Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w poniedziałek, już się niecierpliwię odkąd te wizyty mam co 4 tygodnie. Mam teraz fazę na pistacje, właśnie pochłonęłam ostatnie sztuki i gdyby nie burza i ulewa za oknem to pewnie byłabym już w drodze do lidla po kolejny wór ;)

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apetyt w miarę w normie, choć szybciej się najadam, niż przed ciążą. Słodycze mnie brzydzą :D
    ruchy od niedzieli delikatne smyrnięcia :)
    zakupy muszę kupić kompletnie wszystko, bo po chłopakach wszystko mam rozdane, w końcu na dwójce miało się skończyć, a ze się nam na starość zachciało... :P pewno zacznę od wózka, ubranka dopiero koło sierpnia planuję kupować.
    brzuch cóż, pewno niejedną z Was pobiję wielkością :D ale w końcu maluchy są dwa, a przed ciążą tez miałam problem z brzuchem (choć generalnie szczupła jestem). Wtedy mogłam wciągać, teraz nie, i cały tłuszcz mi dzieciaki wypchały do przodu :D
    ubrania mam na szczęście na miejscu fajny sklepik z niedrogimi ciuchami, ostatnio kupiłam świetną ciążową bluzkę za całe 47 zł. W necie i innych sklepach to jakiś kosmos jest. Muszę w lżejsze spodnie zainwestować, bo czarne ciążowe dżinsy średnio się teraz sprawdzają :/

Wrócił mi apetyt na czytanie książek, w ogóle jakoś tak więcej energii chyba mam... i pierwsza noc przespana bez duszącego kaszlu!

Mama2kituszek, moremi lubią tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się cieszę, że nie rośnie za bardzo, ale już różnicę czuję:/

Różnice i ja czuję bo spodni przed ciążowych nie wcisne:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, za 1.5 euro?? wierzyc sie nie chce..

Wlasnie ogladam pozegnanie Zbigniewa Wodeckiego, lezki lecą, jakoś tak smutno..

A za oknem grzmi, podobno w wielkopolsce ma byc ostro.. ide po Malą do pkola, potem bede sie bała

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro i juz nie moge sie doczekac :) tym bardziej, ze przyplatala mi sie infekcja :(

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbliższa wizyta 20 czerwca i to będzie dopiero 2 wizyta. A dzień wcześniej dentysta ;)

2kljles1dksgkw96.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbliższa wizyta dopiero 22 czerwca. Strasznie długo, ale może wybiorę się wcześniej ;) a u nas ładnie, ciepło. Właśnie wróciłam z pedicure ;) odrobina luksusu się należy, a co ! :)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizasz wrote:
    apetyt w miarę w normie, choć szybciej się najadam, niż przed ciążą. Słodycze mnie brzydzą :D
    ruchy od niedzieli delikatne smyrnięcia :)
    zakupy muszę kupić kompletnie wszystko, bo po chłopakach wszystko mam rozdane, w końcu na dwójce miało się skończyć, a ze się nam na starość zachciało... :P pewno zacznę od wózka, ubranka dopiero koło sierpnia planuję kupować.
    brzuch cóż, pewno niejedną z Was pobiję wielkością :D ale w końcu maluchy są dwa, a przed ciążą tez miałam problem z brzuchem (choć generalnie szczupła jestem). Wtedy mogłam wciągać, teraz nie, i cały tłuszcz mi dzieciaki wypchały do przodu :D
    ubrania mam na szczęście na miejscu fajny sklepik z niedrogimi ciuchami, ostatnio kupiłam świetną ciążową bluzkę za całe 47 zł. W necie i innych sklepach to jakiś kosmos jest. Muszę w lżejsze spodnie zainwestować, bo czarne ciążowe dżinsy średnio się teraz sprawdzają :/

Wrócił mi apetyt na czytanie książek, w ogóle jakoś tak więcej energii chyba mam... i pierwsza noc przespana bez duszącego kaszlu!

Elizasz jaki masz rodzaj ciąży? Dwujajowe czy jednojajowe?
    Ja mam jednojajowe . Z jednym łozyskiem niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 14:13

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz mamy uzywany wozek, ale jest jeszvze u tesciow, odbiorę zapewne dopiero w sierpniu. kupilismy juz tez lozeczki i przewijak scienny, bo byly w promocji, ale jeszcze nie rozpakowalam. z większych rzeczu został jeszcze fotelik samochdowy plus isofix. a tak to tylko pierdolki chyba

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Elizasz jaki masz rodzaj ciąży? Dwujajowe czy jednojajowe?
    Ja mam jednojajowe . Z jednym łozyskiem niestety :(
    Też jednojajowe :)

c55fs65g7gfeotox.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bym chciala ruchy czuc a, tak czlowiek jakos niepewny jest, wizyta w piatek mam cicha nadzieje ze usg bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ja tez juz bym chciala ruchy czuc a, tak czlowiek jakos niepewny jest, wizyta w piatek mam cicha nadzieje ze usg bedzie

Dlatego błogosławię detektor :P

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarthaA wrote:
    U mnie najbliższa wizyta 20 czerwca i to będzie dopiero 2 wizyta. A dzień wcześniej dentysta ;)
    Dopiero druga wizyta? nie mieszkasz chyba w polsce, co?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewzyny, nie nadrobię wszystkiego :)

Co do ruchów już jakiś czas czuję - zaczęło się od bulgotek, a teraz już czuję fasolkę.

Z wózkami jeszcze cały czas przeprawę robimy nie mamy jeszcze nic wybranego.

W czwartek mam połówkowe to planujemy zacząć kupować wszystko po.

W końcu piękna pogoda - smarujcie się dziewczyny, bo może pojawić się ostuda po słońcu (ja bez 50 nie wychodzę, a i tak mnie opala).

Miłego dnia :)

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Dopiero druga wizyta? nie mieszkasz chyba w polsce, co?

Mieszkam poza Polską. Tak chciałabym mieć częściej te wizyty. W czerwcu lecę do Polski, więc już nie mogę się doczekać zobaczenia Maleństwa i w ogóle informacji,ile już mierzy, waży i w ogóle wszystkiego :)

2kljles1dksgkw96.png
  • Eliza M Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny czy was też tak kluje w dole brzucha niby na miesiączkemiesiączke nawet jak lezycie??? Mieć ale 2 tygodnie temu miałam wizytę i lekarz mówił że to normalne ale jednak trochę się martwię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 15:56

ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiecie mi kiedy trzeba zapisać się do szkoły rodzenia ?
    Patrzyłam przed chwilą na stronę szpitala na żelaznej w Warszawie, bo tam chciałabym się właśnie zapisać i jest napisane, że z uwagi na ogromne zainteresowanie proszą o zapisywanie się z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, no i teraz pytanie co to oznacza :)
    Można tam dzwonić do 15, więc jutro pewnie to zrobię, ale dziś pytam, bo może ktoś już ma jakieś doświadczenie w tym temacie :)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Zuza, daj link :)

Kupowałam bez zakładania konta, więc nie wszystkie umiem teraz znaleźć, ale na przykład w tej się super chodzi i akurat w moim stylu :D https://www.zalando.pl/dp-maternity-koszula-berrynavy-dp829h009-i11.html

Z zalando mam też legginsy,z fajnego, grubszego materiału - nie prześwitują na tyłku. Jak zwykle biorę rozmiar M, tak teraz wzięłam S i są w sam raz (chyba rozmiarówka nieco zawyżona): https://www.zalando.pl/zalando-essentials-maternity-legginsy-black-zx029ba02-q11.html

Z ASOS kupiłam dwupak zwykłych, bawełnianych t-shirtów: http://www.asos.com/asos-maternity/asos-maternity-easy-t-shirt-in-stripe-2-pack-save-15/prd/5835569?iid=5835569&affid=14564&channelref=email&orderref=266096518

wichrowe_wzgórza, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Eliza M Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza M wrote:
    Hej Dziewczyny czy was też tak kluje w dole brzucha niby na miesiączkemiesiączke nawet jak lezycie??? Mieć ale 2 tygodnie temu miałam wizytę i lekarz mówił że to normalne ale jednak trochę się martwię
    ??????

ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza mnie tylko boli jak wstanę gwałtownie. To jest ostry ból, krótkotrwały czy długi? Mimo wszystko jeżeli masz obawy zawsze możesz podjechać do lekarza skonsultować. Bo każdy ból i przypadek jest indywidualny.

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ