodzinami, zaraz Mikołaj i gwiazdka, u nas na szczęście Mikołaja nie obchodzę my mamy prezenty pod choinką.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Jeich Znajoma

Wysłany: 28 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 29 października 2017, 13:19

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas niedługo roczek :-) Robert dostanie m.in. bujaczek Little Tikes, Wesołe Autko sorter do ciagniecia, hipcio Dumel z ciasteczkami, kolejkę Clementoni :-) autko do jezdzenia mamy, super się spisuje, konik na biegunach czeka w spadku po siostrze ;-) mnie akurat ten rowerek nie przekonuje, lepszy biegowy dla dziecka tak od 2-2,5lat :-) ale to tylko moje zdanie.

My znowu walczymy z katarem, był 10dni, 3dni spokoju i od niedzieli znowu :-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na taki z pewnością przyjdzie czas, teraz by z takiego nie skorzystał :) Zdrówka życzymy :)

Muszę przyznać, że u nas zmiana czasu poszła całkiem gładko. Dwa razy wstał o 5, później 5.30 i na szczęście już wszystko wróciło na stare tory, uff :)

Dziewczyny badała któraś z Was maluchowi poziom witaminy D?

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Roberta. :-)

Ja chyba też z tym rowerkiem zaczekam jak na razie dostanie bujak na kółkach i autko takiego pchacza. A co jej ktoś jeszcze kupi to nie wiem.

kas50 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin ja badalam kiedys córce ze wzgledu na nadmierna potliwosc. Teraz synkowi nie badalam. Dostaje codziennie 600j.
    Czemu pytasz? ;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, bo mam wynik bez normy, a juz mnie ciekawosc zjada przed wizyta :-)
    Mamy 29 - internet mi podpowiada, ze normy sa raz od 20 raz od 30. Niby optymalnie powinno byc 50 - no coz moze taki klocuszek potrzebuje wiekszej suplementacji :-)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 to nie najgorszy wynik, choć moja corka miała 35, norma od 30.
    90% Polaków ma niedobor niestety. Jaką dawkę dajesz?

Kurde Robert mi kaszle :-/ tzn.odkaszluje splywajace gile z nosa.. teraz spi już od godziny, czysto oddycha, bez kaszlu, w nosie nie furczy, matka wariatka ;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie badalam poziomu Wit D małemu... Póki co nie widzę takiej potrzeby. Chyba... czy powinno się jednak?
    Mały mi wymiotuje zarazil się od koleżanki grypa zoladkowa :( oby szybko przeszło ... bez gorączki na szczęście ale ciągle odruch wymiotny...

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pojechałam rano do lekarza bo myslalam że będzie lepiej ... A tu zero poprawy co wypije to zaraz zwymiotuje moje nie lubiace się przytulać rozbrykane pelne energii dziecko dziś cały dzień otuliny we mnie. Zaczynam się martwić że mi się odwodni :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te jelitowki to najgorsze swinstwo jakie moze byc :/. Mnie stara babe pewnego razu prawie na tamten swiat odeslala a co dopiero takiego biednego malucha :(. I tego najbardziej z wirusowych chorob sie boje u dzieci :(

Picie malymi lyczkami tez nie pomaga ? Zwraca wszystko ? A elektrolity podawalas ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myszka daje elektolity dawalam mu suszone drozdze na rozwolnienie herbatke ż kopru włoskiego ogólnie ciągle malymi lyczkami ale za chwilę wymiotuje... mam nadzieję że coś zostaje w tym biednym brzuszku ... siusia dużo mniej jak zawsze ale coś tam siusia eehh... ale jest bardzo słaby jaj zwymiotowal na mnie i zostawilam go na chwilę żeby zmienić bluzkę to biedny zanim do mnie doszedł wywrocil się dwa razy... Teraz śpi już 2 h mam nadzieję że ten sen dobrze mu zrobi. Martwię się żeby się nie skończyło że w nocy pojedziemy na szpital :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny, wazne zeby chociaz odrobine pil a jak bedzie zle to lepiej jechac, dostanie kroplowke i bedzie mu lepiej. Jak spi to niech spi, wtedy przynajmniej nie wymiotuje. Obserwuj, jak zobaczysz ze ma suche usta, jezyk albo wiotka skore (po uszczypnieciu nie wraca szybko do poprzedniego stanu ) to juz trzeba dzialac pod katem odwodnienia. Z cala pewnoscia to wszystko wiesz, mam nadzieje ze przejdzie mu jednak samo, bez potrzeby szpitala.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały się obudził 20 minut temu już całkiem inny już się nie chce przytulać to dobry znak :) I cała pieluszka zsiusiana czyli jednak coś zostawalo w brzuszku. Mam nadzieję że będzie już teraz lepiej ...

_polin lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dziękuję :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia 3mam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło :*

A co do witD podajemy ok 500j, bo mamy w kroplach. Musimy się na jakąś kontrolę zapisać to dopytam. Myślę, że jak nie ma potrzeby to nie trzeba badać - my mieliśmy skierowanie już jakiś czas, bo małemu kiedyś się głowa pociła, więc może to był dobry trop. Przy okazji ja zrobiłam sobie pakiet tarczycowy ale wszystko okej, a byłam przekonana że coś mi szwankuje, bo i samopoczucie u mnie kuleje i w ogóle ale może to tylko jesień :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia zdrowka :-*
    Pamietam jak corka miała rotawirusa :-/ wymioty i biegunka 5dni, masakra.

Jeśli dziecko się poci warto zbadac właśnie wut.D, tarczyce i ekg.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małemu już przeszło noc była spokojna dzisiaj się szybko obudził tylko bo wczoraj przespal pół dnia w sumie to mu się nie dziwię ... A przecież ile tu spać jak można broic haha
    85504c74701eafb8med.jpg

Scorpiolenka, _polin, małamama lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 791 792 793 794 795
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ