Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytałam o wózek, bo mimo że od początku byłam nastawiona na nowy, to przeglądam sobie ogłoszenia i zastanawiam się czy do końca jest sens, bo niektórzy wózki sprzedają w mega dobrym stanie. Ja wózek dla córki kupiłam używany, i każdy myślał że jest nowy, bo był w stanie dosłownie idealnym i nawet mi ciężko było dostrzec oznaki używania. Kupiłam wtedy akurat wózek 2w1, z nieużywaną w ogóle spacerówką, bo ktoś od razu kupił sobie inną i korzystał tylko sporadycznie z gondoli. Fotelik samochodowy dokupiłam nowy, z adapterami do tego wózka i pod kolor nawet
I sama nie wiem.
-
Ja mam po synu wózek x-lander zakupiony w 2014 roku i mię kupuje innego.
Ja jakiś ból brzucha warto wziąść nospe ja tak robię . W.pierwszej ciąży też tak robiłam. A ostatnio mnie tak w nocy 2 dni jakoś ciągnęło, pobolewalo takie dziwne uczucie i dyskonfort był w spaniu i po tych dniach zauważyłam że mi brzuszek zrobił się widoczny czyli było to spowodowane rosnieciem i rozciaganiem macicy.
Ale mnie też każdy ból zaraz niepokoi ,więc rozumiem .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 21:50
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyTeż rozważam używany wózek, jak trafię na taki jaki bym chciała to się może zdecyduję, a jak nie to nowy wtedy.
Bóle też miewam, przy dłuższym spacerze, czy staniu, np.przy garach. Takie kłująco-momentami podobne do okresowych. Ostatnio zgłaszałam lekarzowi i mówi, że to bóle od rozciągania się macicy, ucisku i przemieszczania narządów jamy brzusznej itp. Teraz też mu o tych pobolewaniach powiem, mqm nadzieję, że to ta sama przyczyna. -
Invis wrote:Oj ja przy tej temperaturze nie wytrzymalabym w długich jeansach
Nie mówiąc już o pasie. Ale zawsze mogą być w sumie chłodniejsze dni, no i jesień później, i takie spodnie się przydadzą. Ja jeszcze żadnych ciazowych ubrań nie kupilam.
Są tu jakies mamy,, ktore zamierzają wózek kupić np. Używany?
Uwazam, ze to jest swietne wyjscie i nie widze w ogole sensu kupowania nowego. Sa setki modeli i naprawde nie mialam ochoty marnowac czasu na wybieranie wozka. Ten ktory mam to napewno nie jest jakis z najwyzszej polki (Hartan, topline x) i naprawde nie wiem co mozna jeszcze w takim wozku polepszyc. Jezdzilo sie nim super, nawet jedna reka. A na poprzednim forum pameitam jakie dywagacje byly na ten temat, ktory wyozek wybrac, bo kola takie a takie, a tu skladany a tam nie, a kolor taki a siaki itp itd. To sa takie detale ze moim zdaniem nie warto sie tym zajmowac i warto kupic poprostu jakis w miare dobry uzywany wozek i nie upierac sie przy jednym modelu.
Poza tym ja jestem fanka rzeczy uzywanych dla dziecka. A to z tego wzgledu, ze rzeczy nowe (zwlaszcaz jesli wytwarzane w Azji) wydzielaja dlugo rozne substancje chemiczne ktore nasze dziecko wdycha i ma kontakt przez skore. A jak sie wezmie cos uzywanego to przynajmniej juz jest wywietrzone dobrze.
-
Invis ja na pewno wybiore uzywany, tak jak kiedys pisalam, upoluje taki jaki mi sie podoba, a pewnie max po roku sprzedam. Tak jak sama napisalas, mozna bez problemu znalezc wozek w niemal idealnym stanie, bo ludzie bardzo czesto juz tej wersji spacerowej nie uzywaja, bo zmieniaja na lżejsze spacerowki. Wiec czemu nie??
Niech no się tylko dowiem, kogo pod serduchem nosze:-)
Invis, a czy Twoja Corka byla z Tobą kiedys na usg?
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Zuza2323 wrote:Eliza M - ja tydzien temu trzy dni mialam dosyc mocne bole w podbrzuszu takie podobne jak na okres przechodzily dopiero jak nospe bralam lezenie ani nic nie pomagalo ale teraz jak na razie sie nie powtarzaja wiec czekam do jutra do wizyty i bede z lekarzem na ten temat rozmawiac. Do tego jeszcze juz wiem, ze zlapalam infekcje wiec martwie sie czy ten bol nie byl z nia zwiazany...
Ale myślę że będzie dobrze i u Ciebie też
Zuza2323, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
ElizaM staranie o 2 bobaska❤❤ 6cs -
ja kupuję używany od koleżanki, nie mam jakiegoś ciśnienia na nowy, i tak spacery zimą to opatulanie tej gondoli na maksa....potem kupię jakąś sensowną i lekką spacerówkę.
Tak w ogóle to chyba poczułam dziś wieczorem ruchy, tzn nie jestem do końca pewna, miałam uczucie jakby w środku mi coś falowało....muszę poczekać aż się powtórzy żeby mieć porównanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 22:21
-
Mama2kituszek wrote:Invis, a czy Twoja Corka byla z Tobą kiedys na usg?
Tak, była ze mną raz, kiedy nie miałam jej akurat z kim zostawić a nie poszła do przedszkolaPan Doktor robił nawet dłużej USG (przez brzuch) pokazując jej dzidziusia, ale chyba zainteresowanie średnie, bo gdy spojrzałam na nią to zamiast w monitor obserwowała z zainteresowaniem resztę gabinetu
-
Eliza, bardzo fajnie, że poszlas, teraz dobrej, spokojnej nocki życzę
Mietata super, nic tylko czekac na kolejne:-)
Invis dzieki, jestem w takim razie ciekawa mojej:-) Moze byc podobnie, w koncu taki gabinet to cos niecodziennego;-) Tylko na czas badania na fotelu musialabym Ją gdzies oddelegowac:-P
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Mama2kituszek wrote:Eliza, bardzo fajnie, że poszlas, teraz dobrej, spokojnej nocki życzę
Mietata super, nic tylko czekac na kolejne:-)
Invis dzieki, jestem w takim razie ciekawa mojej:-) Moze byc podobnie, w koncu taki gabinet to cos niecodziennego;-) Tylko na czas badania na fotelu musialabym Ją gdzies oddelegowac:-P
Na pewno to jakieś przeżycieJa akurat nie miałam wtedy badania na "samolocie" ;p
Jeśli chodzi o wózki to ja też na Xlandera się czajeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 07:11
Mama2kituszek lubi tę wiadomość
-
Mam już listopadowe dziecko i wózek rozkładający się na płasko. Nie jest to typowa gondola, ale nam służyła za gondolę. Jako spacerówka był użyty dwa razy. A tak naprawdę nie sądziłam, że będę miała cc i cały plan się posypał. Wózek waży około 13 kg i fajne jest to, że rozkłada się i składa jedną ręką, ale... Zawsze są ale. Synek ważył prawie 4 kg po urodzeniu, co daje razem 17 kg. To było dla mnie bardzo ciężkie. Nawet jak leciałam najpierw z wózkiem na dół, później po dziecko (już ubrane), to przy wyjściu byłam spocona jak mysz. Naprawdę cieszę się, że mąż kupił mi chustę i umówił doradcę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 10:04
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Szalone jesteście dziewczyny ☺ ja jeszcze nie planuję wózków. Ale kupie pewnie używany. Jesień i zima w gondoli, szkoda kasy na nowy.
Miałam cichą nadzieję, że w II trymestrze przejdzie mi senność. Niestety dalej bym spała bez przerwy ☺
Z każdym dniem rosnę coraz bardziej. Czas zasuwa mi jak oszalały.
Mama2kituszek ja zabieram moją córkę na usg 13 czerwca. Bardzo chce iść. A jak będzie to zobaczymy ☺Mama2kituszek lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny.
Tyle tematów ciężko za Wami nadążyć.
Ja tez planuje kupic wozek używany.
Jesli chodzi o ciagniecie to wczoraj jak wstawalam mialan taki bol w pachwinach ze pomalutku musialam sie prostowac. Dzisiaj juz spokój a lekarza mam dopiero 19 czerwca wiec jeszcze kawal czasu.
Ja ruchów nie czuje jakis czas mi sie wydawalo ze czuje takie pukanie ale to chyba byla sprawka macicy a ja sie juz cieszylam:-p. No nic czekam na prawdziwe ruchy. -
Nie pisałam, ale wczoraj dzwonił lekarz i wyniki pappa nie wskazują na konieczność rozszerzenia diagnostyki
Ryzyko trisomii wyjściowe to 1:140, a po teście 1:2700.
Reszta jeszcze lepiej, bo 1:100000.Mama2kituszek, wichrowe_wzgórza, dianna, czarnulka24, Enna, Aasienkaa, Charlutek, Zuza91 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Paulina099 wrote:Agusia, ja czaje się właśnie na xlandera. Możesz coś więcej powiedzieć? Czy jesteś zadowolona?
ja mam x-move i jestem bardzo zadowolona zarowno z gondoli jak i spacerowki lekki on az tak nie jest ale zwrotny i lekko sie go prowadzi ja za swojego za wersje 2w1 placilam 1850[/url]
[/url]