Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Norbi już obraca się od tygodnia może trochę dłużej z pleców na brzuszek ale też zauważyłam że preferuje bardziej w jedną strone a kończy dzisiaj 4 miesiące. Za to jeszcze nie pociąga tak wysoko nóg żeby bawić się za stopy koło buzi.
Niestety u nas że spaniem jest co raz gorzej któraś już noc kiedy śpi od 22-1 a potem co godzinę pobudka a przed 6 to już pobudka na całego . Chodzę jak zombi
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Madzialenka mój poprostu któregoś razu się obrócił a najważniejsze właśnie żeby dziecko na brzuchu dużo lezalo
Swojego czasem muszę wspomagać niestety telewizorem żeby dłużej leżał o jaaaa wyrodna matkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 01:11
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Moim najmniej chlubnym wyczynem do tej pory było skaleczenie podczas obcinania pazurków i to tak że nie zauważyłam odrazu, tylko po jakimś czasie zdziwiliśmy sie z mężem skąd mały ma takie drobne bordowe plamki na spiochach, przecież nikt nie jadł czekolady;) trochę nam zajęło zanim doszliśmy że to od pocierania skaleczony paluszkiem. U nas dzisiaj kolejny blue monday, jęki, steki, marudzenie i cycowanie co godzinę niemal. Noc też nie przespaną porządnie.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
A i mój z tych starszych na forum a wcale jeszcze jakiś specjalnie nie bryluje z tymi obrotami, zdarzy musi 2-3 razy dziennie i to głównie z brzuszka na plecyy3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Ja gram na skrzypcach, pianinie, ukulele. Mąż tak samo oprócz skrzypiec. Oprócz tego mamy w domu jeszcze dzwonki chromatyczne, marakasy, tamburyn, trojkat i inne przeszkadzajki ale te to już ogarnia córka robimy sobie wieczory muzyczne, gramy i śpiewamy znane hity a młody się cieszy
Aniluap, Alma84, Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość
-
Z telewizorem i tabletem to ja bym uwazala, dziewczynka znajomych musiala miec detoks od telewizora i tabletu bo budzila sie w nocy z krzykiem i chciala tablet i ogolnie darla sie wrecz zeby rodzice jej dali (ma 2 latka). Dziecko bardzo szybko sie uzaleznia, jak moja Ola jest w pokoju to TV wylaczamy, bo widze jak ona sie od razu patrzy w ekran.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnyJa nie rozumiem rodziców, którzy dają dzieciom tablety, telefony. Widziałam to nie raz w przychodni. Dajesz dla świętego spokoju a później co? Dziecko nie interesuje się niczym innym i ma puste w głowie bo jak ma się uczyć? Ono uczy się zapachem, smakiem i dotykiem. Dziecko ma biegać, szaleć i się brudzić. Czemu niektórzy tego nie rozumieją? Smutno mi jak widzę takie dzieci
Ale myślę, że jak tv leci w pokoju a dziecko spojrzy to się nic nie stanie, tak samo jak patrzy na lampę bo ciekawewichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Ja mojemu tez nie pokazuje tv, raz jak się obudził a ja chciałam dokończyć serial to posadziłam go w bujaczku tyłem do tv to tak wykręcił głowę ze udało mu się zerkać. Tez go to bardzo fascynuje, ale nie pozwalam mu patrzeć to za dużo bodźców dla takiego malucha. Moja córka ogląda max godzinę dziennie tv ale i takie bajki co ja znam bo teraz takie bzdety puszczają dla dzieci ze szok!
-
Aniluap wrote:Ja nie rozumiem rodziców, którzy dają dzieciom tablety, telefony. Widziałam to nie raz w przychodni. Dajesz dla świętego spokoju a później co? Dziecko nie interesuje się niczym innym i ma puste w głowie bo jak ma się uczyć? Ono uczy się zapachem, smakiem i dotykiem. Dziecko ma biegać, szaleć i się brudzić. Czemu niektórzy tego nie rozumieją? Smutno mi jak widzę takie dzieci
Ale myślę, że jak tv leci w pokoju a dziecko spojrzy to się nic nie stanie, tak samo jak patrzy na lampę bo ciekawe
Wiesz, akurat jak jestem z dzieckiem w pryzycchodni to tez dam córce na chwile telefon bo ona nie usiedzi na tyłku. W domu nawet nie prosi bo wie ze nie dostanie
-
nick nieaktualny
-
Ja gram na fortepianie, trochę na basie i flecie poprzecznym,màż na basie, gitarze, fortepianie, a i mandolinę czy banjo też obsłuży. I od biedy perkusję
Alma84, Katalonia, Yerenia, K@sia lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny pojawiła się u nas ciemieniucha! Bartus miał dwa takie suche placki na głowie i smarowałam to emolium ale pojawiło się tego więcej i odpaliłam google u wyglada jak na zdjęciach ciemieniucha (przy córce nie miałam tego problemu)
Czy przez to przechodzilyscie? Jakie są sprawdzone metody? Mogę powiedzieć co mam: emolium, bepanten sensiderm, olej migdałowy, szampon babydream. Czy coś z tychj rzeczy nakładać na cała głowę czy jak? Proszę o pomoc