X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak oboje tak macie to też uważam żebyś się wybrała do przychodni..

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Madlen222, śniło mi się, że urodziłaś już nasze kochane forumowe bliźniaczki :)
    Całe piękne i zdrowe!!!

Agusia ;), zupaztytki, Milaszka, Madlen222 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja wzięłam niebieską i ona ma tylko w kratkę to przeszycie gdzie są napy :) póki co zapowiada się dobrze :) I odrazu dwa cyce będą wolne haha
    Ogólnie mam mętlik w głowie odnośnie rozmiarów, ale gdyby się okazało że ciąże przenoszę albo że wcześniej trafie do szpitala to nie chce wyglądać jak sardynka w za małej koszuli i tak wymyśliłam że po porodznie brzuszek będzie pewnie taki jak teraz więc do szpitala styknie a potem wystarczy tylko przeszyć boki żeby zwęzić w brzuszku i powinno być ok :) bo w ramionach przecież i tak się nie chudnie :)

U nas jest wypisana koszula do porodu w "rzeczach zalecanych" ale zalecane to chyba nie obowiązkowe wiec skonsultuje to ze swoją położną i wtedy dopiero kupie. Nie chciałabym żeby mi dali koszule w której będę miała cycki i dupę na wierzchu..

Dokładnie też mam takie same myśli, brzuszek spadnie mniej więcej do wymiarów jak teraz, dla mnie zamówione koszulki są akurat, a lepiej wyglądać kilka godzin jak sardynka niż kilka dni jak w koszuli po mamie, takie moje zdanie :)

Niestety ale powinno się mieć dupę na wierzchu w koszuli porodowej, nawet gdzieś czytałam że do porodu można założyć t-shirt męża, ja w razie czego znalazłam krótką właśnie i na grubych ramiączkach, jak w tych bólach mam się martwić, ze mi się podwija, że muszę ją kontrolować, to wolę mieć krótszą, a dla mnie nie ma problemu z tą porodową, szybko można położyć dziecko skin to skin, a w tych zabudowanych na napy, guziczki to już gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:18

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati nie podtruliście się czymś? jakiś gaz, czad itd? bo coś to niepokojąco brzmi.. otwórz okna albo zamknij bo może to z zewnątrz leci..

ja leże - miałam się czymś zająć ale odechciało mi się - jak czytam wasze problemy to kicham co tam u mnie z szyjką itd - w poniedziałek wizyta więc najwyżej będę prasować po poniedziałku...

aa i wiecie że od kilku dni dziwną obsesję - jakbym była uzależniona od mycia zębów.. normalnie szok - w pierwszym trymestrze ledwo myłam bo piana w ustach powodowała odruch wymiotny a teraz mam odwrotnie - dużo pasty, dużo piany i normalnie moglabym myć co chwila.. już mnie całe zęby bolą od tego mimo że kupiłam szczoteczke soft..

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Nata, trzymam kciuki za wizytę! Ja też dziś idę, ale w planach było zwykłe badanie na fotelu, bo usg genetyczne miałam tydzień temu. Tylko, że mocno się zastanawiam, czy by jednak nie zrobić usg, żeby sprawdzić, czy ten mój mikrusek prawidlowo rośnie i czy coś mu się przytyło. Mam zagwozdkę, ale przejmuję się tą niską wagą i chyba jednak poproszę moją lekarkę o to usg (poprzednie wykonywała inna babka). Sama już nie wiem...

Pati, a może to po prostu suche powietrze w pokoju i dlatego macie z synkiem takie objawy? Nie zaszkodzi przejść się do przychodni.

Zupaztytki jak patrzę na twój wykres to moj maluszek jest prawie identyczny jak twój dosłownie gramami sie różnią i np 1 mm mogę ci jakoś przesłać moj wykres tylko nie wiem jak to zrobic :p mi lekarz mowi ze często te mniejsze dzieciaczki szybciej potem przybierają na wadze i szybciej rosną niż te 4 kg i ze bedzie łatwo rodzic :D ja tez sie denerwowałam, ale stwierdziłam, ze jeżeli lekarz mowi, ze jest ok to jest ok zawsze mi wychodzi trochę poniżej 50 centyla wiec na belly sa wprowadzone poprostu inne parametry, ale ja sie sugeruje tymi, co lekarz ma :) raczej sie nie zapowiada ze nasze dzieciaczki beda miały 2kg ani 4 kg pewnie dobija do 3 :) tak naprawdę do dopiero od 1,5 tygodnia mi zaczął brzuch rosnąć, wiec bardzo możliwe ze młody tez intensywnie teraz rosnie :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dokładnie też mam takie same myśli, brzuszek spadnie mniej więcej do wymiarów jak teraz, dla mnie zamówione koszulki są akurat, a lepiej wyglądać kilka godzin jak sardynka niż kilka dni jak w koszuli po mamie, takie moje zdanie :)

Niestety ale powinno się mieć dupę na wierzchu w koszuli porodowej, nawet gdzieś czytałam że do porodu można założyć t-shirt męża, ja w razie czego znalazłam krótką właśnie i na grubych ramiączkach, jak w tych bólach mam się martwić, ze mi się podwija, że muszę ją kontrolować, to wolę mieć krótszą, a dla mnie nie ma problemu z tą porodową, szybko można położyć dziecko skin to skin, a w tych zabudowanych na napy, guziczki to już gorzej

Ja tam obstawiam żeby nie wyglądać jak sardynka a potem poprostu zmniejszyć :) i powinno być ok :)

U nas też pisało że może być t-shirt męża ale przecież jak ci potem dzidziulka położą przy biuście? Rozetną koszulkę?
    Przy tej na napy jest ich tak dużo że byłaby idealna tylko szkoda kaski żeby ją zniszczyć.. Muszę się przypatrzeć na filmikach co te kobiety mają ubrane :) jak coś to kupie jakąś tanią na allegro i odetnę dół :) i też będzie krótka :P ale wole najpierw z położną to skonsultować

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ja tam obstawiam żeby nie wyglądać jak sardynka a potem poprostu zmniejszyć :) i powinno być ok :)

U nas też pisało że może być t-shirt męża ale przecież jak ci potem dzidziulka położą przy biuście? Rozetną koszulkę?
    Przy tej na napy jest ich tak dużo że byłaby idealna tylko szkoda kaski żeby ją zniszczyć.. Muszę się przypatrzeć na filmikach co te kobiety mają ubrane :) jak coś to kupie jakąś tanią na allegro i odetnę dół :) i też będzie krótka :P ale wole najpierw z położną to skonsultować

Ja w razie czego znalazłam taką i jest tania, tamtej z napami to naprawdę szkoda http://allegro.pl/krotka-bawelniana-koszula-na-ciaze-i-do-porodu-i4600403296.html

Też podjadę do szpitala i pogadam z położnymi :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Zupaztytki jak patrzę na twój wykres to moj maluszek jest prawie identyczny jak twój dosłownie gramami sie różnią i np 1 mm mogę ci jakoś przesłać moj wykres tylko nie wiem jak to zrobic :p mi lekarz mowi ze często te mniejsze dzieciaczki szybciej potem przybierają na wadze i szybciej rosną niż te 4 kg i ze bedzie łatwo rodzic :D ja tez sie denerwowałam, ale stwierdziłam, ze jeżeli lekarz mowi, ze jest ok to jest ok zawsze mi wychodzi trochę poniżej 50 centyla wiec na belly sa wprowadzone poprostu inne parametry, ale ja sie sugeruje tymi, co lekarz ma :) raczej sie nie zapowiada ze nasze dzieciaczki beda miały 2kg ani 4 kg pewnie dobija do 3 :) tak naprawdę do dopiero od 1,5 tygodnia mi zaczął brzuch rosnąć, wiec bardzo możliwe ze młody tez intensywnie teraz rosnie :)
    A ile waży twoje maleństwo? I w którym tygodniu?
    Mnie też waga trochę martwi chociaż staram się ufać gin :)

201411191762.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A ile waży twoje maleństwo? I w którym tygodniu?
    Mnie też waga trochę martwi chociaż staram się ufać gin :)

Udostępniam wykres powinnaś moc wejść mam tam wszytakie parametry opisane :) w 29+2 1250 potem 30+4 1360 ale był jakiś problem ze zmierzeniem brzuszka bo leżał na brzuchu, wiec ja sie sugeruje tym 1250 29+2 w przyszły piątek ide na kontrole ;) on od początku był z tych mniejszych, lekarz mi mowi, ze nic sie nie dzieje, ze juz go znamy i on sobie tak właśnie rosnie :)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja w razie czego znalazłam taką i jest tania, tamtej z napami to naprawdę szkoda http://allegro.pl/krotka-bawelniana-koszula-na-ciaze-i-do-porodu-i4600403296.html

Też podjadę do szpitala i pogadam z położnymi :)
    Ja myślałam żeby jeszcze jedną taką kupić
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i4545348509.html
    ale teraz patrze na allegro i chyba taką kupię
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karmienia-porodu-rozm-l-i4569299235.html
    znajde gdzieś w sklepie i sprawdze dokąd sięgają te guziczki, bo przy tej niebieskiej są one bardzo długie i może przy tej będzie podobnie.

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Udostępniam wykres powinnaś moc wejść mam tam wszytakie parametry opisane :) w 29+2 1250 potem 30+4 1360 ale był jakiś problem ze zmierzeniem brzuszka bo leżał na brzuchu, wiec ja sie sugeruje tym 1250 29+2 w przyszły piątek ide na kontrole ;) on od początku był z tych mniejszych, lekarz mi mowi, ze nic sie nie dzieje, ze juz go znamy i on sobie tak właśnie rosnie :)
    U mnie w 28t5d ważył 1260g ciut więcej od twojego ale też niewiele. Wcześniej z niego taka kluseczka była i to mnie zdziwiło.. Daj znać po wizycie ile twój przybrał :)

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e - wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo nie widzę wykresu;) Rzeczywiście nasze maluszki są podobne wagowo, moja lekarka tez mnie uspokaja i mówi, ze po prostu gigantem nie będzie, ale jakiś niepokój gdzieś tam się czai. Poza tym na ost. usg okazało się, że brzuszek jest 2 tygodnie mniejszy niż powinien :/

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Radek II i komode do tego :) czyzbys miala to samo?
    Ja dopiero planuje zakup:) oboje jestesmy wysocy i boje sie tego ciągłego zginania...
    Masz 3 poziomy obniżania materaca?
    A komodę tez do Radka?

qq87j44jhto0od0f.png

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczął dopiero tam od 1,5 tygodnia brzuch rosnąć wiec pewnie młody tez teraz intensywnie rosnie :) moja szwagierka urodziła chłopca ok3kg a potem tak wystrzelił ze nie mieścił sie w żadnych normach :D lekarz mi mówił ze bardzo częste te mniejsze dzieciaczki szybciej przybierają potem na wadze i rosną niż te 4kg i jeśli planujesz porod sn no to wiadomo ze bedzie nam o wiele łatwiej :) moj młody zawsze jest tak trochę poniżej 50centyla wiec moj lekarza inne parametry wpisane niż belly, ale ja sugeruje sie tym,co mi lekarz pokazuje :) jak patrzyłam u wrześniowek to tam dzieciaczki tez sa rożne od niecałych 3kg-4kg , czasem tez oglądam inne kalendarze dziewczyn i dużo jest tych mniejszych dzieciaczków :) wiadomo każda mamusia chciałaby zeby jej Dzidzius był pomiędzy 50-90 centylem :p ale ja wiem, ze z naszymi dzieciaczkami wszystko wporzadku poprostu sa mniejsze:) chociaż maja jeszcze kilka tygodni zeby zrobic masę :D dziewczyny to teraz jak mowi brunejka "stejki na masę " :D

Maga31 lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój brzuch właśnie nie rośnie, tylko odrobinę zmienia kształt. W zwykłej bluzie jest prawie niewidoczny :P Cały czas mam jeszcze nadzieję, że "wystrzeli" do przodu, bo przecież teraz powinien być chyba okres największego wzrostu. Liczę, że moja lekarka dziś mnie pocieszy :P

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i Viviana trzymajcie sie...
    Co sie znowu dzieje?

W Ikea przeceniają komody tak średnio o 100zl
    Tez macie takie uderzenia gorąca?
    O 1 w nocy otwieram okno tak mi duszno.. Co noc praktycznie...

Viviana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    e_v_e - wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo nie widzę wykresu;) Rzeczywiście nasze maluszki są podobne wagowo, moja lekarka tez mnie uspokaja i mówi, ze po prostu gigantem nie będzie, ale jakiś niepokój gdzieś tam się czai. Poza tym na ost. usg okazało się, że brzuszek jest 2 tygodnie mniejszy niż powinien :/

W tym pomiarze 1360 to tez mu brzuszek wyszedł o 2 tygodnie za mały, a tydzien temu idealnie w normie , tylko ja sie nie sugeruje tym drugim badaniem bo młody na brzuszki leżał i chyba to zaważyło na tym pomiarze :) lekarz tez mi mówił, ze ważne jest ułożenie ze nie zawsze mozna wszystko dobre zmierzyć :) a kiedy idziesz na kontrole ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontrolę mam dziś, ale miała być bez usg (tylko badanie na fotelu). Chyba jednak poproszę, żeby ginka zerknęła do małego i go pomierzyła raz jeszcze ;)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wagą się nie przejmujcie to jest plus minus podawane u mnie w poniedziałek (33tydzień) waga małej była 1795g a we wtorek (33,1tc) 2010g. Więc to jest nie możliwe żeby tyle w ciągu 12 godzin przytyła.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety gin nie mówi ile dzidziuś ma centyli.. Nie mam tego nigdzie napisanego :(
    Ale nie mam nic przeciwko żeby przy porodzie ważył koło 3kg a potem wystrzelił :) szybciej urodzimy :) chyba :P

Zupaztytki mi gin też powiedziała, że jak na ten tydz mam bardzo zgrabny mały brzuszek.. Ale napewno jest widoczny :) w każdym razie jeszcze nie utrudnia mi życia.

Fidelissa mi ogólnie caly czas jest ciepło.. Na polu 10 stopni a ja spię z otwartym oknem. W pracy krótki rękawek mimo że koleżanka marudzi że zimno i ma na sobie dwa swetry :) a to zawsze ja marudziłam że zimno a jej było ciepło :)

zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
‹‹ 1303 1304 1305 1306 1307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ