Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Już po usg, AFI mam 20cm czy to dużo? Waga 1600-1850 czyli jednak. Wymiary główki z kolei i kości udowej 32 tydz a brzuszka 31. Przepływy dobre. Chyba chudzinka będzie
a i łożysko 2 stopnia - jak jest u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:28
-
Zupaztytki, a ile masz w obwodzie brzuszka? mnie wszyscy mówią, ze mam mały brzuszek i że chyba drobinka będzie, a na ostatnim usg synuś był duży, tylko faktycznie coś mi ostatnio brzuchol nie rośnie za bardzo. Może to po prostu od ułożenia zależy i tyle. Jak masz zaufanie do lekarza, to dobrze i nie powinno sie nic dziać.
Wczoraj mój babelek tak dokazywał, że aż sięprzestraszyłam, jakby w ogóle nie spał od 11 rano do 11 wieczorem, ale dzisiaj już jest ok.
Pati, kurczę, a nie masz kogoś, kto by z Tobą posiedział? -
Hej Nata i Pati - oto przepis na barszczyk domowej roboty - dokładnych proporcji nie znam, ale jak zdzwonię się z mamą to na pewno je podam:
Myjesz buraki i obierasz je ze skórki, kroisz na grube plastry. Wkładasz do słoika (lub naczynia ceramicznego jak do kiszenia ogórków) na przemian z ząbkami czosnku. Zalewasz przegotowaną, odstaną, osoloną wodą i przykrywasz drewienkiem (może być deska do krojenia); codziennie zbierasz łyżką biały nalot i tak po 3-4 dniach masz już barszczyk
Idę Was nadrabiać, bo wczoraj po południu spałam i po Przyjaciółkach też mnie ścięło tak, że dziś wstałam o godz 10.00 (!) Nie ma jak piąteczek piątunioxpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamadomina, w obwodzie mam 90 cm (mierzone na wysokości pępka, wieczorami 2 cm więcej:P). Zawsze byłam straszną chudziną i nie wiem, jaki obwód miałam przed ciążą, więc ciężko mi powiedzieć ile cm przybyło w obwodzie. Myślę, że dużo zależy od ułożenia i mój mikrusek siedzi bliżej kręgosłupa, więc nie wypycha za bardzo brzucha. Tak się pocieszam
Florentine - gratuluję udanej wizyty! AFI 20 to chyba górna granica? Nie znam się, ale ja mam 7,5 i to już jest chyba bliżej dolnej granicy. A moje łożysko tydzień temu jeszcze miało stopień I.
-
nick nieaktualnyPati daj znac jak sie czujesz i czy wszytsko ok?!
kurde ale sie narobilo,masakra.
Nie martwcie sie waga maluszkow to wszystko obarczone jest bledem + - 0,5kg wiec to serio sporo taki bladbo u mnie bylo 1959 g a na nast dzien ledwo 1700g.
posprztaalam caly dom i co? ulewa burza grzmoty blyskawice a siedziec mi sie nie chce w domu ;/zupaztytki, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Psychol siedzi ze mną, byłam w przychodni mam bardzo niskie ciśnienie dlatego te piszczenie w uszach, zawroty głowy i slabniecie itd.. o dziwo jest dzisiaj bardzo miły rozplakal sie bo babcia go nastraszyla ze umieram i no grzeczny jest dla mnie.. :o
Leże odpoczywam, ale cy czas patrzę czy nic Marcelowi nie robi, bo dalej babci nie ma na chwile tylko przyszła i musiała znowu lecieć z bratem.. Ehh.
A i przyszedł przelew w końcu ostatni to to lubie a wiec dokupie przez neta co zostało do dokupienia i z głowy będzie, w sumie mogłabym wózek juz zamówić ale czy ja wiem, zaczekam chyba jednak aż urodze..Eve, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyJak już mówimy o wielkości brzuchów, to wklejam swój z wczoraj. Coś tam się rysuje, ale na 8 miesiąc to on raczej nie wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:53
anusiaa90, Agusia ;), Eve, AgataP, lkc, xpatiiix3, Maga31, sisiiii, Madlen222, e_v_e, misiaczk25, Fidelissa, Lavendula, KUNIAK, Dotty84, Nata, Agata92 lubią tę wiadomość
-
Zupaztyki chyba nie ma co patrzeć na wielkość brzuszka, widocznie synek ukrywa się bliżej kręgosłupa, ja od początku mam duży brzuch, w 25 tygodniu macica sięgała już po piersi, pytałam się gina czy nie rośnie mi za szybko i uspokoił, że wszystko rośnie w swoim tempie i nie mamy na wpływu.
a brzuch jak mi wystrzelił na początku to się nie zmienia, czyli od 18 tygodnia wyglądam jak ciężarówka hihi, innym mogą wystrzelić lub nie, u mnie każdy w rodzinie mówi, że w ciąży wyglądam jak moja mama z bratem od razu piłka do przodu, a reszta bez zmian...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:02
zupaztytki, Maga31, Eve lubią tę wiadomość
-
Witam
u mnie od wczoraj dzień pełen wrażeń. Najpierw wizyta, mała się obróciła główką w dół i już ma ponad 2 kg! 3 tyg temu też była kruszynką, bo ważyła 1200, więc dziewczyny nie przejmujcie się , bo jeszcze Wasze maluchy wystartują tak jak mój
za to mamusia przytyła tylko tyle co dziecko
co jest bardzo pocieszające przy wadze +15
Do tego lekarz powiedział, że jeszcze dwa tygodnie i mogę bezpiecznie rodzićjak to zleciało
Kolejne emocje były związane z meczem, eh ja kiedyś przez nich oszaleję ;p no i żeby tego było mało to wczoraj jak byliśmy u znajomych koleżanka dostała skurczy i od 1 w nocy jest w szpitalu i rodzi;) już się nie mogę doczekać wiadomości, że Hania jest wśród nas
Powodzenia na dzisiejszych wizytach !!
Pati słonko mam nadzieje, że sytuacja się unormuje :*
A brzuszki to macie uroczęuwielbiam takie widoki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:03
Agusia ;), zupaztytki, xpatiiix3, Maga31, Milaszka, Eve, e_v_e, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFidelissa wrote:Ja dopiero planuje zakup:) oboje jestesmy wysocy i boje sie tego ciągłego zginania...
Masz 3 poziomy obniżania materaca?
A komodę tez do Radka?
Akurat mam dwa poziomy i nam beda wystarczajace.. Komode tez mam radkanajpierw jak przyszla to sie troszke zdziwilismy jakoscia.. Babka nam powiedziala przez telefon ze jest cala drewniana, to muslelismy ze bedzie superancka, no ale oczywiscie okazalo sie ze nie jest i ma duzo czesci z plyty.Ten osprzet chodzil tak dziwnie jak ja zlozylismy.. Myslelismy na poczatku o zwrocie. Ale moj maz jakos tak podokrecal, poprzyklejal takie filcowe koleczka i przestala trzaskac no i jak ja zaladowalam ciuszkami to juz jest ok
nie wiem, moze na poczatku sie po prostu zle nastawilismy, bo juz jestesmy zadowoleni
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Pati czy to możliwe że insulina którą mam na mnie nie działa. Dzisiaj rano na czczo miałam wysoki cukier zjadłam śniadanie takie samo jak wczoraj i mierze po godzinie mam 124, przypomniało mi się że nie wzięłam insuliny. Natomiast wczoraj to samo śniadanie 14 jednostek przed i cukier 140. Nie wiem co jest grane a do poradni dopiero w przyszłym tygodniu bo kobieta które się zajmuje ciężarnymi na urlopie
-
Zupaztytki z wagą dzieci to równie moja miała 1500g a wczoraj prawie 1900g. Takze będzie dobrze. Ja w brzuchu na wys pępka mam 96 cm prz czym brzuch mam nisko i tez słucham komentarze ze to pewnie 5mc a nie 8mc. Ja startowalam z niedowaga więc pewnie to ma wplyw dopiero nabieramy ciałka Kochana.
Florentine u mnie wczoraj na usg łożysko 1 stopien.zupaztytki lubi tę wiadomość
-
Florentine a nie masz czasem cukrzycy ciążowej? Wtedy jest więcej wód. Ja miałam AFI 18,5 trzech lekarzy stwierdziło że to górna granica i należy sprawdzać na każdej wizycie czy nie przybywa, ale nie wpadać w panikę
Zalecono mi zrezygnowanie z kawy i herbaty (mocnej), może być też tak, że dzidziuś nasikał przed badaniem.
U nas w 28+0 była waga 1408g, i komenarz lekarki, że małego dobrze karmię.
A co do obwodu to zmierzyłam i jest 86cm dziś.zupaztytki, sisiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny