X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    Dziewczyny z tymi wymiotami, to naprawdę różnie bywa, każda z nas jest inna, każda odczuwa inaczej, a i każda ciąża jest inna. Ja w I c wymiotowałam jak byłam głodna i jak się przejadłam, w II tylko mnie mdliło ale tak do 14 tyg. wiedziałam jednak już że trzeba jeść częściej a mało, a tym razem cały czas mnie mdliło od rana do wieczora,ale tak miedzy 6-9 tyg. teraz jakby mniej.

A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?

Wymioty w pierwszym trym to jest naprawdę nic złego gdyby zdazało się to pod koniec 2 i w 3 to juz trzeba sie zgłosić do lekarza dzidzia jest większa i moze jej to zaszkodzić ...Tak teraz przeglądałam kalendarze ovufriend i patrze jaki ze mnie osioł że tak bardzo sie przejmowałam tymi kluciami w podbrzuszu prawie kazda w dni w ktore miala wystąpić miesiączka odnotowała m innymi : bóle brzucha lub bóle miednicy lub bóle jajników nawet były wpisy że bóle miesiączkowe i bóle owulacyjne :)

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Lubię to, nie dlatego, ze to fajne, ale dlatego, ze mam to samo :(
    hahahah jesteś udana :) :)

jusst lubi tę wiadomość

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?

Ja mam 35+ akurat. WIęc mi przysługuje także test pappa.

A dlaczego wysyłają? Może sami nie mają certyfikatu FTM?
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/
    Moze mają gorszy sprzęt, a moze NFZ płaci tylko konkretnym placówkom?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Cześć dziewczyny,
    to i ja do Was dołączę. Wg OM poród 3 listopada wg USG 6 :)

Podczytuje Was często i teraz ja mam pytanie: jaki magnez bierzecie? Kupiłam Aspargin ale mam wrażenie, że dziwnie się po nim czuje.

Ja w poprzedniej ciazy bralam asmag i teraz tez biore.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko ok. Maluszek ma 1,67cm. Tylko teraz niestety plamie ale mialam pobierana cytologie wiec moze to przez to. Starszy syn spi wiec i ja staram sie odpoczac...

Nika , Ellasi, megimeg, Pistacja lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    U mnie po wizycie wszystko ok. Maluszek ma 1,67cm. Tylko teraz niestety plamie ale mialam pobierana cytologie wiec moze to przez to. Starszy syn spi wiec i ja staram sie odpoczac...
    Odpoczywaj kochana:*

radiszka lubi tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety. Po pracy jestem wykończona. W dodatku pobolewa mnie podbrzusze.
    Martwię się czy wszystko z fasolką w porządku.
    powiedzcie mi czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Jeśli tak to jakie?
    Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili?

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    powiedzcie mi czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Jeśli tak to jakie?
    Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili?
    Z tego co się orientuje to należy przepracować okres chyba 3mcy najlepiej popytać kadrową. Na okresie próbnym ileś należy przepracować by mieć przedłużona umowę do dnia porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo okres równo 30dni...chyba tak..ale ciąża powinna mieć chyba 12tyg by pracodawca nie mógł cie zwolnić. Kurcze coś gdzieś tak było

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Dziewczyny nie robcie juz bety na tak zaawansowanym poziomie ciąży, to naprawdę bez sensu. Teraz miarodajne jest usg... w późniejszym czasie beta przyrasta dużo wolniej.

Rudi a jakie masz ft4?

Moja ginka mówi ze sam wynik tsh nic nie mówi. ..

Juust, Mirabelka, megimeg super wieści. Dzidzie duże juz :)

Canna jest nadzieja, nie zamartwiaj się, u mnie Dzidzia pokazała się bardzo późno i od razu był zarodek i serduszko.

Dada śpij ile wlezie :)

Witam nowe Mamy :)

kochana a co powiesz na temat Encortonu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:

Tu masz odpowiedź:
    http://www.porady.egospodarka.pl/Umowy/13661-Ile-dni-nalezy-przepracowac-w-nowej-pracy-aby-moc-isc-na-chorobowe.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Tu masz odpowiedź:
    http://www.porady.egospodarka.pl/Umowy/13661-Ile-dni-nalezy-przepracowac-w-nowej-pracy-aby-moc-isc-na-chorobowe.html
    Widzisz czyli dobrze mi świtało

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje wrote:
    Witam Was dziewczyny :)

Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana :)

Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można :)
    hej mamy ten sam termin tez mam na 5 listopada :) ciekawe czy tak bedzie ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny wielkości małego paznokcia jasno brązowy śluz galaretkowaty na majtach mam coś robić?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada nie martwiłabym sie tym pod katem ze cos złego się dzieje z kropkiem ale bardziej moze jakas infekcja?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk no wlanie nie wiem nic nie swędzi nie piecze...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A konsultacja lekarska? Boli Cię coś? Może się przeforsowalas

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa nic nie boli,poczekam ja jeszcze coś się pojawi jadę na ip

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    O zwolnieniu nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Z witamin to gin mi sam polecił Folik mama, i ten biorę, albo pregna plus. On twierdzi, że nie mają szerokiego składu, tylko kilka ale konkretne i dlatego dobre.

sara_nar lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Magdaa nic nie boli,poczekam ja jeszcze coś się pojawi jadę na ip
    Wiem ze trudno o spokój ale postaraj się go zachować. Jeśli cie coś niepokoi lepiej to skonsultować

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ