Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina099 wrote:Eliza mnie tylko boli jak wstanę gwałtownie. To jest ostry ból, krótkotrwały czy długi? Mimo wszystko jeżeli masz obawy zawsze możesz podjechać do lekarza skonsultować. Bo każdy ból i przypadek jest indywidualny.ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
-
Eliza, ja bym pojechala na IP, tak bez paniki, ale lepiej dmuchac na zimne.. Mnie ostatnio bolal caly brzuch przy siusianiu, dosc mocno, jakby sie cala macica napinala, sprawdzilam mocz, bez bakterii, wiec spokojniej, po ok 1.5 tyg minelo. A moze bys aspargin pobrala?
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace w najblizszym czasie dziewczyny, dajcie znac jak rosną Wasze dzieciaczki, sama jestem ciekawa jaki to teraz wielkoludek;-)
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Hej, ja dzwoniłam zapisać sie do szkoły rodzenia w ubiegłym tygodniu, zapisali nas na październik bo na wrzesień juz nie ma miejsc. Jesli chodzi o ból brzucha, tez czasem czuje takie kłucie/ciągniecie w dole ...powiedziałam to mojej gin, i ze względu na to+ na zbyt obfita wydzielinę pobrała mi dzis posiew zeby sprawdzić, czy nic sie nie dzieje. Lepiej chuchać na zimne...rowniez trzymam kciuki za same dobre wieści
-
mo ja tez musze znalezc polozna i szkole rodzenia. wydaje mi sie, ze jest jeszcze czas,ale jak mowicie ze juz moejsc brakuję to chyba lepiej nie czekac. jak to wyglada w Niemczech - orientuje sie ktosik?7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Invis wrote:Dziewczyny, niby fajna sprawa spodnie ciążowe z pasem- pytanie tylko, jak takie spodnie sprawdzają się w takie upały jak mamy teraz, i które będą nieuniknione przez całe lato?7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Invis wrote:Dziewczyny, niby fajna sprawa spodnie ciążowe z pasem- pytanie tylko, jak takie spodnie sprawdzają się w takie upały jak mamy teraz, i które będą nieuniknione przez całe lato?
Jak się zaciągnie gumę na brzuch to jednak ciepławo jest. Ale zawsze można ten pas trochę zawinąć w dół, tak na pół, i jest okJa tak robię przy spodniach HM. Z zalando mam jeszcze ciut przyduże z niewielkim pasem, który powinien mi się mieścić pod brzuchem i w nich widzę nadzieję na lato.
Wyciągnęłam letnie spodnie na gumce z diversa i póki co dają radę, znalazłam też wakacyjne haremki wiązane pod brzuchem, także będą idealne na lato, kupione gdzieś za grosze, pewnie chińszczyzna, ale bawełniana i przewiewna. Szwagierka ma mi kupić jeszcze na bazarku u siebie takie luźne spodnie khaki, też częściowo na gumce. Mierzyłam jej i będą dobre na letni brzuchol.
U mnie fajnie się też sprawdza długa bawełniana spódnica, zawsze była na mnie ciut przydługa, a teraz ją po prostu troszkę wyżej zaciągam i jest idealna i brzucha nie ciśnie
Odnośnie bóli - mnie nic nie boli w brzuchu, koło 12-13 tygodnia z tego co pamiętam miałam takie lekkie pobolewania, ale bardzo bardzo lekkie i lekarz powiedział, że to normalne, oznaka rozciągania macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 17:44
-
Charlutek wrote:ja kupilam jeansy w h&m, przed kostke, z pasem na brzuch. nosilam przy temperaturach do 25 stopni i bylo spoko.
Oj ja przy tej temperaturze nie wytrzymalabym w długich jeansachNie mówiąc już o pasie. Ale zawsze mogą być w sumie chłodniejsze dni, no i jesień później, i takie spodnie się przydadzą. Ja jeszcze żadnych ciazowych ubrań nie kupilam.
Są tu jakies mamy,, ktore zamierzają wózek kupić np. Używany?
-
Invis wrote:Dziewczyny, niby fajna sprawa spodnie ciążowe z pasem- pytanie tylko, jak takie spodnie sprawdzają się w takie upały jak mamy teraz, i które będą nieuniknione przez całe lato?
Ja na razie w ogóle nie kupuję tych spodni - stawiam na cienkie, bawełniane legginsy i tuniki/dłuższe koszulki czy sukienki. Wiem, że w tym pasie to się można czasem ugotowaćwichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Eliza M - ja tydzien temu trzy dni mialam dosyc mocne bole w podbrzuszu takie podobne jak na okres przechodzily dopiero jak nospe bralam lezenie ani nic nie pomagalo ale teraz jak na razie sie nie powtarzaja wiec czekam do jutra do wizyty i bede z lekarzem na ten temat rozmawiac. Do tego jeszcze juz wiem, ze zlapalam infekcje wiec martwie sie czy ten bol nie byl z nia zwiazany...
Eliza M lubi tę wiadomość