Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Polin,czyli na wiosnę tak na 1,5 roku będzie akurat.Pokazywałam mężówi i też mu się podoba.
Też mnie przeraża ta zmiana czasu a szczególnie jak mały się przestawi.Noce u nas nadal kiepskie,minimum 2 pobudki i 6 rano królewicz wyspany to teraz 5,super.
-
Moja tez bedzie wstawac o 5, nie wiem czy sie do tego przyzwyczaje
Mam wrazenie ze wszystkie dzieci ladnie spia, dlugo i bez pobodek a moja mala potrafi raz przespac noc, a raz miec pobodke na butle ze dwa razy. Dodatkowo obojetnie czy usnie o 19 czy o 23 to i tak wstaje przed 6.
-
No od dziś pobudka o 6
Polin świetny ten rowerek zaraz poszukam i zamawiam koniecznie, taki oryginalny.
Mamy już sorter to garnuszek na klocuszek raczej nie za bardzo, myślałam właśnie o takim autku do odpychania albo konik na biegunach ale ciężko stwierdzić czy by jej się spodobał. Na huśtawce się uwielbia huśtać to może i by jej konik odpowiadał.
Urodziny urodzinami, zaraz Mikołaj i gwiazdka, u nas na szczęście Mikołaja nie obchodzę my mamy prezenty pod choinką. -
I u nas niedługo roczek
Robert dostanie m.in. bujaczek Little Tikes, Wesołe Autko sorter do ciagniecia, hipcio Dumel z ciasteczkami, kolejkę Clementoni
autko do jezdzenia mamy, super się spisuje, konik na biegunach czeka w spadku po siostrze
mnie akurat ten rowerek nie przekonuje, lepszy biegowy dla dziecka tak od 2-2,5lat
ale to tylko moje zdanie.
My znowu walczymy z katarem, był 10dni, 3dni spokoju i od niedzieli znowu -
I na taki z pewnością przyjdzie czas, teraz by z takiego nie skorzystał
Zdrówka życzymy
Muszę przyznać, że u nas zmiana czasu poszła całkiem gładko. Dwa razy wstał o 5, później 5.30 i na szczęście już wszystko wróciło na stare tory, uff
Dziewczyny badała któraś z Was maluchowi poziom witaminy D?
-
29 to nie najgorszy wynik, choć moja corka miała 35, norma od 30.
90% Polaków ma niedobor niestety. Jaką dawkę dajesz?
Kurde Robert mi kaszletzn.odkaszluje splywajace gile z nosa.. teraz spi już od godziny, czysto oddycha, bez kaszlu, w nosie nie furczy, matka wariatka
-
Ja nie badalam poziomu Wit D małemu... Póki co nie widzę takiej potrzeby. Chyba... czy powinno się jednak?
Mały mi wymiotuje zarazil się od koleżanki grypa zoladkowaoby szybko przeszło ... bez gorączki na szczęście ale ciągle odruch wymiotny...
-
Nie pojechałam rano do lekarza bo myslalam że będzie lepiej ... A tu zero poprawy co wypije to zaraz zwymiotuje moje nie lubiace się przytulać rozbrykane pelne energii dziecko dziś cały dzień otuliny we mnie. Zaczynam się martwić że mi się odwodni
-
Te jelitowki to najgorsze swinstwo jakie moze byc
. Mnie stara babe pewnego razu prawie na tamten swiat odeslala a co dopiero takiego biednego malucha
. I tego najbardziej z wirusowych chorob sie boje u dzieci
Picie malymi lyczkami tez nie pomaga ? Zwraca wszystko ? A elektrolity podawalas ? -
Tak myszka daje elektolity dawalam mu suszone drozdze na rozwolnienie herbatke ż kopru włoskiego ogólnie ciągle malymi lyczkami ale za chwilę wymiotuje... mam nadzieję że coś zostaje w tym biednym brzuszku ... siusia dużo mniej jak zawsze ale coś tam siusia eehh... ale jest bardzo słaby jaj zwymiotowal na mnie i zostawilam go na chwilę żeby zmienić bluzkę to biedny zanim do mnie doszedł wywrocil się dwa razy... Teraz śpi już 2 h mam nadzieję że ten sen dobrze mu zrobi. Martwię się żeby się nie skończyło że w nocy pojedziemy na szpital
-
Biedny, wazne zeby chociaz odrobine pil a jak bedzie zle to lepiej jechac, dostanie kroplowke i bedzie mu lepiej. Jak spi to niech spi, wtedy przynajmniej nie wymiotuje. Obserwuj, jak zobaczysz ze ma suche usta, jezyk albo wiotka skore (po uszczypnieciu nie wraca szybko do poprzedniego stanu ) to juz trzeba dzialac pod katem odwodnienia. Z cala pewnoscia to wszystko wiesz, mam nadzieje ze przejdzie mu jednak samo, bez potrzeby szpitala.
-
Klaudia 3mam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło :*
A co do witD podajemy ok 500j, bo mamy w kroplach. Musimy się na jakąś kontrolę zapisać to dopytam. Myślę, że jak nie ma potrzeby to nie trzeba badać - my mieliśmy skierowanie już jakiś czas, bo małemu kiedyś się głowa pociła, więc może to był dobry trop. Przy okazji ja zrobiłam sobie pakiet tarczycowy ale wszystko okej, a byłam przekonana że coś mi szwankuje, bo i samopoczucie u mnie kuleje i w ogóle ale może to tylko jesień
-
Klaudia zdrowka :-*
Pamietam jak corka miała rotawirusawymioty i biegunka 5dni, masakra.
Jeśli dziecko się poci warto zbadac właśnie wut.D, tarczyce i ekg.