Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ta poduszkę mam już zamowioną. Co prawda będzie dopiero 18 czerwca ale jakoś do tego czasu wytrzymam. Same pozytywy o niej słyszałam od moich koleżanek, nie dość, że wygodniej się im spało to jeszcze dawały ulgę po porodzie przy siadaniu i przydały się do karmienia. Mi zależy na niej już teraz, żeby ją ze sobą zabrać w trasę na wakacje bo planuje wyjazd daleki więc musi mi być wygodnie w samochodzie.
-
Też słyszałam dużo pozytywnych opinii i czytałam o niej u Październikówek. Zamówiłam w poniedziałek i wczoraj już miałam. Zamówiłam na allegro firmy Motherhood. Bardzo wygodna! Mięciutka miło sie przytulić
I faktycznie przyda się po porodzie i do karmienia. Jednak nie spowodowała ze śpię cała noc na lewym boku, budzę się na plecach
ale żebym spała murem w jednej pozycji to musiała bym sie przywiązać.
W każdym razie poduszkę polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:38
-
Ja przy synku nie mialam I zalowalam ale chodzi o ta mala do karmienia ,bo duza do spania to nie potrzebowalam I teraz tez obejde sie bez . Ale mala koniecznie kupuje
na duzej tez mozna karmic fajnie sie owinac ale chyba I tak zdecyduje sie na mala.
-
Eee no teraz mam metlik
haha ale one sa drogie chyba kolo 100zl co no jak dla mnie duzo troszke co jak dla kogo no ehh musze przemyslec czasu jeszcze mam
-
nick nieaktualny
-
Ja mam ta mala do karmienia. Taka na pewno warto kupic. Te duze tez super ale sporo miejsca zajmuje. Do spanie wystarczy wlozyc miedzy nogi poduszke czy walek a nawet malego rogala. Ja tez czesto budze sie na plecach i podobno zaczynam cheapac. Maz mnie przekreca na bok. A najgorsze przed nami. Jeju jak ja pod koniec ciazy marzylam o spaniu na plecach albo brzuchu. Mi juz kregoslup daje o sobie znac. 8 godz w pracy siedze plus jazda samichodem. Ponad 10 godz. siedzenia. Jak pochodzr to juz mnie spojenie boli i biodra. Rozszerzam sie.
-
Ja ostatnio czytałam na jakimś blogu o tych poduszkach. Babeczka porównywała te tańsze poduszki (60zł) do tych droższych (140zł właśnie) i morał był taki, że lepiej zainwestować
Jej te tańsze spać nie dawały, bo tam było jakieś dziwne wypełnienie które się dosyć głośno przesypywało. Jak jeszcze znajdę gdzieś link to Wam wkleję
-
Ja w sumie to mialam dwa rogale. Puerwszego kupilam na allegro tanszego i wypelnienie bylo styropianowe. Okropne. Kupilam zaraz nowego z wypelnieniem silikonowym. Trzeba uwaznie czytac opis szczegolnie jak cena bardzo niska.
Co do ruchow to teraz czuje coraz czesciej i wyrazniej. Ale to tez dziecko ma swoje pory aktywne. To moja druga ciaza i latwiej mi wyczuc. Bo mozna pomylic z jelitami.
Jutro usg nie moge sie doczekac chociaz zawsze lekki stres jest. Mam na dzieje ze juz bedziemy pewni co do plci.
Corka mowi ze braciszek bedzie. Siostrzyczki nie ma w brzuszku.
A wczoraj smialismy sie z niej bo mowila ze mama ma w brzuchu dzidziusia i Emilka tez ma i tata tez. -
Ja czuje pukanie od tygodnia zazwyczaj z lewej strony tam tez czesto mialam wypychanki zanim poczulam pukniecia
ale zdarza sie ze musnie mnie I po srodku I po prawej. Jednak nie sa to regularne kopki jak np nie wygodnie usiade albo leze na plecach to da o sobie znac dwa trzy razy stuknie I cisza ale jestem pewna ze to bobasek
-
nick nieaktualnyDosyć mocno juz czuje ruchy, wiem, ze to maluszek, najczęściej w pozycji siedzącej. Moje dziecko w 12 tygodniu miało adhd na usg, dlatego Pani doktor powiedziała, ze moge tak czuć. Najczęściej na weekend w szkole czuje. A w ciagu dnia jakos kilka razy na dzień.
A co do poduszki to wszyscy zachęcająnarazie mam taki brzuszek, ze mysla, ze gruba jestem. Budzę sie w nocy, ale śpię różnie, prawy, lewy bok, plecy. Poczekam jeszcze z dwa tygodnie ;)jaśkami sie obkładam
Dzisiaj zrobilam 100 km autem, padam, jeszcze powrót w godzinach szczytumój cudowny facet nie chcial wziac urlopu zeby jechac to mnie wyslal. Jeszcze w żadnym aucie nie mamy sprawnej klimy... Cudownie, dobrze, ze dwie godziny wytrzymam bez siku.
-
(19+0) Ja czuję czasami tylko takie gilgotanie w brzuchu, ale nie mam pewności czy to to... kopniaków jeszcze nie czuję, może to dlatego że mam łożysko na przedniej ścianie...sama nie wiem. Wizytę mam 16.06 to dopytam się jak to wygląda z tymi ruchami maluszka.
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna