Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    Dziewczyny z tymi wymiotami, to naprawdę różnie bywa, każda z nas jest inna, każda odczuwa inaczej, a i każda ciąża jest inna. Ja w I c wymiotowałam jak byłam głodna i jak się przejadłam, w II tylko mnie mdliło ale tak do 14 tyg. wiedziałam jednak już że trzeba jeść częściej a mało, a tym razem cały czas mnie mdliło od rana do wieczora,ale tak miedzy 6-9 tyg. teraz jakby mniej.

A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?

Wymioty w pierwszym trym to jest naprawdę nic złego gdyby zdazało się to pod koniec 2 i w 3 to juz trzeba sie zgłosić do lekarza dzidzia jest większa i moze jej to zaszkodzić ...Tak teraz przeglądałam kalendarze ovufriend i patrze jaki ze mnie osioł że tak bardzo sie przejmowałam tymi kluciami w podbrzuszu prawie kazda w dni w ktore miala wystąpić miesiączka odnotowała m innymi : bóle brzucha lub bóle miednicy lub bóle jajników nawet były wpisy że bóle miesiączkowe i bóle owulacyjne :)

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Lubię to, nie dlatego, ze to fajne, ale dlatego, ze mam to samo :(
    hahahah jesteś udana :) :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    A dlaczego wasi gin. wysyłają was na prenatalne do innych lekarzy, przecież w badaniu prenatalnym nieinwazyjnym chodzi o sprawdzenie 3 parametrów i to chyba każdy gin. potrafi? Wszystkie robicie inwazyjne badania prenatalne??? Podobno robi się je tylko wtedy gdy jest jakieś podejrzenie o nieprawidłowościach?

Ja mam 35+ akurat. WIęc mi przysługuje także test pappa.

A dlaczego wysyłają? Może sami nie mają certyfikatu FTM?
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/
    Moze mają gorszy sprzęt, a moze NFZ płaci tylko konkretnym placówkom?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Cześć dziewczyny,
    to i ja do Was dołączę. Wg OM poród 3 listopada wg USG 6 :)

Podczytuje Was często i teraz ja mam pytanie: jaki magnez bierzecie? Kupiłam Aspargin ale mam wrażenie, że dziwnie się po nim czuje.

Ja w poprzedniej ciazy bralam asmag i teraz tez biore.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko ok. Maluszek ma 1,67cm. Tylko teraz niestety plamie ale mialam pobierana cytologie wiec moze to przez to. Starszy syn spi wiec i ja staram sie odpoczac...

Nika , Ellasi, megimeg, Pistacja lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    U mnie po wizycie wszystko ok. Maluszek ma 1,67cm. Tylko teraz niestety plamie ale mialam pobierana cytologie wiec moze to przez to. Starszy syn spi wiec i ja staram sie odpoczac...
    Odpoczywaj kochana:*

radiszka lubi tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety. Po pracy jestem wykończona. W dodatku pobolewa mnie podbrzusze.
    Martwię się czy wszystko z fasolką w porządku.
    powiedzcie mi czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Jeśli tak to jakie?
    Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili?

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    powiedzcie mi czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Jeśli tak to jakie?
    Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili?
    Z tego co się orientuje to należy przepracować okres chyba 3mcy najlepiej popytać kadrową. Na okresie próbnym ileś należy przepracować by mieć przedłużona umowę do dnia porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo okres równo 30dni...chyba tak..ale ciąża powinna mieć chyba 12tyg by pracodawca nie mógł cie zwolnić. Kurcze coś gdzieś tak było

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Dziewczyny nie robcie juz bety na tak zaawansowanym poziomie ciąży, to naprawdę bez sensu. Teraz miarodajne jest usg... w późniejszym czasie beta przyrasta dużo wolniej.

Rudi a jakie masz ft4?

Moja ginka mówi ze sam wynik tsh nic nie mówi. ..

Juust, Mirabelka, megimeg super wieści. Dzidzie duże juz :)

Canna jest nadzieja, nie zamartwiaj się, u mnie Dzidzia pokazała się bardzo późno i od razu był zarodek i serduszko.

Dada śpij ile wlezie :)

Witam nowe Mamy :)

kochana a co powiesz na temat Encortonu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:

Tu masz odpowiedź:
    http://www.porady.egospodarka.pl/Umowy/13661-Ile-dni-nalezy-przepracowac-w-nowej-pracy-aby-moc-isc-na-chorobowe.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Tu masz odpowiedź:
    http://www.porady.egospodarka.pl/Umowy/13661-Ile-dni-nalezy-przepracowac-w-nowej-pracy-aby-moc-isc-na-chorobowe.html
    Widzisz czyli dobrze mi świtało

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamyNadzieje wrote:
    Witam Was dziewczyny :)

Dołączam do wątku, termin 3-5.11. Pierwsza ciąża, troszkę wyczekana, a przede wszystkim bardzo chciana :)

Chyba jak każda kobieta doszukuję się problemów... Za mało objawów, na początku głupie sny i takie tam. Codziennie się zastanawiam czy aby na pewno wszytko jest w porządku. Zwariować można :)
    hej mamy ten sam termin tez mam na 5 listopada :) ciekawe czy tak bedzie ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny wielkości małego paznokcia jasno brązowy śluz galaretkowaty na majtach mam coś robić?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada nie martwiłabym sie tym pod katem ze cos złego się dzieje z kropkiem ale bardziej moze jakas infekcja?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk no wlanie nie wiem nic nie swędzi nie piecze...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A konsultacja lekarska? Boli Cię coś? Może się przeforsowalas

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa nic nie boli,poczekam ja jeszcze coś się pojawi jadę na ip

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    O zwolnieniu nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Z witamin to gin mi sam polecił Folik mama, i ten biorę, albo pregna plus. On twierdzi, że nie mają szerokiego składu, tylko kilka ale konkretne i dlatego dobre.

sara_nar lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Magdaa nic nie boli,poczekam ja jeszcze coś się pojawi jadę na ip
    Wiem ze trudno o spokój ale postaraj się go zachować. Jeśli cie coś niepokoi lepiej to skonsultować

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ