Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciazy dostałam tylko 3 zdjęcia z 7 ,11 i 14 tygodnia potem dopiero 20 tydzien połowkowe i tyle z pamiątek ;/ w sumie nie wiem czemu nie prosiłam o foto choćby buźki ,moja ginka miała kiepski aparat niestety jakiś staroświecki chyba ;/
Teraz mam 3 fotki z 6 ,9 i 14 tyg.Nastepna wizyta 21 czerwca i bede tez prosic o foto heheWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:25
-
Ja polecam serdecznie poduszkę do spania w ciazy i karmienia, nie mam tej w kształcie litery C, tylko taką długą jak wałek, wtedy dowolnie można ją formować, idealna do spania, bo podkładasz pod głowę a drugi koniec między kolana, albo później do karmienia, fajnie wspiera plecy, szczególnie przy długim karmieniu, ja pół podkładałam pod plecy a na drugiej częsci kładłam maluszka, póżniej związujac na końcu troczki, tworzyć można taki kokon w którym bezpiecznie mozna umieścić maluszka i nie przeturla się na bok. POLECAM !!! Naprawdę wygodny gadżet. Ja kupiłam za jakieś 70 zł i ma normalne wypełnienie, i zdejmowany pokrowiec do prania.
Coś w tym stylu: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-do-karmienia-spania-i5762844297.html (tylko rzeczywiscie zwracajcie uwagę żeby nie była wypełniona styropianem, to juz przesada! Ja mam poliestrowe wypełnienie i jest ok!
-
Ja mialam poduszke "c" w poprzedniej ciazy bylam nia zachwycona. A teraz wybralabym podobna ale litere "J" a to przez to ze przez moje mega bole glowy za nic nie moge na niej wygodnie glowy ulozyc i mysle tu nad przerobieniem jej po swojemu bo szkoda mi kasy na nowa.
-
Witam,
dawno mnie nie było bo wylądowałam w szpitalu na kilka dni, ale już jest wszystko ok.
Niepokoją mnie jedynie żółte upławy których sie nabawiłam podczas pobytu w szpitalu.
Kolejna wizytę mam dopiero 29 , i nie wiem czy sie nie zgłosić do lekarza z tym wcześniej.
Gratuluje udanych wizyt:)
-
Ja juz pod ponad miesiąca przymierzam się do kupna tej poduszki, bo spać coraz trudniej... Jedyne co mnie odstrasza to cena, ale w końcu na pewno się zdecyduje z uwagi na jej wielofunkcyjność.
Co do zdjęć z usg w 13 tygodniu dostałam 10, a teraz z połówkowego mam 13, szkoda że na żadnym nie widac dobrze maluszka bo akurat był wtulony twarzą w łożysko i jeszcze się zasłaniał rączką słodziak mały wiec te zdjęcia to głównie serduszka, mózgu i innych narządów. Na szczęście na poprzednim usg buzie pokazał.
Co do infekcji i posiewu - rozmawiałam wczoraj na wizycie z moją panią doktor i powiedziała że posiew głównie robi się w przypadku infekcji bakteryjnych. W przypadku infekcji grzybiczych, objawy są tak charakterystyczne i nie do pomylenia, że nie trzeba robić posiewu.
Juz lada moment czeka mnie test obciążenia glukozą, bo juz dostałam skierowanie... Jejku jak ten czas szybko leci.. -
Znając mojego lekarza powiedział by że za wcześnie
Znalazłam taka stronkę z harmonogramem usg i badań : http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/kalendarzbadaniwizytkontrolnych.pdf
i zauważyłam ze mój gin się tego oporowo trzymanic nie poradzę, twardy gość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:29
zxc lubi tę wiadomość
-
Posti77 wrote:Znając mojego lekarza powiedział by że za wcześnie
Znalazłam taka stronkę z harmonogramem usg i badań : http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/kalendarzbadaniwizytkontrolnych.pdf
i zauważyłam ze mój gin się tego oporowo trzymanic nie poradzę, twardy gość
Ja też miałam mieć troszkę później, ale moja lekarka wyjeżdża na urlop i zależało jej żeby jeszcze przed wyjazdem zobaczyć moje wyniki. Znam dziewczyny, które w 18, 19 tc miały ten test robiony więc różnie to bywa :p
PS. Fajny ten harmonogram badań, dobrze że wkleiłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:28
-
aphrodita wrote:Ja mam dzisiaj wizyte o 19:15. Mysle by poprosic gina zeby mi pobral posiew a ja nawet juz sobie zawioze sama do diagnostyki. Nie mam zadnych objawow ale wolalabym zrobic dla swietego spokoju.
ja już powoli odliczam do mojej wizyty,a ta dopiero w nast.środę
Kusicie tymi poduszkamimacie jakieś konkretne linki skąd zamawialyscie?