Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii mi też dwa dni pod rząd leciała krew z nosa, miałam zawroty w głowie i czułam się okropnie, dziś już krew mi nie leci, ale nadal mi słabo i mam zawroty, może to zmiana ciśnienia i pogody?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg, AFI mam 20cm czy to dużo? Waga 1600-1850 czyli jednak. Wymiary główki z kolei i kości udowej 32 tydz a brzuszka 31. Przepływy dobre. Chyba chudzinka będzie :) a i łożysko 2 stopnia - jak jest u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:28

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki, a ile masz w obwodzie brzuszka? mnie wszyscy mówią, ze mam mały brzuszek i że chyba drobinka będzie, a na ostatnim usg synuś był duży, tylko faktycznie coś mi ostatnio brzuchol nie rośnie za bardzo. Może to po prostu od ułożenia zależy i tyle. Jak masz zaufanie do lekarza, to dobrze i nie powinno sie nic dziać.

Wczoraj mój babelek tak dokazywał, że aż sięprzestraszyłam, jakby w ogóle nie spał od 11 rano do 11 wieczorem, ale dzisiaj już jest ok.

Pati, kurczę, a nie masz kogoś, kto by z Tobą posiedział?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nata i Pati - oto przepis na barszczyk domowej roboty - dokładnych proporcji nie znam, ale jak zdzwonię się z mamą to na pewno je podam:

Myjesz buraki i obierasz je ze skórki, kroisz na grube plastry. Wkładasz do słoika (lub naczynia ceramicznego jak do kiszenia ogórków) na przemian z ząbkami czosnku. Zalewasz przegotowaną, odstaną, osoloną wodą i przykrywasz drewienkiem (może być deska do krojenia); codziennie zbierasz łyżką biały nalot i tak po 3-4 dniach masz już barszczyk :)

Idę Was nadrabiać, bo wczoraj po południu spałam i po Przyjaciółkach też mnie ścięło tak, że dziś wstałam o godz 10.00 (!) Nie ma jak piąteczek piątunio ;)

xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina, w obwodzie mam 90 cm (mierzone na wysokości pępka, wieczorami 2 cm więcej:P). Zawsze byłam straszną chudziną i nie wiem, jaki obwód miałam przed ciążą, więc ciężko mi powiedzieć ile cm przybyło w obwodzie. Myślę, że dużo zależy od ułożenia i mój mikrusek siedzi bliżej kręgosłupa, więc nie wypycha za bardzo brzucha. Tak się pocieszam :P

Florentine - gratuluję udanej wizyty! AFI 20 to chyba górna granica? Nie znam się, ale ja mam 7,5 i to już jest chyba bliżej dolnej granicy. A moje łożysko tydzień temu jeszcze miało stopień I.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati daj znac jak sie czujesz i czy wszytsko ok?!

kurde ale sie narobilo,masakra.

Nie martwcie sie waga maluszkow to wszystko obarczone jest bledem + - 0,5kg wiec to serio sporo taki blad :) bo u mnie bylo 1959 g a na nast dzien ledwo 1700g.

posprztaalam caly dom i co? ulewa burza grzmoty blyskawice a siedziec mi sie nie chce w domu ;/

nick nieaktualny, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychol siedzi ze mną, byłam w przychodni mam bardzo niskie ciśnienie dlatego te piszczenie w uszach, zawroty głowy i slabniecie itd.. o dziwo jest dzisiaj bardzo miły rozplakal sie bo babcia go nastraszyla ze umieram i no grzeczny jest dla mnie.. :o

Leże odpoczywam, ale cy czas patrzę czy nic Marcelowi nie robi, bo dalej babci nie ma na chwile tylko przyszła i musiała znowu lecieć z bratem.. Ehh.

A i przyszedł przelew w końcu ostatni to to lubie a wiec dokupie przez neta co zostało do dokupienia i z głowy będzie, w sumie mogłabym wózek juz zamówić ale czy ja wiem, zaczekam chyba jednak aż urodze.. ;)

Eve, nick nieaktualny, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już mówimy o wielkości brzuchów, to wklejam swój z wczoraj. Coś tam się rysuje, ale na 8 miesiąc to on raczej nie wygląda :P
    14e4g9d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:53

anusiaa90, Agusia ;), Eve, nick nieaktualny, lkc, xpatiiix3, Maga31, sisiiii, Madlen222, e_v_e, misiaczk25, Fidelissa, Lavendula, KUNIAK, Dotty84, Nata, Agata92 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztyki chyba nie ma co patrzeć na wielkość brzuszka, widocznie synek ukrywa się bliżej kręgosłupa, ja od początku mam duży brzuch, w 25 tygodniu macica sięgała już po piersi, pytałam się gina czy nie rośnie mi za szybko i uspokoił, że wszystko rośnie w swoim tempie i nie mamy na wpływu.

a brzuch jak mi wystrzelił na początku to się nie zmienia, czyli od 18 tygodnia wyglądam jak ciężarówka hihi, innym mogą wystrzelić lub nie, u mnie każdy w rodzinie mówi, że w ciąży wyglądam jak moja mama z bratem od razu piłka do przodu, a reszta bez zmian...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:02

nick nieaktualny, Maga31, Eve lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie od wczoraj dzień pełen wrażeń. Najpierw wizyta, mała się obróciła główką w dół i już ma ponad 2 kg! 3 tyg temu też była kruszynką, bo ważyła 1200, więc dziewczyny nie przejmujcie się , bo jeszcze Wasze maluchy wystartują tak jak mój :P za to mamusia przytyła tylko tyle co dziecko ;) co jest bardzo pocieszające przy wadze +15 :P
    Do tego lekarz powiedział, że jeszcze dwa tygodnie i mogę bezpiecznie rodzić <3 jak to zleciało :)

Kolejne emocje były związane z meczem, eh ja kiedyś przez nich oszaleję ;p no i żeby tego było mało to wczoraj jak byliśmy u znajomych koleżanka dostała skurczy i od 1 w nocy jest w szpitalu i rodzi;) już się nie mogę doczekać wiadomości, że Hania jest wśród nas :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach !!

Pati słonko mam nadzieje, że sytuacja się unormuje :*

A brzuszki to macie uroczę :) uwielbiam takie widoki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:03

Agusia ;), nick nieaktualny, xpatiiix3, Maga31, nick nieaktualny, Eve, e_v_e, Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki, myślę że brzusio Ci dopiero zacznie rosnąć. Jeśli miałaś koło 60 przed ciążą to i tak daje to 30 cm na plusie.

Co do ilości wód, to ponoć ich ilość może się wachać od kilku ml do 2 l!

xpatiiix3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Ja dopiero planuje zakup:) oboje jestesmy wysocy i boje sie tego ciągłego zginania...
    Masz 3 poziomy obniżania materaca?
    A komodę tez do Radka?

Akurat mam dwa poziomy i nam beda wystarczajace.. Komode tez mam radka :) najpierw jak przyszla to sie troszke zdziwilismy jakoscia.. Babka nam powiedziala przez telefon ze jest cala drewniana, to muslelismy ze bedzie superancka, no ale oczywiscie okazalo sie ze nie jest i ma duzo czesci z plyty.Ten osprzet chodzil tak dziwnie jak ja zlozylismy.. Myslelismy na poczatku o zwrocie. Ale moj maz jakos tak podokrecal, poprzyklejal takie filcowe koleczka i przestala trzaskac no i jak ja zaladowalam ciuszkami to juz jest ok :) nie wiem, moze na poczatku sie po prostu zle nastawilismy, bo juz jestesmy zadowoleni :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czy to możliwe że insulina którą mam na mnie nie działa. Dzisiaj rano na czczo miałam wysoki cukier zjadłam śniadanie takie samo jak wczoraj i mierze po godzinie mam 124, przypomniało mi się że nie wzięłam insuliny. Natomiast wczoraj to samo śniadanie 14 jednostek przed i cukier 140. Nie wiem co jest grane a do poradni dopiero w przyszłym tygodniu bo kobieta które się zajmuje ciężarnymi na urlopie

[relgi09k4h25cozc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem może faktycznie powinni Ci zmienić ta insulinę.. A jaka bierzesz.?? Ja m polhumin

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie wiem może faktycznie powinni Ci zmienić ta insulinę.. A jaka bierzesz.?? Ja m polhumin

ja mam novorapid

[relgi09k4h25cozc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki z wagą dzieci to równie moja miała 1500g a wczoraj prawie 1900g. Takze będzie dobrze. Ja w brzuchu na wys pępka mam 96 cm prz czym brzuch mam nisko i tez słucham komentarze ze to pewnie 5mc a nie 8mc. Ja startowalam z niedowaga więc pewnie to ma wplyw dopiero nabieramy ciałka Kochana.
    Florentine u mnie wczoraj na usg łożysko 1 stopien.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine a nie masz czasem cukrzycy ciążowej? Wtedy jest więcej wód. Ja miałam AFI 18,5 trzech lekarzy stwierdziło że to górna granica i należy sprawdzać na każdej wizycie czy nie przybywa, ale nie wpadać w panikę :)
    Zalecono mi zrezygnowanie z kawy i herbaty (mocnej), może być też tak, że dzidziuś nasikał przed badaniem.

U nas w 28+0 była waga 1408g, i komenarz lekarki, że małego dobrze karmię. :)

A co do obwodu to zmierzyłam i jest 86cm dziś.

nick nieaktualny, sisiiii lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem, czytalas o tej insulinie.??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja startowałam z wysoką wagą bo do chudzinek nie należę a brzusio ma 95 cm :) przed chwilą mierzyłam :)

nick nieaktualny, Viviana lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, dzięki za pocieszenie, od razu mi jakoś lepiej! Jak człowiek złapie doła, to wystarczy wejść na forum listopadówek :D

Agusia ;), Viviana, sisiiii, Mamadomina lubią tę wiadomość

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ