Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wszystko dobrze
Ulce to się buzia nie zamyka, "gada jak najęta". Fajny okres, można cały czas jej słuchać
Ja dziś miałam badania prenatalne, wg USG ok, wyniki pappa w styczniu. Bardzo wczesna ocena, ale prawdopodobnie chłopak Jeśli tak zostanie, to będzie Adam.
My bilansu 2 latka nie robiliśmy, wg lekarza mamy się zgłosić na wiosnę. Bo Ulka jak tylko widzi budynek przychodni, wpada w histerię. Jest coraz lepiej, ale w takich "warunkach" nie da się jej zbadać więc nawet nie mam pojęcia jak to u nas w centylach wygląda.
Dziewczyny, dla Was, dla dzieci i Waszych rodzin, wszystkiego dobrego na Święta.
Piszcie co u Was!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 20:04
Yerenia, madzialenka84 lubią tę wiadomość
-
hej wszystkim! Moja sie rozgaduje ale powoli. Kaprysy i humorki chyba przeszly, ladnie wspolpracuje. My poszlismy na bilans ale plakala i nie dała się dotknąć lekarzowi. Nie wiem ile waży, ile ma wzrostu wiecie że my wciąż cycamy... całuje w pierś i dopiero do buzi. My chcemy spróbować w przyszlym roku z drugim potomkiem. Alma jak sie czulas w pierwszym trymestrze? Moja sasiadka ma rodzic w lutym wiec bedzie nowy dzidzus. Dzisiaj przyjechała choinka, Niunia wstanie z drzemki i ubieramy. Drzemki juz nie zawsze w dzień, je wszystko co my, uwielbia gotować i piec że mną. Robiliśmy pierniczki, potem ozdabianie. Pozdrawiamy i wesołych świąt
Yerenia lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Hej. U nas bilansu tez nie bedzie teraz. Raz nie chce dac sie dotknac, a poza tym w przychodni chca zeby sie zglaszac blizej 3 roku. Powoli zaczyna wiecej mowic. Ma 14.8kg i 92cm.
U mnie zas zle wiesci. Mam guza w piersi, ktory szybko rosnie. Wybadalam go w sierpniu. Bylam juz u kilku lekarzy i wszyscy, ze to wlokniak i nie ma sie czym stresowac. W koncu trafilam do onologa i prawdopodobnie to rak. Jutro na onkologii bede miala szczegolowe badania.
Wszystkiego dobrego na święta i oczywiscie duzo zdrowia. -
Katalonia, ciąża z Ulka to było marzenie bolały mnie tylko piersi przy dotyku i miałam ochotę na popcorn i rosół, to wszystko
Teraz wiem co to mdłości... siedzenie w toalecie... turbo zmęczenie...
jednego dnia, zmieniając Uli pieluchę, 6 razy!!! biegłam do toalety ;/
A teraz z mała w domu, to ani poleżeć, ani się wyspać, ani odpocząć...
Ale nie narzekam cieszymy się bardzo, Ulka też:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2020, 14:09
Katalonia, Yerenia, madzialenka84 lubią tę wiadomość
-
Moja dalej jest wszystko rozumiejącą niemową Tzn.jakieś pojedyncze słowa mówi, ostatnio nawet coś próbuje powtarzać, ale nie chce się rozgadać
Święta zleciały raz dwa, może i dobrze Jestem cholernie niewyspana. Młoda miała najgorszy czas w okolicy urodzin - wściekła się z okazji ukończenia 2 lat, teraz wyluzowała, ale śpi nienajlepiej, budzi się na karmienie. Już mam dość... Marzyłam, żeby rok karmić, a teraz nie wiem jak to szaleństwo zakonczyć9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
zuzik88 wrote:Hejka. Dzieki za wsparcie. 13.01 mam wyniki, bo tylko w pon przyjmuje onkolog do ktorego chodze. Czekanie jest najgorsze, ale mam tez czas na oswojenie sie z ta sytuacja.
Zuzik,
Mam nadzieje, ze wynik bedzie jednak dobry.Troche cie rozumiem, bo my niedawno czekalismy na wynik osoby bardzo bliskiej w rodzinie (tu akurat bylo podejzenie raka pluc, na szczescie nie rak).
Napisz cos wiecej jak go odkrylas?Sama wybadalas, mialas USG czy mammografie?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Moja Olenka bardzo sie rozgadala zaraz po 2gich urodzinach, ale to byl bardzo duzy przeskok, bo ona nie mowila duzo, pojedyncze slowaw okolicy 2 urodzin zaczela laczyc 2 slowa, a teraz to powie juz nawet 4-5 wyrazowe zdanie i mowi po polsku i po angielsku, tlumaczy slowka z polskiego na angielski i odwrotnie. Fajnie obserwowac taki rozwoj dziecka.
Yerenia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Alma84 wrote:Wichrowe, co za piękny suwaczek Gratulacje!!! Cieszę się bardzo
No wlasnie, Wichrowe, napisz cos wiecej!
Ale wam sie Alma i Wichrowe udalo-jestescie na podobnym etapie.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Gratuluje dziewczyny:)
Franek dostal pod choinke drugi rower biegowy, ale troche jest za duzo i hulajnoga balansowa 3w1 biedronke. Smiga na hulajnodze jak szalony jak ma zamontowane sioddlko polecam.
A co to piersi to wybadslam sobie w sierpniu guza i poszlam na 2 rozne usg. Potwierdzili 1.5cm. Zrobilam bac. Wszystko ok. Brak cech zlosliwosci. Poszlam w pazdzierniku do ginekologa onkologa, bo mialam wrazenie, ze guz rosnie. Ten mi po badaniu powiedzial, ze guza nie ma a zgrubienie to pewnie po biobsji, ze niby tak czesto jest i moge zachodzic w ciaze. Tak ladnie gadał i mu uwierzylam, ale w listopadzie zaczela mnie piers bolec i kluc, nawet zauwazylam wciaganie brodawki to poszlam na usg i tam starszy lekarz mial watpliwosci czy to jednak nie rak. Wezwal swojego syna i razem ogladali i mlody powiedzial, ze on tu nic niepokojacego nie widzi:(na szczescie starszy lekarz dal mi namiary na chirurga onkologa i on od razu powiedzial, ze to rak ewetualnie guz lisciasty. Zrobilam juz mammografie, rtg klatki, pobrali mi krew i zrobili biobsje gruboiglowa. Lekarz pobieral material 6 razy, bo taki twardy ten guz. 13.01 wyniki na wizycie. Wczesniej mi nikt nie wyda... tak czy siak czeka mnie operacja. Kupilam juz sobie pizamki rozpinane. -
Ahhh, no udało się w końcu Mam nadzieję, że będzie ok
Zuzik, trzymaj się! Najważniejsze, że znalezione i zdiagnozowane. Ciachnie się i będzie dobrze
Alma, ja już rzygam tym karmieniem, serio.....Yerenia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Zuzik ja też trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Wichrowe gratulacje! Ja jeszcze nie rzygam po, teraz w święta odstawiłam jej nocne karmienie, spi zazwyczaj do rana a jak sie obudzi to mówię że cycusie śpią i działa.
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
zuzik88 wrote:Alma dzieki za wsparcie:)
A Ty jak sie czujesz? Ulka daje odpocząć?