X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już od miesiąca ma ciemieiuche. Ale tylko na przodzie główki. Ja stosuję Emolium specjalne na ciemieniuche. Co drugi dzień, pół godziny przed kąpielą smaruje. Ale czy jest znaczna poprawa, to sama nie wiem...

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka na głowę, wmasować i grzebyk. Za drugim razem całkowicie zczesałam.

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oliwka pogorszyła sprawę.
    Pomógł krem Nivea dla niemowląt.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówcie... Walczę od prawie 2 miesięcy, jak nawet jest ładnie to za 2 dni to samo :/ Plus łojotokowe zapalenie skóry. Co za szajs... Olej migdałowy nie pomagał. Oliwka babydream mam wrażenie, że pogarsza. Linomag - albo bez różnicy, albo pogorszenie, nie jestem pewna. Głupia pulmonolog kazała jakiś środek z mocznikiem, ale gdzie do niemowlaka stężenie 50% :O
    Emolium ma nieciekawy skład, może nie tragedia, ale super też nie, działa...tak sobie. Troszkę, ale bez szału. Szampon Ziajki - też marny skład, w działaniu bez różnicy z fajnym atoperalem czy zwykłym szamponem babydream.
    Dermatolog zaleciła Salicylol - olej rycynowy + 5% kwasu salicylowego, i to chyba działa najlepiej. Trzeba zostawić na godzinę,tłuste i gęste w cholerę, ale zmywa się bez problemu. Smaruję jej też głowę Atodermem albo Creme Pur Imlan. Najgorsze, że to suche i swędzi i muszę pilnować, żeby nie zdrapywała tych łusek.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Dziewczyny pojawiła się u nas ciemieniucha! Bartus miał dwa takie suche placki na głowie i smarowałam to emolium ale pojawiło się tego więcej i odpaliłam google u wyglada jak na zdjęciach ciemieniucha (przy córce nie miałam tego problemu)
    Czy przez to przechodzilyscie? Jakie są sprawdzone metody? Mogę powiedzieć co mam: emolium, bepanten sensiderm, olej migdałowy, szampon babydream. Czy coś z tychj rzeczy nakładać na cała głowę czy jak? Proszę o pomoc :)

U nas ciemieniucha jest już po raz trzeci.Próbowaliśmy różnych rzeczy i najlepiej sprawdza się żel emolium na ciemieniuchę do nakładania przed kąpielą a do mycia głowy Ziajka na ciemieniuchę. Po kąpieli wyczesywanie łusek ciemieniuchu małym, plastikowym grzebyczkiem dla niemowląt. Kuracja trwa kilka dni.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałem opr za oliwke na ciemieniuche od pediatry. Rzeczywiście pogarszalo (było czerwone i taka rozpalone) i smierdzialo drożdżami. Poleciła mediderm szampon, ale nie było w aptece więc kupiłam ziajke na ciemieniuche po której zeszło.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia a oprócz tej ziajki smarowałaś czymś i wyczesywalas? Czy tylko tym szamponem myłaś ? Jakiś masaż szczotka przy myciu? Czy zostawić pianę na głowie na kolka minut?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam ze może kupię ten żel na ciemieniuche Emolium, a później umyje ta Ziajka szamponem. Czy trzeba przed umyciem szamponem to wyczesac? Czy może lepiej tylko rozmiękczyć ?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja bym posmarowała, zostawiła na główce około 30 min, umyła i wyczesała.
    Tak robiłam też u Filipka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 08:52

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 14:34

Pierworodna 2017

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas emolium dało efekt po miesiącu stosowania :( jeszcze trochę widzę że zostało tego dziadostwa i sprubuje olejuszka z marki skarb matki. Cale szczęście nie łuszczy mu się to i ma włosy więc tak nie widać. Koleżanka mi polecila żeby wyczesywac miękka szczotka do zębów

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja bardzo wysoko podnosi głowę do siadania razem z nogami. przekręcać się próbuje ale słabo idzie i tez głownie na jeden bok. Włoski również wypadają lub się wycierają i rosną nowe blond :) Ciemieniuchę też ma ale jakoś specjalnie się nią nie przejmuję i niczym jej tego nie wydrapuje. Myje włoski emolium, raz jest jej więcej raz mniej.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, tak zrobię. Zamówiłam te kosmetyki na ciemieniuche.
    Wichrowe, wiem ze emolium ma średni skład, No ale na mojego Bartusia super działa. Ma gładziutkie ciałko a tym kremem trojaktywnym wyleczyłam mu trądzik niemowlęcy. Ma buźkę gładziutką. U nas wszystko z emolium super się sprawdza. Natomiast używam do mycia pupy tylko wody i takimi dużymi płatkami kosmetycznymi myje. A jak użyje raz na jakiś czas chusteczek nawilzanych to pupa od razu czerwona. Mój Bartus zaczął chodzić o 18 spać już na cała noc i śpi do 9! 2 razy je w nocy. Ale co z tego jak jutro jest zmiana czasu.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia,

U nas w USA zmiana czasu byla juz 2 tygodnie temu i od tamtego czasu moja Olenka idzie spac o 21 (wczesniej chodzila kolo 19-20) i już drugi tydzien przesypia caluskie noce do 8-9. Takze, moze zmiana czasu wyjdzie na dobre :)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 14:34

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A do kiedy uzywac proszku dla dzieci?

Ja caly czas uzywam.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka ja właśnie chciałam żeby wcześniej chodził spać bo brakowało ni czasu wieczorem dla starszej córki i dla siebie:)
    Ja przy córce starszej loveli używałam jakoś do roku. Później zrobiłam test, wybrałam w zwykłym proszku i płynie i patrzyłam na skore dziecka czy wszystko Ok i nie miała żadnej reakcji alergicznej

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Filip 3 dni temu zaczął się ustawiać do raczkowania. Myśleliśmy że tak mu przez przypadek wyszło, ale dziś już potrafi się na czworakach przemieścić :O
    Wciąż jest to niezdarne, ale daje mu max 2 tyg. OMG! Kończy się czas statycznej zabawy ;)
    W związku z tym chciałam zacząć temat zabezpieczeń w domu, jako że i tak czeka każdą z nas prędzej czy później :)

Doradźcie doświadczone w temacie mamy ma ci zwrócić uwagę? Na razie takie mam przemyślenia;
    1. Zabezpieczyć gniazdka
    2. Wszelka chemia i wartościowe lub niebezpieczne przedmioty przenieść wyżej
    3. Zamykać drzwi do innych pomieszczeń, aby dzidzia nie przytrzasneła sobie ręki bądź nogi
    4. Przekręcić komody do ściany
    5. Pochować kable z podłogi w celu uniknięcia przegryzienia

A co zrobić z szafkami w kuchni? Mam kuchnia otwarta na salon więc nie dam rady jej zamykać. Czy zabezpieczać czymś szafki?
    Czy jeszcze na coś zwrócić uwagę?

Fifik na czworakach
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/818533ef4454.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 16:49

Alma84, K@sia, zuzik88, Katalonia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia w sumie to ja tylko zabezpieczyłam gniazdka i mam bramki na dole i u góry schodów. Nic innego nie robiłam. Jak pozwalałam córce raczkować po domu to zawsze pod moim okiem. A tak to się bawiła w dużym kojcu i wtedy swobodnie mogłam się zająć swoimi sprawami :)
    Mojemu to daleko do raczkowania, woli się turlac na razie. Nawet nie próbuje pełzać

Yerenia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Yerenia ale fajowo...

Yerenia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ