X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka kruszynka :-)

Ja mialam i narkoze i transfuzje,dasz radę :-) tak to już czasem bywa.

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• maggda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluje i duzo sily i zdrowia dla was ;) zadroszcze wam ze tulicie juz swoje kruszyny a ja stoje w miejscu, ale przynajmniej nie jestem jeszcze sama chyba ze Kokkardka juz urodzilas?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leno gratulacje!! Najważniejsze, że już osobno a jednak razem;)
    Maggda co Ty u mnie cisza ;) Daję małej czas do środy potem ją wyciskam z siebie :d

maggda lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia miała już zielone wody. Po tym jak cewnik mi wyskoczył zaczęły się regularne skurcze z krzyża mimo iż na ktg nic nie bylo. Dużo dało pójście pod prysznic. Nagle zrobiło się z 5 cm rozwarcia 9 cm! Skurcze straszne.
    Szybko dość poszło, ale łożysko rozlecialo się na 3 części.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje!! Bardzo się cieszę że już masz to za sobą! Teraz nacieszyć się swoją córką i odpoczywać musisz :* dużo zdrówka dla Was dziewczyny! :)
    Twoja Ola już ma taką wagę co nasza Nadia dopiero dziś :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dobrze ze masz to już za sobą,ważne że obie jesteście całe i juz razem ;) teraz musisz odpoczywać i nabierać sił, zeby w pełni cieszyć się Olą. Gratulacje!

I faktycznie ta twoja kruszyna wcale nie taka maleńka ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 11:57

17u920mmbyd1a8aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super ;) pewnie drobniutka.

My po wazeniu 4610 ;) w środę do lekarza i mam poprosić o lek na kupkę. Robimy dużo kupek, ale dużym wysiłkiem. Mloda az bordowa i płacze jak robi. Co 4 godziny srednio kupa.

• małamama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a raczej Madziu gratuluję :* aż mi się płakać chce jak tak czytam że już po i sn i Ola taka duża a martwiłas się że będzie kruszynka. Wracaj szybko do sił i ucaluj Olę od nas. :-*
    Teraz i Ty będziesz pisać o karmieniu, i o swojej kruszynce :-) super że poszło sprawnie :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje!!! Dobrze że już po wszystkim i mimo komplikacji szczęśliwie się zakończyło. Dużo sił i zdrówka.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ,wielkie gratulacje :)

Najważniejsze,że malutka całą i zdrowa.Ty też szybko dojdziesz do siebie.Życzę zdrówka :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje, widzisz jaka duza dziewczynka, a jaka dluga ! Balas sie ze kryszyna bedzie a tu niespodzianka :)
    Moja mala tyle wazyla jak miala miesiac :). Wazne ze juz wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 12:43

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje wielkie :) a 3 kg to całkiem fajna waga :)

U nas dzisiaj była położna, na razie alantan stosujemy ale jak do jutra nie będzie poprawy to użyję kilka razy tormentiol...chociaż nie chciała bym :/

Ja mam w zaleceniach w pt już wizytę kontrolną u lekarza, rana niby się goi dobrze ale szczypie i piecze, też tak macie po cc?

Pampy mam też z lidla i od wczoraj przerzuciłam się na nie, zobaczymy czy będzie poprawa, może jeszcze zakupię te premium pampersa co używałam w szpitalu ...ale to chyba nie wina pampersów- chyba częstych kup i czasem takową przeoczymy i mały chwilę w niej jest...stosuję też zamiast chusteczek wodę , teraz tylko czekać na poprawę :)

śliczne wasze maluchy, a ja nawet ze swoim jeszcze zdjęcia nie mam :/ jakoś mi to uciekło i robiliśmy ale tylko małemu, muszę dzisiaj coś zrobić bo za chwilę mi urośnie i tyle będzie :) młody apetyt ma nie mały, nie dość że z obu piersi dostanie to jeszcze krzyczy o więcej...

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też tak miałam na początku teraz już nic rana nie szczypie :) smaruje już żelem bliznasil :) jedynie czuję jakieś kłucia w brzuchu na zmianę pogody xD

Posmaruj ta maścią to pewnie szybciej się zagoi. Czasem trzeba coś podać albo posmarować niestety :( mi też szkoda mojej kruszynki jak wiem że boli brzuszek albo ma wzdęcia jakieś :( ale bardziej nie mogłam patrzeć jak wymiotywala, fontanny leciały jedna za drugą :( podaje pierś a jak ma mało to dostaje mm i wreszcie zaczęła przybierać :) widocznie miała mało mojego albo się nie najadala. Teraz jest oki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:20

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Lenka ten ból który czujesz przy balonie to są skurcze przepowiadające u mnie były co 3 min średnio. Jak cewnik wypadnie do pochwy albo całkiem to przestanie boleć, chyba że zaczną się skurcze właściwe to wtedy poród się zaczął. Życzę ci tego z całych sił i żeby szybko poszło :*

Podczytuje Was jak mogę, a ruszam się w takim tempie że nie mam zbytnio czasu wolnego a jak mam to leżymy i odpoczywamy z córcia.

Piękne te wasze pociechy :-)

Czy smarujecie buźkę dziecka jakimś kremem albo czymś żeby nie była sucha??

suche czoło i brwi po kąpieli delikatnie smarowałam olejem ze słodkich migdałów - jak dla mnie działa cuda. twarz smaruje przed wyjściem czymś takim http://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-krem-ochronny-do-twarzy-40ml.html i to też dużo daje :)

kas50, małamama lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:31

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka gratulacje!
    Przykro mi ze tak ciezko ale Ola teraz wszystko Ci wynagrodzi :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tormentiol nie jest az tak szkodliwy byle go nie zjesc i nagminnie nie uzywac.

Polin ja wlasnie posmarowalam brwi oliwka hipp a ona ma na pierszym miejscu w skladzie olej migdalowy i zeszlo bardzo szybko.

Eunice ja tak z siadaniem mialam problem od 4 doby do 3tyg. Tez malutko nacieta jestem, ale przeszlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:49

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratuluję serdecznie. Buziaki dla Oli :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też byłam nacinana i jakoś krócej mnie to bolało niż was. Nie mogłam siadać jakieś 5 dni po porodzie a po tygodniu już prawie nie czułam, że byłam nacinana. Dzisiaj w ogóle nie czuję żadnego dyskomfortu po porodzie, jakbym w życiu nie rodziła :) Przemywałam ranę szarym mydłem z wodą (tak mi kazano w szpitalu) i oprócz tego roztworem tantum rosa - może to przyspieszyło gojenie. Spróbujcie :)

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia mi strasznie duzo nici wpakowala i dlatego tak sie dzialo

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ