Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych ruchów. Ja od początku czuje ich bardzo mało. Nigdy nie dostałam porządnego kopa. A teraz to już w ogóle, tylko lekkie sporadyczne przesuwanie. Myślałam ze to normalne na tym etapie ciąży. A Kas pisze o bombardowaniu. :/

Za to czkawkę dziecko ma codziennie x2.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zaczyna się. Już niedługo listopad i po kolei będziemy się rozpakowywać... Ciekawe ile nas jeszcze przed listopadem będzie rozpakowanych. Dziewczyny musimy być silne!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti a masz łożysko na przedniej ścianie?
    Ja mam na przedniej ale chyba bardziej z lewej strony bo najwięcej ruchów czuję po prawej i na górze pid żebrami. Widzę chyba nawet wbitą pietke.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamy :)
    No no, ciekawe która będzie następna?
    Mi się jeszcze chyba nie spieszy :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ok 30 tygodnia prawie nie czuje kopniakow a przelewanie wlasnie. Jej ruszanie sie w tym brzusku ,przeciaganie wlasnie glowka cisnie pod lewe zebro a nozkami wypycha mocno po prawej pod zebrami I w bok brzucha ale takie kopniako typowe rzadko na prawde.
    Z synkiem mialam inaczej I jestem ciekawa dlaczego tak czy to z ulozenia wynika czy lozyska. Z synem do konca czulam kopniaki I jego ciezka glowke hehe na mojej biednej szyjce :P
    Ale absolutnie nie panikuje ze tak ja czuje. Najwazniejsze ze czuje no I czkawka uspakaja mnie a ma nie raz 4x dziennie hehe

Gratuluje kolejnej mamusi :)

Lena wspolczuje przebojow z temperatura. Ja w takiej sytuacji na bank porobilabym badania albo do lekarza ,bo balabym sie okropnie . Zrob te badania moczu ja to bym I krew przy okazji oddala moze crp? I zwykla morfo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 23:52

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Posti a masz łożysko na przedniej ścianie?
    Ja mam na przedniej ale chyba bardziej z lewej strony bo najwięcej ruchów czuję po prawej i na górze pid żebrami. Widzę chyba nawet wbitą pietke.
    Ja też mam od początku łożysko na przedniej ścianie,ale dość wysoko,ruchy czuję po obydwu stronach,czasem aż wbija się w przescieradlo i zaboli jak kopnie. Przewaznie jest bardziej aktywny po posiłku,ale ma też chwile spoczynku i zauwazylam że w nocy jest mniej ruchliwy.
    Posti skoro ruchy czujesz delikatnie od początku ciąży to jest ok,gorzej jakby z dnia na dzień zmalaly lub zanikly:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Gratulacje dla nowej mamusi.

No to dziewczyny zaczyna się :)
    Myszka pewnie też już urodziła.
    Kto następny?
    Widzę że na nastepny tydzień kilka cesarek się szykuje :-) oj robi się gorąco.
    Ja chcialabym wytrzymac jeszcze 2tyg.:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• eunice. Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Kas50, ft4 - 1.03 a euthyrox75. Teraz kazał 3 razy w tygodniu zamiast 75 brać 50...

To ja mam ft4 1,28 i za żadne skarby nie zmniejszac dawki żeby mieć siły na porod;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam kiepską noc,nie spałam do 4,mały do 2 w nocy harcował w brzuchu a potem wycieczki do WC.Wyprawię syna do szkoły i wracam do łóżka.
    Miałam na dziś tyle planów ale nie mam siły robić nic. :(

Gratulacje dla nowej mamusi. :)
    Ciekawe,czy dziś dołączy następna?
    Może Mysza,bo jakoś się nie odzywa.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laboratorium zaliczone. Mąż się zlitował i mnie podrzucił. Za jakieś dwie godziny wyniki. Ja od rana mam tylko 37,1 temperaturę. Narazie zrobiłam morfologie, badanie ogólne i crp. Chciałam posiew ale nie miałam sterylnego pojemnika. Zobaczymy co wyjdzie. Jeśli mocz będzie nie w porządku to jutro jadę z tym posiewem. U mnie w laboratorium GBS kosztuje 33 zł.ale nic nie trzeba dopłacać. No ale o czym ja piszę... Już chyba każda miała tylko ja jeszcze nie przez ten upadek tydzień temu ;-)
    Mysza czekamy na wieści kochana!!!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Lena ja jeszcze nie mialam :( lekarka chce mi zrobic ten posiew u siebie w gabinecie wynik ma byc po 2 minutach ale dopiero za dwa tygodnie w srode czyli bede juz w 38tyg2dn eeehhh nie wiem czemu tak pozno no ale nic nie poradze

Lena19938 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za granicą trochę inaczej jest... Ważne że w ogóle robią to badanie :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech robia to wlasnie tak pozno w sumie bez sensu moim zdaniem bo do tego czasu moge przeciez urodzic no ale jak tak jest to jest i trzeba sie z tym pogodzic, w sumie zagadywalam zeby moze zrobic to wczesniej i miec pewnosc ale oni stwierdzili, ze wlasnie lepiej jak najpozniej bo moge sie tym w kazdym momencie zarazic pozniej jesli wynik wyszedlby pozytywny. Takze skoro tak twierdza to widocznie cos w tym musi byc

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Myszka mi nie daje spokoju tak bardzo bym chciala, zeby sie do nas cos odezwala :( a teraz musze jechac na zakupy i poogarniac wszystko w domu, tak mi sie nie chce jeszcze pogoda taka beznadziejna szaro buro i ponuro . W sumie mam nadzieje, ze popada troche jeszcze i pojedziemy na grzyby w niedziele, bo jak narazie cisza nie ma nic. Wczoraj gotowalam bigos i po raz pierwszy od x lat musialam kupic grzybki suszone, a takie drogie ze az mnie scielo :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie daje spokoju Myszka... Cały czas się zastanawiam co tak u niej. Klauuudia tylko uważaj na kleszcze ;-)
    U mnie wyniki prawie w normie. Badanie moczu ok. Tylko nieliczne bakterie, nabłonki płaskie i ketony ale w normie... Morfologia też ok, tylko na crp czekam. Może to naprawdę od tego stłuczenia jest? Nie wiem, zobaczymy co lekarka powie.

Klauuudia dobrze że w ogóle robią to badanie! W UK ponoć nie robią ;-)

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Tylko ja mam TSH 0.2 a norma od 0.5. Ostatnio miałam 0.5 więc leci w dół i endo powiedział, że sytuacja jest trochę sztuczna mimo że się lepiej czuję, ale TSH daje pierwsze sygnały, że dawka za wysoka i że jak tak zostawię to do porodu może wyjść TSH tylko kilka setnych i w szpitalu jak takie oznaczą to mogą wpaść w panikę, a poród ponoć będzie bezpieczniejszy jeśli trochę przykręcę dawkę.
    Ja mam tsh 0,021 :-)
    Norma dla 3trymestru od 0,01 :-)
    Widać co lekarz to inna opinia.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita łożysko ściana tylna, lekko z boku.
    Dziś miałam ostatnie (mam nadzieje) morfologie i mocz. Przy okazji męża zagonilam do zrobienia podstawowych badań jak właśnie morfologia, mocz, glukoza, cholesterol :)

Czy któraś z Was też nie miała robionego drugiego badania na HIV?

P.S. Pielęgniarka w luxmedzie zwróciła uwagę na brzuch że mi się obniżył. to za szybko! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:31

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp wydaje się być wysokie. 18,91 mg/l gdzie normą jest przedział 0,00 - 5,00... W morfologii monocyty tylko nieznacznie powyżej normy (10,2 % gdzie norma wynosi 10,00) i eozynofile (0,8 % gdzie norma zaczyna się od 1,00). Zobaczymy co powie lekarz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 10:44

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ