Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nulka wrote:Ja tez byłam głupia i zaczęłam szukać w internecie, ale trafiłam na inne forum na którym pisałam w pierwszej ciąży i sama siebie pocieszyłam
W pierwszej ciąży tak nie panikowałam
Mnie wychodzi coś między 2 a 4 grudnia, ale zobaczymy co za 2 tyg stwierdzi lekarz
No właśnie tylko ze ja za pierwszą ciążą nie pamietam tych kłuć właśnie i od tego zaczęły się domysły i poszukiwania diagnozy...dlatego postanowiłam zapytać u Was
Jak na razie prócz tych kłuć i bopolewań opuchnietych piersi i czasami z dołu pleców a i jeszcze mdłości od 2 dni to nic nie mam -
Ellasi wrote:Piszecie o objawach...
A ja właściwie nie mam objawów, nawet piersi tylko delikatnie przy dotyku czuję. Nie wiem czy to dobrze. Martwię sięEllasi lubi tę wiadomość
-
Aher - jak Ty funkcjonujesz Biedulko, strasznie Cie meczy ;/
U mnie mdłości też całodniowe, raz mnie tylko wyrwało do wc, ale udało mi sie opanować sytuację i nie zwymiotowałam. Poza tym, brzuch praktycznie nie doskwiera i piersi jakby mnej bolą, niestety nie urosły mi o 2 rozmiary:( a przydałoby sie hehe do wczoraj tez sie zastanawiałam, ale że z dzidzią jest ok to tak też może byc, ze mniej bolą. -
nick nieaktualnyEllasi wrote:Piszecie o objawach...
A ja właściwie nie mam objawów, nawet piersi tylko delikatnie przy dotyku czuję. Nie wiem czy to dobrze. Martwię się
Nie martw sięmialam straszne objawy przez tydzień. Od 4 dni nie mam mdłości ani nic. Czasem brzuszek zaboli, a cycki nie mieszczą mi się w stanikach, ale jakos specjalnie twarde nie sa, tylko pelniejsze. USG wyprosilam lekarke na wizycie w środę, wszystko ok, swrduszko bije, maluszek mial 1,6 cm
Ellasi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z tymi wymiotami, to naprawdę różnie bywa, każda z nas jest inna, każda odczuwa inaczej, a i każda ciąża jest inna. Ja w I c wymiotowałam jak byłam głodna i jak się przejadłam, w II tylko mnie mdliło ale tak do 14 tyg. wiedziałam jednak już że trzeba jeść częściej a mało, a tym razem cały czas mnie mdliło od rana do wieczora,ale tak miedzy 6-9 tyg. teraz jakby mniej.
A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?
-
nick nieaktualny
-
picollina wrote:Dziewczyny z tymi wymiotami, to naprawdę różnie bywa, każda z nas jest inna, każda odczuwa inaczej, a i każda ciąża jest inna. Ja w I c wymiotowałam jak byłam głodna i jak się przejadłam, w II tylko mnie mdliło ale tak do 14 tyg. wiedziałam jednak już że trzeba jeść częściej a mało, a tym razem cały czas mnie mdliło od rana do wieczora,ale tak miedzy 6-9 tyg. teraz jakby mniej.
A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?
Ja akurat mam niepełnosprawnego brata, więc może temu... Gin do którego jechałam na prenatalne i połówkowe w pierwszej ciąży jest kolega mojego Gin prowadzącegoI chyba ma lepsza aparaturę
-
nick nieaktualny