X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Wybulwienia w okol jajnika nie mam ale mam sporo nadprogramowych kg wiec nie byloby szans tego nawet zauwazyc.

Ja to wybulenie traktuję jako powiększającą się macicę raczej. Oczywiście poczytałam coś na necie i znalazłam info, że do 3 m-ca może pojawi się powiększenie obwodu właśnie tuż nad wzgórkiem łonowym. Dopiero potem zaczyna rosną brzuch coraz wyżej i wyżej :)

Nie ma się co rozczulać, takie uroki ciąży :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic takiego nie wyczuwam u siebie. Ale od wczoraj kłuje mnie po lewej stronie- to chyba jajnik.
    Właśnie obudziłam się po godzinnej drzemce i jestem nadal wykończona. Nie wiem jak mam normalnie funkcjonować bo ciagle jestem śpiąca. Takie uroki I trymestru z tego co czytałam, tylko jak to pogodzić z życiem, pracą i codzienną aktywnością?!
    Dziewczyny, które macie już dzieci- jak Wy dajecie radę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Ja nic takiego nie wyczuwam u siebie. Ale od wczoraj kłuje mnie po lewej stronie- to chyba jajnik.
    Właśnie obudziłam się po godzinnej drzemce i jestem nadal wykończona. Nie wiem jak mam normalnie funkcjonować bo ciagle jestem śpiąca. Takie uroki I trymestru z tego co czytałam, tylko jak to pogodzić z życiem, pracą i codzienną aktywnością?!
    Dziewczyny, które macie już dzieci- jak Wy dajecie radę?
    Hihi ja mam to samo ziewam i ziewam ile by drzemek nie bylo to wieczorem zasypiam raz dwa. Ja juz mam duzego syna 8lat zaraz wiec jest ok:-) on swoje ja swoje:-)

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Sówka pytasz o badania prenatalne.Ja będę je zaczynać 21kwietnia.Najpierw USG prenatalne,to takie dokładne z wszystkimi pomiarami przepływów,obecność kości nosowej i przezierność karkowa.Później gdy coś wzbudza podejrzenie test Pappa z krwi i ewentualnie dalsza diagnostyka amniopunkcja,która jest niestety obarczona ryzykiem poronienia, niewielkim ale jednak.Jeżeli masz skierowanie od gin to jest to bezpłatne na NFZ. Są to badania przesiewowe wyznaczające prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych.Test Nifty to test z krwi wykrywający wady genetyczne płodu i nie jest refundowany kosztuje ok 2500 zł,a lekarze polecają go w miejsce amniopunkcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:28

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Witam.
    Sówka pytasz o badania prenatalne.Ja będę je zaczynać 21kwietnia.Najpierw USG prenatalne,to takie dokładne z wszystkimi pomiarami przepływów,obecność kości nosowej i przezierność karkowa.Później gdy coś wzbudza podejrzenie test Pappa z krwi i ewentualnie dalsza diagnostyka amniopunkcja,która jest niestety obarczona ryzykiem poronienia, niewielkim ale jednak.Jeżeli masz skierowanie od gin to jest to bezpłatne na NFZ. Są to badania przesiewowe wyznaczające prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych.Test Nifty to test z krwi wykrywający wady genetyczne płodu i nie jest refundowany kosztuje ok 2500 zł,a lekarze polecają go w miejsce amniopunkcji.

Dzięki za odpowiedź :) Też mam w planach najpierw samo usg prenatalne a później ewentualnie dalsza diagnostyka. Może tylko na test Pappa się skuszę ale to jeszcze zobaczymy :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu zachcianek...ogorki konserwowe zagryzione...zapiekanym ryżem z jabłkami:]

radiszka lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa,
    :)
    Hehe no ciekawie.
    Ale tego ryżu z jabłkami tez bym zjadła :)

magdaa lubi tę wiadomość

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej właśnie wróciłam od gin super wieści :-)maluda ma już 3,97mm piękne tętno, które Słyszeliśmy z mężem ,aż łezka w oku nam się zakręciła:-) serducho pompuje 150 uderzeń piękny dźwięk ,tylko ciąża o 2 dni młodsza niż myślałam

magdaa, haneczka89 lubią tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Hej hej właśnie wróciłam od gin super wieści :-)maluda ma już 3,97mm piękne tętno, które Słyszeliśmy z mężem ,aż łezka w oku nam się zakręciła:-) serducho pompuje 150 uderzeń piękny dźwięk ,tylko ciąża o 2 dni młodsza niż myślałam
    Cudnie:) 2dni to pikuś:) ah...ja w poniedziałek mam wizytę będzie 6+1 jeśli ciąża nie będzie młodsza to może i mi uda się zobaczyć serduszko; )

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy w poniedziałek wizyte a bedzie to 9t2d wiec mam nadzieje ze troszkę się dowiem co z kinderka naszą;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:52

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    my mamy w poniedziałek wizyte a bedzie to 9t2d wiec mam nadzieje ze troszkę się dowiem co z kinderka naszą;)
    No Ty to już bobaska zobaczysz:]]

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:

Karolka,
    Cudownie! Wspaniałe wieści :)

Karolka14 lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Cudnie:) 2dni to pikuś:) ah...ja w poniedziałek mam wizytę będzie 6+1 jeśli ciąża nie będzie młodsza to może i mi uda się zobaczyć serduszko; )

Fajnie, czekam na relację z Twojej wizyty :) i trzymam kciuki żebyś zobaczyła serduszko.

magdaa lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

To już pewnie coś więcej będzie widać, ciekawa jestem co nam opowiesz po wizycie :)
    Ja wizytę mam w czwartek i to będzie koniec 9 i początek 10 tygodnia więc podobny etap ciąży jak u Ciebie :)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wizyty;)

dziewczyny mi na mdłosci pomaga zimna cola jeszcze;P

no juz sie doczekac nie moge;P

na kiedy umówiłyscie sie na prenatalne??

Ja rzadko tu bywam ale 3 dzieci ogarnąć to nie lada wyczyn. Za to was często podczytuje;)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik,
    Właśnie na czwartkowej wizycie chcę gin podpytać o usg genetyczne. Nawet nie wiem czy to na NFZ się robi czy prywatnie. Jak prywatnie to pewnie nie ma długich terminów, gorzej pewnie jak będzie refundowane bo kolejki pewnie długie. U mnie wypadałoby zrobić to usg pod koniec kwietnia lub na początku maja.
    Pisały tu dziewczyny o innych dodatkowych badaniach, ale ja zupełnie nie mam pojęcia na ich temat- muszę zginpogadać, poczytać i się zastanowić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    gratuluje wizyty;)

dziewczyny mi na mdłosci pomaga zimna cola jeszcze;P

no juz sie doczekac nie moge;P

na kiedy umówiłyscie sie na prenatalne??

Ja rzadko tu bywam ale 3 dzieci ogarnąć to nie lada wyczyn. Za to was często podczytuje;)
    Jesteś MISTRZ z trójka dzieci:-)♡

maaadzik1207, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się niestety z wami żegnam,potwierdzona diagnoza z wtorku- puste jajo. Czekam na poronienie samoistne. Życzę wam wszystkim udanych wizyt, szcześliwych i szybkich porodów :)

oar83e3kuvvfsi35.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks,
    Strasznie mi przykro. Trzymaj się w tych trudnych chwilach i nie trać nadziei. Mam nadzieję że szybko wrócisz do firum na nieco inny miesiąc.

Aleks9 lubi tę wiadomość

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że szybko wrócę. Ginekolog powiedziała,że kolejna ciąża min za 3 miesiące. Jest tu może jakaś dziewczyna, która zaszła szybciej po poronieniu ? Nie ukrywam,że chciałabym starać się jak najszybciej będzie się dało bo ból psychiczny jest okropny...

oar83e3kuvvfsi35.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ