Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie termin porodu jest zbliżony do opłaty AC i OC na kolejny rok - 2500 zł jak nic. I teraz nie wiem na co zbierać czy na wyprawkę czy na składkę.
Wszystkie oszczędności poszły własnie na samochód, a że zachciało się nowego jałta z salonu to teraz trzeba płacić
Jak na razie kupiłam 2 pary spodni rozmiar większych niż zwykle a że spodnie maja wysoki stan i są na gumkę to jak na razie sprawdzają się idealnie. Lato przechodzę w długich spódnicach mam kilka "rozciągliwych" wiec nie muszę kupować. Brzuch mam już bardzo duży nie da się nie zauważyć, wszystkie bluzki na teraz z krótkim rękawem są obcisłe i bardzo rozciągliwe wiec na spokojnie mogę je nosić. Podejrzewam że pierwsze ciążowe ciuszki kupie w sierpniu jak będzie mi trudno wcisnąć obecne.
P.S. kiedy pierwsza odważna podzieli się z resztą zdjęciem brzuszka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:12
-
Hej dziewczyny
U mnie brzuch ciążowy jest stosunkowo niewielki jak na ten tydzień ciąży (przynajmniej tak mi się wydaje, bo to moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania
). Jak założę luźniejszą bluzkę to go nawet nie widać i osoby, które nie wiedzą o mojej ciąży nawet go nie zauważają
Mi też gin radził umówić się na połówkowe jak najpóźniej, najlepiej 21-22 tc. Następna wizyta za 2 tyg to dopytam, który termin będzie najbardziej odpowiedni
Posti77 lubi tę wiadomość
Ruzia
-
Ja to mam wielki brzuch. Jestem w 4 mc a wygladam na 6. Porownujac do pierwszej ciazy. Wiem ze to wina miesni brzucha no i kg ktore mi zostaly.
Odebralam wyniki wczoraj i tu mam pytanie do dziewczyn co sie troche znaja na tarczycy. Tsh mam 0,873 a norma dla 2 trymestru jest od 1. Ft4 mam w normie chociaz tez dosc niskie. Nie wiem czy sie tym przejmowac. Piczytalam ze tsh jest niskie jak sie wymiotuje w ciazy i u mnie by sie to zgadzalo.
Tak samo mocz mnie zdziwil bo jak pobralam probke to byly jakies biale paprochy a wyniki mam ok. Wszystko w normie. -
Ja mam połówkowe 22.06. wtedy będę w 22+0 tyg wg.usg. chociaż na ostatnim badaniu w czwartek, byłam w 18+1 tyg a z usg maluszek wyglądał na 18+6 tyg czyli o 5 dni większy, więc mam nadzieję, że to że synuś jest ciut większy niż usg na to wskazuje wyniki wyjdą ok.
Nasz Aniołek 10.11.2015 [*] 6 tc-ciąża biochemiczna -
Aphrodita tsh masz super
ja mam 0,800.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8312789d36c6.jpg
Mój brzuszek dzisiejszy16t4d
Posti77, Scorpiolenka, anian90, radiszka, maggda lubią tę wiadomość
-
Wcześnie,ale fajnie
zazdroszczę.
Ja zwykła wizytę mam dopiero 15.06.
Dużo przytylyscie? Ja mam średnio 1,5kg na plusie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:05
-
Ja przytyłam 1 kg od początku
brzuszek mam nieduży, rano to wcale nie widać nawet
Madzik to daj znać po połówkowym bo niektóre dziewczyny piszą że ich lekarze umawiają później..a ja też wcześnie mam tą wizytę więc jestem ciekawa
no ale w końcu lekarz wie lepiej co robi
kas50 super brzuszek
aphrodita a tsh okteż takie miałam ale ani razu nie wymiotowałam więc nie wiem czy to się do końca sprawdza
-
Hejka!
A jak z wakacjami w tym roku? Jakieś plany czy może zmiana planów?
My z Mężem planujemy wyskoczyć na początku sierpnia na tydzień na działkę na Mazury. Zastanawiam się czy to dobry pomysł... do lekarza daleko, nawet nie wiedziała bym gdzie tam szukać... Zresztą droga ok 3 godzin może nieźle zmęczyć.
Jak sądzicie? I jak u Was się sprawy mają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 08:08
-
My raczej bedziemy rezygnowac z planow na wakacje mielismy jechac nad morze ale boje sie upalow
Ale napewno jedziemy w sierpniu do Wadowic na slub przyjaciolkitroche daleko bo ok 500km ale mam nadzieje ze bedziemy jechac noca to damy rade wytrzymac.
-
nick nieaktualnyPosti- wszystko zalezy jak sie będziesz czuła;) koleżanka dwa tygodnie przed terminem na weselu sie bawila i tanczyla
Moj facet nigdzie nie pojedzie. Nawet nad wode nie mogę go namówić. Zostanie mi z euro samotnymi matkami gdzies na caly dzien sie wybrać. Niestety taka wada wyszła mojemu facetowi po kilku latach, na początku jeździliśmy