X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która ma te getry ciążowe z biedry? Na lidlowe się już nie załapałam, ale może na biedrowe się załapię? Tylko czy warto? Poproszę o opinie.

age.png

age.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    co do szczepien to ja wam powiem ze synka szczepilismy skojarzonymi 6w1 a pneumo mial za darmo bo byl wczesniakiem, wiadomo strach jest przed kazdym szczepieniem, wazna zasada dziecko w 100% zdrowe a zeby byla pewnosc to morfologia i crp tylko kto to robi chyba nikt aby lekarz obada i szczepic. Ja bylam zadowolona ze skojarzonych ale teraz bede szczepic zwyklymi one sa jednak od dawna dawna ..

dziewczyny ktore braly dupka jak odstawialyscie to odrazu czy stopniowo?? w tej chwili biore 2x1
    aha was nadrobic to sie nie da tyle skrobiecie stron ..:)

Hej. Mi też zawsze lekarz kazał odstawiac stopniowo. Przez kilka dni brałam 1 potem co dwa dni i wkoncu wcale.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienia.... cholernie ciężki temat. Jeszcze się nie zagłębiałam w temacie, ale 6w1 czy 5w1 będę omijać szerokim łukiem. Tak samo jak szczepionki, które mają aktywnego wirusa. No i nie ma szans żeby moje dziecko dostało więcej niż 1 wirusa częściej niż co 2 tygodnie. To takie moje przemyślenia na temat dyskusji i tego co się wokół dzieje.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Dziewczyny która ma te getry ciążowe z biedry? Na lidlowe się już nie załapałam, ale może na biedrowe się załapię? Tylko czy warto? Poproszę o opinie.
    Ja byłam w biedrze ale getrów już nie było . Były rastopy za to. Wyglądają przyzwoicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 17:10

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odstawiałam dupka stopniowo. Najpierw miałam dawkę 2 X1, potem 1x1 przez 20 dni, a potem całkiem odstawiłam. Ps. Znalazłam sie na zwolnieniu szybciej niż sie spodziewałam, dopadło mnie przeziębienie, jestem cała zaflukana i obolała.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Co do szczepien to ja na razie zastanawiam sie nad szczepieniem siebie w ciazy, w USA jak i w innych krajach zachodnich zaleca sie zaszczepic miedzy 27 a 36 tyg na grype oraz blonice, krztusiec i tezec. Ja szczepionka na grype jestem raczej przeciwna, bo raz w zyciu sie zaszczepilam i wlasnie wtedy mocno chorowalam, ale co do pozostalych to sie zastanowie.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 22 maja 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie strasznie spieklam wczoraj. Na szczescie nie cale cialo, tylko nogi i rece. Mieszkam na Florydzie, wiec u nas lato prawie caly rok, a teraz juz upaly ponad 30 stopni, ale wczoraj slonko bylo za chmurami i tak sie nabralam. Na szczescie juz dzis nie piecze.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston też mi kazał doktor odstawiać stopniowo, z dwóch dziennie zejść na 1, luteinę jeszcze biorę ale jeszcze nie wprowadziłam zaleceń w życie i biorę po staremu - obydwa leki 2x1.

Na biedrowe legginsy i poduchę się nie załapałam! Wymiotło ekspresowo, ale w sumie byłam tylko w 1 biedrze najbliżej domu, w innych nie szukałam.

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Biedrze leginsy i nie polecam, strasznie sztuczne, aż się świecą, ja takiego paskudztwa nie cierpię.
    W ogóle nie mam leginsów bo nie wiem do czego je nosić, a raczej nie mam do czego i w sumie czuje się w nich jak w rajstopach.

Któraś z was wspomniała o sukienkach w paski w H&M, też dziś kupiłam. Nie jestem tylko pewna jak długo w niej pochodzę. XS jest akurat, ale może nie wystarczyć na potem, a w S dekolt miałam do pępka...oni to szyją na wysokie dziewczyny niestety i ja musiałabym mieć w tej sukience ramiona z 10 cm wyżej ;)
    Ale ta którą kupiłam idealna, ślicznie brzuch w niej wygląda (bo ja swoją drogą ;)

co do leków, zarówno przyjmowanie jak i odstawianie, tylko po konsultacji z lekarzem, każdy przypadek inny więc lepiej uważać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 17:50

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w piątek ne shoppingu w h&m i wyszłam z pustymi rękoma. beznadziejne te ubrania na dziale ciazowym, zuelnie nie moj styl. za to znalazlam swietne ubrania na ASOS, fajne, luzne sukieneczki z odkrytymi ramionami, w roznych kolorach. mega, przynajmniej na modelce :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca94 wrote:
    Dziewczyny czy to normalne ze ja wgl nie mam zadnych objawow ciazy? Przeciez to juz 16t 3 d. Nawet waga stanela w miejscu...
    Wizyta dopiero za tydzien a ja sie juz bardzo martwie. Przed kazda wizyta sie bardzo stresuje przez pierwsze poronienie ktore bylo w 12 tyg ciazy. Więc juz jest dalej tym sie pocieszam.ale mimo wszystko dalej bardzo sie martwie. Kiedy powinnam spodziewac sie jakis pierwszych ruchów dziecka jezeli jest wszystko ok z ciaza?

Mogą być teraz, a mogą około 21 tygodnia.

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek, te sukienki są na zwykłym dziale :) są serio super, polecam. Dział ciążowy w stacjonarnych h&m jest słaby niestety, ja zrobiłam zakupy online.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do którego tygodnia brałyście ten duphason. Ja mam 3x2 z tym ze to ciaza blizniacza . Obecnie 14tc . Jutro wizyta może lekarz będzie kazał już pomału odstawić?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka, to bardzo indywidualne, ja nie miałam swojego progesteronu przy cyklu IVF i brałam końskie dawki do około 10-11tc, odstawiałam stopniowo, ale wszystko pod kontrolą lekarza.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, jesteś czarnulka, zastanawiałam się, co u Ciebie, jak Twoje maluchy!

c55fs65g7gfeotox.png
  • oczekujaca94 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam duphaston do ok 12 tyg. Od 3 tyg bralam 3*1 a ok 7 juz 2*1. Potem jak na wizycie bylam w 14 tyg to wszystko bylo ok malec mial odpowiednie rozmiary .

oczekująca94

Wysłany: 22 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, prosze o zaktualizowanie na 1 stronie, ze czekam na dziewczynke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 18:59

mietata, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Charlutek, te sukienki są na zwykłym dziale :) są serio super, polecam. Dział ciążowy w stacjonarnych h&m jest słaby niestety, ja zrobiłam zakupy online.

Dokladnie, są na zwykłym dziale wśród basiców :) kupiłam dwie - są po 39,90 więc cena jak z lidla lub biedry a są naprawdę ekstra :) no ja ze wzrostowa kwestią nie miałam problemów, przy moim metrażu cud raczej że do połowy ud sięga mi L :D

• mietata Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cena świetna, a do tego materiał bardzo miły w dotyku, fajna bawełna z elastanem.

Ja niestety na zbyt wysokie ramiona w ciuchach cierpię od lat, wszystkie marynarki, kiecki są szyte na minimum 170 cm i wszystko mi się zawsze marszczy u góry...a dekoltem mogłabym świecić w nocnym klubie ;) Czasami zazdroszczę wyższym dziewczynom

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś ładne szorty ciążowe w normalnej cenie gdzieś widziałyście?

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ