X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Magdaa nic nie boli,poczekam ja jeszcze coś się pojawi jadę na ip

Dada,
    A może to okolie terminu @ ?
    Jak możesz to odpocznij trochę. Obserwuj sytuacje i jak nie będzie poprawy to proponuję skonsultować na IP.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyrost bety z 38555 na 72056 :-) jestem mega szczęśliwa :-)

magdaa, maggda, Nika lubią tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Świetnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Super a czemu jeszcze bete robiłaś?

• Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Kurczę dziewczyny wielkości małego paznokcia jasno brązowy śluz galaretkowaty na majtach mam coś robić?
    Dada, też tak miałam w 6 tc, u mnie było to kilka takich niteczek brązowawo- różowych. Bałam się co się dzieje, więc pojechałam na IP. U mnie było wszystko ok. NIe stwierdzono żadnego krwawienia, dr podejrzewała spadek progesteronu, więc dostałam tabletki. Od tej pory, odpukać, to się nie powtórzyło.
    Jeśli jednak nie daje Ci to spokoju, tak jak mi wtedy, to jedź na konsultację oczywiście. Trzymam kciuki!

• Nika Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Magdaa nic nie boli,poczekam ja jeszcze coś się pojawi jadę na ip
    Daj znać co u Ciebie koniecznie jesteśmy z Toba <3

c55f9n73na6cneet.png

mhsv20mmiyyiwgde.png[

65vqxzdvwy0ujhvg.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Super a czemu jeszcze bete robiłaś?
    Robiłam pierwszy raz.. Gin kazała a jednak zawsze stres jest czy przyrasta itp;-)

Amc lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Robiłam pierwszy raz.. Gin kazała a jednak zawsze stres jest czy przyrasta itp;-)
    Aaaaa:) no to pięknie:) a nie miałaś jeszcze wizyty?

• Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że piszecie też o magnezie. Przy suplementacji magnezu ważna jest nie tylko jego ilość w danym preparacie, ale też stopień jego przyswajalności dla organizmu. Najlepiej przyswajanym jest cytrynian i mleczan magnezu, więc warto prosić o właśnie tego typu preparaty w aptece:)

jusst, Ellasi lubią tę wiadomość

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Aaaaa:) no to pięknie:) a nie miałaś jeszcze wizyty?
    Miałam ale jeszcze nic nie było widać ,jutro mam następna i mam nadzieję na serducho :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Czytałam, że piszecie też o magnezie. Przy suplementacji magnezu ważna jest nie tylko jego ilość w danym preparacie, ale też stopień jego przyswajalności dla organizmu. Najlepiej przyswajanym jest cytrynian i mleczan magnezu, więc warto prosić o właśnie tego typu preparaty w aptece:)
    Ja biorę to co poleci gin; )

• Marzena7772 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    To hassimoto to jest jakaś masakra - aż się wystraszyłam, bo też mam i pierwsza ciąża to było puste jajo. Tutaj widzę, że Magda dwa poronienia, Mirabelka jedno i kojarzę, że była tu na chwilę jedna dziewczyna, chyba nadia1, w opisie miała właśnie hassimoto, dwa puste jaja, jedną ciążę biochemiczną i teraz kolejne puste jajo...
    Nie ogarniam tego, mój endokrynolog mówi, że jeżeli hormony są unormowane to nie ma żadnego problemu. Ja jestem na letrox50 i TSH miałam poniżej 2 w trakcie poprzedniej ciąży i teraz też, nie idzie mi wcale do góry. Położna, która mi uzupełniała kartę ciąży mówiła, że też ma hassimoto i pytałam ją czy to może wpływać na utrzymanie ciąży, powiedziała, że jak mam wyrównane hormony lekami to nie...

Trochę się boję jak to będzie teraz, czemu te 3 miesiące muszą trwać tak długo?:(
    Słuchaj; ) nieleczone Hashimoto jest tragedia dla ciąży. .. jak bierzesz leki to jest i będzie dobrze;)) Ja też to mam, nie siejmy paniki;)))

Moko lubi tę wiadomość

w57v9n739l65d4jw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena a co bierzesz w ciąży?

• aher Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Aher witam w klubie wiem co czujesz też dziś cały dzień nad muszla spędziłam. Wszystko co zjesz zwracasz ?

Trudno powiedziec czy wszystko, po posilki staram się jak najdłuzej z nim wytrzymać w żoładku żeby cokolwiek się przetrawiło. Godzinę do dwoch czasem w męczarniach przetrwam, wymioty to dla mnie ulga aż do następnego posiłku.
    Maggda moj lekarz o tym wie, informowałam go. Po posilku pomaga mi brak ruchu, jak tylko zmieniam pozycje od razu zbiera mi się na wymioty. Jak leże jest najlepiej, ale mając malucha w domu siedzenie w miejscu czy dlugie leżenie jest ciężkie do zrealizowania.
    Bardzo się męczę, ale najważniejsze by dziecko dobrze się rozwijalo. Waga nie spada drastycznie, wyniki też mam ok, jakoś to przetrwam... nie pierwszy raz, ale zapewne ostatni bo dwojka dzieci mi wystarczy ;)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Miałam ale jeszcze nic nie było widać ,jutro mam następna i mam nadzieję na serducho :-)
    To. Trzymam kciuki za wizytę i serducho :)
    Koniecznie daj znać po wizycie.

• aher Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Hej kobiety. Po pracy jestem wykończona. W dodatku pobolewa mnie podbrzusze.
    Martwię się czy wszystko z fasolką w porządku.
    powiedzcie mi czy bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży ? Jeśli tak to jakie?
    Aaa i może któraś z was orientuje się czy jeśli rozpoczęłam pracę 21 marca na okres próbny do 31 maja to żeby iść na zwolnienie muszę przepracować miesiąc czy mogę iść w każdej chwili?

Chyba powinnas przepracowac 30 dni. Jesli chodzi o umowę - jezeli wygasa przed 12tc ciąży nie muszą Ci jej przedluzyc a jesli po tym okresie to wydluza sie do czasu porodu. Jeśli umowa wygasnie a Ty będziesz na l4 to przejmuje Cię Zus i wyplaca zasiłek chorobowy. Takie mam informacje jednak kadrową nie jestem, wiec trzeba potwierdzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:16

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    To. Trzymam kciuki za wizytę i serducho :)
    Koniecznie daj znać po wizycie.
    Ja też trzymam:-)

• Aneczka131 Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po mału dołączam do Was jeśli wszystko jest ok ( mam nadzieje ze tak) tez będzie to listopad cieszę się strasznie ze wreszcie się udało Pozdrawiam Was serdecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:25

Ellasi, jusst lubią tę wiadomość

Aneczka

"W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca."
    b9f0d9e2f3606e20eb99569052284c0c.png
    Kalendarz ciąży BellyB
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Ja też trzymam:-)
    To do mnie? Dzięki dziewczęta :-)dam,dam..

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Generalnie ja jestem z Obornik i tu chodzę do lekarza, który prowadził moja pierwszą ciążę. To on właśnie i na prenatalne i na połówkowe wysyłam mnie do dr Klejowskiego :) Myślę, że tym razem będzie podobnie ;)

Hej Nulka, ja mieszkałam przez rok w Obornikach bo mój mąż z tych okolic pochodzi :)
    Ale od slubu mieszkamy juz w moim rodzinnym mieście :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ