X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii mi też dwa dni pod rząd leciała krew z nosa, miałam zawroty w głowie i czułam się okropnie, dziś już krew mi nie leci, ale nadal mi słabo i mam zawroty, może to zmiana ciśnienia i pogody?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg, AFI mam 20cm czy to dużo? Waga 1600-1850 czyli jednak. Wymiary główki z kolei i kości udowej 32 tydz a brzuszka 31. Przepływy dobre. Chyba chudzinka będzie :) a i łożysko 2 stopnia - jak jest u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:28

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki, a ile masz w obwodzie brzuszka? mnie wszyscy mówią, ze mam mały brzuszek i że chyba drobinka będzie, a na ostatnim usg synuś był duży, tylko faktycznie coś mi ostatnio brzuchol nie rośnie za bardzo. Może to po prostu od ułożenia zależy i tyle. Jak masz zaufanie do lekarza, to dobrze i nie powinno sie nic dziać.

Wczoraj mój babelek tak dokazywał, że aż sięprzestraszyłam, jakby w ogóle nie spał od 11 rano do 11 wieczorem, ale dzisiaj już jest ok.

Pati, kurczę, a nie masz kogoś, kto by z Tobą posiedział?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nata i Pati - oto przepis na barszczyk domowej roboty - dokładnych proporcji nie znam, ale jak zdzwonię się z mamą to na pewno je podam:

Myjesz buraki i obierasz je ze skórki, kroisz na grube plastry. Wkładasz do słoika (lub naczynia ceramicznego jak do kiszenia ogórków) na przemian z ząbkami czosnku. Zalewasz przegotowaną, odstaną, osoloną wodą i przykrywasz drewienkiem (może być deska do krojenia); codziennie zbierasz łyżką biały nalot i tak po 3-4 dniach masz już barszczyk :)

Idę Was nadrabiać, bo wczoraj po południu spałam i po Przyjaciółkach też mnie ścięło tak, że dziś wstałam o godz 10.00 (!) Nie ma jak piąteczek piątunio ;)

xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina, w obwodzie mam 90 cm (mierzone na wysokości pępka, wieczorami 2 cm więcej:P). Zawsze byłam straszną chudziną i nie wiem, jaki obwód miałam przed ciążą, więc ciężko mi powiedzieć ile cm przybyło w obwodzie. Myślę, że dużo zależy od ułożenia i mój mikrusek siedzi bliżej kręgosłupa, więc nie wypycha za bardzo brzucha. Tak się pocieszam :P

Florentine - gratuluję udanej wizyty! AFI 20 to chyba górna granica? Nie znam się, ale ja mam 7,5 i to już jest chyba bliżej dolnej granicy. A moje łożysko tydzień temu jeszcze miało stopień I.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac jak sie czujesz i czy wszytsko ok?!

kurde ale sie narobilo,masakra.

Nie martwcie sie waga maluszkow to wszystko obarczone jest bledem + - 0,5kg wiec to serio sporo taki blad :) bo u mnie bylo 1959 g a na nast dzien ledwo 1700g.

posprztaalam caly dom i co? ulewa burza grzmoty blyskawice a siedziec mi sie nie chce w domu ;/

zupaztytki, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychol siedzi ze mną, byłam w przychodni mam bardzo niskie ciśnienie dlatego te piszczenie w uszach, zawroty głowy i slabniecie itd.. o dziwo jest dzisiaj bardzo miły rozplakal sie bo babcia go nastraszyla ze umieram i no grzeczny jest dla mnie.. :o

Leże odpoczywam, ale cy czas patrzę czy nic Marcelowi nie robi, bo dalej babci nie ma na chwile tylko przyszła i musiała znowu lecieć z bratem.. Ehh.

A i przyszedł przelew w końcu ostatni to to lubie a wiec dokupie przez neta co zostało do dokupienia i z głowy będzie, w sumie mogłabym wózek juz zamówić ale czy ja wiem, zaczekam chyba jednak aż urodze.. ;)

Eve, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już mówimy o wielkości brzuchów, to wklejam swój z wczoraj. Coś tam się rysuje, ale na 8 miesiąc to on raczej nie wygląda :P
    14e4g9d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:53

anusiaa90, Agusia ;), Eve, AgataP, lkc, xpatiiix3, Maga31, sisiiii, Madlen222, e_v_e, misiaczk25, Fidelissa, Lavendula, KUNIAK, Dotty84, Nata, Agata92 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztyki chyba nie ma co patrzeć na wielkość brzuszka, widocznie synek ukrywa się bliżej kręgosłupa, ja od początku mam duży brzuch, w 25 tygodniu macica sięgała już po piersi, pytałam się gina czy nie rośnie mi za szybko i uspokoił, że wszystko rośnie w swoim tempie i nie mamy na wpływu.

a brzuch jak mi wystrzelił na początku to się nie zmienia, czyli od 18 tygodnia wyglądam jak ciężarówka hihi, innym mogą wystrzelić lub nie, u mnie każdy w rodzinie mówi, że w ciąży wyglądam jak moja mama z bratem od razu piłka do przodu, a reszta bez zmian...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:02

zupaztytki, Maga31, Eve lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie od wczoraj dzień pełen wrażeń. Najpierw wizyta, mała się obróciła główką w dół i już ma ponad 2 kg! 3 tyg temu też była kruszynką, bo ważyła 1200, więc dziewczyny nie przejmujcie się , bo jeszcze Wasze maluchy wystartują tak jak mój :P za to mamusia przytyła tylko tyle co dziecko ;) co jest bardzo pocieszające przy wadze +15 :P
    Do tego lekarz powiedział, że jeszcze dwa tygodnie i mogę bezpiecznie rodzić <3 jak to zleciało :)

Kolejne emocje były związane z meczem, eh ja kiedyś przez nich oszaleję ;p no i żeby tego było mało to wczoraj jak byliśmy u znajomych koleżanka dostała skurczy i od 1 w nocy jest w szpitalu i rodzi;) już się nie mogę doczekać wiadomości, że Hania jest wśród nas :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach !!

Pati słonko mam nadzieje, że sytuacja się unormuje :*

A brzuszki to macie uroczę :) uwielbiam takie widoki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:03

Agusia ;), zupaztytki, xpatiiix3, Maga31, Milaszka, Eve, e_v_e, Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki, myślę że brzusio Ci dopiero zacznie rosnąć. Jeśli miałaś koło 60 przed ciążą to i tak daje to 30 cm na plusie.

Co do ilości wód, to ponoć ich ilość może się wachać od kilku ml do 2 l!

xpatiiix3, zupaztytki lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ja dopiero planuje zakup:) oboje jestesmy wysocy i boje sie tego ciągłego zginania...
    Masz 3 poziomy obniżania materaca?
    A komodę tez do Radka?

Akurat mam dwa poziomy i nam beda wystarczajace.. Komode tez mam radka :) najpierw jak przyszla to sie troszke zdziwilismy jakoscia.. Babka nam powiedziala przez telefon ze jest cala drewniana, to muslelismy ze bedzie superancka, no ale oczywiscie okazalo sie ze nie jest i ma duzo czesci z plyty.Ten osprzet chodzil tak dziwnie jak ja zlozylismy.. Myslelismy na poczatku o zwrocie. Ale moj maz jakos tak podokrecal, poprzyklejal takie filcowe koleczka i przestala trzaskac no i jak ja zaladowalam ciuszkami to juz jest ok :) nie wiem, moze na poczatku sie po prostu zle nastawilismy, bo juz jestesmy zadowoleni :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czy to możliwe że insulina którą mam na mnie nie działa. Dzisiaj rano na czczo miałam wysoki cukier zjadłam śniadanie takie samo jak wczoraj i mierze po godzinie mam 124, przypomniało mi się że nie wzięłam insuliny. Natomiast wczoraj to samo śniadanie 14 jednostek przed i cukier 140. Nie wiem co jest grane a do poradni dopiero w przyszłym tygodniu bo kobieta które się zajmuje ciężarnymi na urlopie

[relgi09k4h25cozc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem może faktycznie powinni Ci zmienić ta insulinę.. A jaka bierzesz.?? Ja m polhumin

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie wiem może faktycznie powinni Ci zmienić ta insulinę.. A jaka bierzesz.?? Ja m polhumin

ja mam novorapid

[relgi09k4h25cozc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki z wagą dzieci to równie moja miała 1500g a wczoraj prawie 1900g. Takze będzie dobrze. Ja w brzuchu na wys pępka mam 96 cm prz czym brzuch mam nisko i tez słucham komentarze ze to pewnie 5mc a nie 8mc. Ja startowalam z niedowaga więc pewnie to ma wplyw dopiero nabieramy ciałka Kochana.
    Florentine u mnie wczoraj na usg łożysko 1 stopien.

zupaztytki lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine a nie masz czasem cukrzycy ciążowej? Wtedy jest więcej wód. Ja miałam AFI 18,5 trzech lekarzy stwierdziło że to górna granica i należy sprawdzać na każdej wizycie czy nie przybywa, ale nie wpadać w panikę :)
    Zalecono mi zrezygnowanie z kawy i herbaty (mocnej), może być też tak, że dzidziuś nasikał przed badaniem.

U nas w 28+0 była waga 1408g, i komenarz lekarki, że małego dobrze karmię. :)

A co do obwodu to zmierzyłam i jest 86cm dziś.

zupaztytki, sisiiii lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem, czytalas o tej insulinie.??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja startowałam z wysoką wagą bo do chudzinek nie należę a brzusio ma 95 cm :) przed chwilą mierzyłam :)

zupaztytki, Viviana lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, dzięki za pocieszenie, od razu mi jakoś lepiej! Jak człowiek złapie doła, to wystarczy wejść na forum listopadówek :D

Agusia ;), Viviana, sisiiii, Mamadomina lubią tę wiadomość

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ