Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda-lenka wrote:hey!
mam wyniki beta 48104 z dzis(15.03.2016 r). 02.03.2016 r. było 1039. Wydaje mi się, że przyrost ok jak na tyle dni? co myslicie?
Martwię się progesteronem, bo 02.03 byl 38,5 a dziś tylko 17,5. Biorę duphastron 3 razy dziennie. Polecicie coś? Wizyta dopiero za tydzień. -
Cześć Dziewczyny
Macie piękne przyrosty bet Trzymam kciuki za pozostałe wyniki i wizyty.
Ja w ostatnich dniach mam mdłości ale dopiero popołudniu i wieczorami. Wczoraj nic mi nie było. A dzisiaj tyle tylko, że nie dam rady zjeść bułki zrobionej do pracy i tak siedzę trochę na glodniaka. Ratuję się gruszkami
Mam takie trochę głupie pytanie, czy myślicie że żelowe paznokcie ( mam je zakładane już sporo czasu) mogą mieć jakiś wpływ na dziecko?
-
Magda-lenka wrote:Beta dobra ale progesteron słaby. Boje się, bo najprawdopodobniej w listopadzie poroniłam w związku z niskim jego poziomem. Przełożyłam już wizytę z poniedziałku na czwartek- nie wiem jak udało się ubłagać babke w rejestracji.
Małamama czekam na Twoje wyniki! Daj znac!
Ja juz sprawdzałam ale jeszcze nie ma moich wyników może koło 16 będą.
Mam stresa, nie mam do porównania wyników tylko progesteron z 22dc żeby sprawdzić czy była owulka.
-
Dziewczyny dziękuję bardzo mnie wspieracie i rzeczywiście mi lepiej. Ostatnia miesiączkę miałam 27. 01 nie wiem kiedy miałam owulacje. Ale tak jak piszecie 28. 02 wychodził mi bardzo słaby test i to ten z czułością od 10. I tsk jak piszecie beta 3.03 była 190,5 a 7.03 1250. Ginka mi powiedziała tsk jak i wyżej przyrost jedt dobry. Powiem wam ze mogłabym jeszcze iść na bete ale to mnie tyle zdrowia kosztuje ze odpuszcze. Wizytę mam teraz 30.
Malutka moja koleżanka tez miała podany wynik toxo, a dzisiaj ma zdrowa śliczna córeczkę. Takze się nie martw, najważniejsze że w porę zadziałalas.
Magdalena super ze tsk udało ci się szybko te wizytę załatwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:50
-
MAGDA-LENKA ostatnio czytałam na forum naszego bociana była odpowiedź eksperta dotyczaca badania progesteronu. I pisał,że jeśli jest progesteron suplementowany to,że badanie jego poziomu we krwi jest niemiarodajne,bo może być niewykrywalny. A 2 dziewczyna brała duphaston i zbadala progesteron to pisał,że progesteron mial prawo wyjść taki jak ma wynik bo duphaston to dydrogesteron a nie czysty prg. Oczywiście piszę tylko co ten dr pisał to nie jest moje zdanie
Magda-lenka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Nie wiem jakim cudem udało się wcisnąć co prawda na 20.10 ale zawsze oczywiście nagadałam jej, że końcą mi się leki i że do poniedziałku nie starczy- co zresztą jest prawdą ale był to argument koronny.
Myslicie, że mimo to poziom jest wyższy? Boje się bo jednak brzuch mnie pobolewa. Na szczęście nie plamię. Wczoraj objęłam WC i to było dla mnie takie wzniesienie na duszy człowiek się cieszył, że go mdli. Do czego to doszło?
Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
SÓWKA,
Kiedyś pytałam lekarza o żele w ciąży i mówił,że nie szkodza.
KATERINECZKA, w sumie z tego co sie orientuję to nieważny jest wynik jaka liczba a chyba przyrost. Także cycki do przodu i ciesz się ciąża.
Ja bylam u endokrynologa za 6 tyg kolejna wizyta i niestety będę musiała chodzić prywatnie,bo przychodnia zerwała umowę i moj dr nigdzie w okolicy nie przyjmuje na nfz. Próbowałam dostac się do innego endo,ale nawet jak w ciąży jestem to problem bo gdyby kolejna wizyta to by wzięli mnie,a ze akurat w tej przychodni pierwsza to niestety nie wezmą! ciężko będzie ogarnąć i ginekologa i endo prywatnie,bo to bedzie co drugi miesiac 300zl+do tego jakieś leki,ale jak mus to mus trzeba dac rade,ważne aby było dobrze. -
Magda-lenka, ja też nie mam szału z progesteronem i brzuch mnie pobolewa. Lekarz tak jak i Tobie przepisał mi 3x1 duphaston i tego się trzymam. Musi być dobrze!
Jednak nie będę robić powtórki badań bo to faktycznie sporo stresu Liczę na wizytę uspokajającą w czwartekpabelka88 lubi tę wiadomość
-
JA BADALAM RG I WYNIK MAM CALKIEM 14,8 ALE ZE MIEŚCI SIE W NORMIE DLA I TRYMESTRU OT STARAM SIE ZACHOWAC POKOJ,BO SUPLEMENTUJE OPOCHWOWO RG. TAKŻE PEWNIE WE KRWI NIE WYKRYWAMagda-lenka wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie! Nie wiem jakim cudem udało się wcisnąć co prawda na 20.10 ale zawsze oczywiście nagadałam jej, że końcą mi się leki i że do poniedziałku nie starczy- co zresztą jest prawdą ale był to argument koronny.
Myslicie, że mimo to poziom jest wyższy? Boje się bo jednak brzuch mnie pobolewa. Na szczęście nie plamię. Wczoraj objęłam WC i to było dla mnie takie wzniesienie na duszy człowiek się cieszył, że go mdli. Do czego to doszło? -
Posti77 wrote:W którym tygodniu robiłyście badanie na toksoplazmozę? Ja nawet u gina jeszcze nie byłam. Pierwsza wizytę mam na 23.03 to będzie 8tc.
-
Sówka_83 wrote:Magda-lenka, ja też nie mam szału z progesteronem i brzuch mnie pobolewa. Lekarz tak jak i Tobie przepisał mi 3x1 duphaston i tego się trzymam. Musi być dobrze!
Jednak nie będę robić powtórki badań bo to faktycznie sporo stresu Liczę na wizytę uspokajającą w czwartek
dziekiAniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
megimeg wrote:Magda-Lenka - ja sie nie ciesze, że mnie mdli:) daj mi trochę Twojej radości ))
kurde, piszecie o tym progesteronie, a ja tego nie badałam nawet, lepiej zbadac? w razie czego mam opakowanie dupka w domu.
-
Witajcie, jestem tu nowa. Mam za sobą trzy poronienia: 8, 6 i 5 tydzień ciąży. Obecnie jestem w 4 ciąży, dokładnie 5t4d. Termin mam na 12 listopada, a wg belly na 11. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży rozpoczęło się plamienie, w tym samym dniu udałam się do lekarza przepisał duphaston, luteinę dopochwowo i encorton. Plamienia na szczęście ustały. Dzisiaj miałam wizytę z usg i jest pęcherzyk 10mm. Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie zobaczę jakąś kropeczkę. Trzymajcie kciuki aby tym razem się udało
małamama lubi tę wiadomość
-
nadia witamy;)) i trzymam kciuki bys urodziła zdrowego bejbika;)
Mi na mdłości pomaga jabłko starte,banan,biszkopty i woda....
Dziewczyny nie przejmujcie się wynikami...najpierw zapytajcie lekarza bo szkoda waszych nerwów.Ja tak miałam przy 1 ciazy a okazywało sie,ze jest ok.