Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam koleżanki
na Mazowszu zapowiada się ładna ale nie gorąca pogoda
dziś podejście aby wzięli mnie do szpitala nr 2 wczoraj podobno znów było zatrzesienie
a nie mogę dodzwonić się do lekarza mojego żeby cokolwiek ustalić
trzymajcie kciuki bo czeka mnie zapewne kilka godzin siedzenia na IP
Holibka lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Hej
ja zbieram się właśnie do pracy, mam dwa stresujące spotkanie, a później najprzyjemniejsza część dnia - jedziemy na wizytę i będziemy podglądać Maluszka
Trzymajcie kciuki !
Kaczuszka a czemu idziesz do szpitala, wydawało mi się, że wszystko czytam, ale ta informacja mi jednak umknęła ? Mam nadzieje, że nic się nie dzieje poważnego :*moremi, Holibka lubią tę wiadomość
-
Mam stwierdzona niewydolnosc szyjkowa i dlatego straciłam poprzednio córeczkę w 22 tc
w tej miałam mieć zakładany profilaktyczny ale cały czas coś się przedłuża
Invis ja też syna szczepię szczepionkami podstawowymi i drugiego maluszka będę tak samo i również myślę nad pneumo.
Artykułów nie czytam ani tych pozytywnych ani negatywnych, staram się nie nakrecac.
Czy też wam tak piersi bolą? Bo moje są takie wrażliwe i bolące, biustonosza nie mogę nosić. Tak jakby mi szpilki się wbijaly.
Miłego dnia życzę; )
-
Kaczuszka86 wrote:Mam stwierdzona niewydolnosc szyjkowa i dlatego straciłam poprzednio córeczkę w 22 tc
w tej miałam mieć zakładany profilaktyczny ale cały czas coś się przedłuża
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Enna w tej ciąży nie mam żadnych objawów
gdyby nie brzuch to mogłabym się zapomnieć
ale w poprzedniej to nawet spalam w biustonoszu bo tak mnie cycki bolały i piekly . To normalny objaw, nie masz się co martwić
Kaczuszka86 wrote:Witam koleżanki
na Mazowszu zapowiada się ładna ale nie gorąca pogoda
dziś podejście aby wzięli mnie do szpitala nr 2 wczoraj podobno znów było zatrzesienie
a nie mogę dodzwonić się do lekarza mojego żeby cokolwiek ustalić
trzymajcie kciuki bo czeka mnie zapewne kilka godzin siedzenia na IP
A co się stały, że do szpitala idziesz? To w związku z tą szyjką?
Mnie wczoraj wieczorem takie wzdęcia po warzywach dopadły, że myślałam że mi brzuch pęknie.. wszystko mnie w środku bolało aż. Dziś już jest lepiej
-
Enna wrote:Invis ja też syna szczepię szczepionkami podstawowymi i drugiego maluszka będę tak samo i również myślę nad pneumo.
Artykułów nie czytam ani tych pozytywnych ani negatywnych, staram się nie nakrecac.
Czy też wam tak piersi bolą? Bo moje są takie wrażliwe i bolące, biustonosza nie mogę nosić. Tak jakby mi szpilki się wbijaly.
Miłego dnia życzę; )7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Kaczuszka - oby Cię przyjęli i zrobili wszystko, by sytuacja się nie powtórzyła!!
Enna - mnie od kilku dni strasznie sutki bolą!! Całe piersi do wytrzymania, ale sutki to jakaś masakra.. jeszcze tak nie miałam.Kaczuszka86 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! Nas na dolnym śląsku przywitało dziś ładne słoneczko. Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Ja mam inne, chyba już, zmartwienie. Zauważyłam że u córki nie znikają takie obwódki wokół oczu- wygląda to, jakby założyła przeciwsłoneczne okularki, i lekko opaliła buzię- ma jaśniejszą skórę w miejscu gdzie niby byłyby okularki. Co prawda miała raz czy dwa okularki, biegała z nimi bawiąc się z dzieciakami na dworze, niestety nie zwróciłam uwagi na jak długo, i nie wiem też czy mogłaby je sobie tak opalić czy coś dzieje się ze skórą.
Niepokoi mnie to trochę, po bo jednych wakacjach na pieprzyku na plecach zrobiła jej się biała obwódka wokół pieprzyka, którą lekarz kazał się nie martwić i tylko obserwować czy nie rośnie. Ehnie wiem czy umawiać się do dermatologa dziecięcego, czy czekać po prostu upewnić się czy to nie zwykła opalenizna wokół tych oczek...
-
Ale bazgrzecie, że nadgonienie trochę zajmuje
Co do szczepionek - nie znam się, popytam matki z mojego otoczenia.
Brzuszek chyba taki sam jak na zjęciu w pamiętniku, ogólnie wszyscy mówią, że nie widać u mnie ciąży.
Ja w niedziele wybrałam się na zakupy, bo ubrania przyciasne - na głodnego. Zakupiłam w Chinex'ie spodnie a'la jeans do kostek z gumkami po bokach, spodenki moro na gumce oraz spodenko-spódniczke ze wzorem też na gumce. Oczywiście wybierałam tak, żeby gumka nie opinała i łatwo się rozciągała, żeby długo służyły i pasowały ewentualnie po porodzie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07b3b4d12f61.jpg
Z nieciążowych spraw (a raczej ciążowych, ale psich) - dziś jadę z suczką ściągać szwy, w zeszły poniedziałek miała cesarkę, bo poród był ciężki, więc od razu sterylizację zrobili jej, ma już 7 lat i więcej młodych nie chcemy, a i z cieczką i plamieniem będzie spokój. Taka psia cesarka 600zł kosztuje! Ale co to się nie zrobi dla czworonożnego członka rodziny
-
No właśnie sutki bolą najbardziej, ale i całe piersi są jakby obolałe. W pierwszej ciąży było tak samo wiec to chyba taka moja uroda. Ciekawe kiedy zacznie lecieć siara hmm. Z synem wkładki musiałam nosić juz od 16 tyg
Kaczuszka 3 mam kciuki!Kaczuszka86 lubi tę wiadomość
-
pieluszkowazabawa wrote:Macie rację kij z taką koleżanka już mi przeszło i się nie przejmuję. Ale naprawdę chciałam jej pomóc
Ja po prenatalnych i jestem mega zadowolona przejął mi wszystko łącznie z jajnikami wszystko jest ok pokazał wszystko paluszki raczki nóżki no i pupę:p
Teraz jestem spokojna i szczęśliwa.
Co do ciuchów typowo ciążowych to ja na razie kupiłam leginsy. kupiłam tez 2 sukienki ale takie normalne, na gumkę bo szkoda mi wydawać pieniędzy na typowo ciążowe sukienki a te przynajmniej będę mogła później nosić.
We wrześniu będę świadkowa i wtedy już będę musiała kupić jakaś fajna elegancka sukienkę, ale to jeszcze trochę czasu -
Dziewczynki dziękuję za wsparcie. Szew miałam mies zakładany w 13 tc ale mialam grzybicę która musiałam wyleczyć a na posiew się czeka 5 dni
w poprzednim też jeszcze został po niej ślad a teraz jest idealny. Poplacze im tam na IP to Mo z e się zlituja
podobno moja osoba jest uzgodniona na patologii ale kwestia jest wolnego łóżka
Iza, ja też mam parę spodni na gumce, zupełnie nieciążowych, ale na lato jak znalazł. Nienawidzę takich wielkich pasów ciążowych na brzuch, nie polecam, zwłaszcza w lato, można się ugotować. Sutki też bolą jak cholera, w pierwszej ciąży tak nie miałam... Ja mam już mleko w cyckach, właściwie to chyba nie zdążyło zaniknąć po pierwszym karmieniu, bo do stycznia karmiłam a w marcu zaszłam w drugą ciążę. Co do psów: ja mam 20kilogramowego psa w mieszkaniu i niby czasami psioczę na niego aż uszami mi idzie, ale gdy coś jest nie tak to jest jak mój "najstarszy synek" i nie liczę się z kosztami. Poza tym nie wyobrażam sobie, że moje dzieci wychowują się bez psa, myślę, że to ogromna strata, jednak obowiązek też ogromny.
-
U mnie w Wielkopolsce zapowiada sie upal. Ale ja wole sloneczko i schowac sie w cieniu niz te okropne deszcze. Wiec wszystkin zycze slonca dzis ! To troche dzisiaj dzien wizyt,ja juz odliczam - 9h i zobacze malucha i uslysze wiesci. Nastawilam sie dobrze obym sie nie sparzyla bo ja to taka beksa jestem ;-( milego dnia !
-
IZA92 wrote:Ale bazgrzecie, że nadgonienie trochę zajmuje
Co do szczepionek - nie znam się, popytam matki z mojego otoczenia.
Brzuszek chyba taki sam jak na zjęciu w pamiętniku, ogólnie wszyscy mówią, że nie widać u mnie ciąży.
Ja w niedziele wybrałam się na zakupy, bo ubrania przyciasne - na głodnego. Zakupiłam w Chinex'ie spodnie a'la jeans do kostek z gumkami po bokach, spodenki moro na gumce oraz spodenko-spódniczke ze wzorem też na gumce. Oczywiście wybierałam tak, żeby gumka nie opinała i łatwo się rozciągała, żeby długo służyły i pasowały ewentualnie po porodzie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07b3b4d12f61.jpg
Z nieciążowych spraw (a raczej ciążowych, ale psich) - dziś jadę z suczką ściągać szwy, w zeszły poniedziałek miała cesarkę, bo poród był ciężki, więc od razu sterylizację zrobili jej, ma już 7 lat i więcej młodych nie chcemy, a i z cieczką i plamieniem będzie spokój. Taka psia cesarka 600zł kosztuje! Ale co to się nie zrobi dla czworonożnego członka rodziny
Ja spodnie długie mam z poprzedniej ciąży a w tej kupiłam w używanej odzieży spódniczkee na gumce, sukienkę bawełniana i właśnie takie spodenki spódnicowe jak ty masz tylko drovniejszy wzór. Szkoda mi kasy bo brzuch momentalnie mi wyskoczył w ciągu tygodnia znów i kolejny kg na plus i ciągle będzie coś znów zamale
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7242aed387c.jpg
jacky88, Wolfmama, Invis, Blondik, Justine, Enna, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyKaczuszka! Trzymam kciuki!!
Sutki też mnie bolą, i właśnie całe piersi takie nabrzmiałe i pobolewające, ale sutki to jest kosmos! Kupilam ziaję mamma mia na rozstępy od 4.miesiąca ciąży, bo wkurza mnie baby dream że taki tłusty i się pół dnia wchłania, i smaruję oprócz brzucha i tyłka też piersi bo mnie mrowią i obawiam się, że się rozlezą.Kaczuszka86 lubi tę wiadomość