Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
picollina wrote:Dziewczyny z tymi wymiotami, to naprawdę różnie bywa, każda z nas jest inna, każda odczuwa inaczej, a i każda ciąża jest inna. Ja w I c wymiotowałam jak byłam głodna i jak się przejadłam, w II tylko mnie mdliło ale tak do 14 tyg. wiedziałam jednak już że trzeba jeść częściej a mało, a tym razem cały czas mnie mdliło od rana do wieczora,ale tak miedzy 6-9 tyg. teraz jakby mniej.
A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?
Wymioty w pierwszym trym to jest naprawdę nic złego gdyby zdazało się to pod koniec 2 i w 3 to juz trzeba sie zgłosić do lekarza dzidzia jest większa i moze jej to zaszkodzić ...Tak teraz przeglądałam kalendarze ovufriend i patrze jaki ze mnie osioł że tak bardzo sie przejmowałam tymi kluciami w podbrzuszu prawie kazda w dni w ktore miala wystąpić miesiączka odnotowała m innymi : bóle brzucha lub bóle miednicy lub bóle jajników nawet były wpisy że bóle miesiączkowe i bóle owulacyjne -
nick nieaktualnypicollina wrote:A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?
Ja mam 35+ akurat. WIęc mi przysługuje także test pappa.
A dlaczego wysyłają? Może sami nie mają certyfikatu FTM?
https://courses.fetalmedicine.com/lists/
Moze mają gorszy sprzęt, a moze NFZ płaci tylko konkretnym placówkom? -
_polin wrote:Cześć dziewczyny,
to i ja do Was dołączę. Wg OM poród 3 listopada wg USG 6
Podczytuje Was często i teraz ja mam pytanie: jaki magnez bierzecie? Kupiłam Aspargin ale mam wrażenie, że dziwnie się po nim czuje.
Ja w poprzedniej ciazy bralam asmag i teraz tez biore.
-
nick nieaktualny
-
Hej kobiety. Po pracy jestem wykończona. W dodatku pobolewa mnie podbrzusze.
Martwię się czy wszystko z fasolką w porządku.
powiedzcie mi czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Jeśli tak to jakie?
Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili? -
nick nieaktualnysara_nar wrote:Hej kobiety. Po pracy jestem wykończona. W dodatku pobolewa mnie podbrzusze.
powiedzcie mi czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Jeśli tak to jakie?
Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaterineczka wrote:Dziewczyny nie robcie juz bety na tak zaawansowanym poziomie ciąży, to naprawdę bez sensu. Teraz miarodajne jest usg... w późniejszym czasie beta przyrasta dużo wolniej.
Rudi a jakie masz ft4?
Moja ginka mówi ze sam wynik tsh nic nie mówi. ..
Juust, Mirabelka, megimeg super wieści. Dzidzie duże juz
Canna jest nadzieja, nie zamartwiaj się, u mnie Dzidzia pokazała się bardzo późno i od razu był zarodek i serduszko.
Dada śpij ile wlezie
Witam nowe Mamy
kochana a co powiesz na temat Encortonu?
-
nick nieaktualnysara_nar wrote:Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili?
Tu masz odpowiedź:
http://www.porady.egospodarka.pl/Umowy/13661-Ile-dni-nalezy-przepracowac-w-nowej-pracy-aby-moc-isc-na-chorobowe.html -
nick nieaktualny
-
MamyNadzieje wrote:Witam Was dziewczyny
Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana
Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować możnaciekawe czy tak bedzie
-
nick nieaktualny
-
sara_nar wrote:Hej kobiety. Po pracy jestem wykończona. W dodatku pobolewa mnie podbrzusze.
Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili?
sara_nar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny