X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która ma te getry ciążowe z biedry? Na lidlowe się już nie załapałam, ale może na biedrowe się załapię? Tylko czy warto? Poproszę o opinie.

age.png

age.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    co do szczepien to ja wam powiem ze synka szczepilismy skojarzonymi 6w1 a pneumo mial za darmo bo byl wczesniakiem, wiadomo strach jest przed kazdym szczepieniem, wazna zasada dziecko w 100% zdrowe a zeby byla pewnosc to morfologia i crp tylko kto to robi chyba nikt aby lekarz obada i szczepic. Ja bylam zadowolona ze skojarzonych ale teraz bede szczepic zwyklymi one sa jednak od dawna dawna ..

dziewczyny ktore braly dupka jak odstawialyscie to odrazu czy stopniowo?? w tej chwili biore 2x1
    aha was nadrobic to sie nie da tyle skrobiecie stron ..:)

Hej. Mi też zawsze lekarz kazał odstawiac stopniowo. Przez kilka dni brałam 1 potem co dwa dni i wkoncu wcale.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienia.... cholernie ciężki temat. Jeszcze się nie zagłębiałam w temacie, ale 6w1 czy 5w1 będę omijać szerokim łukiem. Tak samo jak szczepionki, które mają aktywnego wirusa. No i nie ma szans żeby moje dziecko dostało więcej niż 1 wirusa częściej niż co 2 tygodnie. To takie moje przemyślenia na temat dyskusji i tego co się wokół dzieje.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Dziewczyny która ma te getry ciążowe z biedry? Na lidlowe się już nie załapałam, ale może na biedrowe się załapię? Tylko czy warto? Poproszę o opinie.
    Ja byłam w biedrze ale getrów już nie było . Były rastopy za to. Wyglądają przyzwoicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 17:10

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odstawiałam dupka stopniowo. Najpierw miałam dawkę 2 X1, potem 1x1 przez 20 dni, a potem całkiem odstawiłam. Ps. Znalazłam sie na zwolnieniu szybciej niż sie spodziewałam, dopadło mnie przeziębienie, jestem cała zaflukana i obolała.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Co do szczepien to ja na razie zastanawiam sie nad szczepieniem siebie w ciazy, w USA jak i w innych krajach zachodnich zaleca sie zaszczepic miedzy 27 a 36 tyg na grype oraz blonice, krztusiec i tezec. Ja szczepionka na grype jestem raczej przeciwna, bo raz w zyciu sie zaszczepilam i wlasnie wtedy mocno chorowalam, ale co do pozostalych to sie zastanowie.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 22 maja 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie strasznie spieklam wczoraj. Na szczescie nie cale cialo, tylko nogi i rece. Mieszkam na Florydzie, wiec u nas lato prawie caly rok, a teraz juz upaly ponad 30 stopni, ale wczoraj slonko bylo za chmurami i tak sie nabralam. Na szczescie juz dzis nie piecze.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston też mi kazał doktor odstawiać stopniowo, z dwóch dziennie zejść na 1, luteinę jeszcze biorę ale jeszcze nie wprowadziłam zaleceń w życie i biorę po staremu - obydwa leki 2x1.

Na biedrowe legginsy i poduchę się nie załapałam! Wymiotło ekspresowo, ale w sumie byłam tylko w 1 biedrze najbliżej domu, w innych nie szukałam.

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Biedrze leginsy i nie polecam, strasznie sztuczne, aż się świecą, ja takiego paskudztwa nie cierpię.
    W ogóle nie mam leginsów bo nie wiem do czego je nosić, a raczej nie mam do czego i w sumie czuje się w nich jak w rajstopach.

Któraś z was wspomniała o sukienkach w paski w H&M, też dziś kupiłam. Nie jestem tylko pewna jak długo w niej pochodzę. XS jest akurat, ale może nie wystarczyć na potem, a w S dekolt miałam do pępka...oni to szyją na wysokie dziewczyny niestety i ja musiałabym mieć w tej sukience ramiona z 10 cm wyżej ;)
    Ale ta którą kupiłam idealna, ślicznie brzuch w niej wygląda (bo ja swoją drogą ;)

co do leków, zarówno przyjmowanie jak i odstawianie, tylko po konsultacji z lekarzem, każdy przypadek inny więc lepiej uważać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 17:50

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w piątek ne shoppingu w h&m i wyszłam z pustymi rękoma. beznadziejne te ubrania na dziale ciazowym, zuelnie nie moj styl. za to znalazlam swietne ubrania na ASOS, fajne, luzne sukieneczki z odkrytymi ramionami, w roznych kolorach. mega, przynajmniej na modelce :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:
    Dziewczyny czy to normalne ze ja wgl nie mam zadnych objawow ciazy? Przeciez to juz 16t 3 d. Nawet waga stanela w miejscu...
    Wizyta dopiero za tydzien a ja sie juz bardzo martwie. Przed kazda wizyta sie bardzo stresuje przez pierwsze poronienie ktore bylo w 12 tyg ciazy. Więc juz jest dalej tym sie pocieszam.ale mimo wszystko dalej bardzo sie martwie. Kiedy powinnam spodziewac sie jakis pierwszych ruchów dziecka jezeli jest wszystko ok z ciaza?

Mogą być teraz, a mogą około 21 tygodnia.

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek, te sukienki są na zwykłym dziale :) są serio super, polecam. Dział ciążowy w stacjonarnych h&m jest słaby niestety, ja zrobiłam zakupy online.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do którego tygodnia brałyście ten duphason. Ja mam 3x2 z tym ze to ciaza blizniacza . Obecnie 14tc . Jutro wizyta może lekarz będzie kazał już pomału odstawić?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka, to bardzo indywidualne, ja nie miałam swojego progesteronu przy cyklu IVF i brałam końskie dawki do około 10-11tc, odstawiałam stopniowo, ale wszystko pod kontrolą lekarza.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, jesteś czarnulka, zastanawiałam się, co u Ciebie, jak Twoje maluchy!

c55fs65g7gfeotox.png
  • oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam duphaston do ok 12 tyg. Od 3 tyg bralam 3*1 a ok 7 juz 2*1. Potem jak na wizycie bylam w 14 tyg to wszystko bylo ok malec mial odpowiednie rozmiary .

oczekująca94

Wysłany: 22 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, prosze o zaktualizowanie na 1 stronie, ze czekam na dziewczynke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 18:59

mietata, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Charlutek, te sukienki są na zwykłym dziale :) są serio super, polecam. Dział ciążowy w stacjonarnych h&m jest słaby niestety, ja zrobiłam zakupy online.

Dokladnie, są na zwykłym dziale wśród basiców :) kupiłam dwie - są po 39,90 więc cena jak z lidla lub biedry a są naprawdę ekstra :) no ja ze wzrostowa kwestią nie miałam problemów, przy moim metrażu cud raczej że do połowy ud sięga mi L :D

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cena świetna, a do tego materiał bardzo miły w dotyku, fajna bawełna z elastanem.

Ja niestety na zbyt wysokie ramiona w ciuchach cierpię od lat, wszystkie marynarki, kiecki są szyte na minimum 170 cm i wszystko mi się zawsze marszczy u góry...a dekoltem mogłabym świecić w nocnym klubie ;) Czasami zazdroszczę wyższym dziewczynom

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś ładne szorty ciążowe w normalnej cenie gdzieś widziałyście?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ