X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszkowa ja tez jestem rocznik 87 :) gdzie stacjonarnie masz ten sklepów?

Mnie na początku ciąży w ogóle nie ciągnęło do słodkiego a teraz apetyt powrócił :( do tej pory było Ok 1,5 kg do przodu, żeby teraz się za bardzo nie rozpędziło przez te słodycze

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Ja już czuję ruchy prawie od tygodnia :) Takie smyrania :D A nawet czasem widać jak brzuch mi delikatnie skoczy :D Mam nagrane i sam mąż był tego świadkiem. Szybko, ale pewnie dlatego, że jestem chuda, a brzuszek nie powiększył się za bardzo. No i Mała większa o tydzień, więc coraz mniej miejsca ma :D

Kurde, słońce mnie parzy jak nigdy dotąd, po półtorej godziny na słońcu podczas sprzątania na budowie tak mnie spiekło, że jak raczek wyglądam. Muszę zaprzyjaźnić się filtrem.

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    To ja wczoraj 2 kanapki na śniadanie, pączek, loda, morele, brzoskwinia, pomidoròwka, kawałek mięska, 2 kawałki arbuza, trochę chipsów i 2 kanapki

To u mnie chyba najwięcej ;)
    Z 3 kanapki z serem żółtym i pomidorem na śniadanie, potem owoce z jogurtem naturalnym, rosół, marakon z pesto z suszonych pomidorów, banan i masa suszonych moreli ;) Mogłabym jeść bez końca!

Na wadze 2,5+, czyli w normie na ten moment ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mam w Gdańsku głównym i ostatnio stoisko w Sopocie ale nie ukrywam z racji miescja i kosztów tych miejsc ceny sa duze. Zastanawiam sie nad Jarmakiem DOminikańskim ale jak mi wczoraj powiedzieli cene to usiadłam. Dlatego wpadłam na pomysł z tym internetem bo tu nei płace za miesce i moge leciec po kosztach tak naprawde

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio tak parzy słońce w ciąży??? Kurcze może i ja się wkońcu opale troszkę a nie biała co roku jak ściana i tylko solarium dawało rade bądź krem koloryzujący.

Szukam jakiś fajnych bluzek na necie dla ciężarówek ale kurcze nic nie moge znaleść albo cena 149zł obłęd bo zaraz za mała będzie.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:
    serio tak parzy słońce w ciąży??? Kurcze może i ja się wkońcu opale troszkę a nie biała co roku jak ściana i tylko solarium dawało rade bądź krem koloryzujący.

Szukam jakiś fajnych bluzek na necie dla ciężarówek ale kurcze nic nie moge znaleść albo cena 149zł obłęd bo zaraz za mała będzie.

No właśnie zdziwiło mnie to, bo normalnie taka sparzona byłam po całym dniu na plaży!

Ja narazie typowo ciążowych ubrań nie szukam. Śmieję się z mężem, że bluzek wogóle nie będę musiała kupować nowych, jeżeli będzie dalej tak się "powiększał", bo moje przedciążowe bluzki go pomieszczą :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same centra to wiadomo, ze i drogo ;) jak będę się wybierała do Gdańska Głównego to poproszę o dokładniejsza lokalizacje;) No chyba, ze szybciej dorobisz się tej stronki czy tam fb:)
    W lidlu były jakiś czas temu ciążowe. Ja tam kupuje po prostu luźniejsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 10:50

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze parzy :P Nienawidzę słońca, chodzę w długim rękawie tylko ;) I nie lubię kremów z filtrem.
    Powinnam mieszkać na biegunie ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w lidlu gdy były ciążowe ostatnim rzutem załapałam się na sukienkę ładną, granatową i kurcze trzy- cztery prania i już nie jest za piękna. Rozczarowała mnie jakość tej sukienki, tym bardziej, że kiedyś kupiony w lidlu sweter tłukę chyba ze 2 lata bez śladu użytkowania.

Co do jedzenia do mam różnie, czasem jak mnie napadnie to mogę zjeść sporo, ale np.wczoraj rano buła z pomidorkiem i ogórem, nektarynka, koktajl z truskawek, na obiad pieczony ziemniak z pieczarami i papryką i cukinia, a potem trochę fryt z McD koło 18 i koniec. Dziś dłużej pospałam to ledwie bułę z pomidorem pomieściłam.
    Też biorę rano leki tarczycowe, ale euthyrox. Dziś wzięłam jak się przebudzilam koło 6:00, a śniadanie zjadłam dopiero koło 9:30 więc wchłonął się pewnie jak nigdy :) zawsze trzymam go koło łóżka, i raczej zawsze uda mi się wziąć z wyprzedzeniem. Ale bez śniadania to bym z domu nie wyszła! Chyba bym padła z glodu!

Wysłany: 30 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorzej, jak muszę na krew dojechać ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzis zrobiłam małe zakupy w Hm, ale z nieciazowej kolekcji- po prostu rozmiar większe :) byłam tez na posiewie z kanału szyjki, gin mi zleciła bo nie podoba sie jej moja wydzielina i kłucie w brzuchu :( oby wszystko było dobrze....

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha swietnie, że sprawdzilas, bedziesz spokojniejsza.

Ja mam wizyte jutro, pierwszy raz od prenatalnych zobacze Malucha i moze sie potwierdzi, kto zamieszkuje mój brzuszek i czy faktycznie dziewczynka.
    No ale najważniejsze, żeby wszystko bylo dobrze, reszta mniej ważna.. Zawsze stres jest..

A przed chwila Maluch sie jakos tak mocno poprzecznie ulozyl, że doslownie moglam go palcami objąć i zmierzyc, takie twarde i wypukle miejsce nad majtkami, a reszta brzucha mieciusienka i pusta:-)

Aasienka sama sie zastanawiam czy nie zabrac jutro mojej Corki, chcialabym zeby juz zobaczyla, bo potem dziecko juz wieksze bedzie i nie wiele zobaczy na tym usg..Do jutra zdecyduje

Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu??

Aasienkaa, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]

Wysłany: 30 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę poczekać ;] Wizyta za 2 tygodnie, usg dokładnie za 3 :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaschnięte "coś" przy skutkach.
    Śluz tez mam mokry, a w pierwszej ciąży miałam cały czas sucho.
    Co do apetytu to mi się poprawił odkąd mdlosci minęły, ale dalej słodycze mogą nie istnieć, no chyba ze jakieś ciastka maślane; ) a owoce i warzywa mogę jeść non stop, najbardziej smakują mi pomidory i arbuzy:)
    Śniadanie musze zjeść szybko bo mi nie dobrze jak mam pusty żołądek.

Ruchów nie czuję, ja mam jakiś mały brzuch,wydaje mi się ze nie rośnie:(

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enna wrote:
    Ja mam zaschnięte "coś" przy skutkach.
    Śluz tez mam mokry, a w pierwszej ciąży miałam cały czas sucho.
    Co do apetytu to mi się poprawił odkąd mdlosci minęły, ale dalej słodycze mogą nie istnieć, no chyba ze jakieś ciastka maślane; ) a owoce i warzywa mogę jeść non stop, najbardziej smakują mi pomidory i arbuzy:)
    Śniadanie musze zjeść szybko bo mi nie dobrze jak mam pusty żołądek.

Ruchów nie czuję, ja mam jakiś mały brzuch, wydaje mi się ze nie rośnie:(

Też mam mały brzuch, chyba że się najem i mam wzdęcia ;) Spokojnie, wszystko w swoim czasie. U niektórych dziewczyn widać wyraźniej brzuszek dopiero w 6 miesiącu. Wszystko zależy od budowy ciała, od tego, czy to pierwsza, czy kolejna ciąża itd.

Jeszcze się nachodzimy z wielkimi brzuchami - i pewnie będziemy narzekać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 13:08

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pieluszkowazabawa wrote:

Ja kupiłam fajne koszule na Zalando. Ciążowe, ale na małych brzuchu też super wyglądają - po ciąży też będę je nosić i takich ubrań szukam, żeby nie były jednorazowe :)

klz9hdgefsr87l0p.png

Wysłany: 30 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, daj link :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 30 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enna wrote:
    Ruchów nie czuję, ja mam jakiś mały brzuch,wydaje mi się ze nie rośnie:(
    Ja się cieszę, że nie rośnie za bardzo, ale już różnicę czuję:/

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety ruchów fizycznie "nie widzę", ponieważ dzidziuś jest jeszcze nadal dość niziutko, a brzuch rośnie i siłą rzeczy nie widzę już co się dziejue tam niżej :P

Wczoraj byłam u mojego brata i bratowej (która jest również w ciąży) i widziałam na półce że mają detektor tętna AngelSound (zielony). Wyobraźcie sobie, że kupili go w Holandii za...1,5 euro! Ahhh a ja ponad stowke bulilam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 13:22

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Też mam mały brzuch, chyba że się najem i mam wzdęcia ;) Spokojnie, wszystko w swoim czasie. U niektórych dziewczyn widać wyraźniej brzuszek dopiero w 6 miesiącu. Wszystko zależy od budowy ciała, od tego, czy to pierwsza, czy kolejna ciąża itd.

Jeszcze się nachodzimy z wielkimi brzuchami - i pewnie będziemy narzekać ;)

Ja tez jak mam wzdęcia to jest ciut większy, to moja druga ciąża i dlatego trochę się stresuje bo zazwyczaj w drugiej szybciej rośnie. Jak patrzę po zdjęciach to w poprzedniej ciąży na tym etapie był większy. Tym bardziej ze jestem z tych chudych i nie wiem gdzie ta dzidzia się tam mieści;) ale i jakby kształt brzucha mam inny hmm dziwne... no ale każda ciąża inna:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ