X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Invis oczywiście że to nie ma znaczenia, tylko żartowałam ;). Ja mam znajomych albo w swoim wieku albo młodszych. Pewnie dlatego czuję się młoda duchem.

Invis jak będziesz miała córeczkę to zdradzę Ci moje imię;) teraz jest ono czesciej spotykane, ale w moim wieku byłam jedyna w całej szkole podstawowej i chyba jedna z dwóch w liceum.

Aasha lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika999 wrote:
    Imię dla syna - od zawsze Tomasz (dziś wpadłam na drugie zapasowe Igor)
    Imię dla córki - Honorata albo Nadia

Hej Monika! My co prawda nie biegliśmy tak daleko w przyszłość jeśli chodzi o imiona, ale nasza córka zdecydowanie utrzymuje że jeśli będzie braciszek, to tylko Igor :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:04

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj mietata przede wszystkim spróbuj się uspokoić dostałaś leki - więc już jest lepiej :) nie czytaj proszę cię na internecie o takich przypadkach bo zawsze znajdzie się te gorsze przypadki.
    Co do stanów lekowych to ja też takie miewam ja mam ciut inna sytuacja ale każdy dookoła mówi że skoro ciąża jest to fasolka walczy!
    Rób jak ginekolog mówi odpoczywaj nie stresuj się dodatkowo ja wiem łatwo się mówi ale trzeba czasem się zmusić by myśleć o czymś innym ponoć pozytywne myślenie działa cuda więc wierz że twoje dzieciątko ma się dobrze i zajmij głowę chociaż ba chwilę czymś innym

mietata lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • maargarytka Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przedstawię :-) Mam na imię Karolina rocznikowo mam 25 lat ( skończę w listopadzie, więc będę miała prezent na urodziny w postaci maluszka :-) ) Mieszkam w Warmińsko-Mazurskim. W tym roku będzie już 5 lat po ślubie. Jestem po dwóch poronieniach i przedwczesnym porodzie ( 31 tydzień) na szczęście córeczka jest zdrowa i w marcu skończy 2 lata.

8p3oyx8dni8pkj1z.png
  • Mika999 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Hej Monika! My co prawda nie biegliśmy tak daleko w przyszłość jeśli chodzi o imiona, ale nasza córka zdecydowanie utrzymuje że jeśli będzie braciszek, to tylko Igor :)

Imiona mam wybrane od dawna, zanim jeszcze nastały plany potomstwa.

B-HcG 646,500 09/03/17
    B-HcG 1368,500 11/03/17
    201711062743.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata ,bylas na wizycie masz leki bedzie dobrze.Ja plamienia mam caly czas biore leki I czekam.Wiem ze latwo sie mowi ale mysl pozytywnie , odpoczywaj ile sie da.Kiedy masz nastepna wizyte ?

Anetta31
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie leki chyba zaczynają działać bo widzę że piersi mam inne a di tej pory były praktycznie normalne tylko sutki wrażliwsze a teraz to mam wrażenie że w końcu zaczną rosnąć hehe :) w sumie to one nigdy nie urosły to może teraz e ciąży nauczą się jakie powinny być haha

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa co zazywasz I w jakiej dawce ?

Anetta31
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duphaston 10mg dwa razy dziennie, luteine 100 mg też dwa razy dziennie i do tego mam witaminy
    Magnez x3
    Wit d
    Jod
    Kwas foliowy
    No i biorę letrox na zmianę raz 100 raz 75

Także trochę tego mam :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj ginekolog przy plamieniach dal mi 10 mg duphaston raz dziennie I luteine 50 dwa razy , luteine sama zwiekszylam do 100 moja kolezanka pracuje na ginekolgi I Ona tak mi doradzila , ja przed ciaza mialam dosc niski progesteron.Po weekendzie poszukam innego ginekologa chyba . A I zazywam eutyrox 100 , alfadiol I calperos zw na uszkodzone przytarczyce , dodatkowo folik 2*1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 18:05

Anetta31
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przedstawie. Mam na imię Agnieszka, od 11 lat mieszkam w Niemczech. Mam dwójkę dzieci.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:05

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego folik dwa razy dziennie bierzesz?

Mi jedna ginekolog która powiedziała jak wyszła zła beta że ciąża Sue roni dala z łaską receptę na duphaston 3x1 ale nie wykupiłam wtedy dy recepty poprostu zdałam się na los i dopiero jak było serduszko na usg to dostałam od mojej gin leki

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Bajkaaa mi lekarz kazał część odstawić bo powiedział że wątroba nie przerobi ;)
    więc teraz wersja light bez witamin i suplementów

euthyrox 88
    kwas foliowy5mg
    accard
    clexane 60
    siofor (2x850)
    i wszystkie moje progesterony ;)
    luteina (3x2)
    lutinus(2x1)
    prolutex (1x1)
    crinone (1x!)

O kurcze to sporo mi nic takiego nie mówiła o wątrobie ale ja mam zdrową więc nic jej się nie stanie jak przez jakiś czas przyjmę więcej leków, zresztą trzymam się tego co mi moja gin powiedziała

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza jest nieplanowana, cały czas przyjmowalam tabletki antykoncepcyjne i mimo tego zaszłam w ciążę. Ale się cieszymy i chociaż lekarz proponował usunięcie bo w niemczech aborcja jest legalna to my od razu podjelismy decyzję ze chcemy to dziecko.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazal mi ginekolog z 1 podniesc na 2 .Ja w poprzednich ciazach tez mialam plamienia , w piewszej w 13 tyg mnie zalalo na maxa w szpitalu dostalam kaprogest i duphaston po 3 dniach wszystko sie uspokoilo , w drugiej plamienia -w 7 tyg dostalam luteine I duphaston I tez bylo dobrze do samego konca.Teraz leki dostalam przy pierwszej wizycie przez poprzednie plamienia , brak tarczycy I wiek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 18:19

Anetta31
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no ja to mogłabym garściami tabletki jeść gdyby tylko to miało pomoc mojej kruszynce no i mam nadzieję że w listopadzie każda z nas będzie pisać jak to jest zostać mamusia :)

Anetta31 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się przedstawię :)

Jestem Kasia, mieszkam w Warszawie. Mam 25 lat i jestem 2,5 roku po ślubie.
    O dzidziusia zaczęliśmy się starać już w maju tamtego roku, ale nie udawało się przez 4 miesiące. Po tym czasie przerwaliśmy starania, bo nie wytrzymywałam już w mojej pracy i ją zmieniłam.
    Teraz jestem w takiej sytuacji, że pracuję na dużo lepszych warunkach i całkiem lubię swoją pracę, ale mam umowę na zastępstwo. Podeszliśmy do tematu dziecka, że co ma być to będzie, a czekać kolejnego roku ze staraniami nie chcemy i tak oto udało się w drugim cyklu starań po przerwie :)

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:05

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ