X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w poniedziałek, już się niecierpliwię odkąd te wizyty mam co 4 tygodnie. Mam teraz fazę na pistacje, właśnie pochłonęłam ostatnie sztuki i gdyby nie burza i ulewa za oknem to pewnie byłabym już w drodze do lidla po kolejny wór ;)

• Elizasz Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apetyt w miarę w normie, choć szybciej się najadam, niż przed ciążą. Słodycze mnie brzydzą :D
    ruchy od niedzieli delikatne smyrnięcia :)
    zakupy muszę kupić kompletnie wszystko, bo po chłopakach wszystko mam rozdane, w końcu na dwójce miało się skończyć, a ze się nam na starość zachciało... :P pewno zacznę od wózka, ubranka dopiero koło sierpnia planuję kupować.
    brzuch cóż, pewno niejedną z Was pobiję wielkością :D ale w końcu maluchy są dwa, a przed ciążą tez miałam problem z brzuchem (choć generalnie szczupła jestem). Wtedy mogłam wciągać, teraz nie, i cały tłuszcz mi dzieciaki wypchały do przodu :D
    ubrania mam na szczęście na miejscu fajny sklepik z niedrogimi ciuchami, ostatnio kupiłam świetną ciążową bluzkę za całe 47 zł. W necie i innych sklepach to jakiś kosmos jest. Muszę w lżejsze spodnie zainwestować, bo czarne ciążowe dżinsy średnio się teraz sprawdzają :/

Wrócił mi apetyt na czytanie książek, w ogóle jakoś tak więcej energii chyba mam... i pierwsza noc przespana bez duszącego kaszlu!

Mama2kituszek, moremi lubią tę wiadomość

c55fs65g7gfeotox.png
  • Enna Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się cieszę, że nie rośnie za bardzo, ale już różnicę czuję:/

Różnice i ja czuję bo spodni przed ciążowych nie wcisne:)

28wh3e3kms9m42h0.png

7a4aanlimotofqlj.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, za 1.5 euro?? wierzyc sie nie chce..

Wlasnie ogladam pozegnanie Zbigniewa Wodeckiego, lezki lecą, jakoś tak smutno..

A za oknem grzmi, podobno w wielkopolsce ma byc ostro.. ide po Malą do pkola, potem bede sie bała

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro i juz nie moge sie doczekac :) tym bardziej, ze przyplatala mi sie infekcja :(

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbliższa wizyta 20 czerwca i to będzie dopiero 2 wizyta. A dzień wcześniej dentysta ;)

2kljles1dksgkw96.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbliższa wizyta dopiero 22 czerwca. Strasznie długo, ale może wybiorę się wcześniej ;) a u nas ładnie, ciepło. Właśnie wróciłam z pedicure ;) odrobina luksusu się należy, a co ! :)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizasz wrote:
    apetyt w miarę w normie, choć szybciej się najadam, niż przed ciążą. Słodycze mnie brzydzą :D
    ruchy od niedzieli delikatne smyrnięcia :)
    zakupy muszę kupić kompletnie wszystko, bo po chłopakach wszystko mam rozdane, w końcu na dwójce miało się skończyć, a ze się nam na starość zachciało... :P pewno zacznę od wózka, ubranka dopiero koło sierpnia planuję kupować.
    brzuch cóż, pewno niejedną z Was pobiję wielkością :D ale w końcu maluchy są dwa, a przed ciążą tez miałam problem z brzuchem (choć generalnie szczupła jestem). Wtedy mogłam wciągać, teraz nie, i cały tłuszcz mi dzieciaki wypchały do przodu :D
    ubrania mam na szczęście na miejscu fajny sklepik z niedrogimi ciuchami, ostatnio kupiłam świetną ciążową bluzkę za całe 47 zł. W necie i innych sklepach to jakiś kosmos jest. Muszę w lżejsze spodnie zainwestować, bo czarne ciążowe dżinsy średnio się teraz sprawdzają :/

Wrócił mi apetyt na czytanie książek, w ogóle jakoś tak więcej energii chyba mam... i pierwsza noc przespana bez duszącego kaszlu!

Elizasz jaki masz rodzaj ciąży? Dwujajowe czy jednojajowe?
    Ja mam jednojajowe . Z jednym łozyskiem niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 14:13

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz mamy uzywany wozek, ale jest jeszvze u tesciow, odbiorę zapewne dopiero w sierpniu. kupilismy juz tez lozeczki i przewijak scienny, bo byly w promocji, ale jeszcze nie rozpakowalam. z większych rzeczu został jeszcze fotelik samochdowy plus isofix. a tak to tylko pierdolki chyba

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Elizasz Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Elizasz jaki masz rodzaj ciąży? Dwujajowe czy jednojajowe?
    Ja mam jednojajowe . Z jednym łozyskiem niestety :(
    Też jednojajowe :)

c55fs65g7gfeotox.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz bym chciala ruchy czuc a, tak czlowiek jakos niepewny jest, wizyta w piatek mam cicha nadzieje ze usg bedzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ja tez juz bym chciala ruchy czuc a, tak czlowiek jakos niepewny jest, wizyta w piatek mam cicha nadzieje ze usg bedzie

Dlatego błogosławię detektor :P

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarthaA wrote:
    U mnie najbliższa wizyta 20 czerwca i to będzie dopiero 2 wizyta. A dzień wcześniej dentysta ;)
    Dopiero druga wizyta? nie mieszkasz chyba w polsce, co?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewzyny, nie nadrobię wszystkiego :)

Co do ruchów już jakiś czas czuję - zaczęło się od bulgotek, a teraz już czuję fasolkę.

Z wózkami jeszcze cały czas przeprawę robimy nie mamy jeszcze nic wybranego.

W czwartek mam połówkowe to planujemy zacząć kupować wszystko po.

W końcu piękna pogoda - smarujcie się dziewczyny, bo może pojawić się ostuda po słońcu (ja bez 50 nie wychodzę, a i tak mnie opala).

Miłego dnia :)

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Dopiero druga wizyta? nie mieszkasz chyba w polsce, co?

Mieszkam poza Polską. Tak chciałabym mieć częściej te wizyty. W czerwcu lecę do Polski, więc już nie mogę się doczekać zobaczenia Maleństwa i w ogóle informacji,ile już mierzy, waży i w ogóle wszystkiego :)

2kljles1dksgkw96.png
  • Eliza M Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny czy was też tak kluje w dole brzucha niby na miesiączkemiesiączke nawet jak lezycie??? Mieć ale 2 tygodnie temu miałam wizytę i lekarz mówił że to normalne ale jednak trochę się martwię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 15:56

ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiecie mi kiedy trzeba zapisać się do szkoły rodzenia ?
    Patrzyłam przed chwilą na stronę szpitala na żelaznej w Warszawie, bo tam chciałabym się właśnie zapisać i jest napisane, że z uwagi na ogromne zainteresowanie proszą o zapisywanie się z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, no i teraz pytanie co to oznacza :)
    Można tam dzwonić do 15, więc jutro pewnie to zrobię, ale dziś pytam, bo może ktoś już ma jakieś doświadczenie w tym temacie :)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Zuza, daj link :)

Kupowałam bez zakładania konta, więc nie wszystkie umiem teraz znaleźć, ale na przykład w tej się super chodzi i akurat w moim stylu :D https://www.zalando.pl/dp-maternity-koszula-berrynavy-dp829h009-i11.html

Z zalando mam też legginsy,z fajnego, grubszego materiału - nie prześwitują na tyłku. Jak zwykle biorę rozmiar M, tak teraz wzięłam S i są w sam raz (chyba rozmiarówka nieco zawyżona): https://www.zalando.pl/zalando-essentials-maternity-legginsy-black-zx029ba02-q11.html

Z ASOS kupiłam dwupak zwykłych, bawełnianych t-shirtów: http://www.asos.com/asos-maternity/asos-maternity-easy-t-shirt-in-stripe-2-pack-save-15/prd/5835569?iid=5835569&affid=14564&channelref=email&orderref=266096518

wichrowe_wzgórza, Pani Moł lubią tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Eliza M Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza M wrote:
    Hej Dziewczyny czy was też tak kluje w dole brzucha niby na miesiączkemiesiączke nawet jak lezycie??? Mieć ale 2 tygodnie temu miałam wizytę i lekarz mówił że to normalne ale jednak trochę się martwię
    ??????

ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza mnie tylko boli jak wstanę gwałtownie. To jest ostry ból, krótkotrwały czy długi? Mimo wszystko jeżeli masz obawy zawsze możesz podjechać do lekarza skonsultować. Bo każdy ból i przypadek jest indywidualny.

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ