Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nic nie mówcie... Walczę od prawie 2 miesięcy, jak nawet jest ładnie to za 2 dni to samo Plus łojotokowe zapalenie skóry. Co za szajs... Olej migdałowy nie pomagał. Oliwka babydream mam wrażenie, że pogarsza. Linomag - albo bez różnicy, albo pogorszenie, nie jestem pewna. Głupia pulmonolog kazała jakiś środek z mocznikiem, ale gdzie do niemowlaka stężenie 50%
Emolium ma nieciekawy skład, może nie tragedia, ale super też nie, działa...tak sobie. Troszkę, ale bez szału. Szampon Ziajki - też marny skład, w działaniu bez różnicy z fajnym atoperalem czy zwykłym szamponem babydream.
Dermatolog zaleciła Salicylol - olej rycynowy + 5% kwasu salicylowego, i to chyba działa najlepiej. Trzeba zostawić na godzinę,tłuste i gęste w cholerę, ale zmywa się bez problemu. Smaruję jej też głowę Atodermem albo Creme Pur Imlan. Najgorsze, że to suche i swędzi i muszę pilnować, żeby nie zdrapywała tych łusek.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
K@sia wrote:Dziewczyny pojawiła się u nas ciemieniucha! Bartus miał dwa takie suche placki na głowie i smarowałam to emolium ale pojawiło się tego więcej i odpaliłam google u wyglada jak na zdjęciach ciemieniucha (przy córce nie miałam tego problemu)
Czy przez to przechodzilyscie? Jakie są sprawdzone metody? Mogę powiedzieć co mam: emolium, bepanten sensiderm, olej migdałowy, szampon babydream. Czy coś z tychj rzeczy nakładać na cała głowę czy jak? Proszę o pomoc
U nas ciemieniucha jest już po raz trzeci.Próbowaliśmy różnych rzeczy i najlepiej sprawdza się żel emolium na ciemieniuchę do nakładania przed kąpielą a do mycia głowy Ziajka na ciemieniuchę. Po kąpieli wyczesywanie łusek ciemieniuchu małym, plastikowym grzebyczkiem dla niemowląt. Kuracja trwa kilka dni. -
Ja dostałem opr za oliwke na ciemieniuche od pediatry. Rzeczywiście pogarszalo (było czerwone i taka rozpalone) i smierdzialo drożdżami. Poleciła mediderm szampon, ale nie było w aptece więc kupiłam ziajke na ciemieniuche po której zeszło.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
U nas emolium dało efekt po miesiącu stosowania jeszcze trochę widzę że zostało tego dziadostwa i sprubuje olejuszka z marki skarb matki. Cale szczęście nie łuszczy mu się to i ma włosy więc tak nie widać. Koleżanka mi polecila żeby wyczesywac miękka szczotka do zębów
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
moja bardzo wysoko podnosi głowę do siadania razem z nogami. przekręcać się próbuje ale słabo idzie i tez głownie na jeden bok. Włoski również wypadają lub się wycierają i rosną nowe blond Ciemieniuchę też ma ale jakoś specjalnie się nią nie przejmuję i niczym jej tego nie wydrapuje. Myje włoski emolium, raz jest jej więcej raz mniej.
-
Dzięki za rady, tak zrobię. Zamówiłam te kosmetyki na ciemieniuche.
Wichrowe, wiem ze emolium ma średni skład, No ale na mojego Bartusia super działa. Ma gładziutkie ciałko a tym kremem trojaktywnym wyleczyłam mu trądzik niemowlęcy. Ma buźkę gładziutką. U nas wszystko z emolium super się sprawdza. Natomiast używam do mycia pupy tylko wody i takimi dużymi płatkami kosmetycznymi myje. A jak użyje raz na jakiś czas chusteczek nawilzanych to pupa od razu czerwona. Mój Bartus zaczął chodzić o 18 spać już na cała noc i śpi do 9! 2 razy je w nocy. Ale co z tego jak jutro jest zmiana czasu.
-
K@sia,
U nas w USA zmiana czasu byla juz 2 tygodnie temu i od tamtego czasu moja Olenka idzie spac o 21 (wczesniej chodzila kolo 19-20) i już drugi tydzien przesypia caluskie noce do 8-9. Takze, moze zmiana czasu wyjdzie na dobre[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Madzialenka ja właśnie chciałam żeby wcześniej chodził spać bo brakowało ni czasu wieczorem dla starszej córki i dla siebie:)
Ja przy córce starszej loveli używałam jakoś do roku. Później zrobiłam test, wybrałam w zwykłym proszku i płynie i patrzyłam na skore dziecka czy wszystko Ok i nie miała żadnej reakcji alergicznejKatalonia lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie Filip 3 dni temu zaczął się ustawiać do raczkowania. Myśleliśmy że tak mu przez przypadek wyszło, ale dziś już potrafi się na czworakach przemieścić
Wciąż jest to niezdarne, ale daje mu max 2 tyg. OMG! Kończy się czas statycznej zabawy
W związku z tym chciałam zacząć temat zabezpieczeń w domu, jako że i tak czeka każdą z nas prędzej czy później
Doradźcie doświadczone w temacie mamy ma ci zwrócić uwagę? Na razie takie mam przemyślenia;
1. Zabezpieczyć gniazdka
2. Wszelka chemia i wartościowe lub niebezpieczne przedmioty przenieść wyżej
3. Zamykać drzwi do innych pomieszczeń, aby dzidzia nie przytrzasneła sobie ręki bądź nogi
4. Przekręcić komody do ściany
5. Pochować kable z podłogi w celu uniknięcia przegryzienia
A co zrobić z szafkami w kuchni? Mam kuchnia otwarta na salon więc nie dam rady jej zamykać. Czy zabezpieczać czymś szafki?
Czy jeszcze na coś zwrócić uwagę?
Fifik na czworakach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/818533ef4454.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 16:49
Alma84, K@sia, zuzik88, Katalonia lubią tę wiadomość
-
Yerenia w sumie to ja tylko zabezpieczyłam gniazdka i mam bramki na dole i u góry schodów. Nic innego nie robiłam. Jak pozwalałam córce raczkować po domu to zawsze pod moim okiem. A tak to się bawiła w dużym kojcu i wtedy swobodnie mogłam się zająć swoimi sprawami
Mojemu to daleko do raczkowania, woli się turlac na razie. Nawet nie próbuje pełzaćYerenia lubi tę wiadomość