X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Ja spodnie długie mam z poprzedniej ciąży a w tej kupiłam w używanej odzieży spódniczkee na gumce, sukienkę bawełniana i właśnie takie spodenki spódnicowe jak ty masz tylko drovniejszy wzór. Szkoda mi kasy bo brzuch momentalnie mi wyskoczył w ciągu tygodnia znów i kolejny kg na plus i ciągle będzie coś znów zamale

Właśnie dlatego zakupy w chińczyku i ciuchy które pasują, ale gumka bardzo łatwo się rozciąga :D Raczej nie będę kupować typowo ciążowych ciuchów, ale to się okaże.

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja byłam u deoring a facet rewelacja wszyscy piszą że gbur itd ale naprawdę podszedł do mnie z sercem. Powiedziałam jak potraktowali mnie ta baba na NFZ i wszystko sam tłumaczył mierzył dokładnie. Poinstruowal mnie co do ciśnienia kiedy reagować kiedy lecieć na IP itd. Płeć też już powiedział a wiem że pomylił się raz w życiu tylko. Oczywiście zrobił to tak no to zobaczę co ma między nogami może nam pokaże. Oooo ja tu widzę duże jajka więc jak mam obstawiać to obstawiam synka ale pamięta Pani że to jest bardzo wcześnie jeszcze i zdarzają się pomyłki na tym etapie ale kogo on chce oszukać przez 30 lat pomylił się tylko raz:p

Kaczuszka86 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 23 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnie też kupiłam legginsy dwie pary narazie po 25zl sztuka u takiej Pani na bazarku. Nawet jak się rozwala to nie będzie szkoda mi:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade zaraz rowerkiem do miasta zapisac sie na test z niemieckiego (chce certyfikat). A potem skocze na basen. W tamtej ciazy nie chodzilam, zobaczymy jak bedzie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo ze mam juz spory brzuch ktory widac nawet spod plaszcza lub ponczo to nadal spokojnie wchodze w moje jeansy rurki :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    No właśnie z tym duphastonem to będę tak jak mówicie stopniowo bo mi lekarz kazał od razu odstawić Ale jakoś do mnie to dziwne i się tak boję. No ja brałam słupka ze względu na poronienia , mój bilans to 1 ciążą obumarla 12 tc , później ciążą odnoszenia ale na stymulacji Clo i zastrzyk na pęknięcie miałam bo miałam.problemy zajść w ciążę. 4 poronienia i teraz ciążą na naturalnym cyklu. Staraliśmy się o nią 14 miesięcy .

Spokojnie :) Mnie gin powiedział, że jak to dla mnie taki stres, to lepiej przeciągnąć, bo nic się nie stanie, i spokojnie odstawiać. Dziś drugi dzień całkiem bez. Chyba jest ok :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 23 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin miesiąc temu powiedział, że seks jest wręcz wskazany, a ja się ciągle bałam, ale wczoraj postanowiłam jednak spróbować :P No szału nie ma, jednak nadal się trochę boję, ale...może dojdę do normalności i sprawności :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka, ja w swoje wszystkie ciuchy wchodzę, ale co z tego jak mi zapięcie wypada na najbardziej wystającym fragmencie brzucha ;)
    Ja tam ciuchy ciążowe kupuję, najwyżej odsprzedam potem albo dam koleżance jakiejś. BTW dziś premiera sukienki z h&m, do teog marynarka i wygląda serio super, idealnie na zebranie.
    OK uciekam, miłęgo dnia dziewczyny!

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png

Wysłany: 23 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów spotkało mnie dziś "o matkomatkomatko MUSZĘ natychmiast siusiu", a tam NIC ;] Ani kropelki. Ach jaka radość, taki ucisk na pęcherz :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka trzymam kciuki za Twoje maluszki! A wiesz już, co będzie? Doczytałam, że jeszcze nie :)
    mietata fajne te spodenki! Nie wiem, jak z rozmiarami w H&M, nigdy nie zamawiałam tam online...z resztą nie wiem, jaki teraz mam rozmiar :D
    Nic niestety mi nie zostało po poprzednich ciążach oprócz mega brzydkich ogrodniczek sprzed 17 lat i czarnej sukienki, która na razie jest za duża :) Będę się więc musiała chociaż w jakieś minimum zaopatrzyć....
    Enna bolą, bolą. Jak już uda mi się ubrać biustonosz to jest w miarę ok, ale jak go wieczorem ściągam, to masakra jakaś :/
    Invisnie pomogę, bo nie mam pojęcia :/
    Kaczuszka powodzenia!!!

Dziś w planie nadrobienie zaległości do pracy, choć jestem na zwolnieniu, to parę rzeczy muszę zrobić.

c55fs65g7gfeotox.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa, dzięki. Czytałam dużo opini i były właśnie różne. Zreszta w necie zazwyczaj jest więcej negatywnych opinii. Ja byłam 2 tygodnie temu w inviccie na prenatalnych. Wyniki miały być do 1,5 tygodnia a jeszcze nie ma :/

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nie bolą, bolały na początku i to tak że nie mogłam spać ani się dotknąć, jak dwa wielkie głazy ;) Mam tylko wrażliwe sutki ale to nie jest jakoś mocno uciążliwe

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png

Wysłany: 23 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina właśnie mi przypomniałam o testach papa do odbioru że są od wczoraj ale ten mnie zapewnił że wszystko dobrze więc nawet mi nie śpiesznie żeby je odebrać. W necie jest faktycznie sporo negatywnych opinii ale jak dla mnie konkretny lekarz odpowiada na wszystko nawet na głupie pytania mojego męża hihihi

nzjdvfxmh01bn5c2.png

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Rozpisałyście się... :D Wtrącę swoje trzy grosze...

Co do szczepień; Moich dwóch synów szczepiłam 6w1 i wszystko było ok. Drugi synek, urodzony w zeszłym roku był szczepiony dodatkowo przeciw pneumokokom i generalne miał inny kalendarz szczepień, bo był urodzony w Norwegii. Czytałam,że od tego roku w Polsce obowiązkowe jest szczepienie przeciw pneumokokom.

Co do fotelika; W zeszłym roku kupiliśmy wózek 3w1, więc teraz dokupimy tylko fotelik dla starszego. Pisałyście o tym,że przy wyjściu ze szpitala trzeba mieć fotelik samochodowy !!! Bzdury ktoś w szpitalu sobie wymyśla. Nikt nie może mi nakazać kupienia fotelika. Pierwszego syna wyniosłam ze szpitala w gondoli, a drugiego na rękach i do taksówki.

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym brzuszkiem, to nie wiem jak jest... czy to już TEN czy jeszcze z poprzedniej ciąży :D

Pani Moł, jacky88 lubią tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png

Wysłany: 23 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wg mnie tłuszczowy własny, ale są osoby co mówią, że widać że inny ;> Profilaktycznie w pracy zasłaniam się czymś szerszym.

MarthaA lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - zazdro! Ja dziś zrobiłam porządki w szafie, grube i za małe rzeczy do kartonów na górne półki a z kartonów te letnie i obszerniejsze na wieszaki i półeczki i nie wlazłam w żadne spodenki - nawet takie, które były luźne i powinny kończyć się pod brzuszkiem. No masakra! Wszystkie normalne spodnie też wyautowałam na wysokie poziomy szafy. Chyba muszę się wywiedzieć w którym lumpku w Zielonej Górze dużo ciężarowych ciuchow, bo zostało mi do noszenia kilka szmatek :D legginsy i sukienki będę męczyć pewnie do września :D

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja mam wg mnie tłuszczowy własny, ale są osoby co mówią, że widać że inny ;> Profilaktycznie w pracy zasłaniam się czymś szerszym.

Hahaha...oooo, pięknie to ujęłaś :D u mnie dokładnie tak jest

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam z synkiem na spacer, póki nie jest bardzo gorąco, a przy okazji zakupy spożywcze. Naszło mnie na zapiekanki-pieczarki, cebula ,ser i do piekarnika ;)

Spokojnego dnia :)

2kljles1dksgkw96.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja napisze kurcze ja tez mam teraz taki etap leków :( bo nie czuje jeszcze ruchów, mdłosci odeszły niby piersi lekko nabrzmiałe ale jakos tak niepewnie sie czuje i odliczam do wizytyi usg

co do sexu mógłby dla mnie nie istnieć teraz mam jakies obawy o maluszka zeby nic sie nie stało

co do ciuchów kupiłam swietne spodnie dresowe na allegro i getry i tyle bluzki mam normalne, a na jesien ciuszki sie znajda :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ