X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o wózek, bo mimo że od początku byłam nastawiona na nowy, to przeglądam sobie ogłoszenia i zastanawiam się czy do końca jest sens, bo niektórzy wózki sprzedają w mega dobrym stanie. Ja wózek dla córki kupiłam używany, i każdy myślał że jest nowy, bo był w stanie dosłownie idealnym i nawet mi ciężko było dostrzec oznaki używania. Kupiłam wtedy akurat wózek 2w1, z nieużywaną w ogóle spacerówką, bo ktoś od razu kupił sobie inną i korzystał tylko sporadycznie z gondoli. Fotelik samochodowy dokupiłam nowy, z adapterami do tego wózka i pod kolor nawet :P

I sama nie wiem.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po synu wózek x-lander zakupiony w 2014 roku i mię kupuje innego.

Ja jakiś ból brzucha warto wziąść nospe ja tak robię . W.pierwszej ciąży też tak robiłam. A ostatnio mnie tak w nocy 2 dni jakoś ciągnęło, pobolewalo takie dziwne uczucie i dyskonfort był w spaniu i po tych dniach zauważyłam że mi brzuszek zrobił się widoczny czyli było to spowodowane rosnieciem i rozciaganiem macicy.

Ale mnie też każdy ból zaraz niepokoi ,więc rozumiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 21:50

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też rozważam używany wózek, jak trafię na taki jaki bym chciała to się może zdecyduję, a jak nie to nowy wtedy.

Bóle też miewam, przy dłuższym spacerze, czy staniu, np.przy garach. Takie kłująco-momentami podobne do okresowych. Ostatnio zgłaszałam lekarzowi i mówi, że to bóle od rozciągania się macicy, ucisku i przemieszczania narządów jamy brzusznej itp. Teraz też mu o tych pobolewaniach powiem, mqm nadzieję, że to ta sama przyczyna.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Oj ja przy tej temperaturze nie wytrzymalabym w długich jeansach :) Nie mówiąc już o pasie. Ale zawsze mogą być w sumie chłodniejsze dni, no i jesień później, i takie spodnie się przydadzą. Ja jeszcze żadnych ciazowych ubrań nie kupilam.

Są tu jakies mamy,, ktore zamierzają wózek kupić np. Używany?
    Ja mam uzywany, po kolezance.
    Uwazam, ze to jest swietne wyjscie i nie widze w ogole sensu kupowania nowego. Sa setki modeli i naprawde nie mialam ochoty marnowac czasu na wybieranie wozka. Ten ktory mam to napewno nie jest jakis z najwyzszej polki (Hartan, topline x) i naprawde nie wiem co mozna jeszcze w takim wozku polepszyc. Jezdzilo sie nim super, nawet jedna reka. A na poprzednim forum pameitam jakie dywagacje byly na ten temat, ktory wyozek wybrac, bo kola takie a takie, a tu skladany a tam nie, a kolor taki a siaki itp itd. To sa takie detale ze moim zdaniem nie warto sie tym zajmowac i warto kupic poprostu jakis w miare dobry uzywany wozek i nie upierac sie przy jednym modelu.

Poza tym ja jestem fanka rzeczy uzywanych dla dziecka. A to z tego wzgledu, ze rzeczy nowe (zwlaszcaz jesli wytwarzane w Azji) wydzielaja dlugo rozne substancje chemiczne ktore nasze dziecko wdycha i ma kontakt przez skore. A jak sie wezmie cos uzywanego to przynajmniej juz jest wywietrzone dobrze.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ja na pewno wybiore uzywany, tak jak kiedys pisalam, upoluje taki jaki mi sie podoba, a pewnie max po roku sprzedam. Tak jak sama napisalas, mozna bez problemu znalezc wozek w niemal idealnym stanie, bo ludzie bardzo czesto juz tej wersji spacerowej nie uzywaja, bo zmieniaja na lżejsze spacerowki. Wiec czemu nie?? :-)
    Niech no się tylko dowiem, kogo pod serduchem nosze:-)

Invis, a czy Twoja Corka byla z Tobą kiedys na usg?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Eliza M Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na ip dla świętego spokoju z dzidziusiem jest wporządku mi badania też wyszły dobrze więc kazali do domu iść: ) i odpoczywać nie dźwigać

Charlutek, Blondik, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
  • Eliza M Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Eliza M - ja tydzien temu trzy dni mialam dosyc mocne bole w podbrzuszu takie podobne jak na okres przechodzily dopiero jak nospe bralam lezenie ani nic nie pomagalo ale teraz jak na razie sie nie powtarzaja wiec czekam do jutra do wizyty i bede z lekarzem na ten temat rozmawiac. Do tego jeszcze juz wiem, ze zlapalam infekcje wiec martwie sie czy ten bol nie byl z nia zwiazany...
    Lekarz powiedział że lepiej dmuchać na zimne może to być rozciąganie Ale aż tak nie powinno boleć jak za 2 dni będę miała też bóle takie same to na oddział mam się zgłosić :( Ale myślę że będzie dobrze i u Ciebie też

Zuza2323, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy nowy, zakładam że będzie od razu dla drugiego :)

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję używany od koleżanki, nie mam jakiegoś ciśnienia na nowy, i tak spacery zimą to opatulanie tej gondoli na maksa....potem kupię jakąś sensowną i lekką spacerówkę.

Tak w ogóle to chyba poczułam dziś wieczorem ruchy, tzn nie jestem do końca pewna, miałam uczucie jakby w środku mi coś falowało....muszę poczekać aż się powtórzy żeby mieć porównanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 22:21

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Invis, a czy Twoja Corka byla z Tobą kiedys na usg?

Tak, była ze mną raz, kiedy nie miałam jej akurat z kim zostawić a nie poszła do przedszkola :P Pan Doktor robił nawet dłużej USG (przez brzuch) pokazując jej dzidziusia, ale chyba zainteresowanie średnie, bo gdy spojrzałam na nią to zamiast w monitor obserwowała z zainteresowaniem resztę gabinetu :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja czaje się właśnie na xlandera. Możesz coś więcej powiedzieć? Czy jesteś zadowolona?

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza, bardzo fajnie, że poszlas, teraz dobrej, spokojnej nocki życzę:-)

Mietata super, nic tylko czekac na kolejne:-)

Invis dzieki, jestem w takim razie ciekawa mojej:-) Moze byc podobnie, w koncu taki gabinet to cos niecodziennego;-) Tylko na czas badania na fotelu musialabym Ją gdzies oddelegowac:-P

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Invis Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Eliza, bardzo fajnie, że poszlas, teraz dobrej, spokojnej nocki życzę:-)

Mietata super, nic tylko czekac na kolejne:-)

Invis dzieki, jestem w takim razie ciekawa mojej:-) Moze byc podobnie, w koncu taki gabinet to cos niecodziennego;-) Tylko na czas badania na fotelu musialabym Ją gdzies oddelegowac:-P

Na pewno to jakieś przeżycie :) Ja akurat nie miałam wtedy badania na "samolocie" ;p

Jeśli chodzi o wózki to ja też na Xlandera się czaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 07:11

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakiej cenie ten xlander?

kasiula_00 lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa jak tam u was? badania cos wykazaly? kiedy wychodzisz do domu?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • moremi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już listopadowe dziecko i wózek rozkładający się na płasko. Nie jest to typowa gondola, ale nam służyła za gondolę. Jako spacerówka był użyty dwa razy. A tak naprawdę nie sądziłam, że będę miała cc i cały plan się posypał. Wózek waży około 13 kg i fajne jest to, że rozkłada się i składa jedną ręką, ale... Zawsze są ale. Synek ważył prawie 4 kg po urodzeniu, co daje razem 17 kg. To było dla mnie bardzo ciężkie. Nawet jak leciałam najpierw z wózkiem na dół, później po dziecko (już ubrane), to przy wyjściu byłam spocona jak mysz. Naprawdę cieszę się, że mąż kupił mi chustę i umówił doradcę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 10:04

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone jesteście dziewczyny ☺ ja jeszcze nie planuję wózków. Ale kupie pewnie używany. Jesień i zima w gondoli, szkoda kasy na nowy.

Miałam cichą nadzieję, że w II trymestrze przejdzie mi senność. Niestety dalej bym spała bez przerwy ☺

Z każdym dniem rosnę coraz bardziej. Czas zasuwa mi jak oszalały.

Mama2kituszek ja zabieram moją córkę na usg 13 czerwca. Bardzo chce iść. A jak będzie to zobaczymy ☺

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Tyle tematów ciężko za Wami nadążyć.
    Ja tez planuje kupic wozek używany.
    Jesli chodzi o ciagniecie to wczoraj jak wstawalam mialan taki bol w pachwinach ze pomalutku musialam sie prostowac. Dzisiaj juz spokój a lekarza mam dopiero 19 czerwca wiec jeszcze kawal czasu.
    Ja ruchów nie czuje jakis czas mi sie wydawalo ze czuje takie pukanie ale to chyba byla sprawka macicy a ja sie juz cieszylam:-p. No nic czekam na prawdziwe ruchy. ;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisałam, ale wczoraj dzwonił lekarz i wyniki pappa nie wskazują na konieczność rozszerzenia diagnostyki :-)
    Ryzyko trisomii wyjściowe to 1:140, a po teście 1:2700.
    Reszta jeszcze lepiej, bo 1:100000.

Mama2kituszek, wichrowe_wzgórza, dianna, czarnulka24, Enna, Aasienkaa, Charlutek, Zuza91 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Agusia, ja czaje się właśnie na xlandera. Możesz coś więcej powiedzieć? Czy jesteś zadowolona?

ja mam x-move i jestem bardzo zadowolona zarowno z gondoli jak i spacerowki lekki on az tak nie jest ale zwrotny i lekko sie go prowadzi ja za swojego za wersje 2w1 placilam 1850

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ