Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia miała już zielone wody. Po tym jak cewnik mi wyskoczył zaczęły się regularne skurcze z krzyża mimo iż na ktg nic nie bylo. Dużo dało pójście pod prysznic. Nagle zrobiło się z 5 cm rozwarcia 9 cm! Skurcze straszne.
Szybko dość poszło, ale łożysko rozlecialo się na 3 części. -
Lena dobrze ze masz to już za sobą,ważne że obie jesteście całe i juz razem
teraz musisz odpoczywać i nabierać sił, zeby w pełni cieszyć się Olą. Gratulacje!
I faktycznie ta twoja kruszyna wcale nie taka maleńka ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 11:57
-
nick nieaktualny
-
Lena a raczej Madziu gratuluję :* aż mi się płakać chce jak tak czytam że już po i sn i Ola taka duża a martwiłas się że będzie kruszynka. Wracaj szybko do sił i ucaluj Olę od nas. :-*
Teraz i Ty będziesz pisać o karmieniu, i o swojej kruszyncesuper że poszło sprawnie
-
Lena gratulacje, widzisz jaka duza dziewczynka, a jaka dluga ! Balas sie ze kryszyna bedzie a tu niespodzianka
Moja mala tyle wazyla jak miala miesiac. Wazne ze juz wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 12:43
-
nick nieaktualnyLena gratulacje wielkie
a 3 kg to całkiem fajna waga
U nas dzisiaj była położna, na razie alantan stosujemy ale jak do jutra nie będzie poprawy to użyję kilka razy tormentiol...chociaż nie chciała bym
Ja mam w zaleceniach w pt już wizytę kontrolną u lekarza, rana niby się goi dobrze ale szczypie i piecze, też tak macie po cc?
Pampy mam też z lidla i od wczoraj przerzuciłam się na nie, zobaczymy czy będzie poprawa, może jeszcze zakupię te premium pampersa co używałam w szpitalu ...ale to chyba nie wina pampersów- chyba częstych kup i czasem takową przeoczymy i mały chwilę w niej jest...stosuję też zamiast chusteczek wodę , teraz tylko czekać na poprawę
śliczne wasze maluchy, a ja nawet ze swoim jeszcze zdjęcia nie mamjakoś mi to uciekło i robiliśmy ale tylko małemu, muszę dzisiaj coś zrobić bo za chwilę mi urośnie i tyle będzie
młody apetyt ma nie mały, nie dość że z obu piersi dostanie to jeszcze krzyczy o więcej...
-
Ruby ja też tak miałam na początku teraz już nic rana nie szczypie
smaruje już żelem bliznasil
jedynie czuję jakieś kłucia w brzuchu na zmianę pogody xD
Posmaruj ta maścią to pewnie szybciej się zagoi. Czasem trzeba coś podać albo posmarować niestetymi też szkoda mojej kruszynki jak wiem że boli brzuszek albo ma wzdęcia jakieś
ale bardziej nie mogłam patrzeć jak wymiotywala, fontanny leciały jedna za drugą
podaje pierś a jak ma mało to dostaje mm i wreszcie zaczęła przybierać
widocznie miała mało mojego albo się nie najadala. Teraz jest oki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:20
-
małamama wrote:Lenka ten ból który czujesz przy balonie to są skurcze przepowiadające u mnie były co 3 min średnio. Jak cewnik wypadnie do pochwy albo całkiem to przestanie boleć, chyba że zaczną się skurcze właściwe to wtedy poród się zaczął. Życzę ci tego z całych sił i żeby szybko poszło :*
Podczytuje Was jak mogę, a ruszam się w takim tempie że nie mam zbytnio czasu wolnego a jak mam to leżymy i odpoczywamy z córcia.
Piękne te wasze pociechy
Czy smarujecie buźkę dziecka jakimś kremem albo czymś żeby nie była sucha??
suche czoło i brwi po kąpieli delikatnie smarowałam olejem ze słodkich migdałów - jak dla mnie działa cuda. twarz smaruje przed wyjściem czymś takim http://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-krem-ochronny-do-twarzy-40ml.html i to też dużo dajekas50, małamama lubią tę wiadomość
-
Ruby tormentiol nie jest az tak szkodliwy byle go nie zjesc i nagminnie nie uzywac.
Polin ja wlasnie posmarowalam brwi oliwka hipp a ona ma na pierszym miejscu w skladzie olej migdalowy i zeszlo bardzo szybko.
Eunice ja tak z siadaniem mialam problem od 4 doby do 3tyg. Tez malutko nacieta jestem, ale przeszlo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:49
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny też byłam nacinana i jakoś krócej mnie to bolało niż was. Nie mogłam siadać jakieś 5 dni po porodzie a po tygodniu już prawie nie czułam, że byłam nacinana. Dzisiaj w ogóle nie czuję żadnego dyskomfortu po porodzie, jakbym w życiu nie rodziła
Przemywałam ranę szarym mydłem z wodą (tak mi kazano w szpitalu) i oprócz tego roztworem tantum rosa - może to przyspieszyło gojenie. Spróbujcie
Ruzia